Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق اعلام مسئولان گمرک ایران با وجود اقدامات صورت گرفته برای تسهیل شرایط در مرزهای تجاری برای تبادل کالا، همچنان به دلیل حجم سنگین بارش برف و سرمای شدید، تجارت در مرزهای غربی با کردستان عراق با اختلال مواجه و به حالت عادی برنگشته است؛ به طوری که ۷۵۰ کامیون در شهر مریوان و مسیرهای قبل از مرز باشماق منتظر تخلیه بار و یا عبور از مرز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در جریان بارش‌های سنگین و سرمای ناشی از آن، تبادل کالا از  مرزهای تجاری غرب و شمال‌غرب با مشکلاتی مواجه شد و کامیون‌ها در برف مانده و چه از سمت ایران و یا طرف‌ مقابل در اقلیم کردستان عراق امکان عبور و مرور و یا تخلیه بار وجود نداشت.

 طی سه روز گذشته گمرک‌های باشماق نیمه تعطیل، تمرچین و  کیله سردشت تعطیل بوده و امکان تبادل کالا نداشتند. با این حال گمرک اعلام کرده بود که اقداماتی از سوی راهداری، نیروهای نظامی و حتی بومی منطقه در راستای برف روبی و پاکسازی مناطق برای به جریان افتادن تجارت در حال اقدام است.

از باشماق چه خبر؟

پیگیری آخرین وضعیت مرزها از گمرک ایران نشان داد که همچنان وضعیت تجارت به حالت عادی برنگشته اما در برخی مرزها تا حدودی امکان تبادل کالا فراهم شده است.

طبق گفته لطیفی سخنگوی گمرک ایران، در مرز باشماق که وضعیت بارش‌ها بسیار سنگین بود، حدود ۷۵۰ کامیون منتظر ورود و یا تحویل کالا به عراق هستند که از این تعداد ۲۵۰ دستگاه کامیون ترانزیتی از ترکیه بوده و منتظرند تا راه‌ها باز شده و تردد کنند، ۵۰۰ دستگاه دیگر نیز از گمرکات اجرایی دیگر حامل محموله تجاری هستند که نزدیک به نیمی از آنها بومی‌های این منطقه هستند که در مریوان قرار داشته و تعدادی از آنها نیز در تیرپارک یعنی محوطه‌ای خارج از گمرک قرار دارند. بخشی نیز در مسیر بین مریوان و تیرپارک در جاده متوقف شدند که نیازمند اقدام سازمان راهداری برای ر سیدگی و عبور و مرور هستند.

وی با بیان اینکه مسیر ایران به سمت مرز باشماق باز است و  در مورد محصولاتی مثل میوه و تره بار و سبزیجات هماهنگی‌هایی با طرف عراقی صورت گرفت تا بتوانند این کالاها تخلیه و تحویل عراق شود، افزود: این در حالی است که در آن سوی مرز در اقلیم کردستان عراق در مسیر پنجوین و سلیمانیه  یخ‌زدگی وجود داشته و امکان تردد در حال حاضر نیست. در عین حال طی روزهای گذشته از سمت ایران نیز محموله‌های نمک و ماسه در اختیار طرف مقابل قرار گرفته تا ۱۵ کامیون ایرانی که در این مسیر مانده بودند، بتوانند حرکت کنند و تحویل ماسه و نمک امروز نیز در دستور کار سازمان‌های مستقر در مرز قرار گرفت.

اوضاع در شوشمی ، شیخ صله و ...

اما در رابطه با سایر مرزها نیز در سیران بند کردستان گمرک تعطیل نیست و روزانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کامیون تبادل کالا دارند اما به معنی برگشت شرایط به حالت عادی نیست. در شوشمی کرمانشاه هم روال همین‌طور است.

 مرز شیخ صله از سمت ایران باز است اما در طرف عراق تردد کامیون امکان نداشته و کالاهای صادراتی  ایران در مرز تخلیه می شوند تا با ورود کامیون های عراقی این محموله ها برای ادامه مسیر بارگیری شوند.

در کیله سردشت هم به دلیل بارش بیش از دو متری برف فعلا تعطیل بوده و امکان تبادل کالا ندارد. لطیفی در این باره تاکید کرد: از گمرکات اجرایی خواسته شده تا بهبود شرایط از ارسال محموله‌های صادراتی یا ترانزیتی به مرزهای تمرچین در آذربایجان‌ غربی و باشماق در کردستان خودداری کنند.

تمرچین امروز باز شد

اما بر اساس اعلام سخنگوی گمرک ایران، در استان آذربایجان غربی مرز تمرچین عصر امروز باز شده و تبادل کالا صورت می‌گیرد.

کد خبر 652193 برچسب‌ها برف گمرک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برف گمرک تبادل کالا گمرک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سیاست ارزی بانک مرکزی از شروع ریاست فرزین در این بانک، با نام تثبیت ارزی عجین شده است تا بتواند از رشد تورم و گرانی‌ها جلوگیری کند؛ رویکردی که از همان ابتدا با تخصیص ارز ترجیحی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های ضروری، اساسی و دارویی و همچنین تخصیص ارز نیمایی برای واردات سایر نیاز‌های کشور همراه شد. اما منتقدان نیز ساکت نبودند و از تجربه تلخ و فساد دلار ۴۲۰۰ تومانی زمان دولت روحانی سخن گفتند و از ادامه این مسیر ابزار نگرانی کردند و توصیه و پیشنهادشان به بانک مرکزی، اجرایی کردن سیاست ارز تک نرخی در اقتصاد ایران بود؛ اتفاقی که نه تنها اتفاق نفتاد، بلکه نرخ‌های جدیدی که به دادوستد‌های ارزی کشور اضافه شد؛ همچون نرخ مرکز مبادله!

اما در هر صورت سال گذشته، به گفته فرزین رئیس کل بانک مرکزی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی، تخصیص و تامین یافت و از طریق مرکز مبادله ارز و طلا نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات تمامی کالا‌های قانونی تخصیص یافت. فرزین با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اصلا کاری به نرخ کانال‌ها و بازار غیررسمی ندارد اظهار داشت: بانک مرکزی در سال گذشته ۶۹ میلیارد دلار ارز تامین کرد.

حال یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم و افکار عمومی از بانک مرکزی در مقام تصمیم گیر در حوزه سیاست‌های ارزی کشور، شفاف سازی در خصوص دریافت کنندگان ۶۹ میلیارد دلاری است که شخص رئیس کل به آن اشاره داشته است؛ یعنی دو گروه که یکی به ارز ۲۸۵۰۰ دسترسی داشته و گروه دیگر نیز به دلار نیمایی با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان.

با این حال؛ به رغم سکوت بانک مرکزی و عدم پاسخ به این مطالبه مردم و کارشناسان اقتصادی، گمرک کشورمان در اقدامی قابل تقدیر، لیست ۱۰۰ واردکننده نخست در سال گذشته را همراه با میزان ارز دریافتی منتشر کرده است؛ لیستی که در مجموع نشان می‌دهد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه سال قبل، بیش از ۲۴ میلیارد دلار به صد شرکت واردکننده جهت واردات کالا‌های خود از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص یافته و تامین شده است. وارداتی که در لیست دیگری که توسط گمرک در خصوص آمار واردات طی دوازده ماهه سال گذشته منتشر شده، مشخص است که در این مدت، از اسکوتر گرفته تا کنجاله و سویا و قطعات خودرو و ویتامین های دارویی وارد کشور شده است و دامنه گسترده ای را شامل می شود.

لیست کامل ۱۰۰ واردکننده نخست ۱۴۰۲ را «اینجا» ببینید.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که به رغم اینکه در فضای مبهم و عدم اطلاع رسانی از سوی سیاست گذار ارزی، انتشار چنین لیستی از سوی گمرک، با اهمیت است؛ اما نکته مهم آنجاست که مشخص نشده است که کدام شرکت در گروه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار دارد و کدام در گروه دلار نیمایی و صرفا مجموعه‌ای از هر دوی این‌ها آورده شده است. به عنوان نمونه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، مشخصا در امر واردات کالا‌های اساسی فعالیت می‌کند و بر اساس آمار گمرک، در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار دریافت کرده است که به احتمال بسیار زیاد، همه این میزان ارز به نرخ ۲۸۵۰۰ بوده است؛ اما برای سایر شرکت‌های فعال در حوزه‌های خودرویی، فولادی، غذایی و ...، نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه نوع ارزی دریافت کرده اند.

بنابراین ضرورت دارد تا در ادامه شفاف سازی گمرک در خصوص صد واردکننده و میزان دریافت ارز، بانک مرکزی نیز در گزارشی دقیق، آمار و ارقامی از دریافت کنندگان ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی منتشر کند تا برای مردم مشخص شود که ۲۰ میلیارد دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به چه شرکتی و در چه حوزه‌ای رسیده است تا در نهایت در خصوص تغییرات قیمتی کالا‌های وارد شده توسط شرکت‌ها و عملکرد درست یا نادرست آن در تامین نیاز کالا‌هایی بازار، شفاف سازی شود.

مطالبه بالا از بانک مرکزی در شرایطی اهمیت پیدا کرده است که به تازگی رئیس کل اسبق بانک مرکزی که زمانی در راس مدیریت و سیاست گذاری ارزی کشور قرار داشته است، در یادداشتی خیرخواهانه به مسوولان دولتی گفته است: براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹ میلیارد ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰ میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸ هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.

همتی تاکید داشته است: "در طول سال ۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵ هزار تومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰ میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی میانگین اختلاف ۲۵ هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰ درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است. "

 

 

دیگر خبرها

  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین