Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@15:56:47 GMT

احیا و بازسازی 3 بنای تاریخی رفسنجان

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۸۷۰۷

احیا و بازسازی 3 بنای تاریخی رفسنجان

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان -  علی اکبر پورمحمدی عصر امروز ۸ بهمن در حاشیه بازدید از روستا‌های حومه شرقی شهرستان و در بازدید از عمارت کلاه فرنگی واقع در سعادت آباد رفسنجان گفت: این عمارت که در دوران قبل از قاجار احداث شده است طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ مرمّت اضطراری آن انجام شده تا از ریزش سقف آن جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امّا هنوز تا مرمّت کامل و بهره برداری از آن اعتبار و بودجه کلانی نیاز دارد که نیاز است به بخش خصوصی واگذار شود تا بازسازی و تعمیرات آن انجام شود.

فرماندار رفسنجان حفظ و احیای بناهی گردشگی و تاریخی در شهرستان را موجب رونق صنعت گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی می‌شود تصریح کرد: ۳ بنای تاریخی در رفسنجان که به ثبت ملّی رسیده و در مالکیت دولت هستند در صندوق احیا و حفظ بنا‌های تاریخی کشور امور تشریفات قانونی جهت برگزاری مناقصات و واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی در حال انجام است.

پورمحمدی گفت: این آثار ملّی شامل عمارت کلاه فرنگی در سعادت آباد، حمام تاریخی در کشکوئیه و کاروانسرای کبوترخان هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان نیز در این بازدید گفت: این ۳ بنا در سه سال اخیر به ثبت ملّی رسیده و در اختیار دولت قرار گرفته اند.

حسن حسینی گفت: عمارت کلاه فرنگی برای بازسازی نیاز به بیش از ۱۰ میلیارد تومان بودجه دارد که اگر بخش خصوصی وارد شود و تعمیرات ان را انجام دهد به جذب گردشگر کمک به سزایی می‌شود.

در ادامه فرماندار رفسنجان از روستای عبدالله آباد هم بازدید کرد که در این روستا قسمت دوربرگردان جاده‌ای خطرناک است و سالانه تصادفات منجر به مصدومیت و فوت در این قسمت دیده می‌شود.

فرماندار رفسنجان در این باره گفت: از آنجایی که این قسمت در محدوده شهرداری رفسنجان قرار ندارد تا بتوان از بودجه شهرداری کمک گرفت لذا دهیاری و شورای اسلامی این روستا باید با اداره راه و شهرسازی به تعامل برسند که در این قسمت احداث زیرگذر یا میدان صورت گیرد.

کارگاه اطلس مس مورد بازدید قرار گرفت

پورمحمدی از کارگاه اطلس مس واقع در روستای عبدالله آباد این شهرستان زیرمجموعه شرکت بازنشستگی مس بازدید کرد.

در این بازدید علی اکبر پورمحمدی وجود این کارخانه را موجب اشتغال عنوان کرد و گفت: این کارخانه زیرمجموعه شرکت بازنشستگی مس است و بهتر است برای توسعه و رشد منطقه، شرکت مس، کارگاه‌های بیشتری در سطح روستا‌ها ایجاد کند تا اشتغالزایی افزایش و نرخ بیکاری کاهش یابد.

او دغدغه رفع بیکاری و اشتغال را برای جوانان و افراد جویای کار در اولویت‌های کاری خود در مجموعه فرمانداری دارد.

فرماندار رفسنجان همچنین از روستای محمدآبا میثم از توابع شهر رفسنجان هم بازدید کرد و گفت: در این روستا ۳ کیلومتر ورودی از سمت کرمان به این روستا نیاز به روشنایی معابر دارد که در اداره برق شهرستان پیگیر اجرای این طرح هستیم.

او گفت: زمین چمن مصنوعی و سالن ورزشی آقایان این منطقه مشکل خاصی ندارد و سالن ورزشی برای بانوان هم در این منطقه در حال احداث است.

پورمحمدی همچنین اظهار کرد: آسفالت راه روستایی کریم آباد اولیاء هم باید جمع آوری و بازسازی شود که در این زمینه بنیاد مسکن انقلاب قیر رایگان جهت بازسازی اختصاص داده است.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری مرمت و بازسازی فرماندار رفسنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۸۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

۲۰ میلیارد تومان برای استحکام‌بخشی قلعه نیاز است

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

کد خبر 6090471

دیگر خبرها

  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد
  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی