Web Analytics Made Easy - Statcounter

مینا بگی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: از سال ۱۳۸۴ تاکنون هفت هزار و ۶۸۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان اصفهان پُر و مسدود شد که حجم صرفه‌جویی از محل اجرای این طرح ۲۲۲.۴ میلیون مترمکعب بوده است.

وی اظهار داشت: از سال ۹۵ تاکنون در استان اصفهان ۱۵ هزار پروانه بهره برداری مربوط به چاه های کشاورزی اصلاح و تعدیل شده که کاهش برداشت ۹۰۰ میلیون مترمکعب در حجم برداشت پروانه های صادر شده چاه های کشاورزی را بدنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس به نصب شدن ابزار اندازه گیری هوشمند بر روی چاه های مورد بهره برداری در استان اصفهان اشاره و اضافه کرد: از سال ۸۷ تا ۹۵ معادل سه هزار و ۸۹۶ کنتور هوشمند آب و برق روی چاه های مجاز نصب شده است.

بگی افزود: همچنین از سال ۹۶ تاکنون ۲ هزار و ۷۰۵ کنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیس در استان اصفهان نصب شده است.

رییس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی سازمان آب منطقه ای اصفهان گفت: تقویت گروه‌های گشت و بازرسی در استان اصفهان به ۶۰ اکیپ در سطح دشت ها به گزارش به موقع و جلوگیری از بسیاری از تخلفات آبی منجر شده است.

بگی از انجام مطالعات تعیین عمق سقف کف شکنی چاه ها در ۱۷دشت استان خبر داد و افزود: ساماندهی شرکت‌های حفاری و نظارت بر نصب و عملکرد دستگاه جی پی اس (GPS)  بر روی دستگاه‌های حفاری از دیگر اقدامات سازمان بوده است.

رییس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی سازمان آب منطقه ای اصفهان درباره برخورد با متخلفان در حوزه آب‌های زیرزمینی خاطرنشان کرد: از سال ۹۲ تاکنون، سه هزار و ۶۷۷ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده است که از این تعداد ۵۲۷ مورد مربوط به امسال است.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای کنترل اُفت و کسری مخزن آبخوان‌ها با تعریف طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در سال ۱۳۸۴ برنامه‌های بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی را آغاز کرد، گفت: با توجه به نبود حمایت نهادهای دیگر که همکاری آن‌ها در این زمینه الزامی است و همچنین نبود عزم جدی در مدیریت کلان کشور در سال‌های گذشته و اعتبار محدود، نتایج مطلوبی از طرح حاصل نشد.

بگی ادامه داد: با فعال شدن شورای عالی آب، وزارت نیرو برنامه‌های خود را در سال ۱۳۹۲ ارائه کرد و با مصوبه‌ای با عنوان "برخورد قانونی با برداشت‌های غیرمجاز" طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کشور مشتمل بر ۱۵ پروژه در سال ۱۳۹۳ تصویب و در کنار این طرح، تکالیفی نیز برای وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و کشور مشخص شد.

وی به پروژه‌هایی که نقش کنترل، نظارت و بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی را بر عهده دارند اشاره کرد و گفت: تقویت و استقرار گروه‌های گشت و بازرسی، ساماندهی شرکت‌های حفاری، مطالعه ایجاد و استقرار بازار آب، ایجاد تشکل‌های آب‌بران و انجام حمایت‌های فنی و مالی از آن‌ها (وزارت جهاد کشاورزی)، به روز کردن سند ملی آب ( وزارت جهاد کشاورزی)، مطالعات فرونشست در دشت‌های کشور (سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور) و اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی افکار عمومی از جمله این طرح ها بوده است.

بگی، خرید و انسداد چاه‌های کشاورزی، جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی در دشت‌های ممنوعه، تهیه و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند روی چاه‌ها، اجرای پروژه‌های تغذیه مصنوعی، پخش سیلاب و مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری (وزارت جهاد کشاورزی) را از پروژه‌هایی که به طور مستقیم به ذخیره‌سازی آب در آبخوان‌ها منجر می شود، برشمرد.

به گفته وی، همزمان با پیشبرد طرح‌های تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، لازم است اقدامات فرهنگی و اطلاع رسانی‌ دقیق برای تبیین اهداف این طرح و اثرهای آن انجام شود.

حدود ۴۳ هزار حلقه چاه مجاز و بیش از ۱۰ هزار چاه غیرمجاز در استان اصفهان وجود دارد.

برچسب‌ها زاینده رود فرونشست سفره آب زیرزمینی کشاورزی اصفهان شرکت آب منطقه ای پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان سایه رعب آور فرونشست بر دشت‌های اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود فرونشست سفره آب زیرزمینی زاینده رود فرونشست سفره آب زیرزمینی کشاورزی اصفهان شرکت آب منطقه ای منابع آب زیرزمینی استان اصفهان چاه های کشاورزی جهاد کشاورزی دشت ها چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد

حسین یاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پی بارش‌های هفته گذشته و بازدید میدانی که از شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، اردستان، نائین، نطنز، خور و بیابانک و مبارکه انجام شد، شاهد آبگیری اکثر سازه‌های آبخیزداری در این مناطق بودیم.

وی با بیان اینکه هفته گذشته در مناطق شمال و شرق استان بین ۲۰ تا ۶۲ میلیمتر باران باریده بود، افزود: میانگین بارش‌ها در حسین آباد آران و بیدگل به ۶۲ میلیمتر می‌رسید و در مناطقی چون روستاهای ابوزیدآباد، محمدآباد و فخره در این شهرستان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر متفاوت بود که در همه این مناطق سازه‌های آبخیزداری عملکرد خوبی داشت و خوشبختانه از خسارت به مزارع کشاورزی، زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی پایین دست جلوگیری کردند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در پی بارش‌های هفته گذشته حجم زیادی از روان‌آب و سیلاب در سازه‌های آبخیزداری استان کنترل و بر اساس برآورد اولیه در مجموع ۳۰ میلیون مترمکعب آب استحصال شد.

یاری با بیان اینکه بارش‌های اخیر هیچ آسیب یا خسارتی به بندهای آبخیزداری استان وارد نکرد، گفت: متأسفانه سیلاب به مزارع کشاورزی زواره و حوضه حسین آباد و خور و بیابانک آسیب زده که البته این مناطق در سال‌های گذشته جزو حوضه‌های مطالعاتی ما برای اجرای سازه‌های آبخیزداری بود اما به دلیل کمبود اعتبارات عملیاتی نشد.

کد خبر 6089549

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • مسدود شدن میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد