Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@21:14:34 GMT

برفک دهان چیست؟/ روش‌های خانگی برای درمان

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۰۲۷۹

برفک دهان چیست؟/ روش‌های خانگی برای درمان

به گزارش خبرآنلاین، برفک دهان علاوه بر اینکه با دارو درمان می‌شود، برخی از درمان‌های خانگی نیز می‌توانند به مدیریت علائم این عفونت کمک کنند. این مطلب علائم برفک دهان و بهترین درمان‌های خانگی آن را به شما ارائه می‌دهد.

علائم برفک دهان

شناسایی و درک علائم این عفونت کمی سخت است. این علائم به مرور زمان ایجاد می‌شوند و معمولاً خفیف تا متوسط هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع‌ترین علائم برفک دهان عبارتند از:

تشکیل یک لایه‌ی ناهموار سفید روی کل دهان و لوزه از دست دادن حس چشایی ترک خوردن پوست در گوشه‌های دهان خونریزیِ سطح سفید شکل‌گرفته در دهان پدید آمدن برجستگی در زیر همان لایه‌ی سفید رنگ (که بعضاً با درد همراه است). اختلال در بلع و صحبت کردن ممکن است نوزادانی که به این عارضه مبتلا می‌شوند، در غذا خوردن دچار مشکل شوند.

اگرچه این علائم معمولاً بی‌خطر هستند، اما درصورت عدم درمان، ممکن است شرایط تشدید شود و زندگی روزمره را مختل کند.

درمان‌های خانگی برای رفع برفک دهان

1.سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد قارچی است و مصرف روزانه آن می‌تواند به مبارزه با عفونت قارچی ناشی از برفک دهان کمک کند.

در یک لیوان آب گرم، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب اضافه کنید. برای بهبود طعم می‌توانید عسل هم اضافه کنید. ترکیب را به آرامی میل کنید. می‌توانید این کار را دو بار در روز انجام دهید.

2.روغن نارگیل

خواص ضد قارچی روغن نارگیل به از بین بردن قارچ‌های مخمری کمک می‌کند.

هر روز صبح ناشتا روغن نارگیل را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دهان غرغره کنید. برای کسب نتیجه مطلوب، روزانه این کار را تکرار کنید.

3.ماست

ماست، تولید پروبیوتیک‌ها را در بدن افزایش می دهد. این پروبیوتیک‌ها ممکن است در از بین بردن عفونت‌های قارچی مؤثر باشند. هرچند تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

یک قاشق غذاخوری ماست را به مدت پنج دقیقه در دهان نگه دارید و سپس ببلعید. شما می‌توانید این روش را سه بار در روز انجام دهید.

4.جوش شیرین

جوش شیرین که به عنوان بی‌کربنات‌سدیم هم شناخته می‌شود، می‌تواند عوامل قارچی را که باعث عفونت می‌شوند، از بین ببرد و به درمان برفک دهان هم کمک کند.

نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و دهان خود را با این محلول بشویید. می‌توانید این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.

منبع: stylecraze / مترجم: الهه جعفرزاده

4747

کد خبر 1591623

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بهداشت دهان و دندان سلامت طب سنتی درمان برفک دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست‌ و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تروئید -  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

درمان سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن