Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مراودات مرزی ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه و کشور اسلامی طی یکسال گذشته با پیشرفت قابل توجهی همراه بود. افتتاح دومین و سومین گذرگاه رسمی به ترتیب در مرز ریمدان در آذرماه ۹۹ و مرز پیشین در اردیبهشت ۱۴۰۰ میان دو کشور و تلاش برای تاسیس بازارچه‌های مشترک مرزی نوید توسعه تجارت دوجانبه به ویژه بهبود وضعیت زندگی مرزنشینان دو کشور ایران و پاکستان را می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متعاقب دیدار اواسط آذرماه امسال «سید محمدعلی حسینی» سفیر کشورمان در اسلام‌آباد با ریاست سازمان درآمدهای ملی پاکستان پیرامون تقویت زیرساخت‌های مرزی و توسعه گمرکات، نشست بلندپایه‌ای به ریاست رئیس جمهوری پاکستان روزهای اخیر در شهر بندری «گوادر» برگزار و طی آن تصمیمات جدیدی از سوی مسوولان پاکستانی برای روان‌سازی تجارت با ایران و تقویت زیرساخت‌های مرزی برای مراودات بهتر با همسایگان اتخاذ شد.

پیرامون این جلسه، رئیس سازمان درآمدهای ملی پاکستان نیز طی بازدید از گذرگاه مرزی گبد در مجاورت مرز ریمدان ایران، در جریان فعالیت‌های گمرکی و تجارت میان دو کشور قرار گرفت.

«محمد اشفاق احمد» طی سفر به دومین گذرگاه رسمی پاکستان با ایران، با مسوولان ذی ربط و تجار بومی درباره همکاری‌های دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، ارزیابی اقلام صادراتی و وارداتی از طریق مسیرهای زمینی، ایجاد کانال بانکی با ایران، مسائل مربوط به صدور گواهی قرنطینه گیاهان و حیوانات، راه‌های افزایش صادرات و توسعه زیرساخت‌های مرزی را مورد بررسی قرار داد.

وی اطمینان داد که پیگیری چالش‌های پیش روی تجار پاکستان در مرزهای زمینی و توسعه روابط با ایران در دستور کار دولت اسلام‌آباد قرار دارد و هماهنگی‌های لازم با وزارتخانه‌های ذینفع پاکستان برای رفع مشکلات در حوزه تجارت مرزی انجام خواهد شد.

توسعه مراودات مرزی میان پسابندر و بندر جیوانی در ایالت بلوچستان

رئیس سازمان‌های درآمدهای ملی پاکستان در ادامه به همراه روسا و اعضای اتاق‌های بازرگانی کویته و گوادر از منطقه ساحلی «جیوانی» واقع در ۶۰ کیلومتری بندر گوادر و ۱۱۰ کیلومتری بندر چابهار ایران، بازدید و راهکاری‌های توسعه مراودات تجاری میان دو همسایه از طریق دریا را بررسی کرد.

وی افزود: دولت پاکستان درحال بررسی افتتاح رسمی بندر جیوانی و توسعه فعالیت‌های آن در راستای ارتباط با پسابندر شهر ساحلی در ایران است و از این طریق مسیر صادرات و وادرات نیز همواره خواهد شد.

بندر جیوانی که در خلیج گوادر در غرب پاکستان واقع شده است، از نظر دریایی اهمیت بسیار زیادی دارد. نزدیک به تنگه هرمز، خلیج فارس و خلیج عمان است که همگی مسیرهای مهم کشتیرانی هستند.

دولت پاکستان در تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی جهت پیشبرد برنامه‌هایی برای راه‌اندازی واحدهای حفاری دریایی و تقویت تأسیسات ماهیگیری در این بندر است. امکانات موجود شامل کارخانه‌های انجماد ماهی در نزدیکی بندر می‌باشد. مردم محلی در جیوانی عمدتاً به فروش محصولات دریایی به شهرهای بزرگتر برای صادرات به خارج وابسته هستند.

پسابندر نیز با توجه به موقعیت مهم و استراتژیک گمرک آن در سالهای قبل از انقلاب فعال بوده و بومیان و اهالی بلوچستان از این مرز دریایی دام سبک و سنگین، انواع کالاهایی مورد نیاز و مواد غذایی و ماهی را به کشور پاکستان و کشورهای عربی صادر و یا وارد می کردند و رونق خوبی در بحث اشتغال داشت.

گفتنی است، تصمیمات اخیر سازمان درآمدهای ملی پاکستان به عنوان یک نهاد پیشرو در پیگیری و مدیریت امور مالی، گمرکات و توسعه مرزهای این کشور، در راستای توسعه شناسایی راه‌های گشایش نقاط مرزی جدید با ایران و تسهیل تجارت و ترخیص کالا در گمرک انجام می‌شود.

«فدا حسین دشتی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان با استقبال از دستور کار جدید این کشور در توسعه گذرگاه‌های مرزی و بررسی نحوه همکاری میان پسابندر ایران و بندر جیوانی بلوچستان، از دولت اسلام‌آباد خواست تا با توجه به موقعیت خاص ژئوپلیتیک بلوچستان توجه ویژه‌ای به رفع مشکلات جامعه تجار این استان و تسهیل همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.

اواسط آبانماه امسال نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان به میزبانی کشورمان با سفر رسمی «عبدالرزاق داوود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری به تهران برگزار شد.

در جریان این نشست تفاهم نامه‌ای نیز میان اتاق بازرگانی و صنعت کویته با اتاق بازرگانی زاهدان با حضور «فدا حسین دشتی» و «محمد ایوف مریانی» رئیس و نائب رئیس اتاق کویته امضا شد.

پیش‌تر فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت پاکستان که یک نهاد عالی در امور اقتصادی-تجاری این کشور محسوب می‌شود با استقبال از مرحله جدید در همکاری‌های تجاری تهران-اسلام‌آباد، بر لزوم رویکرد سازنده دولت پاکستان از جمله بانک مرکزی این کشور برای کمک به تحقق دستیابی به اهداف مشترک تجاری تاکید کرد.

برچسب‌ها پاکستان تجارت ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان تجارت ایران پاکستان تجارت ایران دولت پاکستان اسلام آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۰ سال کمیسیون های مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد گفت: دو سند در این کمیسیون های مشترک به امضا رسید که یکی از سندها مربوط به  برگزاری  و رسمیت بخشیدن به کمیسیون بود و از گذشته تا به امروز در مجموع ۲۲ سند آماده امضا است که بین سران دو کشور به امضا برسد.

وی افزود:  افزایش گردشگری، تسهیل تردد تجاری و نقش هر کشور در توسعه کریدور شمال _ جنوب و فعالیت های بندری چراکه هم امارات و هم دبی دارای بنادر زیادی است که باید از ظرفیت های این بنادر هر دو کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تعداد پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار است و در حال حاضر هفته ای ۳۲۰ پرواز بین دو کشور برقرار و توسط شرکت های ایرانی و اماراتی در حال انجام است و موانع در این بخش برطرف شد.

بذرپاش  با بیان اینکه  همچنین توسعه همکاری و سرمایه گذاری شرکت‌های  اماراتی در بنادر ایران و تسهیل فرآیندهای بانکی در این  دیدارها  مطرح شد گفت: نیازهای تجار و خواسته تجار ما  تسهیل فرآیندهای بانکی بوده است و تسهیل تعاملات بانکی بود که در این بخش مطرح شد و  قول های همکاری  در این بخش مطرح شد که امیدواریم پیشرفت های خوبی در این بخش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  در سال گذشته تجارت بین الملل بین ایران و امارت از ۲۷ میلیارد دلار عبور کرده است گفت: بعد از چین بزرگترین شریک تجاری ما امارات است و  در فرآیند تامین  زمینه های واردات کالا  و همچنين  مقصد صادرات کالاهای ما نقش بسیاری دارد.

او گفت:  زیر ساخت های گردشگری بین دو کشور  از دیگر موضوعات مطرح شده  در این کمیسیون بود و با توجه به آنکه ایران و امارات دارای زیر ساخت های گردشگری بسیاری هستند در این دیدار مطرح شد.

بذرپاش گفت: بین اتاق های بازرگانی و تاسیس صندوق ضمانت و مشارکت دو طرف در این بخش موضوعاتی بود که مطرح شد و ضمانت‌های لازم ارائه شد  و در مجموع و با وجود همه فشارهای که از سوی کشور آمریکا به کشور همسایه ایران به ویژه امارات وارد شد اما خوشبختانه  مانعی در این بخش وجود ندارد و و ایران موضع رسمی خود را اعلام کرد و امیدواریم بعد از ۱۰ سال که این کمیسیون برگزار شد  سال آینده در این زمینه بتوانیم توسعه همکاری ها را داشته باشیم.

 رئیس  کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • تشدید محدودیت‌ها برای گردشگران پاکستانی در سفر به ایران
  • تشدید محدودیت ها برای زائران پاکستانی در سفر به ایران
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت