Web Analytics Made Easy - Statcounter

درخواست های متعدد مردم مناطق سیل زده برای انجام عملیات آبخیزداری، از مهمترین علل تاکید رئیس جمهور بر تقویت و گسترش آبخیزداری بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده معجزه آبخیزداری»؛ استان های جنوبی ایران به خصوص استان کرمان و سیستان و بلوچستان در هفته های اخیر شاهد سیل بود و این سیل خسارات زیادی را به این مناطق وارد ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته قابل توجه نقش موثر آبخیزداری در کاهش خسارات سیل در این مناطق بوده است. همین مساله باعث شد حجت الاسلام و المسلمین دکتر رئیسی در بازدید از مناطق درگیر سیل و گفتگو با مردم، بار دیگر بر تقویت و گسترش آبخیزداری و آبخوانداری تاکید کردند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«معجزه آبخیزداری» | تأکید دوباره رئیس جمهور بر آبخیزداری و آبخوانداری برای کاهش خسارات سیل«معجزه آبخیزداری»| 5 خسارت بزرگ سیل چیست؟«معجزه آبخیزداری»|رئیس جمهور: راهکار برون رفت از خطرات ناشی از سیل، تقویت آبخیزداری است«معجزه آبخیزداری»|توسعه آب بندان ها؛ راهی برای جهش تولید در بخش کشاورزی و مقابله با سیل«معجزه آبخیزداری»| آزموده را آزمودن خطاست/ آیا باید منتظر وقوع حوادث بحران زای سیل در کشور باشیم؟

در مناطقی که آبخیزداری شده است سیلی نداشتیم

درباره نقش موثر آبخیزداری و آبخوانداری در مهار سیل های اخیر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور می گوید: در سیل اخیر یکی از حوزه های آبخیز که بازدید داشتیم، شهرستان فاریاب بود. مسئولین می‌گفتند ما در اینجا با 10 میلی متر بارندگی سال قبل، شب‌ها نمی‌خوابیدیم، چون آب جاری می‌شد و وارد خانه‌ها می‌شد. امسال بررسی که شد حدود 90 میلی متر بارندگی داشتیم. یعنی 9 برابر سال قبل، ولی شهر اصلا احساس سیلاب نکرده بود، چون همه آب پشت سد‌هایی که امسال احداث کرده بودیم، مانده بود. در منوجان هم همین طور. در این شهر دو حوزه منتهی به شهر داریم. در یک حوزه کار آبخیزداری انجام داده بودیم و در حوزه دیگر خیر. طبق بازدیدی که انجام دادیم، بعد از بند ما که حتی متاسفانه بعضی ساخت و ساز‌ها در بستر هم شده بود، هیچ احساس سیلی نداشند. اما در حوزه دیگری که عملیات آبخیزداری کامل انجام نشده بود، جاده و پل آسیب دیده بود.

درخواست های متعدد مردم سیل زده برای گسترش آبخیزداری

پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان جنگل ها نیز درباره تاثیر آبخیزداری در کاهش خسارات سیل اخیر با اشاره به اینکه تنها در 25 درصد از حوزه‌های سیل خیز کشور عملیات آبخیزداری انجام گرفته است، در رابطه با اثربخشی این عملیات‌ها در سیل اخیر تصریح کرد در حوزه آبخیز شهری شهر میناب در استان هرمزگان که هفته گذشته مورد بازدید قرار گرفت در غرب شهر عملیات آبخیزداری صورت نگرفته بود که نتیجه آن ورود آب و رسوبات فراوان به شهر و بسته شدن جاده‌ها و بروز خسارات بود، اما در قسمت شرق شهر که عملیات آبخیزداری صورت گرفته است، شهر کاملا در امان بوده است، یعنی در دو حوزه کنار هم به صورت ملموس، اثر عملیات آبخیزداری قابل مشاهده است.

گرشاسبی با اشاره به درخواست های متعدد مردمی برای انجام آبخیزداری در مناطق سیل زده گفت: در فاریاب و منوجان و هشتبندی شهرستان میناب در استان هرمزگان که ریاست محترم جمهور هم تشریف برده بودند، هر جایی که عملیات آبخیزداری شده بود، مناطق مسکونی، مزارع کشاورزی در امان بود و کشاورزان تشکر می‌کردند و خواسته شان از آقای رئیس جمهور و وزرای محترم این بود که در بالادست حوزه‌هایی که آبخیزداری انجام نشده است هم این عملیات انجام بگیرد.

از آبخیزداری به عنوان معجزه یاد می شود

رئیس سازمان جنگل ها با تاکید بر ضرورت گسترش و تقویت آبخیزداری برای کاهش خسارات سیل در کشور تصریح می کند ما به یک نهضت آبخیزداری در کشور نیاز داریم. الان از آبخیزداری به عنوان یک معجزه و معجزه آبخیزداری یاد می‌شود. آبخیزداری می تواند تا 70 درصد خسارات سیل را کاهش دهد.

به گفته منصور، در 8 استانی که نیمه دی ماه امسال سیلاب داشتیم، شامل استان‌های کرمان، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، بخشی از خوزستان، جنوب کرمان، بوشهر و خراسان جنوبی، در مجموع در این استانها حدود 4968 میلیون مترمکعب سیلاب داشتیم. حدود 1916 میلیون مترمکعب آب را با سازه‌های آبخیزداری کنترل و مدیریت کردیم. در حال حاضر 27 میلیون هکتار کشور در مناطق بحرانی وقوع سیل قرار دارد.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیل سیل عملیات آبخیزداری معجزه آبخیزداری کاهش خسارات سیل رئیس جمهور سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۷۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • اقدامات اولیه ثبت جهانی «فلک‌الافلاک» باید تا مردادماه انجام شود
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • تعیین تکلیف پرونده‌های محکومین به قصاص در کردستان ضروری است
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • در حاشیه دیدار مردم جنوب غرب تهران با رئیس جمهور
  • شهید مطهری الگوی نخبگان فکری جبهه انقلاب است