Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@08:27:19 GMT

مقابله با کرونا با جویدن نوع خاصی از آدامس

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۶۱۳۸

مقابله با کرونا با جویدن نوع خاصی از آدامس

دانشمندان معتقدند که جویدن آدامس تولید شده از عصاره قارچ می‌تواند از افراد در برابر بیماری کووید-۱۹ محافظت کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کیتوزان نوعی قند مشتق شده از صدف‌ها و قارچ‌ها است؛ مطالعات آزمایشگاهی انجام شده نشان می‌دهد که این ماده توانایی ویروس در متصل شدن به سلول‌های سالم و ایجاد عفونت را دچار اختلال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اعلام کرده‌اند که جویدن آدامس تولید شده از عصاره قارچ می‌تواند از افراد در برابر بیماری کووید -۱۹ محافظت کند.

نتایج بررسی‌های انجام شده حاکی از این است که کیتوزان موجود در آدامس تولید شده از عصاره قارچ پس از ۳۰ دقیقه جویدن به مقدار زیادی در بزاق باقی می‌ماند و با ویروس کرونا مقابله می‌کند. بنابراین زمانی که ویروس کرونا وارد دهان افراد می‌شود؛ در مرحله اول با ذرات کیتوزان مواجه می‌شود در این صورت توانایی ویروس برای آلوده کردن بدن و حمله به سلول‌های آن کاهش پیدا می‌کند.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کیتوزان هم به ویروس کرونا و هم به گیرنده‌های ACE2 روی سطح سلول مخاطی متصل می‌شود؛ بنابراین خطر آلوده شدن سلول‌ها به ویروس کرونا به میزان قابل توجهی و از دو جهت کاهش پیدا می‌کند. متصل شدن کیتوزان به پروتئین اسپایک ویروس کرونا باعث ایجاد تغییراتی در سطح سلول می‌شود و اتصال ضعیف آنتی‌بادی‌ها به ویروس کرونا را به اتصال قوی تبدیل می‌کند؛ بنابراین جویدن آدامس تولید شده از عصاره قارچ به تقویت آنتی‌بادی‌های ضعیف نیز کمک شایانی می‌کند.

آدامس تولید شده از عصاره قارچ بیشتر برای افرادی که در ارتباط نزدیک با دیگران قرار دارد یا برای پزشکانی که با بیماران مبتلا به کووید -۱۹ در ارتباط هستند بسیار مفید است. پیش از این نیز محققان آدامس دیگری تولید کرده بودند که حاوی پروتئین خاصی بود و ذرات ویروس کرونا را به دام می‌انداخت و انتشار ذرات آلوده به ویروس را هنگام صحبت کردن یا سرفه کردن فرد آلوده به میزان قابل توجهی کاهش می‌داد. البته هنوز هم واکسیناسیون بهترین و مؤثرترین راه برای پیشگیری از بروز بیماری کووید -۱۹ در نظر گرفته شده است.

کد خبر 551363

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس ابتلا به کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ مبتلایان به کووید ۱۹ تشخیص کووید ۱۹ مبتلا به کووید ۱۹ واکسن کووید ۱۹ آخرین اخبار ویروس کرونا پاندمی کووید 19 آدامس جویدن آدامس انتقال بيماري کرونا انتقال کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۶۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود

 

به گزارش تابناک، چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ‌ها سمی هستند. برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ به ایسنا گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: ایسنا
 
 

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • آموزش روز پنجم، مرغ خامه‌ای
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • نکو ستاره‌ استقلال را سرحال می‌خواهد (عکس)
  • تمرین استقلال در حد یک مسابقه رسمی! (عکس)
  • آنژ پوستکوعلو: باید برخی از بازیکنان تاتنهام را بفروشیم