Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - امروزه در دنیای موسیقی و طرفدارانش، نشانه‌ها حاکی از رواج آهنگ‌هایی است که بین نوجوانان و جوانان طرفدار پیدا کرده و از نظر محتوایی ناپسند است و نه تنها گاهی جنبه اعتراضی دارد بلکه از کلمات ناسزا و توهین آمیز هم در آن استفاده می‌شود. سوال این جاست چرا نوجوانان ما به این گونه سبک‌های موسیقی گرایش پیدا کردند و والدین باید در چه مواقعی، چه واکنشی به این ماجرا داشته باشند؟ در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

کودکان سایبری؛ از بازی‌های رایانه‌ای تا اعتیاد اینترنتی+ بایدها و نبایدهای پلیسی

وقتی نوجوان در خانه، درک نمی‌شود
یکی از علل گرایش جوانان به این گونه موسیقی‌ها، نداشتن احساس امنیت در خانه، کنار والدین و دیگر اعضای خانواده است. نوجوانانی که در بین خانواده پذیرفته نشده و مورد توجه قرار نگرفته‌اند، گاهی مجبورند برای جلب توجه والدین، غم یا خشم و هیجانات درونی خود را به صورت اعتراض گونه با شنیدن موسیقی‌هایی با جملاتی که خارج از آداب و قوانین عرف است، نشان دهند.

ناآشنایی با مفهوم احساساتی مانند غم و خشم
همچنین نداشتن اطلاعات کافی از مفهوم احساساتی مثل غم، شادی، محبت، خشم و دیگر حس‌ها و تجربه‌شان در بین دوستان، خانواده، اجتماع و ... است. متاسفانه موسیقی‌هایی که متن آن‌ها کاملا نشان دهنده خشم درونی یک نوجوان است و به صورت کلمات ناسزا و توهین‌آمیز خارج از اخلاقیات از زبان افرادی که نوجوانان آن‌ها را الگو‌های خود قرار می‌دهند شنیده می‌شود، آسیب‌زاست.

شنیدن این سبک موسیقی، استرس‌زاست
روان شناسی از یک سو برای درمان برخی از بیماری‌های روانی، «موسیقی درمانی» را پیشنهاد می‌کند و از سوی دیگر هم تعدادی از سبک‌های آن را کاملا مضر و حتی در مواردی برای قشر‌های گوناگون به خصوص نوجوانان خطرناک معرفی می‌کند. باید در نظر داشت این گونه سبک‌های موسیقی به طور معمول، چون به حالت فریاد و با صدایی خشن و خش‌دار اجرا می‌شوند، استرس‌زا هستند. از منظر کارشناسان علم روان شناسی باید گفت که این سبک به دلیل آثار مخربی که بر روح و روان افراد می‌گذارد، حداقل نباید به عنوان یک شیوه متداول و به صورت عمومی اجرا شود. همچنین نباید نوجوانان در معرض شنیدن مکرر این سبک قرار بگیرند چرا که نه تنها محتوای آن نامناسب است، بلکه ویژگی‌های سمعی دیگر آن هم بسیار مخرب است.

روابط والد و فرزندی بدون کمیت، کیفیت هم نخواهد داشت
برای رفع نگرانی والدین در این حوزه پیشنهاد می‌شود به عنوان اولین قدم، سعی در بهبود روابط خود با فرزند نوجوان‌شان با توجه به در نظر گرفتن شرایط سنی او داشته باشند. در روابط والد و فرزند بدون کمیت، کیفیتی هم وجود نخواهد داشت. نمی‌توانید انتظار داشته باشید فرزندتان همه وقت خود را صرف فعالیت‌هایی کند که والدینش از او انتظار دارند، در صورتی که هیچ زمانی را در طول روز برای گذراندن با نوجوان‌تان نمی‌گذارید.

این زنگ خطر را جدی بگیرید
یکی از بارزترین علامت‌هایی که نشان می‌دهد رابطه شما و نوجوان‌تان نیازمند ترمیم است، مشغولیت نوجوانان به تلف کردن وقت خود در خیابان‌ها یا پارک‌ها، نشستن پای بازی‌های رایانه‌ای یا شنیدن موسیقی‌هایی با محتوای رکیک، ناسزا یا اعتراض گونه است. متاسفانه نوجوانان معمولا نمی‌توانند هیجانات یا احساسات و نیاز‌های درونی خود را بروز دهند. آن‌ها تجربیات زیادی در خصوص بروز هیجانات ندارند و نیاز به الگو یا آموزش چنین مهارت‌هایی توسط مشاور یا روان شناس دارند.

مهارت کنترل خشم و مدیریت غم را به آن‌ها آموزش دهید
خانواده باید محل امنی برای نوجوان و همچنین جایگاه به نمایش گذاشتن استعدادها، خلاقیت و ایده‌های آنان باشد. روان شناسان به کمک خانواده سعی در تشخیص و درمان خشم‌های درونی به جا مانده از گذشته دارند و با آموزش مهارت‌هایی از جمله کنترل خشم، مدیریت غم و اضطراب در بین نوجوانان به کمک خانواده سعی می‌کنند با ایجاد انگیزش و اشتیاق اهداف و ارزش‌های آن‌ها را شناسایی کنند؛ بنابراین اگر متوجه شدید که فرزندتان به چنین آهنگ‌هایی گوش می‌دهد، به جای رفتار‌های هیجانی و جروبحث، با او درباره آسیب‌های این ماجرا صحبت کنید، بگذارید از خشم‌ها و غم‌هایش بگوید، موزیک و ترانه سالم به او معرفی کنید، مهارت‌های زندگی را به او بیاموزید و .... یادتان باشد فرزندان ما سرمایه‌های ما هستند که نیاز است نحوه صحیح شیوه زندگی را در محل امن خانه و خانواده آموزش ببینند.

منبع: زندگی سلام /  روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های روانشناسی نوجوانان و جوانان موسیقی موسیقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود گفت: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

سید مهدی سیدین نیا افزود:  برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه ها‌ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

او گفت:: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

 این دوره‌ها مطابقش شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...