Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد با وجود اهتمام دولتمردان برای کاهش آلایندگی صنایع، بنا به گفته برخی صاحبان صنایع حمایت‌های لازم و ساز و کاری انگیزه بخشی از سوی دولت برای کمک به کاهش آلایندگی در این بخش فراهم نیست.

برخلاف اغلب کلانشهرها که عمده علت آلودگی هوای آنها خودروها هستند، مهمترین آلاینده استان یزد صنایع آن هستند که عمدتاً نیز از گذشته و به دنبال سیاستهای اشتباه متولیان در طول مسیر ترانزیتی و پرتردد شمال – جنوب استان جانمایی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در حالی اغلب شهرک‌های صنعتی و صنایع آلاینده استان در این محور موسوم به دشت اردکان – یزد – مهریز واقع شده‌اند که عمده مراکز جمعیتی و شهرهای پرجمعیت این دیار مانند اردکان، میبد، اشکذر، یزد و مهریز نیز در همین امتداد قرار دارند.

این هم پوشانی صنایع و مراکز جمعیتی و شرایط اقلیمی که بادهای غالب استان را نیز به همراه دارد به ویژه در زمستان امسال به دلیل ایستایی هوا، آلودگی را تا مرز تعطیلی مراکز حساسی مانند مدارس نیز پیش برده است.

البته هر چند دولتمردان و متولیان امر در استان طی چند سال اخیر اقدامات موثری مانند ممانعت از صدور مجوز و استقرار صنایع آلاینده در این مسیر را تدوین و لحاظ کرده‌اند ولی همچنان مردم این شهرها معترض به بخش صنعت هستند هرچند که برخی از صنایع نیز اقداماتی اساسی برای کاهش آلایندگی‌های خود صورت داده‌اند.

پراکندگی صنایع آلاینده استان نیز در شهرستانهای مختلف متفاوت است به طوری که در شهرستانهایی مانند اردکان و اشکذر، فولادها به چشم می‌آیند و در شهرستانهایی مانند میبد که به قطب تولید کاشی و سرامیک کشور معروف است، این صنایع بیشتر مورد اعتراض از نظر آلایندگی هستند.

همانطور که گفته شد در همین رابطه برخی از این صنایع به ظاهر آلاینده اقدامات موثری در جهت کاهس الاینده‌های خود انجام داده‌اند و حتی بعضاً نیز در زمره صنایع پاک و سبز قرار گرفته‌اند، از جمله این صنایع پاک در استان کارخانه کاشی ستاره میبد است که به مورد بازدید خبرنگاران و فعالان حوزه محیط زیست واقع شد.

دریغ مسئولان حتی از حمایت زبانی برای کاهش آلایندگی صنایع

«امین خالقیه» مدیر عامل این واحد در جریان این بازدید عمده علت اتلاف انرژی در واحدهای تولیدی را فرسودگی تاسیسات و تجهیزات آنها می‌داند که در صورت حمایت دولت و نوسازی دستگاه‌ها می‌تواند در مصرف بهینه انرژی موثر واقع شوند.

وی می‌گوید: البته بسیاری از صاحبان صنایع نیز معتقد هستند در مقایسه با بخش‌هایی مانند کشاورزی سهم اندکی از منابعی مانند آب را  مصرف می‎کنند و در استان خشکی مانند یزد از طریق مکانیزه کردن این بخش می‌توان سهم بالایی را صرفه جویی آب را شاهد بود.

خالقیه در ادامه بر برخی اقدامات این واحد برای کاهش مصرف انرژی و آلایندگی‌ها اشاره می‌کند و اظهار می‌کند: این اقدامات که در زمینه کاهش آلایندگی هوا، آلودگی صوتی و مصرف بهینه انرژی و آب صورت گرفته از سال ۱۳۹۳ در این واحد شروع شده ولی بسیاری از تحقیقات صورت گرفته در این واحد نیز به دلیل نبود حمایتهای لازم از سوی متولیان دولتی این بخش بی نتیجه یا به حال خود رها شده است.

وی از پژوهش و تحقیقات صورت گرفته در این واحد در همین راستا را تولید کاشی‌های آنتی باکتریال، کاشی‌های مولد انرژی و استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ذکر می‌کند و می‌گوید: متاسفانه حمایت مسئولان از این تلاشها حتی به صورت زبانی نیز صورت نگرفته و عمدتاً خود را مسئول نظارت بر این بخش می‌دانند.

نبود ساز و کارهای لازم برای کاهش آلایندگی صنایع

«علیرضا شریفی» مشاور محیط زیستی این واحد و مشاور سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی استان نیز رد همین رابطه عنوان می‌کند: هرچند مدیران بسیاری از صنایع دغدغه محیط زیست را دارند ولی ساز و کارهای لازم برای کاهش آلایندگی‌هایشان را ندارند و علاوه بر این حمایت و هدایتی نیز از سوی مسئولان و متولیان امر صورت نمی‌گیرد.

وی از نبود شرکتهای قوی جهت خرید و نصب تاسیسات کاهنده آلودگی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در استان گلایه می‌کند و می‌افزاید: متاسفانه بسیاری از مشکلات صنایع در این فرایند از سوی مسئولان احصاء و جهت رفع آن اقدامی نشده است.

وی همچنین از متولیان امر می‎خواهد تا در عمل و برخورد با صنایع پاک و صنایع آلاینده به طور محسوسی تفاوت قائل شوند تا انگیزه بخش صنایع برای اقدام در این خصوص شوند.

شریفی در ادامه از جمله اقدامات صورت گرفته در این واحد نیز به نصب ۵ عدد غبارگیر در طول خطوط تولید، نصب دو عدد سپراتور جهت خروجی اسپری‌ها، نصب سیکلول‌های کنترل آلودگی‌ اسپری‌ها، نصب سیستم بگ فیلتر روی کلیه خطوط چمفرینگ و محصورسازی خروجی ساکشنهای خطوط چمفرینگ اشاره می‌کند.

وی با اشاره به محصورسازی سنگ شکن‌های این واحد و خرید سنگ‌شکن‌های هیدروکن به جای سنگ شکن‌های چکشی و حتی آنالیز خاکهای ورودی و بررسی میزان گوگرد آنها به دلیل پیشگیری از آلایندگی، اضافه می‌کند: در حوزه پساب نیز ایجاد سیستم تصفیه خانه پساب صنعتی و بازگردانی پساب به چرخه تولید و نیز اتصال فاضلاب بهداشتی به شبکه فاضلاب شهرک صنعتی جهان آباد صورت گرفته است.

وی محصورسازی کلیه خطوط و تجهیزات آلاینده صوتی را در جهت کاهش آلودگی صوتی این واحد یادآور می‌شود و می‌گوید: خوداظهاری در پایش از طریق آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست و اقدام به رفع بلافاصله مشکلات در صورت بروز و مشاهده از دیگر اقدامات در جهت کاهش آلایندگی در این واحد بوده است.

شریفی در پایان نیز از اختصاص بیش از ۱۵ درصد از مساحت شرکت به ایجاد فضای سبز و کشت درختان مناسب با شرایط اقلیمی و ایجاد واحد HSE و بکارگیری نیروهای متخصص در این واحد خبر می‌دهد.

لزوم اهمیت ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در جامعه

«محمدرضا خلف باغی» رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان هم در جریان این بازدید با نامساعد خواند وضعیت محیط زیست کشورمان پس از اجرای شش برنامه توسعه قبل از انقلاب و شش برنامه توسعه پس از پیروزی انقلاب، تاکید می‌کند: شاید ۱۰ سال قبل باورپذیر نبود که شاخص کیفی هوای برخی از روزهای یزد حتی از پایتخت نیز نامطلوب‌تر شود و اگر این روند ادامه یابد شاید باورپذیر نباشد که روزی برای تامین آب برای صنعت با مشکل مواجه شویم.

وی با تاکید بر این که خداوند از حق الناس نمی‌گذرد، عنوان می‌کند: هوا نیز نوعی حق الناس است که باید جلوی ضایع شدن آن را بگیریم.

خلف باغی می‌گوید: اگر طی سالهای اخیر با اقدامات جهادکشاورزی ۵۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب کشاورزی استان صرفه جویی شده ولی سفره‌های آب زیرزمینی در استان همچنان پایین‌تر می‌رود باید باور داشت که همچنان مشکلی پاربرجاست که باید شجاعانه آن را رفع کنیم.

وی با بیان این که امروز شاخص ارزیابی توسعه کشورها با بررسی میزان خلاقیت و نوآوری دانش اموزان آن کشورها مشخص می‌شود، اظهار می‌کند: امروز کشورهایی توسعه گرا شناخته می‌شوند که با استفاده بهنیه از منابع خود در جهت ایجاد اشتغال و کاهش فاصله طبقاتی دهکهای جامعه گام بردارد.

این مسئول اهمیت ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در جامعه را حادز اهمیت می‌خواند و می‌گوید: اگر حفظ محیط زیست به دغدغه جامعه تبدیل شود دیگر نیازی به نظارت نیست و می‌توان توسعه پایدار را در جامعه انتظار کشید.

وی به رایزنی‌های صورت گرفته نظام مهندسی استان با مجمع نمایندگان برای بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی حوزه محیط زیست در صنایع و واحدهای تولیدی اشاره و بیان می‌کند: خوشبختانه امروز حتی فارغ التحصیلان این بخش از سایر استانها برای اشتغال به استان یزد مهاجرت می‌کنند و برخی صنایع آلاینده تنها با بکارگیری یک کارشناس در این زمینه به صورت محسوسی از آلایندگی‌های خود کاسته‌اند.

محیط زیست در مقابل صنعت نیست

«دامون سلیمانی زاده» رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان هم خاطرنشان می‌کند: این باور که محیط زیست در مقابل صنایع قرار گرفته، اشتباه است و این اداره کل با صنایع پاک و سبز همکاری‌های خوبی دارد.

وی می‌گوید: روزگاری عمده دغدغه محیط زیست کاهش الایندگی سنگ شکن‎ها در صنایعی مانند کاشی و سرامیک بود ولی اکنون علی رغم این که متولی برگشت انرژی نیستیم، این دغدغه و کاهش سایر آلایندگی‌ها را در صنایع نیز دنبال می‌کنیم.

سلیمانی زاده تاکید کرد: محیط زیست تنها یک دست است و یک دست صدا نخواهد داشت لذا همکاری همه بخش‌ها برای داشتن محیط زیستی سالم را خواستاریم.

ضرورت تغییر دیدگاه رسانه‌ها و محیط زیست به صنعت

«محمدرضا ماندگاری» مدیر عامل شهرک صنعتی جهان آباد میبد نیز در این بازدید ادعا می‌کند: صنایع شهرستان به سطحی از بلوغ در باره اهمیت حفظ محیط زیست رسیده‌اند و خوشبختانه مشارکت خوبی نیز در انجام مسئولیتهای اجتماعی خود دارند.

وی از بی مهری برخی رسانه‌های این شهرستان نسبت به صنایع گلایه می‌کند و می‌گوید: متاسفانه این رسانه‎ها ‎به جای آرمان سازی و فضاسازی برای حفظ محیط زیست صرفاً به دنبال بهانه گیری و نمایش تخلف صنایع هستند در حالی که رسانه‎ها می‌توانند به عنوان یکی از ارکان جامعه شرایط را برای مهیاکردن زیرساختهای لازم جهت توسعه پایدار و حفظ محیط زیست فراهم سازند.

ماندگاری از سازمان محیط زیست نیز خواست تا دیدگاه خود به صنایع را تغییر دهد چرا که به اعتقاد وی بسیاری از صاحبان صنایع برای کاهش آلایندگی واحدهای خود دانش لازم و راهکاری و زیرساختهای لازم را ندارند لذا پیشنهاد می‎شود بخشی در ذیل مجموعه محیط زیست برای فراهم کردن سوبسید و زیرساختها و تجهیزات مورد نیاز صنایع در این خصوص ایجاد شود.

وی تاکید می‌کند: محیط زیست نباید دست مایه و بهانه مسائل سیاسی شود و عدالت نیز در تعیین شاخص‌های آلایندگی این حوزه در بین شهرستانها لحاظ شود.

«فرزین خادمی» معاون فرماندار میبد هم از همکاری صنایع شهرستان در کاهش آلایندگی‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی خود قدردانی می‌کند و با اشاره به تلاش برخی صنایع برای کاهش آولدگی‌های این بخش، ابراز امیدواری می‌کند: این دغدغه مندی در بین سایر صنایع شهرستان و استان تعمیم یابد.

در این برنامه ضمن بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف این واحد تولیدی، تفاهم نامه سه جانبه‌ی آموزشی ترویجی بین کاشی ستاره میبد، نظام مهندسی منابع طبیعی استان و اداره محیط زیست شهرستان میبد منعقد و بین طرفین مبادله شد.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست کاهش آلایندگی صنایع يزد میبد کاشی و سرامیک صنايع سبز کاهش آلایندگی صنایع برای کاهش آلایندگی صنایع آلاینده حفظ محیط زیست محیط زیست آلایندگی ها سنگ شکن ها صنایع پاک رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۶۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، اقبال حمیدی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام زمین پاک نامگذاری شده و برنامه‌های مختلفی در این زمینه انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در قالب ایران پاک در مناطق گردشگری برای پاسداشت زمین پاک برنامه‌هایی اجرا می‌شود.

وی افزود: «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» شعار امسال برای حفظ محیط زیست است که باید واحدهای تولیدی مواد پلاستیکی مواد خود را با مواد تجزیه پذیر تغییر دهند.

مدیرکل محیط زیست کردستان با اشاره به آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک بیان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها مکلف هستند ظرف مدت پنج سال، ۲۰ درصد مواد مصرفی در واحدهای تولیدکننده انواع پلاستیک را با مواد تجزیه پذیر جایگزین کنند.

حمیدی با اشاره به اینکه سرانه مصرف پلاستیک روزی سه کیسه پلاستیکی با عمر استفاده ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است، اضافه کرد: ایران بیستمین کشور تولیدکننده زباله پلاستیکی دنیا است و سالانه میزان مصرف کشور بیش از ۱۰ میلیون پلاستیک است.

وی ادامه داد: براساس آئین نامه مذکور وظایفی هم برای سازمان‌های جهاد کشاورزی در استان‌ها مبنی بر ترویج و آموزش نحوه استفاده از لوله‌های پلاستیکی در بخش کشاورزی به ویژه کشت‌های گلخانه‌ای تعریف شده است.

سرانه هر نفر را سه کیسه پلاستیک دانست و گفت: کشور ماه بیست و یکمین کشور تولید زباله و پنجمین کشور مصرف کننده پلاستیک در جهان هستیم و باید به سمت استفاده از مواد تجزبه‌پذیر پیش برویم.

حمیدی اذعان کرد: حوادث طبیعی از جمله آتش‌سوزی و حریق نیز از بین برنده تنوع زیستی است و آسیب‌رسان خواهد بود.

وی ورود فاضلاب روستاها به رودخانه‌ها و آبراهه‌ها، فضولات دامی و واژگونی تانکر سوخت نیز از عوامل آلودگی خاک و محیط زیست است.

مدیرکل محیط زیست کردستان اعلام کرد: آلودگی هوا به دلیل خودروهای فرسوده نیز از معضلات استان بویژه شهر سنندج در آلوده کردن هوا و محیط زیست است.

حمیدی اعلام کرد: کردستان استانی صنعتی نیست که معضلی در محیط زیست ایجاد کند اما کانون‌های گرد و غبارخیز خارج از استان هوا را آلوده می‌کند.

وی حجم بالای زباله‌ها و پسماند روستاها را مشکل‌ساز دانست و گفت: ۳۰ درصد زباله‌ها توسط خانوارها قابل بازیافت است و اگر فرهنگسازی شود کمک بزرگی به امنیت محیط زیست خواهد بود.

کد خبر 6086292

دیگر خبرها

  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین
  • مصوبه کاهش مصرف پلاستیک اجرایی شد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال