Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:46:53 GMT

نیروگاه همدان صنعت سبز است؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۳۲۳۰

نیروگاه همدان صنعت سبز است؟

ایسنا/همدان معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه در حوزه شهری و صنعتی مشکلاتی در خصوص اجرای قوانین هوای پاک داریم، گفت: در حوزه شهری با پدیده گرد و غبار مواجه هستیم که به طور عمده در فصول گرم سال بهار، تابستان و اواسط پاییز این پدیده اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایسنا، سیدعادل عربی در نشست تخصصی ایسنا با موضوع هوای پاک اظهار کرد: در فصول سرد سال نیز در نیمه دوم پاییز شاهد ذراتی هستیم که آلودگی هوای درون شهری را به دنبال دارد که ناشی از سوخت‌های ناقص از جمله خودروهاست که در فصول سرد سال به علت وارونگی هوا این آلودگی در قسمت پایین باقی مانده و محبوس می‌شود و به این ترتیب شاهد آلودگی هوا نیز هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به شعار "هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی" اشاره کرد و گفت: بر اساس این شعار تمامی شهروندان حق داشتن هوای پاک را دارند که با فرهنگ سازی می توان به هوای پاک دست یافت.

عربی ادامه داد: اگر هر شهروندی هوای پاک را حق طبیعی خود بداند در حد توان خود می‌تواند به داشتن هوای پاک کمک کند، به عنوان مثال یک شهروند می‌تواند با عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی در روزهای پایدار هوا به  هوای پاک کمک کند.

این مقام مسئول به موظف بودن بخش‌های دولتی و غیر دولتی در حفظ هوای پاک اشاره و اضافه کرد: معاینات فنی خودروها،  واردات خودرو، شماره گذاری خودروها و سایر مصادیق در این حوزه وظایفی دارند که هر یک باید به درستی و بر اساس قوانین تعریف شده عمل کنند.

وی با بیان اینکه ۲۳ دستگاه در سطح کشور موظف به اجرای قوانین برای حفاظت از هوای پاک هستند، تصریح کرد: از این تعداد ۱۸ دستگاه به صورت مستقیم موظف به اجرای قانون هوای پاک هستند که مجموعه محیط زیست نیز علاوه بر اینکه ناظر اجرای قانون است موظف به اجرای قانون هوای پاک است که تمامی قوانین و وظایف نیز مشخص است.

وی با بیان اینکه اعتباراتی برای مطالعات در حوزه گرد و غبار ارائه شده  و مطالعات نیز انجام شده، تصریح کرد: در نتیجه این مطالعه نیز ۴۸ هزار هکتار از اراضی استان همدان به عنوان اراضی مستعد گسیل گرد و غبار معرفی شده‌اند که عمده آنها در دشت قهاوند، فامنین، کبودراهنگ و ملایر قرار دارد.

معاون محیط زیست تاکید کرد: به صورت روزانه  میزان pm آلودگی هوای درون شهرها رصد می شود که اگر این رقم از ۳۶ pm  بالاتر برود ف هوا وارد محدوده ناسالم شده است که برای گروه های خاص خطرناک بوده و توصیه می‌شود در این روزها تا حد امکان در منزل بمانند.

عربی به آلودگی های حوزه صنعتی اشاره و خاطرنشان کرد: کارخانه‌های خارج از شهر از جمله سیمان، سلیس کوبی، آسفالت، دانه بندی ها، نیروگاه ها و سایر مصادیق در صورت عدم کنترل نیز باعث تشدید آلودگی می‌شوند که به این ترتیب مجموعه محیط زیست طبق قوانین تعریف شده ورود یافته و به قوانین عمل می‌کند.

وی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۲ و۱۴ قانون هوای پاک تمامی وظایف هر دستگاه مشخص شده است و در حال حاضر در شهر بهار و جاده تهران نیز مشکلاتی در حوزه آلودگی هوا ناشی از فعالیت‌های صنعتی داریم که ساکنین نزدیک به این مناطق از بوی نامطبوع حاصل از فعالیت این صنایع شکایت داشته و پیگیر این موضوع هستیم.

نیروگاه همدان جزو گروه‌های صنعتی سبز است

عربی به استفاده از سوخت مازوت ناشی از فعالیت نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: استفاده از سوخت مازوت بر اساس قانون هیچ منعی نداشته اما ترکیب آن با اکسیژن و خروجی آن مشکلاتی را ایجاد می کند که براساس نیاز کشور در حال حاضر بر ادامه فعالیت نیروگاه‌ها تاکید شده و مجموعه نیروگاه نیز در حال حاضر با ایجاد فضای سبز به کاهش اثرات سوخت ناشی از مازوت اقداماتی انجام داده و جزو گروه‌های صنعتی سبز محسوب می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی به فعالیت کارگاه‌های شستشوی پلاستیک در منطقه انصار الامام اشاره کرد و گفت: در این منطقه شاهد کم کاری تمامی دستگاه ها هستیم و این در حالیست که در این منطقه مرغداری معروفی وجود دارد که حریم این مرغداری  حفظ نشده در حالیکه جزو مرغداری های بسیار مهم در استان همدان محسوب می شود و حتی در برخی موارد شاهد انشعاب های غیر مجاز آب و برق در این منطقه هستیم، بنابراین برای اصلاح این منطقه باید هر دستگاهی نقش خود را به درستی ایفا کند.

وی ادامه داد: در منطقه انصار الامام به طور تقریبی ۲۹۵ واحد فعالیت می‌کند که تقریبا تمامی کارگاه‌های فعال به صورت غیر مجاز در حال فعالیت اقتصادی هستند همچنین برخی از آنها اقدام به شستشوی پلاستیک کرده که آلودگی ناشی از این امر به منابع آب‌های زیر زمینی جذب می‌شود که این موضوع بسیار خطر آفرین است چرا تامین آب شرب شهروندان نیز از این طریق انجام می‌شود.

عربی یادآور شد: شهرداری مریانج و مجموعه صمت که متولی این  واحدهای صنفی هستند باید ورود کنند و در حوزه آلایندگی مجموعه محیط زیست ورود یافته و آنها را جریمه کرده است در حالیکه ابلاغ جریمه منجر به عدم فعالیت آنها نشده، بنابراین باید تمامی دستگاه‌ها به طور یکپارچه به چاره اندیشی برای این منطقه بپردازند.

وی در پایان گفت: خبرگزاری ایسنا اخبار حوزه محیط زیست را به صورت تخصصی و دغدغه مند پوشش می‌دهد که امیدواریم با فرهنگ سازی حفظ هوای پاک و برای تربیت دانش آموزان ورود یابد  که پیگیری این نوع پوشش های خبری منتج به تغییرات خوب در حوزه حفاظت از محیط زیست خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی هواي پاك آلودگی هوا محیط زیست هوای پاک بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۳۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد