Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@06:30:23 GMT

فروش اموال مازاد، چاره یا چاله؟

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۴۱۳۸

فروش اموال مازاد، چاره یا چاله؟

آزاد کردن دولت از ملاکی، کاسبکاری و ثروت اندوزی کار صحیح و پسندیده ای است:

الف)_ چند دلیل برای ستایش دولتمردان در اتخاذ این تصمیم وجود دارد؛
۱- اموال و املاک بسیاری در مالکیت دولت و حتی قوای دیگر است که مورد استفاده قرار نمی گیرد، فروش آنها که گاهی به هزاران متر مربع زمین، ساختمان و یا اموال گرانبهایی که استفاده مفید از آنها نمی شود می رسد، می تواند مشکلات جاری و عمرانی بسیاری از دستگاههای قوای سه گانه را مرتفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- کارگاهها، کارخانجات و صنایع بسیاری در مالکیت دولت، شرکتهای وابسته به آن ویا بانکهاست که هم به چرخه تولید آسیب زده است و هم بخشی از اقتصاد کشور را معطل گذاشته است.

۳- خانه های سازمانی، ویلا، مجتمع‌های تفریحی و اردوگاه‌های بسیاری با مساحتهای زیاد، به بهانه رفاه کارکنان و خانواده های آنان تهیه و در مالکیت قوای سه گانه و حتی نیروهای نظامی، انتظامی و بانکهاست، که در حقیقت فقط زمانهای محدودی برای تفریح و تفرج مدیران میانی و ارشد دستگاهها مورد استفاده قرار می گیرد و این دون شأن نظام اسلامی ای است که داعیه رسیدگی به قشر ضعیف و رفع تبعیض و فقر در کشور را دارد، هرچند فروش آنها قطعا بخشی از مشکلات اقتصادی را رفع می کند، اما اگر خیلی هم به درد رفع معضلات مالی کشور نخورد، حد اقل می تواند مایه دلگرمی علاقمندان به مردمی بودن حکومت اسلامی باشد.

۴- هیچ توجیهی ندارد، دولتی که برای هزینه های یومیه خود
درمانده است دارای املاک، ساختمانها و تاسیسات و امکانات فاقد استفاده، با هزاران میلیارد ارزش ریالی باشد.

ب) - اما در فروش اموال دولت که امید است قوای دیگر هم به آن بپردازند، لازم است موارد زیر مورد دقت و اقدام جدی قرار گیرد:

۱- مزایده اموال و فروش آنها نباید به سرنوشت عملکرد اقدامات بی حساب و کتاب سازمان خصوصی سازی دچار شود، دقت، شفافیت، ایجاد مانع و سد برای اعمال نفوذ مافیاهای مفت خوری و رانتهای موجود همدست سوئ استفاده گران در دولت و شرکتهای تابعه، انتظار به حق مردم از دولت مردمی و انقلابی است.

۲- دولت لازم است تا آنجا که ممکن است دارائیهای خود را به تولیدتبدیل یا با حفظ مالکیت به مدیریت بخش خصوصی واگذار و از اجاره و بهره مشارکت آن درآمد پایدار را مد نظر قرار دهد، برای بخشهایی که امکان بازیافت و بهره برداری بهینه از آنها نیست طرح فروش را اجرا کند.

۳- فروش و تامین درآمد و رفع مشکل هزینه ها که عمدتا خرج جاری می شود، نباید برای دولت به عادت تبدیل شود، این درآمد سهل و آسان که بی هیچ تلاشی حاصل می شود، بسیار به دهان دولت مزه خواهد کردو اگر بنای تامین کسری بودجه در سالهای بعد بر فروش اموال گذاشته شود، نه تنها چاله که چاه عمیق و حتی گردابی مخوف است که کشور را در خود فرو خواهد برد، با تأیید فروش اموال مازاد و غیر قابل بهره برداری دولت ، اما لازم است برای جبران کسری بودجه سالهای بعد بخشهای درآمدی پایدار دولت که بسیار در آن حوزه ها بد عمل شد و مانند بسیاری دیگر از موارد دیگر در سالهای گذشته فقط در جهت پر کردن جیب عده ای لیبرال و سرمایه دار بوده فعال و عملیاتی شود، بخشهایی مانند کمک به اشتغال خصوصا طرحهای زود بازده و کارگاههای کوچک، حذف هزینه های مازاد، مدیریت صحیح پروژه ها ، نظارت دقیق بر مناقصه ها، پیمانکاران و هزینه های عمرانی ، کنترل هزینه های جاری، جلوگیری از فرارهای مالیاتی، جلوگیری از پرداخت حقوقها، حق ماموریت‌ها و حق عضویتهای نجومی ، فعال کردن موثر و درآمد زا کردن شرکتها و کارخانجات عمدتا راکد در مالکیت دولت و امثال آن.

کد خبر 1594964

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فروش اموال دولتی احسان خاندوزی فروش اموال هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان اصفهان، مولدسازی دارایی‌های دولت را یکی از سیاست‌های اقتصادی کنونی ومتولید آن را اداره‌های اقتصاد و دارایی در استان‌ها دانست و گفت: مولدسازی دارایی‌های دولت بهترین شیوه تامین مالی غیر تورمی و غیر رکودی در شرایط کنونی است.
ناصر یارمحمدیان افزود: بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مازاد دولت به عنوان درآمد‌های استانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تامین بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد ریال از این محل در کشور پیش بینی شده که سهم استان اصفهان نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد ریال است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش همکاران و مسوولان دستگاه‌های اجرایی استان بتوانیم این سهم را در استان محقق کنیم و مازاد درآمد هم بوجود آوریم.

طرح مُولدسازی دارایی‌های دولت در جلسه شصت و هفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بررسی شد که بر اساس آن دولت باید اموال بلا استفاده، رها شده یا اموالی که ارزش افزوده و بهره‌وری پایینی دارد، و استفاده مطلوبی از آنها نمی‌شود را شناسایی و بهینه‌سازی کند.

دیگر خبرها

  • فرصت برای تعیین تکلیف املاک ادارات کرمان
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره
  • فروش ۷۰ میلیارد تومانی املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان کرمان