Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@06:02:35 GMT

جای خالی بازار سرمایه در تامین مالی مسکن

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۷۴۸۱

جای خالی بازار سرمایه در تامین مالی مسکن

مدیرکل بازارهای مالی وزارت اقتصادی با تاکید بر اینکه باید از نظام بانکی برای رونق تامین مالی ساخت مسکن در بازار سرمایه استفاده شود، گفت: یکی از الزامات تحقق این هدف بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید کریمی در نشست ارزیابی الگوهای تامین مالی ساخت مسکن از طریق بازار سرمایه اظهار کرد:بر اساس مطالعات انجام شده میزان تسهیلاتی که در بخش مسکن داده می‌شود در سیستم مالی بانکی ما خیلی نسبت به کشورهای دیگر کم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که می گوییم هدایت اعتبار داریم اما در این قسمت که مقاومت وجود دارد به دلیل اینکه دیربازگشت است و سیستم بانکی به تسهیلات کوتاه مدت عادت کرده است.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت نظام بانکی در رونق تامین مالی از طریق بازار سرمایه، افزود: در ایران همه بانک‌ها به یک شیوه عمل می‌کنند و همه آن‌ها به عنوان «بانک تجاری» مشغول فعالیت هستند. این درحالی است که بانک‌ها باید نقش خاصی در اقتصاد ایفا کنند و تخصصی تر شوند. به طور خاص این امکان وجود دارد که با ایجاد بانک‌های تخصصی تامین مالی، از ظرفیت نظام بانکی برای رونق دادن شرایط تامین مالی در بازار سرمایه استفاده شود.

وی تصریح کرد: نکته بعدی ریسک‌هایی است که در بازار سرمایه وجود دارد. موفقیت بازار سرمایه در موفقیت عرضه اولیه اش است. اما در شرایط فعلی عرضه اولیه‌ها رونق ندارد. بنابراین یکی از الزامات رونق تامین مالی ساخت مسکن از طریق بازار سرمایه، بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به این نهاد است.

مدیرکل بازارهای مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: ما فقط به مسئله بازدهی نگاه می کنیم و مساله ای تحت عنوان ریسک را نمی شناسیم؛ درحالیکه در صورت توجه به این مسئله می‌توان گزینه‌های متعددی را به سرمایه‌گذاران ارائه کرد. نکته دیگر اینکه آیا لزوم درست است که حضور مردم در این بازار مستقیم باشد؟ شاید بتوان از طریق شرکت‌های تخصصی و واسط این امر را تسهیل کرد. درست است که ما نقدینگی خرد سرگردان داریم اما آیا به صلاح است که به صورت مستقیم وارد بازار سرمایه شود یا باید نهادسازی کنیم و از طریق نهادهای واسطه بازدهی و ریسک را در نظر بگیریم.

وی بیان کرد: نکته دیگر نیز این است که لازمه تشکیل یک بازار ورود سفته بازان است و فقط باید بتوان آن را کنترل و نظارت کرد. تشکیل نرخ در بازار متشکل اساسا به واسطه حضور همین سفته بازان انجام می‌شود و نمی‌توان از حضور این افراد صرف نظر کرد. البته بازار باید قاعده گذاری بشود و در مقابل ناهنجاری ایستادگی کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان هواپیمایی سازمان هواپیمایی بازار سرمایه تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته ابولفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از حذف آگهی‌های مسکن دو پلتفرم «دیوار» و «شیپور» خبر داد و اعلام کرد «بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند.»

در همین راستا فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: عده‌ای دلالان و سودجویان در این پلتفرم‌ها اقدام به انتشار آگهی‌های جعلی مسکن می‌کردند که این روند موجب به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود؛ زین پس اگر املاکی می‌خواهد در این پلتفرم‌های خانه‌یاب تبلیغ شود ابتدا باید در سامانه املاک و اسکان باشد تا مشخصات و هویت مالک تأیید شود.

این کارشناس مسکن در ادامه تاکید کرد: از اردیبهشت‌ماه سال گذشته که سامانه املاک و اسکان به طور جدی روی کار آمد و دستورالعمل ثبت آگهی به متولیان املاکی‌ها و پلتفرم‌ها ارسال شد اما نسبت به این قوانین توجهی نداشتند و هم‌اکنون پس‌از یک سال بنا شد، دو پلتفرم «دیوار» و «شیپور» مسدود شود تا روند آگهی‌های خود را اصلاح و مجدد به فعالیت ادامه دهند.

وی گفت: سکوهای آگهی مسکن این دو پلتفرم تا هفته آینده با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی از دسترس خارج می‌شوند.

به گزارش مهر، قیمت‌گذاری کاذب مسکن توسط دلالان این حوزه موجب افزایش روز به روزی قیمت می‌شود که از این رو موجب دلسرد شدن مستأجران خواهد شد.

کد خبر 6087162 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • بساط دلالی و سوداگری از طریق سامانه خودنویس جمع آوری می‌شود
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • فروشگاه‌ها تامین مالی می‌شوند
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • جای خالی بیمارستان‌های تامین اجتماعی در نوبت دهی الکترونیک