Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی خراسان شمالی از تدوین برنامه برای احیای پشم و بازگشت آن به زنجیره ارزش اقتصاد استان در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خبرداد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، حسن خوش صفا، معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی در این خصوص اظهارکرد: شرایط آب و هوایی در خراسان شمالی از جمله دلایلی است که موجب شده تا این استان در زمینه تولیدات کشاورزی، باغی، دام، طیور و آبزی پروری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به عنوان یکی از قطب های مهم به شمار آید که علاوه بر تامین نیازهای استان، گوشه چشمی نیز به صادرات آن به دیگر مناطق کشور داشته باشد، این در حالی است که خراسان شمالی حتی می تواند در زمینه صادرات این محصولات به خارج کشور نیز دارای رتبه خوبی باشد.

وی ادامه داد: در میان صدها محصول تولیدی این استان باید نامی از پشمی که توسط دامداران و عشایر تولید می شود برده شود که در حال حاضر به علت بی توجهی به بازاریابی و استفاده از فناوری های نوین فراموش شده است.

خوش صفا افزود: با وجود آنکه تولید گلیم، قالی و قالیچه از مهمترین صنایع دستی زنان روستایی و عشایر خراسان شمالی به حساب می آید که برای تولید آن نیاز به پشم است، اما نبود صنایع تبدیلی برای تبدیل پشم به نخ  از جمله مشکلاتی است که سبب شده تا پشم های تولیدی روی دست دامداران عشایر و روستایی مانده و در بیشتر موارد آن ها مجبور شوند تا این محصول خود را، رایگان به پشم چینان بدهند.

وی یادآورشد: طبق گفته مسئولان جهادکشاورزی استان، خراسان شمالی کارخانه فراوری پشم ندارد و ۹۰ درصد پشم تولیدی به صورت خام به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

وی گفت: همچنین بنا به آمار، عشایر استان ۷۵۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که سالانه یک هزار و ۲۰۰ تُن پشم تولید می‌شود، میانگین تولید پشم نیز به ازای هردام سبک  یک و نیم کیلو است که ۲۰ درصد از پشم در تولید صنایع دستی عشایر و ۸۰ درصد دیگر توسط بازاریان و دلالان خریداری می‌شود.

وی با بیان اینکه با توجه به دور ریزی پشم، ایجاد آلودگی های محیطی و شایعاتی از قبیل عدم کارایی و رنگ پذیری آن سبب شده که حجم بالایی از پشم تولیدی خراسان شمالی از استان خارج شود، گفت: بر این اساس در جهاددانشگاهی استان تلاش کردیم تا با مشارکت بخش خصوصی و پیشران های فعال در حوزه گلیم و فرش صنعت پشم را در استان احیا کرده و به زنجیره ارزش اقتصاد خراسان شمالی بازگردانیم.

خوش صفا با تاکید بر اینکه باید خلاء نبود صنایع فراوری در استان را با استفاده دستگاه های کوچک ریسندگی خانگی پر کنیم ، ادامه داد: می توان با استفاده از ظرفیت پیشرانان و اعطای دستگاه های ریسندگی به زنان فعال در حوزه گلیم و فرش هر خانه را به یک کارخانه تولید نخ تبدیل کرد تا پتانسیل موجود در صنعت پشم استان در همین منطقه مورد استفاده قرار گیرد.

وی یادآور شد: هم اکنون دستگاه ریسندگی خانگی از سوی جهاددانشگاهی استان به پیشرانان حوزه فرش و گلیم واگذار شده تا فرآیند تولید نخ از پشم خراسان شمالی در این منطقه هم انجام شود.

وی ادامه داد: همچنین دستگاه های کوچک ریسندگی توسط یکی از واحدهای فناور زیرمجموعه جهاددانشگاهی کشور تولید شده که در سازمان زندان های خراسان شمالی نیز توسط مددجویان مورد استفاده قرار گرفته است.

گفتنی است خراسان شمالی بیش از ۱۶ هزار بافنده دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مشاغل خانگی پشم خراسان شمالي جهاد دانشگاهی استانی اقتصادی خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مجید الهی راد گفت: : ۴۵۰ نفر از زنان سرپرست خانوار زیرپوشش این نهاد در حوزه صنایع دستی از جمله بافت فرش فعالیت دارند .
وی همچنین با بیان اینکه خرید به قیمت روز از مددجویان خریداری می شود، .افزود: ۷۰ بافنده فرش زیر پوشش این نهاد حمایتی بیمه هستند.
به گفنه الهی راد درآمد ناخالص حاصل از هر مترمربع فرش برای بافندگان بین ۳ تا 5 میلیون تومان است.
رئیس اتاق بازرگانی بجنورد در آماری اعلام کرد: در خراسان شمالی ۲۶ هزار بافنده فرش فعالیت دارند که به‌نوعی سه درصد جمعیت استان را شامل می‌شوند.
از این تعداد بافنده پنج هزار بافنده فرش ترکمن هستند.

دیگر خبرها

  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • شرایط برای عرضه ظرفیت‌های خراسان جنوبی در اکسپو فراهم است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی