Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@04:24:05 GMT

رییس کل گمرک: رشد ۳۸ درصدی صادرات در ۱۰ ماهه ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۷۶۱۰

رییس کل گمرک: رشد ۳۸ درصدی صادرات در ۱۰ ماهه ۱۴۰۰

 

به گزارش ایرنا، علیرضا مقدسی امروز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت روز گمرک با بیان اینکه آمار واردات و صادرات کشور نویدبخش بهبود تجارت خارجی است، اظهار داشت: در ۱۰ ماهه امسال ۵۴۰ اظهارنامه گمرکی برای صادرات انجام شده که بر اساس آن ۱۰۰ میلیون تن کالا از مرزهای کشور خارج شد که نشان دهنده رشد هفت درصدی در وزن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این مدت ۲۳۴ هزار اظهار نامه وارداتی انجام شده و ۳۳ میلیون تن کالا به ارزش ۴۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار وارد کشور شده است که در وزن ۱۷ درصد و در ارزش ۳۴ درصد رشد نشان می‌دهد.
مقدسی خاطرنشان کرد: عمده مقاصد صادراتی چین، عراق و ترکیه بود و مبدا وارداتی کشور از امارات، چین، ترکیه، آلمان و سوییس است.
وی در خصوص کشفیات قاچاق کالا در ۱۰ ماهه امسال نیز گفت: در این مدت ۲ هزار و ۳۲ پرونده به ارزش ۲ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان تشکیل شده که یک هزار و  ۱۶۱ کیلوگرم متعلق به انواع مخدر در بسته‌های ارسالی بوده است.


رشد ۵۶ درصدی واردات کالاهای اساسی
رییس کل گمرک با بیان اینکه از ۲۶ کالای اساسی، هفت قلم ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، تصریح کرد: تا پایان دی ماه امسال ۲۵ میلیون تن کالای اساسی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار وارد کشور شده که ۲۱ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار آن با ارز ترجیحی بوده است.
وی افزود: واردات کالاهای اساسی در وزن ۲۶ درصد و در ارزش ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته که نشان دهنده توجه به تامین نیاز کشور است.
به گفته مقدسی، موجودی فعلی کالاهای اساسی در گمرکات کشور پنج میلیون تن است که باید تشریفات گمرکی برای ترخیص را طی کند.

افزایش کنترل در گمرک با استقرار دستگاه‌های ایکس ری
مقدسی با بیان اینکه رسالت گمرک تلاش برای تسهیل تجارت است، تاکید کرد: در کشور ۱۶۰ گمرک وجود دارد که این تعداد با ایجاد مناطق جدید رو به افزایش است و این مبادی بیشتر به نیرو و امکانات نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از دستگاه‌های ایکس ری رسیدگی به امور گمرکی را تسهیل می‌کند، خاطرنشان کرد: قیمت هر دستگاه حدود ۱۲۰ میلیارد تومان است که هزینه‌های پشتیبانی را نیز به دنبال دارد، به همین دلیل با اولویت بندی بر اساس حجم مبادلات ایکس ری‌ها مستقر شدند.
به گفته رئیس کل گمرک، در ۱۷ گمرک عمده و مهم کشور ۱۸ دستگاه ایکس ری کامیونی، ۱۸ دستگاه با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی  و پنج دستگاه خودرویی مسقر شده‌اند و تا ۱۸ ماه آینده ۱۸ دستگاه دیگر ساخته و مستقر خواهد شد تا کنترل ها افزایش یابد.

اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت در نیمه نخست ۱۴۰۱
رییس کل گمرک اظهار داشت: سامانه جامع تجارت تمام دستگاه‌های مربوط به تجارت را برای همسان‌سازی اطلاعات و تکمیل مراحل فعالیت‌ها در کنار یگدیگر قرار می‌دهد تا تسهیل‌گری صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه بخشی نگری کمکی به تجارت کشور نمی‌کند، خاطرنشان کرد: گمرک ایران نیز با ۶ تکلیف احصا شده در این زمینه در نیمه اول سال ۱۴۰۱ به سامانه جامع تجارت متصل خواهد شد.

خروج ۲۳ تن مرغ وارداتی از ترکیه بدون مجوز
مقدسی درباره ورود مرغ از ترکیه تصریح کرد: ۲۳ تن مرغ معادل ۲۰۰ روز در سردخانه مورد تایید سازمان دامپزشکی نگهداری شد تا مجوز آن‌ها برای توزیع در بازار صادر شود اما صدور این مجوز طولانی شد تا در نهایت بدون اطلاع به گمرک از سردخانه موردنظر خارج شدند.
وی افزود: پس از اعلام سازمان دامپزشکی مبنی بر اینکه این مرغ‌های وارداتی قابلیت مصرف ندارد و این میزان کالا از مراکز فروش تهران و شهرهای دیگر جمع آوری شد.
رییس کل گمرک با بیان اینکه در این زمینه، گمرک اعلام جرم کرده است، تاکید کرد: ارزش مرغ های وارداتی از ترکیه یک میلیارد و ۴۵۵ میلیون تومان بوده است.  
تعیین زمان هفت روزه برای صدور مجوزهای ترخیص
رییس‌کل گمرک اظهار داشت: کالاها به دلیل برخی مشکلات و طی نشدن مسیر ترخیص بعد از ورود به مبادی گمرکی برای اصلاح روند واردات، دپو می شوند زیرا تکمیل این فرآیندها زمان‌بر است.
وی با اشاره به مشکل تامین و تخصیص ارز در دپوی کالاها، تاکید کرد: تا زمانی که اسناد فروش به خریدار ارایه نشود، امکان ترخیص فراهم نیست اما بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی، دولت باید طی هفت روز مجوزهای ترخیص صادر شود تا فرایند ترخیص کالا زمان بر نباشد.

   

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به گزارش همشهری آنلاین، آخرین جزئیاتی که از ریز مبادلات ایران و عراق منتشر شده مربوط به ۹ ماهه ۱۴۰۲ است که نشان می‌دهد در این بازه زمانی، حدود ۲۰ درصد از تجارت ۷.۳ میلیارد دلاری ایران و عراق به صادرات گاز اختصاص داشته و مابقی کالاهای غیرنفتی و مصرفی بوده است.

بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، در ۹ ماهه پارسال، علاوه بر گاز، محصولات فولادی، پلاستیکی، لبنی، معدنی فلزی، صنایع تبدیلی، کاشی و سرامیک، شیرینی و شکلات مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران به عراق بوده‌اند.

بیشتر بخوانید:

ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق

کد خبر 847420 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات تجارت خارجی عراق

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار