Web Analytics Made Easy - Statcounter

اروتومانیا یا خود معشوق پنداری یکی از اختلال های روانی است که امروزه برخی افراد را درگیر کرده است. آگاهی درباره چیستی، تشخیص، علائم، نشانه ها، درمان، عوارض و خسارات ناشی از این اختلال برای مبتلایان لازم است.

به گزارش ایمنا، اختلال‌های مربوط به خود یکی از موارد شایع بیماری‌های روانی است که می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را به فرد، خانواده و اجتماع وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از آن‌ها "اختلال خود معشوق پنداری یا اروتومانیا" است. در اختلال اروتومانیا، فرد مبتلا به اختلال خود معشوق پنداری باور دارد که کسی از جایگاه خوب جامعه او را دوست دارد. این احساس تا جایی رشد می‌کند که به شدت مزمن برسد. اختلال اروتومانیا از نوع اختلال هذیانی و روان پریشانه است که باید درباره علائم و نحوه درمان آن آگاهی حاصل شود.

اختلال اروتومانیا چیست؟

اختلال اروتومانیا یک اختلال خود معشوق پنداری یا سندروم فریما است که در آن فرد در جایگاه متوسط و یا پایین طبقات اجتماعی معتقد است که فردی از طبقه بالای جامعه به او علاقه مند است. اصولاً این فرد برای مبتلایان یک فرد مشهور و معروف است که احساسات خودش به این معشوقه خیالی در رسانه‌های جمعی به صورت‌های مختلف مانند اشعار احساسی بیان می‌کند. این حالت پریشانی و هذیان گونه به طور ناگهانی ظهور می‌کند و تا مدت‌ها در فرد باقی می‌ماند. بیماران معتقدند که حتی اگر پاسخ "نه" از عاشقان خیالی خود بشنوند باز هم نمی‌توان گفت که علاقه‌ای نداشته‌اند بلکه "نه" گفتن آنها را تنها استراتژی می‌دانند.

علائم فرد مبتلا به اختلال اروتومانیا

اختلال اروتومانیا یک علامت اصلی دارد که به راحتی آن را قابل شناسایی می‌کند. توهم فرد درباره علاقه فرد دیگر به او نشانه واضح این اختلال است. علاوه بر آن ممکن است علائمی همچون نوشته‌های عاشقانه، تلاش‌هایی برای تماس با مخاطب مورد نظر و قهر کردن‌های توهمی را در فرد مبتلا ملاحظه کنید.

تشخیص اختلال اروتومانیا

با وجود علائم اما باید گفت تشخیص این اختلال به راحتی صورت نمی‌گیرد چون اختلال اروتومانیا یک اختلال نادر است. علاوه بر آن، اختلال اروتومانیا اکثراً نشانه‌ای از بیماری روان پریشانه مانند اسکیزوفرنی، اسکیزوافکتیو، افسردگی، آلزایمر و اختلال دو قطبی است. هنگامی که فرد مبتلا مدت زمان بیشتری به اختلال اروتومانیا مبتلا است و به نسبت آن مدت زمان کمتری را به افسردگی گرفتار است بنابراین می‌توان تشخیص داد که این فرد تنها در یک وضعیت به این اختلال مبتلا است و در دیگر شرایط، زندگی طبیعی خودش را دارد. بنابراین احتمال پزشک در ابتلای فرد به اختلال اروتومانیا افزایش پیدا می‌کند.

علل بروز اختلال اروتومانیا

اختلال اروتومانیا یک اختلال روان پریشانه است که نشانه‌های آن در زنان بیشتر از مردان دیده شده است. این اختلال می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله کمبود محبت بروز کند. علاوه بر آن فرد مبتلا می‌تواند به دلایلی همچون استرس‌های شدید و یا مسائل ارثی به افکار و احساسات توهم‌زای خود اجازه توسعه بدهد. رسانه‌های اجتماعی، حریم خصوصی را رها می‌کند و این عاملی است که فرد گمان می‌کند که می‌تواند به راحتی با کمی اطلاعات به توهم‌های خود رنگ واقعیت ببخشد. شرایطی همچون سطح طبقاتی پایین در جامعه، تجرد، غیر جذاب بودن و برداشت‌های اشتباهی علت‌های شکل‌گیری توهم‌های این چنینی است.

درمان اختلال اروتومانیا

مبتلایان به اختلال اروتومانیا دچار یک توهم اساسی و عاشقانه هستند بنابراین نمی‌توان به راحتی باور هذیانی آنها را تغییر داد و از آنها نمی‌توان توقع مراجعه به مراکز پزشکی را پیدا کرد چرا که آنها به ابتلای این اختلال اعتقادی ندارند. درمان‌های رفتاری، بهبود کیفیت زندگی، برخوردار با مبتلایان بر اساس نیاز آنها، آموزش مهارت‌های اجتماعی و درمان‌های دارویی از بهترین روش‌های درمانی در اختلال اروتومانیا به شمار می‌روند. بیماران مزمنی که برای اطرافیان خود ایجاد مشکل می‌کنند، باید در مراکز درمانی بستری شوند و از داروهای ضد روان پریشی استفاده کنند. باید توجه داشت که دارو درمانی در کنار روان درمانی باید ادامه پیدا کند.

عوارض و خسارات ناشی از ابتلای فرد به بیماری اختلال کنترل تکانه تا چه اندازه است؟

اختلال اروتومانیا می‌تواند بسیار برای فرد و اطرافیان او ایجاد خطر کند. هنگامی که فرد مبتلا، عاشق توهمی خود را مانعی ببیند و یا به دلیل تحت فشار توهم بودن حالات خودش را دگرگون کند می‌تواند به پرتگاه نزدیک شود. این احتمال خطر را با داروهای ضد روان پریشی می‌توان کاهش داد. این اختلال در زنان بیشتر است اما عوارض این احتمالات در مردان بیشتر مشاهده شده است. مبتلایان می‌توانند رفتارهای خسارت باری همچون پرخاشگری، خودکشی، ابتلاء به اختلال اضطرابی، ابتلاء به اختلال بیش فعالی، ابتلاء به اختلالات غذایی و اعتیاد به الکل و یا مواد مخدر از خود نشان دهند.

کد خبر 548129

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اختلالات روانی اختلال روانی اختلالات شخصیتی درمان اختلالات روانی اختلال شخصیت علائم اختلالات روانی تشخیص اختلالات روانی اختلالات روانی چیست درمان بیماری عشق شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فرد مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۶۹ نفر با علائم تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند و ۸۸ نفر نیز بستری شدند.

میثم معزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: از ساعت ۷:۰۰ نهم اردیبهشت تا ساعت ۷:۰۰ امروز دهم اردیبهشت، ۸۱۵ نفر با علائم تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند، همچنین از ۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ امروز در مجموع تاکنون ۱۰۶۹ مراجعه کرده‌اند که ۸۸ نفر بستری و مابقی سرپایی درمان شدند.

وی افزود: شهروندان باید تلاش کنند با توجه به میزان آلودگی جز در مواقع اضطرار از منزل خارج نشوند، در صورت خروج حتماً ماسک فیلتردار همراه داشته باشند و از مایعات به مقدار زیاد استفاده کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: بیماران قلبی، تنفسی و افرادی که سابقه بیماری آسم دارند به هیچ عنوان نباید از منزل خارج شوند.

کد خبر 749115

دیگر خبرها

  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون