Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@12:28:29 GMT

تعداد جهش‌های منحصربه‌فرد امیکرون

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۳۲۵۰

تعداد جهش‌های منحصربه‌فرد امیکرون

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سویه اومیکرون کرونا دارای تعداد زیادی جهش منحصربه‌فرد است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ۴۶ جهش یافت شده در سویه اومیکرون ویروس کرونا، آنتی‌بادی‌ها را بی اثر کرده‌اند، که علت تعداد بالای ابتلا‌های مجدد است.

تحقیقات جدید انجام شده توسط دانشگاه مینه سوتا نشان می‌دهد که سویه بسیار مسری کووید-۱۹، یعنی اومیکرون، دارای تعداد زیادی جهش منحصربه فرد است که به آن امکان می‌دهد از آنتی بادی‌های از قبل موجود در بدن انسان دوری کند، که این موضوع به نرخ بالاتر ابتلا به ویروس کرونا منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مطالعه برای اولین بار در مجله Autoimmunity منتشر شد و توسط کاملندرا سینگ، استاد کالج دامپزشکی دانشگاه میسوری و دستیار مدیر مرکز تعاملات مولکولی انجام شده است.

این تیم تحقیقاتی به جمع‌آوری داده‌ها در مورد جهش‌های موجود در پروتئین اسپایک (پروتئین S) سویه اومیکرون پرداختند.

پروتئین اس به ساختار بزرگی اطلاق می‌شود که از سطح خارجی‌ترین لایه ویروس بیرون می‌زند و معمولاً با تمام انواع سلول‌های ویروس کرونا مرتبط هستند.

تیم تحقیقاتی تعداد بی سابقه‌ای از جهش‌ها را در پروتئین اس اومیکرون پیدا کردند؛ آن‌ها توالی‌های موجود ویروس را به همراه داده‌های ساختاری روی پروتئین سنبله تجزیه و تحلیل کردند تا تأثیر احتمالی تعداد بالای جهش‌ها بر اتصال آنتی بادی‌ها به ویروس را درک کنند.

آنتی بادی‌ها به بدن انسان اجازه می‌دهند با ویروس‌هایی که وارد سیستم می‌شوند مبارزه کند و از ورود آن‌ها به سیستم ایمنی جلوگیری کند.

در حالی که قبلاً تصور می‌شد که آلوده شدن به کووید-۱۹ یا واکسینه شدن در برابر آن، آنتی بادی‌های کافی برای جلوگیری از ابتلای مجدد را فراهم می‌کند، اما سویه اومیکرون خلاف آن را ثابت کرده است، زیرا تعداد زیادی از افراد دوباره به این ویروس آلوده می‌شوند و یا با وجود واکسینه شدن کامل به آن آلوده می‌شوند.

تیم تحقیقاتی با استفاده از توالی‌های کامل سویه اومیکرون، در مجموع ۴۶ جهش را در این گونه شناسایی کردند که ۲۳ مورد از آن‌ها کاملا منحصر به فرد بودند و در هیچ یک از سویه‌های قبلی ویروس شناسایی نشده بودند.

دو عدد از جهش‌ها ابتدا در سویه دلتا یا دلتا پلاس که چندین ماه قبل از اومیکرون شناسایی شده بود، ثبت شد.

از ۴۶ جهش یافت شده، ۳۰ جهش در پروتئین اس شناسایی شد در حالی که بقیه در جای دیگری در سلول ویروس قرار داشتند.

پس از شناسایی جهش‌های منحصربه‌فرد موجود در سویه اومیکرون، گروه به تحقیق در مورد اینکه آیا آن‌ها مسئول عدم پاسخ آنتی‌بادی علیه این نوع هستند یا خیر، روی آوردند.

با استفاده از یک ساختار پروتئین اس موجود که از بانک داده پروتئین گرفته شده بود، ساختاری که از نظر تئوری از اتصال آنتی بادی‌ها به ویروس جلوگیری می‌کرد، محققان سعی کردند تا ارزیابی کنند که آیا جهش‌های اومیکرون به طور مشابه بر پروتئین اس تأثیر می‌گذارد یا خیر.

از طریق این روش، گروه تحقیقاتی کشف کردند که جهش‌های خاص باعث ایجاد تداخل در سطح ویروس می‌شوند و از اتصال آنتی‌بادی‌ها به آن جلوگیری می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به از بین رفتن کامل تعامل بین آنتی‌بادی‌ها و ویروس منجر می‌شوند و در نتیجه آنتی‌بادی‌ها را در برابر نوع جهش یافته ویروس بسیار بی‌اثر می‌کنند.

این مطالعه ارزیابی کرد که ایمن‌سازی از قبل (از واکسیناسیون و یا ابتلای قبلی) ممکن است دیگر نتواند محافظت مطلوبی در برابر سویه اومیکرون ایجاد کند و به آن اجازه می‌دهد آنتی‌بادی‌ها را دور بزند و وارد سیستم ایمنی شود.

یک کارشناس می‌گوید «هدف آنتی بادی‌ها شناسایی ویروس و توقف اتصال است که این موضوع از ابتلا جلوگیری می‌کند؛ با این حال، ما دریافتیم که بسیاری از جهش‌ها در سویه اومیکرون درست در جایی قرار دارند که قرار است آنتی‌بادی‌ها متصل شوند، بنابراین مطالعات نشان می‌دهد که چگونه ویروس به تکامل خود ادامه می‌دهد به گونه‌ای که می‌تواند به طور بالقوه از آنتی‌بادی‌های موجود فرار کند یا در برابر آن مقاومت کند و بنابراین برای آلوده کردن افراد زیادی از این شیوه استفاده می‌کند.»

منبع: میزان

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: جهش های منحصربه فرد امیکرون تعداد آنتی بادی ها نشان می دهد سویه اومیکرون منحصربه فرد پروتئین اس جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۳۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنز جام جهانی پاراتیراندازی به ساره جوانمردی رسید

ساره جوانمردی ورزشکار استان فارسی تیم ملی در جام جهانی پاراتیراندازی و در بخش تپانچه بادی بانوان با کسب ۲۴۱ امتیاز در رده سوم ایستاد و صاحب گردن‌آویز برنز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان فارس، در مسابقات جام جهانی پا را تیراندازی، نسرین شاهی، ساره جوانمردی و فائزه احمدی بانوان ملی‌پوش تیراندازی کشورمان در ماده تپانچه بادی بانوان P۲، کلاس SH۱، در مرحله مقدماتی با قرار گرفتن در جمع ۸ نفر نهایی راهی مرحله فینال شدند.

در مرحله فینالی که با حضور ستارگان تیراندازی برگزار شد، نسرین شاهی با ۲۳۹.۷ امتیاز در جایگاه نخست ایستاد و مدال طلا و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد؛ ساره جوانمردی در امتیاز شوت آف با کسب ۲۱۴.۸ امتیاز در رده سوم ایستاد و موفق به کسب مدال برنز شد و فائزه احمدی دیگر نماینده کشورمان با ۱۴۸ امتیاز در رده ششم قرار گرفت.

پیش از این نیز رقیه شجاعی در ماده تفنگ بادی ایستاده در جایگاه هشتم قرار گرفت و تیم تپانچه بادی میکس کشورمان متشکل از محمدرضا میرشفیعی و نسرین شاهی به مدال نقره رسیدند. همچنین محمدرضا میرشفیعی در ماده تپانچه بادی آقایان موفق به کسب مدال نقره شد.

این مسابقات با حضور ۱۲۵ ورزشکارِ زن و مرد از ۲۷ کشور جهان به میزبانی کره جنوبی برگزار در حال برگزاری است.

کد خبر 748836

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • جام جهانی پاراتیراندازی|رقیه شجاعی از صعود به فینال بازماند
  • برنز جام جهانی پاراتیراندازی به ساره جوانمردی رسید