Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@03:23:19 GMT

جهاد تبیین باید‌ها و نباید‌ها

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۱۴۶۴۱

حسین کنعانی مقدم در یادداشتی نوشت: برخی امر تبیین را به‌اشتباه و یا از روی غرض‌ورزی با توجیه مشکلات، بدعملی‌ها و کم‌کاری‌ها قرینه می‌دانند، درحالی‌که تبیین نه توجیه بلکه پاسخی اقناعی به القائات و شبهات مطرح‌شده در حوزه اندیشه و اصول و مبانی انقلاب و حتی موضوعات مبتلا به جامعه است.

خبرگزاری میزان _ حسین کنعانی مقدم در روزنامه حمایت نوشت: رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار با جمعی از مداحان اهل‌بیت (ع) به مناسب سالروز ولادت حضرت زهرا (س) بار دیگر مطالبه «جهاد تبیین» را مطرح فرموده و خواستار نقش‌آفرینی این گروه تأثیرگذار در این امر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالبه و تأکید چندباره، تأکیدی بر جایگاه و اعتبار بالای جامعه مداحان در اندیشه ورزی و نقشه راه پیشرفت کشور است چراکه سپردن مسئولیت مهم و کلیدی تبیین و روشنگری به‌منظور زدودن ابهامات و شبهات طراحی‌شده از سوی دشمن به این گروه، مستلزم اعتقاد قلبی به توانمندی‌ها و پتانسیل‌های فکری و عملی این قشر است.

با این عقبه، طبیعتاً می‌توان در خصوص مقابله با شبهه‌افکنی‌های دشمن یا به تعبیر سکان‌دار انقلاب، «تحرک وسیع دشمنان ملت ایران برای وارونه‌سازی افکار و تخریب ایمان و باور‌های مردم به‌وسیله انبوه رسانه‌ها و با استفاده از هزاران متخصص هنر و رسانه و پشتیبانی‌های هنگفت مالی و امنیتی» از دستگاه‌های مختلف تبلیغاتی و رسانه‌ای به‌منظور روشنگری و رفع ابهامات مهندسی‌شده توقع داشت؛ کاری که در حال حاضر در حال انجام است. نکته مهم، اما اینجاست که چرا رهبر معظم انقلاب تنها به وظیفه مدون و ابلاغ‌شده نهاد‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای اکتفا نمی‌کنند و مأموریت کلیدی «تبیین» را به جامعه مداحان نیز ابلاغ کردند؟

بخشی از چرایی این ابلاغ و مطالبه را باید در انتظار ایشان از سطح روشنگری و سرعت بخشیدن به اندیشه ورزی در راستای تبیین مبانی فکری انقلاب اسلامی، مقابله عالمانه با پمپاژ گسترده لجن پراکنی‌ها از سوی دشمن و برخورد مستدل و علمی با هجمه‌ها جستجو کرد. درنتیجه، برای تحقق عملی جهاد تبیین جایی بهتر از مجالس اهل‌بیت (ع) و بستری مناسب‌تر از روح و تفکر جوانان مشتاق به سبک زندگی آل الله را نمی‌توان یافت.

قطعاً در این مسیر و برای انجام صحیح و کامل جهاد روشنگری، گروه‌های نخبه جامعه اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی باید در تجهیز روزافزون خود به ابزار علم و معرفت و ارتقای مبانی فکری و احتجاجی تلاش کنند. علاوه بر این، جوانان و دانشجویان و حتی پیش از آن، نوجوانان باید با تحلیل فضای داخلی و خارجی به تجهیز فکری و عقلانی و آگاهی از رهگذر التزام به یک سیر مطالعاتی هدفمند و مفید در کنار علم‌آموزی آکادمیک، خود را در ردیف صاحب‌نظران قرار دهند.

به عبارت گویاتر، اگر این قشر بخواهد همچون یک درمانگر نسبت به شناسایی و مبارزه با آلام جامعه و یا مقابله با بیماری شبهات و تفکرات آلوده مبادرت کند، لازم است ابتدا علم و معرفت لازم را کسب نموده و در خود نهادینه نماید.

از طرفی، نهاد‌های رسانه‌ای، فرهنگی و نظام آموزشی چه در سطح مدارس و چه در سطح دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا زمینه رشد فکری و معرفتی نوجوانان و جوانان و مجهز کردن آن‌ها به ابزار کاربردی و مهم تفکر را مهیا کنند. واکاوی آسیب‌شناسانه عملکرد دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول در این حوزه، متأسفانه نشانگربرخی بدعملی‌ها، کم‌کاری‌ها یا بدسلیقگی‌هاست.

به‌عنوان نمونه، در بررسی اوضاع آموزش‌وپرورش آنچه بیش از هر چیز جلب‌توجه می‌کند، مشغولیت بیش از حد ذهن دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها در بهترین سال‌های عمر یک فرد به خروج موفقیت‌آمیز از ماراتن کنکور معطوف است، درحالی‌که می‌توان همزمان با کسب علم از این فرصت ناب برای مسلح شدن به سلاح معرفت و تفکرپروری بهره برد. در فضایی که برخی مدارس، شاقول عملکردشان را تنها در آمار پذیرفته‌شدگان کنکور می‌دانند، طبعاً مجالی برای مطرح کردن موضوعات معرفتی و آشنا کردن دانش آموزان با معارف اسلامی و انقلابی باقی نمی‌ماند.

پیش‌نیاز دیگر در انجام مأموریت جهادی تبیین که نیاز مبرم حال حاضر کشور به شمار می‌رود، لزوم بهره‌برداری بهینه و صحیح از فضای مجازی است. فضای مجازی گرچه تهدیدات و مشکلاتی را با خود دارد، اما درعین‌حال، فرصتی ناب برای پاسخ به شبهات، انتشار افکار ناب و جذب افراد مردد به وجود آورده است. «در این فضا باید حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی و بکارگیری اخلاق منتشر کرد و همه باید در این میدان حرکت کنیم؛ هر کدام به نحوی و با سهمی که در این راه داریم.» (رهبر معظم انقلاب – ۵ مهر ۱۴۰۰)

نکته پایانی اینکه برخی امر تبیین را به‌اشتباه و یا از روی غرض‌ورزی با توجیه مشکلات، بدعملی‌ها و کم‌کاری‌ها قرینه می‌دانند، درحالی‌که تبیین نه توجیه بلکه پاسخی اقناعی به القائات و شبهات مطرح‌شده در حوزه اندیشه و اصول و مبانی انقلاب و حتی موضوعات مبتلا به جامعه است.

از طرفی، می‌تواند راهکاری برای پویا و به‌روز نگه‌داشتن آرمان‌های انقلاب اسلامی در مقابل مسئولان و مدیران برای مطالبه حرکت در مسیر صحیح و هشداردهی در صورت انحراف از مسیر باشد. در این میان، جامعه مداحان که ضریب نفوذ و محبوبیت زیادی در میان اقشار مختلف جامعه دارند در کنار دانشجویان و جوانان، به‌عنوان دیدبان‌های هوشیار جامعه می‌توانند با تشریح و تبیین این اصول و ارائه نقشه راه، نه توجیه‌گر بلکه مطالبه کنندگان و روشنگرانی امین و وفادار به آرمان‌های انقلاب اسلامی باشند.

بیشتر بخوانید: رهبر انقلاب: هیئت کانون جهاد تبیین است؛ نقش خود را در مقابل جنگ رسانه‌ای علیه ملت بیابید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: روزنامه حمایت حسین کنعانی مقدم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روزنامه حمایت حسین کنعانی مقدم جهاد تبیین رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، حجت‌الاسلام دکتر عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دومین کنگره ۴۰۰ شهید روحانی استان مازندران که با محوریت شهید اهل قلم آیت الله هاشمی نژاد در مصلای بزرگ آیت الله جباری برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت رئیس مذهب شیعه حضرت امام جعفر صادق (ع) با بیان اینکه شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین هستند، گفت: جهاد تبیین مجاهد پرور است و امروز مهمترین حمله دشمن به جهاد تبیین است که با ما می‌جنگند و واقعیت‌ها را تحریف و شبهه را القا می‌کند.

او با بیان اینکه امروز بزرگترین مصداق جهاد، جهاد تبیین است و می‌تواند موتور محرکه بقیه جهادها باشد، افزود: گفتمان قرآنی و دینی درباره شهادت، پیروزی، بشارت و عزت است نه ناکامی؛ و دشمنان قدرت فهم و درک این موضوع را ندارند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه از اثرات بر گزاری این یادواره‌ها گفت و بیان کرد: برگزاری کنگره شهدای روحانی نشان می‌دهد که روحانیت فقط با سخن و بیان در میدان نیستند و نبودند، بلکه با عمل خود نشان دادند که در پای انقلاب باید جان داد و ۴۰۰ شهید روحانی استان مازندران نشان از همین رشادت‌ها در میدان مبارزه دارد.

حجت الاسلام حاجی صادقی همچنین ادامه داد: رزمندگان با حضور روحانیت در جبهه و جنگ دلگرم می‌شدند و بعنوان چراغ راه از آنها درس می‌گرفتند.

او گفت: روحانیون در جبهه و جنگ، هم رزمنده بودند و هم رزمنده پرور و رزمندگان با نگاه به عمل روحانیت حرکت می‌کردند و پیروز میدان شدند.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: امروز هم، مردم در همه عرصه‌ها از روحانیت الگو برداری می‌کنند که این خود نشان از عملکرد درست آنهاست که بر گرفته از آیات و روایات معصومین و قرآن کریم است.

حجت الاسلام حاجی صادقی گفت: بیشترین شهید روحانی مربوط به سال ۱۳۶۵ و ۱۲۱۴ نفر است، همچنین بیشترین شهید روحانی در یک روز مربوط به چهارم دی ماه ۱۳۶۵ است که ۱۳۹ نفر به شهادت رسیدند. در «عملیات کربلای ۵» بیشترین شهید روحانی را داشتیم.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از باخت استکبار در جنگ با غزه گفت و افزود: امروز اسرائیل و حامیان آنها در جنگ با غزه از مرد و زن غزه شکست خوردند و این یعنی شکست استکبار که خداوند نقشه نابودی آنها را کشید.

نماینده ولی فقیه در سپاه کشور ادامه داد: خون به ناحق ریخته مردم در غزه مطمئنا نتیجه خواهد داد و خداوند شر آمریکا و اسرائیل را از سر مردم و مسلمانان دنیا کم خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • امام جمعه همدان: مطالبه‌گر‌ مشکلات مردم خواهم بود
  • مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است
  • باید حرکت‌های دانشجویی در حمایت از غزه در جوامع بین‌المللی تبیین شود
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود