Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- بازرس کل قضایی استان قزوین گفت: واگذاری اراضی تحت تعقیب منابع طبیعی به بنیاد مسکن دادگاه‌ها را به دردسر انداخته است و باید در این حوزه شفاف‌سازی صورت گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، عبدالله آقاعلیخانی بعدازظهر امروز در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال اظهار داشت: امروز در حوزه الحاق اراضی به طرح‌های هادی که در روستاها صورت می‌گیرد، ساخت‌وسازهایی در دهه اخیر انجام شده که تحت تعقیب قضایی سازمان منابع طبیعی قرار گرفته و با توجه به جایگزین شدن بنیاد مسکن به جای اداره منابع طبیعی یک‌سری مسائل و معضلات حقوقی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این مشکلات چندین شق و شکل دارد، اضافه کرد: در برخی موارد منابع طبیعی موضوع را مورد تعقیب قرار داده و به دستگاه قضا شکایت کرده که دادگاه هم بعد از صدور حکم بلافاصله آن را اجرا کرده که این بخش مشکل چندانی ندارد.

آقاعلیخانی ادامه داد: اما شکل دوم این است که منابع طبیعی شکایت کرده و دادگاه حکم صادر کرده؛ ولی این حکم را اجرا نکرده و حالا قرار شده این زمین‌ها به روستا الحاق شوند. شکل سوم این است که منابع طبیعی شکایت کرده و دادگاه حکم صادر نکرده و در دست رسیدگی است که این بخش مشکل اصلی ما در حوزه طرح‌ هادی است.

وی یادآور شد: در شکل چهارم هم منابع طبیعی به دلایل موجه یا ناموجه شکایت نکرده و حالا قرار است که زمینی به روستا الحاق شود و این جایگزینی صورت بگیرد.

ابهام در تعیین‌تکلیف اراضی واگذارشده به بنیاد مسکن

بازرس کل استان قزوین با بیان اینکه جایگزین شدن بنیاد مسکن به جای منابع طبیعی دردسرهای حقوقی و کاربردی ایجاد کرده گفت:‌ وقتی منابع طبیعی اراضی تحت تملک و تعقیب خود را به بنیاد مسکن واگذار شده، این جابه‌جایی باعث شده که همکاران قضایی این تصور را بکنند که وقتی زمین واگذار شده، تعقیب عمومی می‌تواند متوقف شود و در نتیجه منع تعقیب یا تبرئه صادر کنند.

آقاعلیخانی افزود: اما موضوع کاربردی این است که در شهرستان‌های قزوین و بویین‌زهرا ساخت‌وسازهای زیاد و متعددی داریم که در خارج از طرح هادی است که باید الحاق شود و ضرورت الحاق هم وجود دارد و به همین خاطر تعیین‌تکلیف نشدن این موضوع منجر به اعتراض‌های مردم در روستاها شده است.

مشکلات حقوقی بین منابع طبیعی و مردم برطرف شود

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه تهیه طرح هادی، ساماندهی توسعه بخش سکونت‌گاهی و حمایت از عرضه مسکن در روستاها را از تکالیف این بنیاد دانست و گفت: در روستاهایی که منابع طبیعی زمین دارد و این زمین ملی چسبیده به بافت مسکونی این الحاق در قالب طرح هادی انجام می‌شود.

اصغر گونجی ادامه داد: با توجه به سیاست دولت برای معکوس کردن مهاجرت از شهر به روستا که نقش مهمی در جهش تولید محصولات کشاورزی دارد، سیاست بنیاد مسکن حمایت از اجرای طرح هادی است؛ اما مشکلات حقوقی بین منابع طبیعی و مردم باید هر چه زودتر برطرف شود تا بتوانیم در این عرصه چالش‌های بین مردم و دولت را از بین ببریم.

گونجی تصریح کرد: بخشی از این مشکلات باید از طریق اصلاح ساختاری قوانین و مقررات در مجلس و هیأت دولت مرتفع شود و بخش دیگر هم مربوط به انعطاف مدیران و مسئولان در نگاه به قوانین است که به هر حال باید قوانین به نفع مردم تفسیر شود و البته این تفسیر نباید منجر به از بین رفتن اراضی ملی و طبیعی شود.

اجرای طرح هادی در روستا همراه با پیوست فرهنگی باشدطرح هادی در 40 هزار روستای بالای 20 خانوار در کشور اجرا می‌شوداجرای طرح هادی در 52درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور + فیلم

وی یادآور شد: به همین خاطر پیشنهاد ما این است که کمیته یا کارگروه مشترکی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال این موضوع را به شکل کارشناسی بررسی کرده و در نهایت با صدور آرای کارشناسی راه را برای منع تعقیب اراضی یادشده هموار کند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان بازرسی استانداری قزوین قوه قضائیه سازمان بازرسی استانداری قزوین قوه قضائیه منابع طبیعی استان قزوین بنیاد مسکن طرح هادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۰۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: با ورود دستگاه قضایی بیش از دو هزار و 100 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال گذشته که مورد تعرض و تصرف عده ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی رفع تصرف شد.

 ناصر عتباتی افزود: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بالغ بر ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در یکهزار و ۱۳۷ فقره به مساحت بیش از یکهزار و ۲۴۷ هکتار بود.

عتباتی، همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در سال گذشته نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان پارسال به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستانها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، دو هزار و ۶۸۶ مورد تغییرکاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از شش هکتار به تعداد یکهزار و ۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی جلوگیری کرد.

رئیس کل دادگستری استان ، همچنین با اشاره به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی گفت: در سال گذشته بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان رفع تصرف شد.

 

 

دیگر خبرها

  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه