Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران، امروز در خطبه‌های اول نماز جمعه که در مصلای امام خمینی (ره) اقامه شد، در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی اظهار داشت: آیین‌نامه زندگی خدایی در قرآن کریم و در آیه ۲۴ سوره انفال آمده است که بر اساس آن، هر آنچه را که خدا و پیامبر اکرم (ص) دستور داده‌اند، باید عمل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رسالت دین فقط آبادی آخرت نیست، بلکه دین به دنبال آبادی دنیا و آخرت است؛ کسانی که بخاطر دنیا، آخرت را فراموش می‌کنند و کسانی که بخاطر آخرت، دنیای خود را فراموش می‌کنند، هیچکدام مطلوب دین نیستند.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: این نقطه، مقابل تفکرات انحرافی سکولاریزم مذهبی است که می‌گویند کار دین، فقط آبادی آخرت است و دنیا را به اهل دنیا بسپارید.

خاتمی با اشاره به خداباوری و عمل صالح به عنوان ستون فقرات تفکر دینی گفت: باید ایمان‌مدار باشیم، نه ایمان‌شعار. حیات واقعی در سایه دین و عمل به دستورات خداوند و پیامبر (ص) است و آن‌هایی که این زندگی را ندارند، زندگی حیوانی دارند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت مسئله «جهاد تبیین» مورد تاکید رهبر انقلاب و روشنگری و نشان دادن راه و چاه به جامعه، اظهار داشت: جهاد شامل عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می‌شود و همه این‌ها مورد تاکید قرآن کریم است.

* عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا، حق‌الناس است

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه و در خطبه‌های دوم نماز، با تبریک فرا رسیدن ماه رجب، بر لزوم قدرشناسی فرصت‌های این ماه و بهره گر فتن از آن تاکید کرد.

خاتمی همچنین با تبریک ششمین صعود تیم ملی فوتبال کشورمان به جام جهانی، اظهار داشت: امیدواریم جوانان ما در همه عرصه‌ها بدرخشند.

وی همچنین ارتحال آیت‌الله گرایلی از علمای حوزه علمیه خراسان را به شاگردان وی و حوزه‌های علمیه تسلیت گفت.

امام جمعه موقت تهران در ادامه، با بیان اینکه موج ششم کرونا بسیار سریع گسترش می‌یابد، خاطرنشان کرد: ما اخیرا به روزی ۷۰۰ مبتلا رسیدیم و دیگر شهر قرمز و نارنجی نداشتیم،، اما دوباره شهر‌های قرمز و نارنجی زیاد شده است؛ آنچه انتظار می‌رود رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل واکسن زدن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و زدن واکسن در سه دوز است.

خاتمی تصریح کرد: همه بدانیم که این مسئله حق‌الناس است؛ کسی که ماسک نمی‌زند، فکر نکند شجاع است! این حق‌الناس است که در اجتماعات ماسک نزنیم و دیگران را آلوده کنیم.

وی خطاب به مردم تاکید کرد: این مدت باقیمانده را رعایت کنیم تا به زودی خبر خوش ریشه‌کنی این ویروس را بشنویم.

* فاجعه انسانی در یمن/ مجامع جهانی به تنها چیزی که فکر نمی‌کنند، حقوق بشر است

امام جمعه موقت تهران در ادامه، به وضعیت کشور یمن اشاره کرد و اظهار داشت: در یمن فاجعه انسانی در حال وقوع است و ائتلاف عبری عربی مدام یمن را می‌زنند و اخیرا ۶۰ نفر از زنان و کودکان به شهادت رسیدند و صد‌ها نفر مجروح شدند و اینترنتشان را هم قطع کردند تا فریاد مظلومیت یمن به جهان مخابره نشود.

خاتمی تصریح کرد: آنچه مایه تاسف است، این است که سازمان‌های حقوق بشری و سازمان همکاری اسلامی خفقان گرفته‌اند و در برابر این‌همه آدم‌کشی و مظلوم‌کشی حرف نمی‌زنند. انصارالله را که از خودش دفاع می‌کند، محکوم کرده‌اند و ظالمان و متجاوزان را محکوم نمی‌کنند؛ این است حقوق بشر شما؟! بشریت باید به فکر مجامع حقوق بشری دیگری باشد؛ مجامع فعلی به تنها چیزی که فکر نمی‌کنند، حقوق بشر است.

خاتمی خاطرنشان کرد: آنچه مایه افتخار است، مقاومت این مردم است؛ عربستان می‌خواست دو هفته‌ای یمن را بگیرد،، اما نزدیک ۸ سال است که با مقاومت دشمن را عقب زده‌اند و این ملت شایسته تکریم و احترام است.

وی همچنین به راهپیمایی امروز نمازگزاران پس از اقامه نماز اشاره کرد و گفت: راهپیمایی امروز شما راهپیمایی همدلی و حرکت خداپسند و دشمن‌ستیز است.

* لزوم شکران نعمت انقلاب/ تمام تحریم‌ها باید لغو شود

امام جمعه موقت تهران، همچنین با اشاره به چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: دهه فجر از مصادیق ایام‌الله است؛ یعنی روز‌هایی که خداوند نعمت ویژه‌ای به مردم داده است و جز با عنایت خداوند، این انقلاب پیروز نمی‌شد. تمام دنیا اعم از آمریکا و شوروی و اروپایی‌ها پشت سر شاه بودند،، اما مرگ بر شاه گفتن‌های شما مردم باعث شد که شاه برود. شکر نعمت انقلاب، حضور همیشگی مردم در صحنه است؛ در دفاع مقدس، کار اصلی را شما مردم انجام دادند و حضور در تمام انتخابات‌های گذشته و راهپیمایی‌ها هم مصداق این شکران نعمت بوده است.

خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: مهمتر از این‌ها، تداوم انقلاب است؛ رهبر انقلاب اخیرا در دیدار تصویری با مردم قم، بر مسئله غیرت دینی تاکید کردند. عده‌ای القاء می‌کنند که این به معنای خشونت و بی‌تدبیری است، در حالی که غیرت دینی تبلور عقلانیت و خردورزی است و در بزنگاه‌ها انقلاب را نجات داده است. رهبر انقلاب همچنین فرمودند دشمن به دنبال حساسیت‌زدایی از مردم و متدینین است؛ از جمله به دنبال زدن حکومت دینی هستند و می‌گویند سکولاریزم چیز بدی نیست. همچنین، تسلیم نشدن در برابر دشمن را که از اصول انقلاب است، زیر سوال می‌برند.

وی به مذاکرات لغو تحریم‌ها هم اشاره کرد و گفت: آمریکا در پی غارتگری است، نه مذاکره؛ آمریکا خواب و خیال غارتگری قبل از انقلاب را دارد و این خواب هرگز تعبیر نشده و نخواهد شد. آمریکا در طول این ۴۳ سال هرچه توانست بر علیه این انقلاب توطئه کرد و اگر هم توطئه‌ای نکرده، چون نتوانسته، نه اینکه نخواسته است.  آن‌ها مدام بر تحریم‌ها افزوده‌اند، خط رهبری در این حوزه روشن است؛ باید تمام تحریم‌ها اعم از هسته‌ای و حقوق بشری و ... به طور کامل و دائم لغو شود.

* درباره سفر پرفایده رئیس جمهور به روسیه، بی‌مهری شد

خطیب نماز جمعه تهران همچنین به سفر اخیر رئیس جمهور به روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: سفر رئیس جمهور به روسیه از سفر‌های کلیدی است؛ اما درباره این سفر پرفایده بی‌مهری شد. ۱۷ یا ۱۸ هدف در این سفر داشتند که به تمام آن‌ها رسیدند.

خاتمی گفت: قانون اساسی می‌گوید با تمام دنیا می‌توانیم بر اساس منافع متقابل ارتباط داشته باشیم و با رژیم صهیونیستی هیچ گاه ارتباط نخواهیم داشت و با آمریکا هم تا زمانی که آدم نشده، رابطه نخواهیم داشت. کسانی که می‌گویند ما با دنیا رابطه نداریم، گویا تمام دنیا را آمریکا می‌دانند!   اولویت سیاست خارجی ما همسایگان هستند؛ ما ۱۵ همسایه با ظرفیت‌های فراوان داریم که می‌توانیم با ارتباط قانونی و عادلانه، مشکلاتمان را حل کنیم. نکه می‌گویند رئیس جمهورمان را به درستی تحویل نگرفتند، حرف درستی نیست؛ مجلس دوما در این ایام تعطیل بود، اما به گفته مسئولان آن، پای سخنرانی آیت‌الله رئیسی در دوما بیش از ۴۰۰ نفر آمدند و دائما ایشان را تشویق کردند و در عرصه‌های دیگر هم احترام ایشان را نگه داشتند.

امام جمعه موقت تهران گفت: آفرین بر این رئیس جمهور مردمی، بانشاط و انقلابی که از کرملین به کرمان می‌رود و به مناطق محروم و سیل‌زده سرکشی می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: احمد خاتمی برجام تحریم خطیب نماز جمعه تهران امام جمعه موقت تهران رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود

به گزارش جماران، اندیشکده چتم هاوس در گزارشی درباره تاثیر تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر تلاش های چین برای برقراری صلح در منطقه نوشت:

حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در 13 آوریل، و پاسخ متعاقب اسرائیل، ثبات آشتی عربستان و ایران را که چین در سال گذشته میانجی آن شده بود، زیر سوال برد: این حملات چشم‌انداز استراتژیک را به‌طور چشمگیری تغییر داده است، امنیت منطقه‌ای را دچار ابهام کرده و شهرت اخیر چین را به‌عنوان یک میانجی معتبر به بوته آزمایش گذاشته است.

پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین ایران، پکن بی‌درنگ دیپلماسی تلفنی اضطراری را آغاز کرد تا از تضعیف توافق ایران و عربستان به دلیل وضعیت ناآرام در منطقه جلوگیری کند.  وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از تماس با همتایان سعودی و ایرانی خود، «تأکید ایران بر هدف قرار ندادن کشورهای منطقه و همسایه» - اشاره ضمنی به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس- را تحسین کرد. ممکن است تماس‌های مشابهی پس از حمله اسرائیل هم انجام شده باشد. در 19 آوریل، لین جان، سخنگوی وزارت خارجه علنا اعلام کرد که «چین با هر اقدامی که تنش‌ها را بیشتر می‌کند مخالف است.»

یکی از جنبه های قابل توجه واکنش چین ثبات آن بوده است. این کشور همچنان متعهد به حفظ منافع خود باقی مانده و همزمان از اسرائیل و آمریکا انتقاد کرده و خواستار کاهش تنش شده است. پکن مانند موضع خود در مورد تشدید تنش حوثی ها در دریای سرخ، دور جدید تشدید تنش را «سرریز» جنگ غزه می داند و نه کاتالیزور آن. این نشان می دهد که پایان دادن به درگیری غزه ممکن است یک اثر موجی ایجاد کرده و صلح و تنش زدایی را در سراسر خاورمیانه به ارمغان آورد.

این توضیح می دهد که چرا چین حمله 13 آوریل ایران را محکوم نکرد، بلکه آن را اقدامی دفاع از خود خواند. این کشور خود را درست در مرکز جنگ روایات قرار داده  و به طور موثر ادعای دفاع از خود ایران را در برابر ادعای مشابه اسرائیل که برای توجیه مجازات دسته جمعی فلسطینیان در غزه استفاده می شود، قرار داده است.(اسرائیل همچنان حمله بی امان به غزه را دفاع از خود پس از ماجرای هفت اکتبر 2023 می خواند.)

چین در مبادلات خود با ایالات متحده نیز همین کار را انجام داده و از این کشور می خواهد که نقش سازنده ایفا کند و اسرائیل را در زمانی که واشنگتن از پکن خواسته بود تهران را از اقدام متقابل منصرف کند، مهار کند.

آشتی ایران و عربستان در خطر است

نگرانی در مورد توافق عربستان و ایران زنگ خطر را در پکن به صدا درآورد. دو عامل کلیدی نگرانی های چین را برانگیخته است. اول، هدف راهبردی ایران در پشت انتقام‌جویی از اسرائیل، ایجاد یک پارادایم بازدارندگی جدید بود. ایران از سیاست جنگ در سایه و استفاده از نیروهای نیابتی که باعث می شد برخی عملیات های مدیریت شده را به راحتی انکار کند، فاصله گرفت. اسرائیل با حمله متقابل خود ( به اصفهان)  در حال آزمایش خطوط قرمز ایران در حالی است که به دنبال مکانیزم امنیتی جدید برای جایگزینی مکانیزم شکسته شده در 7 اکتبر است.

پارادایم جدید ، ریسک پذیری تهران و تل آویو را افزایش می دهد و در نتیجه حملات تلافی جویانه را تشدید و سناریوی درگیری مستقیم را چه در حال حاضر یا بعد معتبرتر می کند. این رویارویی ممکن است به منطقه خلیج فارس هم کشیده شود و کشورهای این منطقه (به ویژه عربستان سعودی) را وادار کند تا مواضع امنیتی خود را مجدداً تنظیم کنند. آنها ممکن است به این نتیجه برسند که ممکن است دوستی بی پروا با ایران  خطرات بیشتری نسبت به منافع آن داشته باشد. ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ در ایالات متحده می تواند این روند را بیشتر تسریع کند.

عامل دوم، پیشرفت کندی است که توافق عربستان و ایران از زمان امضای آن در یک سال پیش داشته است. این سازوکار همچنان بر مسائل امنیتی متمرکز بوده و نتوانسته به بررسی فرصت های اقتصادی و فرهنگی ادامه دهد.

یکی دیگر از عوامل مرتبط، تلقی اسرائیل از این معامله به عنوان یک تهدید مستقیم و تمایل بالقوه برای از بین رفتن آن است. اسرائیل ممکن است دوستی ایران و عربستان را بی تاثیر بر روند عادی سازی  رابطه خود با عربستان سعودی تلقی نکند، همانطور که ایران با شک به تشکیل ائتلاف امنیتی عربی-اسرائیل تحت حمایت ایالات متحده نگاه خواهد کرد. مطالب درز داده شده به مطبوعات اسرائیل بر مشارکت قابل توجه عربستان و امارات در سیستم دفاع جمعی که تقریباً همه موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را در 13 آوریل سرنگون کرد، تأکید کرد، اگرچه این موضوع بعداً توسط ریاض و ابوظبی تکذیب شد.

برای چین، چنین سناریویی خطراتی را برای امنیت انرژی این کشور ایجاد می کند و چشم انداز پکن را برای چارچوب امنیتی جدید در خاورمیانه تیره و تار می کند. یکی از ستون های این مفهوم ایجاد یک پلت فرم گفتگوی چندجانبه در منطقه خلیج فارس تحت ابتکار امنیت جهانی است. چشم انداز چنین کاری می تواند به راحتی با تشدید آشفتگی های منطقه ای تضعیف شود.

جاه طلبی های چین برای محدود کردن نفوذ ایالات متحده بر کشورهای خلیج فارس نیز می تواند معکوس شود. بزرگترین درس برای کشورهای خلیج فارس از دخالت مستقیم ایالات متحده در دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران این است که وقتی فشار وارد می شود، تنها ایالات متحده توانایی ارائه کمک های امنیتی قابل توجه به آنها را خواهد داشت.

 با این حال، یک درس دیگر این است که در حالی که ایالات متحده منافع خود را برای دفاع از اسرائیل به خطر انداخته ، ممکن است این کار را برای آنها انجام ندهد. اما واقعیت این است که تصور در خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا این است که اسرائیل قادر به تکیه بر توانایی های خود در سناریوی جنگ با ایران نبود.

این چه معنایی برای نقش منطقه ای چین دارد؟ این فرض چین را با فرصت‌ها و چالش‌هایی در تلاش برای ارتقای خود به‌عنوان یک میانجی مسئول و اصول محور در منطقه مواجه می‌کند. تصور رایج در خلیج فارس از 7 اکتبر این است که ایالات متحده متحد اصلی اسرائیل است، این مسئله  شک و تردید در مورد قابلیت اطمینان  به واشنگتن را در میان کشورهای عربی منطقه دامن می‌زند و انگیزه‌ها را برای عربستان سعودی برای متعهد شدن بیشتر به کاهش تنش با ایران افزایش می‌دهد. بی اعتمادی به ایالات متحده همچنین ایران را تشویق می‌کند تا توافق خود با عربستان را منفک از تغییر در استراتژی رویارویی خود با اسرائیل پیگیری کند.

جبهه واحد دیپلماتیک آمریکا و کشورهای اروپایی که پس از حملات ایران، از جمله با افزایش تحریم‌ها علیه ایران با اسرائیل تشکیل شد، شراکت تهران با چین و روسیه را نیز تحکیم می‌کند. با این حال، این بحران محدودیت‌های چین را در حفاظت از توافق میان تهران و ریاض،  فراتر از درخواست از ایران برای تنش‌زدایی و ارسال پیام‌هایی بین ریاض و تهران آشکار کرده است. این تا حدودی به دلیل نقش چین به عنوان یک تسهیل کننده صرف است، نه یک میانجی یا ضامن توافق به سبک و سیاق غربی ها .

دلیل دیگر نفوذ اقتصادی چین است. چین تحت هیچ شرایطی قدرت اقتصادی خود را برای مجازات هر یک از طرفین در صورت نقض مفاد توافق به کار نخواهد گرفت. از منظر چین، تحریم‌ها ممکن است در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نتیجه معکوس داشته باشند چرا که نوسان های این منطقه می تواند مستقیماً به منابع انرژی چین ضربه بزند.

چین به تلاش برای برقراری ثبات در شمال آفریقا و خاورمیانه ادامه خواهد داد. از آنجایی که ایالات متحده در حال سفت کردن پیچ تحریم صادرات نفتی ایران است، خریدهای چین از ایران تا پایان سال جاری کاهش می یابد تا از تحریم های ثانویه آمریکا در امان بماند. از قضا، این می‌تواند تعادل چین بین ایران، عربستان سعودی و اسرائیل را آسان‌تر کند، زیرا این تصور را کاهش می‌دهد که پکن در حال حمایت مالی از استراتژی دفاعی ایران با خرید نفت از این کشور است.

در سناریوی تیره و تار درگیری گسترده‌تر، می‌توان انتظار داشت که چین همان الگوی بازی‌ را که در جریان حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اجرایی‌کرد، اعمال کند: یک اقدام موازنه‌سازی دقیق با هدف نهایی حفاظت از منافع اقتصادی خود و در عین حال انتقاد از آمریکا و اسرائیل.

دیگر خبرها

  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • مبارزه با استکبار در دنیا، صدور فرهنگ انقلاب ایران است
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • بانوان ایرانی بر فرضیه‌های غربی خط بطلان کشیدند
  • بیداری امروز جوانان دنیا مرهون روشنگری رهبر انقلاب است
  • چهره واقعی آمریکای بزک کرده برای دنیا مشخص شد
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد