Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز علی درویشان* در این مقاله قصد داریم شش شرکت بزرگ حمل‌و‌نقل جهان را مورد بررسی قرار دهیم. صنعت حمل‌و‌نقل یا بخش حمل‌و‌نقل یکی از مهم‌ترین بخش‌های جهان است و برای پیشرفت و بهبود جهان کاملاً حیاتی بوده و صنایع مختلفی را در درون خود شامل می‌شود. به هر حال، این یک صنعت فراگیر است که شامل راه‌آهن، خطوط هوایی، کشتیرانی و حتی پست می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جهانی که کاملاً بین‌المللی شده است، حمل‌و‌نقل مهم‌ترین بخش است که بدون آن حمل‌و‌نقل کالا و مسافر غیرممکن خواهد بود و تجارت جهانی آنطور که ما می‌شناسیم وجود نخواهد داشت.

برای اینکه ایده‌ای از اینکه صنعت حمل‌و‌نقل چقدر بزرگ است به دست بیاورید، بد نیست که بدانید تنها در سال ۲۰۱۹ حدود ۱/ ۶ تریلیون دلار ارزش کل این صنعت بود. بزرگ‌ترین بازار جهانی خدمات حمل‌و‌نقل در اروپای غربی قرار دارد و بازار آسیا و اقیانوسیه با داشتن حدود ۲۹ درصد از بازار جهانی، فاصله زیادی با این بخش ندارند. آفریقا کمترین سهم را در این بازار دارد که عموماً به دلیل کمبود زیرساخت در اکثر کشورهای این قاره است. به همین دلیل صنعت حمل‌و‌نقل در این قاره شکوفا نشده است.

مساله دیگری که در مورد آفریقا وجود دارد، وجود گروه‌های بنیادگرا و ستیزه‌جوست که گریبانگیر این کشورهاست و باعث عقب‌افتادگی و کم‌توسعه‌یافتگی آنها می‌شود.

صنعت حمل‌و‌نقل با فناوری متحول شده است. در حال حاضر سیستم‌های هوشمند که با هوش مصنوعی کار می‌کنند و برنامه‌های حمل‌و‌نقل مثل اوبر میلیاردها دلار ارزش دارند. شرکت‌های سنتی نیز به عقب رانده شده‌اند و جنگ بر سر سهم بازار با شرکت‌های بزرگ و قدرتمند ایجاد شده است.

کووید ۱۹ جهان را تحت تاثیر قرار داده است و برای جلوگیری از شیوع این ویروس، اکثر کشورها در سراسر جهان قرنطینه شدند و سفر و حمل‌ونقل جهانی و بین‌المللی به طور کامل متوقف شد، مگر اینکه برای اهداف اضطراری باشد. به همین دلیل، بیشتر صنایع تحت تاثیر قرار گرفتند، به همین دلیل، صنعت حمل‌و‌نقل در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دست داد و این ضرر حتی ممکن است بیشتر باشد. برای درک اینکه وضعیت واقعاً چقدر بد است، ممکن است بخواهید نگاهی به ۱۰ فرودگاه شلوغ در سال ۲۰۱۹ بیندازید، که تاثیر کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ را بر فرودگاه‌ها نشان می‌دهد.

اگر نگاهی به بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت حمل‌و‌نقل بیندازید، متوجه خواهید شد که تعداد زیادی خطوط هوایی وجود دارد. یعنی خطوط هوایی پرچمدار برخی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان از جمله سه شرکت هواپیمایی ایالات متحده در این فهرست قرار دارند. در سال ۲۰۲۱ بسیاری از این خطوط هوایی به دلیل خسارات ویرانگری که متحمل شده‌اند، در فهرست قرار ندارند، چرا که تا ۳۱۴ میلیارد دلار با زیان مواجه شده‌اند. انتظار می‌رود ارزش کل صنعت در سال ۲۰۲۳ حدود ۵/ ۷ تریلیون دلار باشد.

وقتی نگاهی به بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل‌ونقل در جهان بیندازیم، شرکت‌هایی را می‌بینیم که در صدر این فهرست قرار دارند و مجموع درآمدشان از مرز یک تریلیون دلار عبور می‌کند و در عین حال برای بیش از دو میلیون نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند. بزرگ‌ترین شرکت به تنهایی بیش از ۹۲۰ هزار نفر را استخدام می‌کند که نشان‌دهنده قدرت شرکت‌های موجود در این فهرست است. ما از Fortune Global ۵۰۰ به عنوان منبع خود استفاده کرده‌ایم و برای تهیه رتبه‌بندی شرکت‌ها از درآمد، دارایی، سود و کارکنان شرکت نیز استفاده کرده‌ایم.

 گروه پستی چین

(89.347 میلیارد دلار درآمد در سال 2020)

این شرکت به سادگی در صدر فهرست بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل‌و‌نقل جهان قرار دارد. این شرکت بیش از 900 هزار کارمند و بیش از 5/ 1 تریلیون دلار دارایی دارد. این شرکت متعلق به دولت چین است و مسوول اداره خدمات پستی رسمی چین و ارائه خدمات پستی در سرزمین اصلی این کشور است.

این شرکت ابتدا به عنوان گمرک امپراتوری چینگ در سال 1987 توسط رابرت هارت به پیشنهاد قدرت‌های خارجی با شعبه‌هایی در پنج شهر تجاری بزرگ تاسیس شد. در سال 1896 اداره پست گمرک به پست بزرگ چینگ تبدیل و در سال 1911 از خدمات گمرکی مستقل شد. پست بزرگ چینگ در سال 1912 به پست چانگهوا تبدیل شد و در سال 1929 قراردادی را با گروه فدرال چاینا ایرویز برای انتقال و پست هوایی منعقد کرد و تا سال 1949 به عنوان ارائه‌دهنده خدمات پستی در سرزمین اصلی چین فعالیت می‌کرد.

خدمات پستی کنونی جمهوری خلق چین در سال 1949 تاسیس شد. این سرویس جایگزین پست چانگهوا در سرزمین اصلی چین در سال 1949 و همین‌طور در اتحادیه جهانی پست در سال 1972 شد. پست چین مستقیماً تحت نظارت اداره پست دولتی است و مسوولیت کلی تنظیم خدمات پستی در چین را بر عهده دارد. اداره پست دولتی آژانسی است که به وزارت صنعت اطلاعات جمهوری خلق چین گزارش می‌دهد.

گروه بازرگانان چین

(49.126 میلیارد دلار درآمد در سال 2020)

دو شرکت برتر در این فهرست، هر دو از چین هستند و با توجه به این واقعیت که این کشور بیش از 4/ 1 میلیارد نفر جمعیت دارد نباید چیز عجیبی باشد. گروه بازرگانان چین متعلق به دولت است و خدمات مختلفی از جمله حمل‌ونقل بندری، تدارکات حرفه‌ای و حمل‌و‌نقل کالا را ارائه می‌دهد.

این شرکت در سال 1872 با عنوان شرکت ناوبری بخار بازرگانان چین در شانگهای تاسیس شد. از دهه 1980 به یکی از شرکت‌های دولتی پیشرو چین تبدیل شد و نقش جهانی خود را در نتیجه طرح یک کمربند-یک جاده چین در اوایل دهه 2010 گسترش داد.

این شرکت عملاً پس از سال 1978 با باز شدن اقتصاد چین تغییر کرد چراکه مناطق آزاد تجاری زیادی در چین ایجاد شد و نیاز به خدمات باربری و حمل‌و‌نقل در این کشور افزایش پیدا کرد. بوان گنگ به عنوان اولین مدیر عامل شرکت در این زمان انتخاب شد.

او منطقه صنعتی شنکو در شنجن را تاسیس کرده بود و پس از تایید پکن با پیشنهاد منطقه به عنوان مدیر عامل آن انتخاب شد و آن را به عنوان بخشی از سیاست‌های اصلاح‌طلبانه دنگ شیائو پینگ به عنوان سنگ‌بنای اولین منطقه ویژه اقتصادی چین، بنیان نهاد.

در طول توسعه منطقه شکو در دهه‌های 1980 و 1990، گروه بازرگانان چین در بخش‌های تجاری فراتر از کشتیرانی، از جمله سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از امکانات رفاهی، زیرساخت‌های اجتماعی و صنعتی، سرمایه‌گذاری‌های صنعتی متعدد از کانتینرها تا تولید مواد غذایی، املاک و مستغلات و امور مالی مشارکت داشت. در سال 1987، اولین بانک سهامی را در چین، بانک بازرگانان چین، تاسیس و آن را به یک «مجموعه پیشرو در بانکداری» تبدیل کرد.

از زمان تصویب طرح یک کمربند-یک جاده توسط دولت چین در سال 2013، گروه بازرگانان چین نقش مهمی در پیشبرد این سیاست از طریق تجارت بندری شاخص خود ایفا کرده و بر این اساس به دنبال گسترش عملیات بین‌المللی بوده است.

علاوه بر فعالیت در هنگ‌کنگ و سرزمین اصلی چین، اکنون در مکان‌های استراتژیک در سراسر آسیای جنوبی، اروپا، به عنوان مثال در یونان، لیتوانی و بلاروس، و آفریقا، از جمله نیجریه و جیبوتی، فعالیت دارد.

خدمات پستی ایالات متحده

(84.628 میلیارد دلار درآمد در سال 2020)

UPS شاید یکی از شناخته‌شده‌ترین خدمات حمل‌و‌نقل در جهان باشد و بزرگ‌ترین شرکت حمل‌و‌نقل در خارج از چین بوده و در ایالات متحده قرار دارد. این شرکت در سال 1907 تاسیس شده و دارای بیش از 119 هزار وسیله نقلیه است؛ از دوچرخه گرفته تا کامیون، تراکتور و تریلر.

این شرکت که در اصل به عنوان شرکت پیام‌رسان آمریکایی متخصص در زمینه تلگراف شناخته می‌شد، هم‌اینک یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل‌و‌نقل جهان و یکی از 500 شرکت برتر فورچون است.

این شرکت عموماً به دلیل خدمات حمل‌و‌نقل زمینی خود و همچنین فروشگاه‌هایش که یک مجموعه خرده‌فروشی هستند و ابزارهایی برای مشاغل کوچک ارائه می‌دهند، شناخته شده است. علاوه بر این، خدمات حمل‌و‌نقل هوایی را به صورت یک‌روزه یا دوروزه ارائه می‌دهد و از طریق شرکت UPS Surepost که یکی از شرکت‌های تابعه است، بسته‌ها را برای تحویل به سراسر ایالات متحده ارسال می‌کند.

این شرکت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های حمل‌و‌نقل جهان است و بالاتر از رقبایی همچون DHL و FedEx قرار می‌گیرد.

هاب اصلی بین‌المللی این شرکت که در لوییویله کنتاکی قرار دارد، پنجمین فرودگاه پر‌رفت‌و‌آمد جهان از نظر حمل‌و‌نقل و سومین فرودگاه حمل‌و‌نقل بار در ایالات متحده پس از هاب اصلی فدرال‌اکسپرس در ممفیس و فرودگاه بین‌المللی تد استیونس است.

 DHL

(70.895 میلیارد دلار درآمد در سال 2020)

DHL نه‌تنها بزرگ‌ترین شرکت حمل‌و‌نقل در آلمان، بلکه بزرگ‌ترین شرکت حمل‌و‌نقل در اروپاست. این شرکت هر روز بیش از 61 میلیون مرسوله را جا‌به‌جا می‌کند. بخش اکسپرس آن که به DHL Express معروف است بزرگ‌ترین شرکت پیک در جهان است که در بیش از 220 کشور و منطقه جهان فعال است.

این شرکت ابتدا در سال 1969 در سانفرانسیسکو ایالات متحده تاسیس شد و خدمات خود را در اواخر دهه 1970 به سراسر جهان گسترش داد. در سال 1979 با نام DHL Air Cargo، با استفاده از دو فروند هواپیمای DC-3 و چهار فروند DC-6 با خدمات باربری بین‌جزیره‌ای وارد جزایر هاوایی شد. آدریان دالسی و لری هیلبلوم شخصاً بر عملیات روزانه نظارت داشتند تا اینکه به دلیل ورشکستگی در سال 1983 این شرکت تعطیل شد. در اوج خود، دی‌اچ‌ال ایرکارگو بیش از 100 کارگر، مدیر و خلبان را در استخدام خود داشت.

در سال 1998، دویچه‌پست شروع به خرید سهام دی‌اچ‌ال کرد. در سال 2001 به سهام کنترلی رسید و تا دسامبر 2002 تمام سهام موجود را به دست آورد. سپس شرکت دی‌اچ‌ال را در بخش اکسپرس خود جذب کرد، و استفاده از برند دی‌اچ‌ال را به سایر بخش‌ها، واحدهای تجاری و شرکت‌های تابعه دویچه‌پست گسترش داد. امروزه دی‌اچ‌ال اکسپرس نام تجاری دی‌اچ‌ال خود را با واحدهای تجاری مانند DHL Global Forwarding و DHL Supply Chain به طور مشترک استفاده می‌کند. این شرکت زمانی که Airborne Express را خریداری کرد، جای پای خود را در ایالات متحده مستحکم‌تر کرد.

دویچه‌بان

(49.726 میلیارد دلار در سال 2020)

دویچه‌بان یکی از شرکت‌های حمل‌و‌نقل آلمان است و بزرگ‌ترین شرکت حمل‌و‌نقل در این کشور و اروپاست. دفتر مرکزی آن در برلین قرار دارد. در سال 2015، این شرکت بزرگ‌ترین شرکت راه آهن از نظر درآمد بود و به طور کلی سالانه حدود دو میلیارد مسافر را جابه‌جا می‌کند.

این شرکت 26 سال پیش در سال 1994 تاسیس شد و به چندین شرکت تقسیم شده است که یکی از زیرمجموعه‌های آن بخش عمده زیرساخت‌های راه آهن را در آلمان اداره می‌کند.

دویچه‌بان خود را به عنوان دومین شرکت بزرگ حمل‌و‌نقل در جهان، پس از شرکت پست و لجستیک آلمان Deutsche Post/ DHL معرفی می‌کند و بزرگ‌ترین اپراتور راه آهن و مالک زیرساخت در اروپاست. دویچه‌بان بزرگ‌ترین شرکت راه آهن در جهان از نظر درآمد در سال 2015 بود.

این گروه به چندین شرکت از جمله DB Fernverkehr (مسافر در مسافت طولانی)، DB Regio (خدمات مسافری محلی) و DB Cargo (حمل‌و‌نقل ریلی) تقسیم می‌شود. شرکت تابعه گروه DB Netz همچنین بخش‌های زیادی از زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان را اداره می‌کند و آن را به بزرگ‌ترین شبکه ریلی در اروپا تبدیل می‌کند.

این شرکت حدود نیمی از کل درآمد خود را از حمل‌و‌نقل ریلی به دست می‌آورد. نیمی دیگر از کسب‌و‌کار آن شامل مشاغل حمل‌و‌نقل و تدارکات و همچنین ارائه خدمات مختلف مربوط به حمل‌و‌نقل ریلی است. این شرکت بخشی از درآمد خود را از طریق قراردادهای حمل‌و‌نقل عمومی و خدمات پشتیبانی، نگهداری و توسعه زیرساخت به دست می‌آورد.

خط هوایی دلتا (47.007 میلیارد دلار درآمد در سال 2020)

خطوط هوایی دلتا یکی از خطوط هوایی برتر در ایالات‌متحده است و هر روز بیش از 5400 پرواز انجام می‌دهد و به 352 مقصد در بیش از 50 کشور در شش قاره خدمات می‌دهد. این اپراتور همچنین دارای 9 هاب است و آتلانتا بزرگ‌ترین مرکز آن از نظر تعداد کل خروجی مسافران است. طبق رتبه‌بندی ما، این شرکت بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی در جهان است.

به دلیل کووید، دلتا بیش از 4/ 5 میلیارد دلار در سه ماه سوم سال 2020 زیان متحمل شد که به این معنی بود که مجموع ضررهای شرکت هواپیمایی به دلیل همه‌گیری بیش از 11 میلیارد دلار بود.

این شرکت در سال 1970 ناوگانی تماماً جت داشت و در سال 1972 خطوط هوایی نورت ایست را خریداری کرد. خدمات جا‌به‌جایی مسافر بر فراز اقیانوس اطلس را در سال 1978 با اولین پروازهای مستقیم از آتلانتا به لندن آغاز کرد. در سال 1987 نیز خطوط هوایی وسترن را خریداری کرد و در همان سال خدمات پرواز بر فراز اقیانوس آرام را با مسیرهای آتلانتا به پورتلند و اورگان به توکیو آغاز کرد. در سال 1991 تقریباً همه مسیرهای بر فراز اقیانوس اطلس را خریداری کرد و در آن زمان پیشروترین خط هوایی در سراسر اقیانوس اطلس بود. در سال 1997 اولین شرکت هواپیمایی بود که بیش از 100 میلیون مسافر را در سال جا‌به‌جا کرد. در آن سال نیز دلتا مسیرهای پروازی خود را به آمریکای لاتین گسترش داد و در همین سال یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرواز ارزان‌قیمت را نیز به نام سانگ راه‌اندازی کرد.

این شرکت در سال 2005 با استناد به افزایش هزینه سوخت، اعلام ورشکستگی کرد و پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان، سهام آن مجدداً در سال 2007 در بورس اوراق بهادار نیویورک عرضه شد. در سال 2008 خط هوایی شمال غربی را خریداری کرد و ناوگان هوایی خود را گسترش داد.

 

*نویسنده نشریه

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خطوط کشتیرانی خطوط هوایی پست علی درویشیان میلیارد دلار درآمد در سال 2020 ایالات متحده میلیارد دلار شرکت در سال خدمات حمل و نقل شرکت هواپیمایی حمل و نقل جهان صنعت حمل و نقل تریلیون دلار سرزمین اصلی نقل در جهان خطوط هوایی بین المللی خدمات پستی دویچه بان شرکت بزرگ تاسیس شد دی اچ ال راه آهن بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۱۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا

جدیدترین خبرهای شهرهای جهان ایمنا را در این بسته خبری بخوانید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، «راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی»، «تسهیل تردد معلولان در اروپا»، «مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی»، «سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب»، «رونمایی از نخستین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن»، «میزبانی دبی از بزرگ‌ترین فرودگاه جهان»، «رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید»، «راه‌اندازی اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند» و «هلند میزبان آینده‌نگرترین محله جهان» را در این بسته خبری مدیریت شهرهای جهان ایمنا بخوانید.

راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی

ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی، از انعقاد توافق‌نامه توسعه یک اکوسیستم کامل تاکسی هوایی شامل آموزش، توسعه زیرساخت‌ها و عملیات پرواز با پوشش تمام خدمات خبر داد. این قراردادی چند جانبه برای خدمات تاکسی هوایی میان‌اماراتی شامل حمایت از ایجاد و گسترش خدمات تاکسی هوایی در ابوظبی و فراتر از آن می‌شود و هدف آن حمایت از منطقه در مسیر تبدیل شدن به رهبر جهانی در معرفی تاکسی‌های هوایی است.

توافق‌نامه منعقدشده پتانسیل توسعه یک اکوسیستم کامل تاکسی هوایی از جمله آموزش، توسعه زیرساخت‌ها و عملیات پرواز، همچنین حضور تولیدی در ابوظبی را پوشش می‌دهد و در طول آن یک شرکت توسعه‌دهنده هواپیماهای تمام الکتریکی برای خدمات مسافری تجاری، از نزدیک با اداره کل هوانوردی غیرنظامی امارات متحده عربی برای تعریف مسیرها همکاری می‌کند.

هواپیمای نوآورانه ابوظبی برای حمل یک خلبان و چهار مسافر با سرعت ۳۲۱ کیلومتر در ساعت، آلایندگی عملیاتی صفر و ردپای آکوستیک کم طراحی شده است و حداکثر برد آن ۱۶۱ کیلومتر سفر هوایی سریع و تمیز را داخل ابوظبی و در سراسر امارات متحده عربی امکان‌پذیر می‌کند.

تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود

کمیسیون اروپا در آخرین روزهای پیش از انتخابات خود، ضمن تأیید کارت ناتوانی اروپایی برای توان‌خواهان، استانداردهایی را نیز برای کارت پارکینگ اروپایی برای این قشر از جامعه تعیین کرد. کمیسیون در نهمین دوره خود قرار دارد و اروپا در حال ساماندهی انتخابات برای دوره جدید است. قانون‌گذاران پارلمان در آخرین جلسه عمومی خود قوانین جدید مربوط به کارت ناتوانی اتحادیه و کارت پارکینگ اروپایی برای افراد دارای معلولیت را تصویب کردند. نسخه دیجیتال کارت‌های ناتوانی اروپایی نیز در حال حاضر در دسترس است.

هدف از این کارت‌ها که سال گذشته پیشنهاد شد، تضمین آزادی تردد برای افراد دارای معلولیت به‌عنوان یکی از اصول اصلی اتحادیه اروپا است. هر دو کارت به دارندگان خود و همراهان آن‌ها اکثر شرایط مشابه با دارندگان کارت ملی را خواهد داد.

کارت‌های ناتوانی اروپایی به افراد دارای معلولیت این اطمینان را می‌دهد که حتی به‌عنوان بازدیدکننده بتوانند از حقوقی مانند دسترسی رایگان یا اولویت‌دار به مکان‌های پارک رزرو شده برخوردار شوند.

کارت‌ها نه‌تنها در قالب فیزیکی، بلکه در قالب دیجیتال نیز در هر مکان مشخص‌شده در دسترس خواهند بود. در واقع کشورهای اتحادیه اروپا تشویق شده‌اند که کارت‌ها را در قالب دیجیتال صادر کنند و خدمات تمدید کارت‌ها پس از پایان تاریخ انقضا به‌صورت رایگان انجام شود. با این حال اعلام شده است که کارت پارک معلولان به احتمال زیاد پس از پرداخت هزینه‌های اداری صادر خواهد شد.

مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که باغ‌های گیاه‌شناسی نقش بسیار چشمگیری در کاهش دمای شهرها دارند. در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاه‌شناسی زیبا آرام‌بخش نیست، اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه می‌تواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.

بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغ‌های گیاه‌شناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاه‌شناسی کیوی لندن یا باغ‌های خلیج سنگاپور، به‌طور متوسط ۵ درجه سانتی‌گراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش داده‌اند.

عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارک‌های بزرگ‌تر اثر خنک‌کننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست می‌آید.

این یافته‌ها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک می‌کند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافته‌های تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیست‌پذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت می‌شوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالم‌تری خواهند بود.

سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب

سانفرانسیسکو با بهره‌گیری از سیستم‌های «استفاده مجدد از آب خاکستری در محل» در ساختمان‌های بیشتر، شهرت خود را به‌عنوان شهر پیشرو در فناوری‌های استفاده مجدد از آب حفظ کرده است. این شهر متعهد به اجرای فناوری‌های استفاده مجدد از آب در محل برای کمک به حفظ آب و تقویت شهر در برابر خشکسالی مداوم است. سیستم‌های تصفیه و استفاده مجدد آب در محل، فاضلاب ساختمان‌ها را به آب تصفیه‌شده برای کاربردهای غیر آشامیدنی، اصلاح‌های خاک ارگانیک و انرژی گرمایی فاضلاب بازیافتی تبدیل می‌کند.

سانفرانسیسکو اکنون برای نصب و راه‌اندازی سیستم‌های استفاده مجدد از آب در محل، پیشرفت‌های جدیدی به مساحت ۱۰۰ هزار فوت مربع یا بیشتر نیاز دارد که به کاهش هزینه‌های عملیاتی ساختمان‌ها کمک می‌کند و در برابر افزایش نرخ‌های آب و برق و کمبود آب مقاوم است. استفاده مجدد از آب در محل تنها یک ابتکار پایدار نیست، بلکه یک بخش حیاتی از توسعه شهری مسئولانه به‌ویژه در شهری با فشار آب پایین مانند سانفرانسیسکو است. این سیستم نه‌تنها فشار بر منابع آب شهری را کاهش می‌دهد، بلکه فرهنگ مراقبت از محیط زیست را در جوامع خود تقویت می‌کند.

رونمایی از نخستین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن

ژاپن از نخستین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان با ۴۴۰ اسب بخار و تنها انتشار بخار آب از اگزور رونمایی کرد. این نوآوری نقش مهمی در بهره‌وری انرژی و پایداری زیست‌محیطی دارد و می‌تواند ردپای کربن انسانی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

صنعت خودرو در حال گذر به تحولات قابل‌توجهی است که تحت هدایت پیشرفت‌های تکنولوژیکی قرار دارد که پایداری زیست‌محیطی و بهره‌وری انرژی را در اولویت قرار می‌دهد. این تغییرات نشان‌دهنده یک روند رو به رشد به سمت مدل‌های طراحی شده برای جایگزینی موتور احتراق داخلی سنتی است که به انتشار آلاینده‌های بالا و سهم قابل‌توجه در تغییرات آب‌وهوایی شهرت دارد.

یک شرکت مشهور ژاپنی که به دلیل سابقه نوآوری‌های خود در بخش خودرو شناخته شده، با جدیدترین ساخته پیشگامانه خود جهان را مبهوت کرده است. این اختراع جدید با ترکیب فناوری‌های پیشرفته‌ای که می‌تواند تجربه رانندگی را به‌طور اساسی تغییر دهد، انقلابی در نحوه سفر بشر ایجاد می‌کند.

شرکت یادشده به دنبال نوآوری در بخش خودرو نیست، بلکه در نظر دارد آن را به‌طور کامل متحول کند. فناوری آن وعده اختراعی بیش از یک جایگزین ساده برای موتورهای احتراقی و الکتریکی را می‌دهد که می‌تواند به معنای پایان وابستگی بشر به سوخت‌های فسیلی و گذار به ترددی پاک‌تر و پایدارتر باشد.

پیشرفت شرکت ژاپنی در اختراع موتور احتراقی غیرآلاینده، از نقطه‌نظر اکولوژیکی گزینه‌ای است که آلایندگی بسیار کمتری نسبت به بنزین دارد و می‌تواند با کاهش قابل‌توجه ردپای کربن بشر، از اثرات تغییرات آب‌وهوایی به‌شدت بکاهد.

دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود

دبی در حال اجرای یک پروژه جدید است که توسعه مستمر و پایدار این شهر را تضمین می‌کند و دبی را به فرودگاه، بندر، کلان‌شهر و مرکز فرهنگی جدید جهان تبدیل می‌کند، در این راستا ساخت ترمینال مسافربری جدید در فرودگاه بین‌المللی آل‌مکتوم این شهر آغاز شده است.

حاکم دبی اعلام کرد تمام عملیات فرودگاه بین‌المللی دبی (DXB) که در حال حاضر شلوغ‌ترین فرودگاه جهان از نظر ترافیک بین‌المللی مسافران است، طی ۱۰ سال آینده به آل‌مکتوم منتقل خواهد شد. فرودگاه ۷۰ کیلومتر مربعی جدید دارای ۴۰۰ گیت هواپیمایی و پنج باند موازی خواهد بود و در زمان تکمیل پنج برابر DXB وسعت خواهد داشت.

فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم به این ترتیب بزرگ‌ترین فرودگاه جهان با ظرفیت نهایی ۲۶۰ میلیون مسافر خواهد بود و طراحی‌های کامپیوتری برای آن نشان‌دهنده فضاهای سفید وسیع با سقف‌های بلند و فضای سبز فراوان است.

رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید

بریتانیا از طرح اولین سیستم آزمایشی ذخیره‌سازی انرژی آبی طولانی‌مدت خود طی یک عملیات معدنی نزدیک شهر پلیموث رونمایی کرد. یک شرکت بریتانیایی قرار است اولین سیستم آزمایشی ذخیره‌سازی انرژی آبی طولانی‌مدت خود را طی یک عملیات معدنی در نزدیکی شهر پلیموث بسازد. عملیات ساخت این سیستم به زودی آغاز خواهد شد و راه‌اندازی آن برای سپتامبر ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است. شرکت توسعه‌دهنده طرح در راه‌اندازی پروژه خود از پشتیبانی وزارت امنیت انرژی و شورای شهر منطقه برخوردار است.

توان تولیدشده توسط آن حداکثر ۵۰۰ کیلووات است که از عملیات استخراج در زمان‌های تقاضای انرژی بالا و فعالیت‌های شرکت میزبان برای کربن‌زدایی عملیات پشتیبانی می‌کند. این میزبان تولیدکننده کائولن مورد استفاده در لوازم بهداشتی، سرامیک، کاشی و کاربردهای صنعتی و به‌دنبال راه‌های جدیدی برای مدیریت و تأمین نیازهای انرژی آینده، در عین کربن‌زدایی از عملیات خود است. به همین دلیل از مشارکت بالقوه با پروژه ذخیره‌سازی آبی جدید در عملیات خود پشتیبانی کرده است تا فناوری‌های سبز را به‌عنوان بخشی از تلاش کلی برای کاهش ردپای کربن خود به کار گیرد.

راه‌اندازی اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند

فنلاند در راستای طرح دیجیتالی کردن خدمات، نخستین کتابخانه الکترونیک جهان را راه‌اندازی کرده که به عنوان یک پلتفرم پیشگام در جهان معرفی شده است. در حال حاضر، این شبکه برای ۸۵ درصد از ساکنان فنلاند در دسترس خواهد بود. این کتابخانه الکترونیکی به‌عنوان یک برنامه قابل دانلود برای گوشی‌ها و تبلت‌ها در دسترس است و به کاربران امکان می‌دهد کتاب‌های الکترونیکی، صوتی و مجلات دیجیتال را امانت بگیرند. این کشور، رویکرد دیجیتال را برای در دسترس قرار دادن هرچه بیشتر خدمات مرتبط با کتاب انجام داده است تا هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی را ترویج دهد.

به جای کارت کتابخانه، هنگام اولین ثبت‌نام برای سرویس از احراز هویت پیشرفته استفاده می‌شود. هر کسی که شهرداری محل سکونتش به این سرویس ملحق شده است، می‌تواند از کتابخانه الکترونیکی استفاده کند. هزینه این خدمات به ازای هر ساکن برای شهرداری‌ها ۰.۷ یورو است.

هلند میزبان آینده‌نگرترین محله جهان

طراحی بسیاری از شهرها متمرکز بر وسایل‌نقلیه است و خیابان‌های بیشتر و وفور پارکینگ‌ها همواره در اولویت برنامه‌های شهری قرار داشته است، اما این روند به‌تدریج در حال منسوخ شدن است و هر روز شهرهای بیشتری به ایجاد محله‌های بدون خودرو روی می‌آورند که مروده هلند مثال بارز منطقه موفق بدون خودروی جهان است.

مروده محله‌ای در اوترخت هلند است که یکی از سریع‌ترین شهرهای در حال پیشرفت به حساب می‌آید. این محله، یک منطقه صنعتی قدیمی ۲۴ هکتاری است که برنامه‌ریزان طرح بازآفرینی و تغییر کاربری آن به محله مسکونی را با هدف پایداری اجرا کرده‌اند. در این طرح، حمل‌ونقل پاک و مشترک، مقدم بر اولویت‌بندی موجود ترافیک جاده‌ای است، ساختمان‌های صنعتی با مسکن‌های پایدار جایگزین می‌شوند و محله به صورت فشرده برای ۱۲ هزار نفر بازطراحی شده است تا دسترسی به تمام خدمات و فضاهای عمومی با پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری امکان‌پذیر باشد.

بازطراحی محله مروده به صورتی است که به ازای هر ۱۰ خانوار فقط سه فضا برای خودرو وجود دارد که نتیجه آن آزادسازی خیابان‌ها از ترافیک و جای پارک است، ۳۰۰ جای پارک نیز برای وسایل نقلیه اشتراکی در نظر گرفته شده است. فضاهای پارکینگ با هزینه گزافی برای استفاده در دسترس خواهند بود و برای جلوگیری از استفاده، به صورت اختصاصی باقی نمی‌مانند. علاوه بر این نزدیکترین پارکینگ جایگزین، ۳ کیلومتر دورتر خواهد بود.

با وجود اعمال محدودیت برای استفاده از وسایل نقلیه شخصی به‌ویژه در بخش مرکزی، شبکه حمل‌ونقل برای خدمات اورژانسی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، مروده شبکه و خدماتی برای ماشین‌ها و دوچرخه‌های اشتراکی دارد و یک سیستم حمل‌ونقل عمومی کامل که محله را به تمام نقاط هلند متصل می‌کند.

کد خبر 750246

دیگر خبرها

  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • تصمیم بزرگ دیوید بکام؛ مسی و رونالدو در یک تیم!
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا