Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@02:12:10 GMT

جیمز وب اولین هدف را مشخص کرد

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۵۰۵

به گزارش  خبرآنلاین و به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی "جیمزوب" به مقصد خود در اعماق فضا رسیده است اما مدتی طول خواهد کشید تا این رصدخانه فرو سرخ فعالیت علمی خود را آغاز کند.

این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری در روز ۲۵ دسامبر(چهارم دی) پس از سال‌ها تاخیر به فضا پرتاب شد و در روز دوشنبه ۲۴ ژانویه(چهارم بهمن ماه ۱۴۰۰)، به مدار مورد نظر خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاگرانژ ۲ نقطه‌ای متعادل از نظر گرانشی است که در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از سیاره ما قرار دارد. رسیدن به این مدار نقطه پایانی بر سفر یک ماهه "وب" بود اما هنوز کارهای زیادی تا پیش از آغاز کار این تلسکوپ  باید انجام شود.

"امبر استراون"(Amber Straughn) دانشمند معاون پروژه‌ی ارتباطات علمی "وب" در طول یک پخش زنده اینترنتی در روز دوشنبه گفت: ما انتظار داریم که اولین تصاویر علمی جیمز وب طی پنج ماه آینده به زمین برسد.

محققان گروه "وب" طی پنج ماه آینده بر دو ماموریت اصلی کار می‌کنند. مورد اول تراز کردن ۱۸ بخش آینه اصلی "وب" برای ایجاد یک آینه واحد ۶.۵ متری است. فرآیند هیجان‌انگیزی که حدود سه ماه به طول خواهد انجامید. سطح جمع‌آوری نور باید تقریبا بی عیب باشد تا "وب" به درستی کار کند.

انتظار می‌رود هفته آینده پس از آنکه "وب" و ابزارهای مرتبط به اندازه کافی سرد شدند، تراز آینه‌های "وب" آغاز شود.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به گونه‌ای طراحی شده که قادر به رصد اجرام در نور مادون قرمز است. ما این پرتوها را به صورت گرما حس می‌کنیم بنابراین تمامی تجهیزات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در دمای بسیار پایین کار کنند.

برای هدایت فرآیند تراز شدن هر ۱۸ بخش آینه اصلی این تلسکوپ، اعضای تیم "وب" آن را بر روی یک ستاره درخشان دور دست متمرکز می‌کنند. آنها اکنون این ستاره را انتخاب کرده‌اند. این ستاره خورشید مانند، HD ۸۴۴۰۶ نام دارد و صورت فلکی دب اکبر در فاصله‌ی تقریبی ۲۴۱ سال نوری از زمین قرار گرفته است.

پس از تنظیم آینه اصلی، محققان "وب" آن را با آینه ثانویه ۰.۷۴ متری تراز می‌کنند. این بخش از آن جهت آینه ثانویه نام گرفته است زیرا دومین سطحی است که فوتون‌ها در راه رسیدن به چهار ابزار علمی این رصدخانه به آن برخورد می‌کنند. به گفته‌ی محققان رسیدن به این نقطه عطف، پایانی بر تنظیمات اصلی آینه خواهد بود. اما تجهیزات "وب" همچنان نیازمند بازرسی و کالیبره شدن هستند که این مورد نیز زمان‌بر است. اعضای تیم "وب" انتظار دارند که انجام همه‌ی این کارها چندین ماه به طور بیانجامد و چشمان تیزبین تلسکوپ "جیمز وب" اواخر ماه ژوئن یا اوایل ماه ژوئیه به جهان باز شود.

استراون می‌گوید: اولین سال از رصدهای علمی آن در حال حاضر برنامه‌ریزی شده است. ما به تماشای اجرام درون منظومه شمسی به عنوان راهی برای کاوش اولین کهکشان‌هایی که پس از مه‌بانگ ایجاد شدند می‌پردازیم.

کد خبر 1597430

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نجوم فناوری فضایی تلسکوپ فضایی جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: دریاچه ارومیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۵ سانتی‌متر افزایش تراز دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، شهنام اشتری صبح امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در بازدید میدانی از وضعیت تراز آبی دریاچه ارومیه و میزان تحقق حقابه این دریاچه اظهار کرد: افزایش تراز بهبود نسبی شرایط آبی این دریاچه نشان می‌دهد که وسعت فعلی آن به ۲۵۴.۷ کیلومتر مربع افزایش یافته، در حالی که سال گذشته در این زمان ۱۵۵۷.۵۸ کیلومتر مربع بوده است.

وی افزود: حجم فعلی دریاچه ارومیه به دو میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب رسیده است که سال قبل در چنین روزی دو میلیارد و شش میلیون متر مکعب گزارش شده بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: امیدواریم با ورود جریانات بارشی اخیر، شاهد بهبود هرچه بیشتر وضعیت آبی دریاچه و تأمین قسمتی از حقابه زیست‌محیطی آن باشیم.

اشتری ابراز امیدواری کرد: با همکاری و هم‌افزایی ادارات متولی و مشارکت مردم به‌ویژه جوامع محلی حاشیه دریاچه و با انجام اقدامات اولویت‌دار برنامه‌ریزی شده برای نجات دریاچه ارومیه، شاهد بهبود هرچه بیشتر وضعیت دریاچه ارومیه باشیم.

کد خبر 751371

دیگر خبرها

  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • فناوری ساخت یک رویا/نوابغ و فرهنگ نخبگانی یک جامعه اولین گام ایده پردازی هستند
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • اولین مهره ترکیب اوسمار برای بازی بعد مشخص شد
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است