Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@03:38:53 GMT

معضل اشتغال باید به دغدغه همگانی تبدیل شود

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۸۵۲۸

معضل اشتغال باید به دغدغه همگانی تبدیل شود

معاون وزیر تعاون، با بیان اینکه چاره‌ای جز ایجاد یک میلیون شغل نداریم، گفت: پاسخ را در زیست بوم ملی اشتغال باید بدهیم و باید معضل اشتغال به دغدغه همگانی دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای مردمی تبدیل شود.

به گزارش ایمنا، حامد کریمی بیرانوند در دیدار با جمعی از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران گیلان، اظهار کرد: هرچقدر شکاف بین حاکمیت و ذینفعان کمتر شود اثرگذاری سیاست‌های کلان هم بیشتر و نوع سیاست‌گذاری‌ها نزدیک به واقعیت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در چند وقت اخیر در مجموعه وزارتخانه و مجموعه معاونت اشتغال جلسات زیادی با مخاطبان مشاغل مختلف برگزار شد و در چهار ماه اخیر گروه‌های مختلف به ۱۰ استان مختلف رفتند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه چاره‌ای جز ایجاد یک میلیون شغل نداریم، تصریح کرد: پاسخ را در زیست بوم ملی اشتغال باید بدهیم و باید معضل اشتغال به دغدغه همگانی دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای مردمی تبدیل شود و هر دستگاه حاکمیتی و نهاد مردمی جایگاه و نقش خودش را در حل مسئله اشتغال و بیکاری بداند و اقدامات لازم را برای حمایت از آن نقش انجام شود.

وی تاکید کرد: بیکاری یک مسئله مهم است اما این موضوع مسئله همه دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای مردمی نیست.

کریمی بیرانوند گفت: چند درصد از خیریه‌ها و مؤسسات مردم نهاد به مقوله بیکاری پرداخته‌اند و چند درصد از شرکت‌های بزرگ و متوسط این مسئله برایشان مهم بوده و غیر از کسب و کار خودشان در سیاست‌گذاری‌های کلان به آن پرداخته‌اند؟ کجا دستگاه‌های حاکمیتی وقتی می‌خواهند یک سیاست را اعمال کنند پیوست اشتغال را در نظر می‌گیرند؟ و همین مسئله را در بخش خصوصی هم شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه اشتغال مسئله اصلی حاکمیت و مردم در مرحله عملیاتی و واقعی باشد، گفت: همه قبول دارند که بیکاری باید حل شود ولی این اتفاق شاید در عرصه واقعیت کمتر رخ دهد، زیست بوم ملی اشتغال این مسئله را مطرح می‌کند و می‌گوید اشتغال بعد دوم تولید است یعنی در زنجیره ارزش در اقتصاد باید به اشتغال نگاه کنیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در اشتغال به مسائل زیرساختی، حقوقی، تأمین مالی و غیره باید بپردازیم، تصریح کرد: اشتغال و بیکاری یک امر منتزع و مجرد در علم اقتصاد نیست و به حوزه‌های فرهنگ، آموزش و پژوهش و سیاستگذاری بازمی‌گردد.

وی با بیان اینکه مراکز مشاوره کارآفرینی و کارآفرینی به سوال پاسخ دهند که چگونه می‌توان سالی یک میلیون شغل پایدار ایجاد کرد، ادامه داد: واقعیت مطلب این است که در هر حوزه انباشتی از مشکلات بر زمین مانده که به دنبال رفع آن هستیم.

این مقام مسئول، با بیان اینکه یک نکته مطرح شده از سوی سرمایه‌گذاران، استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور بود، تاکید کرد: یکی از مصوبات جلسه اشتغال مربوط به وزارت امور خارجه رسیدگی به تفاهم‌نامه استان‌های مرزی با کشورهای همجوار بود زیرا ۱۶ استان مرزی داریم و این آمار بالایی است.

وی با اشاره به اینکه ذیل شورای اشتغال هشت کارگروه داریم که یک کارگروه زیرساخت است، تصریح کرد: یکی از اصول پنجگانه تولید زیرساخت و تسهیل‌گری است.

کریمی بیرانوند افزود: یکی از چالش‌های اشتغال مهارت است کارجویان ما در فضای کسب و کار اغلب مهارت ندارند و این یکی از مشکلات عمده ماست در حالی که کارفرمایان هم دنبال نیروی کار متخصص هستند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: یکی دیگر از مهمترین مسائل در حوزه اشتغال پایدار تأمین بازار برای فروش تولید است و این ظرفیت مخصوصاً در استان‌های مرزی بالفعل نشده است در حالی که بزرگ‌ترین مزیت استان‌های مرزی تبدیل شدن به پایانه صادراتی مرزی است و باید پشتیبان تولید کشور باشند البته این به غیر از ظرفیت‌های ویژه بومی هر استان است.

وی با تاکید بر اینکه در بازدید میدانی از روستاهای ساحلی انزلی شاهد فعالیت تعداد زیادی از مشاوران املاک بودیم، تصریح کرد: مطالبه شهرهای مرزی از مسئولان تبدیل شدن به پایانه صادراتی است یا تبدیل شدن به محل فعالیت مشاوران املاک!؟

تلاش برای تولید با کیفیت و اشتغال پایدار باشد

سیاوش آقاجانی، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر اهتمام به صیانت از نیروی کار، حفظ کار و حمایت از کارآفرینان، اظهار کرد: تولید، محور اشتغال است و باید تلاش بر تولید با کیفیت و اشتغال پایدار باشد.

وی با بیان اینکه اشتغال پایدار و با کیفیت با همت کارآفرینان و مشاوران کارآفرینی باید همراه باشد زیرا این مشاوران واقف به امور اقتصادی هستند.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به لزوم استفاده واحدهای سرمایه‌گذاری از مشاوران اقتصادی، گفت: به نظر می‌رسد بسیاری از مشکلات در واحدهای تولیدی به دلیل عدم وقوف به مسائل است.

منبع: ایسنا

کد خبر 551825

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاون وزیر تعاون رئیس جمهور دولت سیزدهم معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی سفر وزیر تعاون به گیلان درآمد و اشتغال پايدار اشتغال زایی در گیلان کارآفرینی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دستگاه های حاکمیتی کار و رفاه اجتماعی اشتغال پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۸۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران از سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، رحیم بخشی، امروز_ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مازندران توانست در یک کارگروهی توانمندی‌های خود را براساس نظام نامه ابلاغی به نمایش بگذارد، اظهار کرد: از ابتدای شروع فعالیت نماینده تا پایان آن برنامه‌ریزی مناسبی برای حضور زنجیره‌های ارزش مازندران در این نمایشگاه صورت گرفت.

وی افزود: بیش از ۲۰ واحد تولیدی با اولویت زنجیره‌های ارزش ۱۲ گانه استان توانستند در این عرصه بین‌المللی حضور بهم رسانده و توانمندی‌های خود به نمایش بگذارند.

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران با بیان اینکه از ۱۲ زنجیره ارزش، هشت زنجیره ارزش در بخش کشاورزی حضور یافتند، گفت: در این نمایشگاه ۲۴ درصد تولید ناخالص محصولات کشاورزی، دو درصد شیلات و حدود شش درصد محصولات باغی در بخش اقتصادی استان نقش بر عهده داشتند.

بخشی با تاکید بر اینکه در ایران اکس پو۲۰۲۴، حدود ۷۰ کشور حضور داشتند و فرصت تجربه‌آموزی مناسبی برای بخش صادراتی استان‌های مختلف به شمار می‌رفت، تصریح کرد: شناسایی بازارهای جدید صادراتی و حضور رایزن‌های اقتصادی کشورهای مختلف، زمینه‌ساز توسعه تجارت برای استان‌های مختلف بود که مازندران هم توانست از این مهم بهره بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در سال‌های آتی این دستاوردها را به خوبی توسعه داده و برای اشتغال بیشتر بهره بگیریم.

کد خبر 750163

دیگر خبرها

  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • صداو سیما در کنار تولید کنندگان