Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@06:28:49 GMT

میراث فرهنگی از حوزه اندیشه خارج شده است

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۰۴۷۰

میراث فرهنگی از حوزه اندیشه خارج شده است

یک خبرنگار و فعال میراث فرهنگی بابیان اینکه در موضوع میراث فرهنگیِ ایران نظریه‌پرداز وجود ندارد، گفت: احساس می‌شود که میراث فرهنگی در کشور ما از حوزه اندیشه و فکر خارج شده و این موضوع بسیار خطرناک است. 

به گزارش خبرنگار ایمنا، مریم اطیابی خبرنگار و فعال میراث فرهنگی در یکی از سلسله نشست‌های شب‌های میراث که _شامگاه جمعه هشتم بهمن‌ماه_ ازسوی انجمن علمی دانشجویی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی و به‌صورت برخط برگزار شد، بابیان اینکه ویژگی‌های تمدنی ایران منوط به دین و فرهنگ است، اظهار کرد: این یک نگاه کلی و بومی به مفهوم ایران است نه به نگاه جغرافیایی سیاسی ایران که ما در آن زندگی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک نگاه به حوزه جهان ایران است که از گذشته‌ها شکل گرفته است، گذشته‌هایی که امروز ما را نیز در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: این دیدگاه به دلیل انواع مشکلاتی که وجود دارد دچار آسیب شده و حتی شعار نه شرقی نه غربی نیز برای این بوده که ما به خویشتن و خودآگاهی فرهنگی تاریخی برسیم.

اطیابی افزود: ما امروز در بخش نظامی و دفاعی ایران پیشرفت داشته و خودمان را تقویت کرده‌ایم، اما در بخش فرهنگ چنین کاری را انجام نداده‌ایم، ما مرزهای فرهنگی خود را به‌ دست دیگران سپرده‌ایم و از دیگران چیزهایی را هم تمنا می‌کنیم.

این فعال میراث فرهنگی بابیان اینکه ما در بحث میراث فرهنگی نظریه‌پرداز به معنای واقعی نداریم و به‌نوعی در صورتمان رها شده‌ایم و به عمق ساختار و محتوای میراث فرهنگی فکر نمی‌کنیم، تأکید کرد: گویا میراث فرهنگی ما از حوزه اندیشه و فکر خارج شده و این بسیار خطرناک است.

وی تصریح کرد: اگر قصد داریم به نگهداری میراث فرهنگی کمک کنیم باید در این زمینه دقت نظر بسیاری داشته باشیم و آموزش و برنامه‌ریزی‌های دقیق انجام دهیم. اگر فکر می‌کنیم مرزهای جغرافیایی سیاسی ما نیازمند نگاه استراتژیک هستند و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم، اما مرزهای فرهنگی که فراتر ایران امروزی است نیز به همین تفکر نیاز دارد و حائز اهمیت است.

این خبرنگار و فعال حوزه میراث فرهنگی بابیان اینکه میراث فرهنگی یک کشور رابطه مستقیمی با امنیت ملی آن کشور دارد و این موضوع منوط به شناخت هویت ملی و وحدت عوام است، ادامه داد: میراث فرهنگی دقیقاً یکی از عناصر شکل دهنده هویت و وحدت است. فرهنگ چیزی نیست که امروز بکاریم و فردا برداشت کنیم و یا امروز پایه‌های آن را خالی کنیم و توقع داشته باشیم فردا فرو بریزد، بلکه فرهنگ به زمان بسیار نیاز دارد.

اطیابی افزود: در بیشتر مواقع افرادی مسئولان میراث فرهنگی شده‌اند که تخصص و تعهد کافی برای انجام آن مسئولیت را نداشته‌اند، البته افرادی هم بوده‌اند که قصد انجام کاری را داشته‌اند اما موفق نشده‌اند. در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد خبرگزاری تخصصی برای میراث فرهنگی شکل می‌گیرد که برای اولین بار به حوزه میراث فرهنگی می‌پردازد، همزمان نیز سایر خبرگزاری‌ها صفحه‌ای را باعنوان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سرویس‌های خبری خود اضافه می‌کنند.

وی گفت: در حال‌حاضر متأسفانه به حوزه صنایع دستی بسیارکم پرداخته می‌شود و به‌طور ویژه خبرنگار حوزه صنایع دستی وجود ندارد به‌همین دلیل این بخش محروم واقع شده است، ازطرفی حوزه گردشگری و میراث فرهنگی نیز خبرنگار خاص خود را دارد.

اطیابی ادامه داد: در دهه هشتاد آرام آرام تیم بچه‌های خبرنگار شکل می‌گیرد که البته در اوایل شکل‌گیری نیز مستقل و صاحب فکر نبودند و این موضوعی به فرایندی که طی شده وابسته است چراکه در آن زمان اگر خبرنگار اطلاعاتی را از یک کارشناس می‌گرفت این تجربه وجود نداشت و یا این موضوع احساس نمی‌شد که مسئله از چند نفر دیگر نیز پرسیده شده و اطلاعات بررسی شود؛ یا اینکه شرایط زمانی وجود نداشت. این موضوع با دولت آقای احمدی نژاد همزمان شد که بدون اغراق می‌شود گفت از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران تا کنون بیشترین خسارت در دولت نهم و دهم به حوزه میراث فرهنگی ایران وارد شده و برای اولین‌بار سنگ بنای ورود نامتخصصان بر حوزه میراث فرهنگی گذاشته شد.

کد خبر 551888

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فعال میراث فرهنگی خبرنگار میراث فرهنگی ميراث فرهنگي وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حفاظت از میراث فرهنگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حوزه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشورها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

رئیسی اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند،‌ گفت: اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

 رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از 100 هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

 رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعا نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشورها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

دیگر خبرها

  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • تجهیز ۲۰ بسته برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در گردشگری کرمان
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان