Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، سقوط شاخص کل بورس طی دو هفته گذشته به حدی بوده که صدای بسیاری از فعالان بورسی را درآورده است. شاخص کل که به زحمت طی یک سال گذشته مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را به دست آورده بود، دوباره شاخص اطمینان را از دست داد و به زیر ۱۳۰۰ سقوط کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند در ادامه برخی سیاست‌های اشتباه دولت دوازدهم، دولت جدید هم کاری برای بورس نکرده و همین مساله سقوط بازار سرمایه را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه‌ترین گزارش‌ها نشان از آن دارد که با خروج بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان نقدینگی از معاملات، تقریبا تمام ۱۲۱ هزار میلیارد تومانی که طی ۵ ماه نخست ۹۹ آمده بود، خارج شده است.

کارشناسان معتقدند که اگر دولت چاره‌ای برای ساماندهی بازار بورس در نظر نگیرد، دامنه این سقوط گریبان بسیاری از حوزه‌های اقتصادی را خواهد گرفت. جالب‌تر اینجاست که با وجود وعده‌هایی که وزیر اقتصاد برای ساماندهی بازار بورس داده بود، هیچ خبری از بهبود اوضاع نیست و انگار این بازار به کلی فراموش شده است.

فشار بودجه روی بورس

بهنام صمدی کارشناس بورس در این خصوص به خبرنگار ایسکانیوز گفت: کل پول حقیقی که قبل از صعود شاخص وارد بورس شده بود - یعنی حدود ۱۲۱ هزار میلیارد تومان - از بازار به طور کامل خارج شده و عملا در نقطه سر به سر هستیم. ارزش معاملات هم که در بخش معاملات خرد به ۲ هزار میلیارد تومان هم نمی‌رسد.

وی تاکید کرد: اولین عاملی که بازار را اذیت می‌کند، بودجه است. دولت – به معنای سیاستگذاران – در سال ۹۹ شرکت‌های سودده و پرورده را به مردم در اوج قیمت – با نرخ خوراک مناسب - فروخت. الان تازه یادش افتاده که کسری بودجه دارد و باید نرخ خوراک و سوخت را بالا ببرد. از طرفی هم فاصله بین ارزهای نیمایی و آزاد به حدود ۲۰ درصد رسیده بود که به معنای یک رانت از جیب تولیدکننده به واردکننده بود.

این کارشناس بورس عنوان کرد: ابهامات دیگر موجود برای بورس، برجام است که بازار را اذیت می‌کند. اینکه به نتیجه برسد یا خیر، بهتر از وضعیت فعلی و بلاتکلیفی است. بازار الان نمی‌داند چطور باید حرکت کند. اگر به نتیجه برسد روی برخی صنایع اثر می‌گذارد و اگر نرسد، روی برخی دیگر. موضوع دیگر نرخ بهره است که قرار است به پایین ۲۰ درصد برسد.

صمدی عنوان کرد: فراموش نکنیم که سونامی سقوط بورس دامن صندوق‌های درآمد ثابت و بازنشستگی را خواهد گرفت. شاید برخی تنها به مساله سقوط بورس فکر کنند اما به مسائل دیگر آن فکر نکنند. اگر صندوق‌ها دچار مشکل شوند، بانک‎های ما هم با مشکل روبرو می‌شوند. در واقع دامنه سقوط بورس به صورت دومینو وار به بخش‌های مختلف می‌رسد.

کسی مخالف حذف رانت نیست

به گفته وی، کسی مخالف حذف رانت نیست. البته که الان رانتی وجود ندارد چون دو برابر قیمت جهانی گاز را به صنایع می‌فروشند. اما با این مصوبات، ریشه سرمایه‌گذاری در این کشور قطع می‌شود و مردم تا سال‌ها سراغ سرمایه‌گذاری نمی‌روند.

صمدی گفت: رقمی که برای مالیات ملک اعلام کرده‌اند بسیار ناچیز است در حالی که روی صادرات پتروشیمی که در دوران بحرانی اقتصاد کشور ما را از قطحی نجات داد، مالیات می‌بندند. به نظرم نماینده‌ها باید از تصویب مصوباتی که می‌دانند مشکل ساز خواهد بود خودداری کنند. نرخ تشکیل سرمایه ثابت از ابتدای دهه ۹۰ منفی است و با این مصوبات بدتر هم خواهد شد.

به گزارش ایسکانیوز، خاطره تلخ مردم از بورس و وعده‌های دولت قبل باعث شده بود تا دولت سیزدهم در اقدام‌های اولیه خود وعده‌هایی برای ساماندهی بازار سرمایه بدهد. اما به نظر می‌رسد که این وعده‌ها هم راهی برای اجرا پیدا نکرده و به شکل شعار باقی مانده است.

سپیده اشرفی کد خبر: 1127115 برچسب‌ها بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بورس سقوط بورس وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ارز روسیه پیشتاز شد
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم