رییس جمهوری لبنان بر لزوم برقراری بهترین روابط با کشورهای منطقه تاکید کرد
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۲۳۳۰
به گزارش ایرنا، «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان امروز (شنبه) در سخنانی پس از دیدارش با «شیخ عبداللطیف دریان» مفتی این کشور در مرکز «دار الافتا» در بیروت گفت که لبنان به همبستگی آحاد ملت با دولت برای حل مشکلات کنونی نیاز دارد.
به گزارش شبکه خبری «الجدید» لبنان، میشل عون افزود: من در دیدار با مفتی عبداللطیف دریان بر نقش اهل سنت لبنان در حفظ وحدت در کشور تأکید کردهام.
رئیس جمهوری لبنان تأکید کرد که برقراری بهترین روابط لبنان با کشورهای عربی و اولویت دادن به حفظ صلح در منطقه از ضروریات دولت است.
اظهارات عون درباره داشتن روابط بهتر با جهان عرب در حالی مطرح میشود که شنبه گذشته وزیر خارجه کویت به عنوان نخستین مقام ارشد کشورهای عربی خلیج فارس پس از بحران دیپلماتیک بوجود آمده با لبنان بر سر اظهارات وزیر سابق اطلاع رسانی این کشور درباره جنگ یمن، راهی بیروت شد و با مقامات لبنانی دیدار و گفتوگو کرد.
«شیخ احمد ناصر محمد الصباح» وزیر خارجه کویت درباره اهداف سفرش به بیروت گفته بود که برای بازسازی اعتماد با لبنان و نشان دادن همبستگی با مردم آن کشور، به بیروت سفر کرده است.
رئیس جمهوری لبنان نیز چهارشنبه گذشته در دیدار با «یوانا فرونتسکا» هماهنگ کننده سازمان ملل در کشورش گفت: به زودی پاسخ پیشنهادهای کویت را که با هدف بازگرداندن اعتماد بین لبنان و کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس ارائه شده است، خواهیم داد.
در پی اظهارات چند ماه پیش «جرج قرداحی» وزیر سابق اطلاعرسانی لبنان در یک برنامه شبکه تلویزیونی «الجزیره» قطر که در آن حمله کشورهای ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان و امارات علیه یمن را محکوم کرد، عربستان سفیر خود در بیروت را فراخواند و سفیر لبنان را اخراج کرد.
قرداحی با انتقاد از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن گفته بود، «انصارالله» به جایی تجاوز نکرده و از مردم خود که در جشن و عزا توسط جنگندههای سعودی بمباران میشوند، دفاع میکند.
کویت، بحرین و امارات نیز در دنباله روی از عربستان سفرای خود در بیروت را احضار کردند. بحرین و کویت نیز به سفیر و کاردار لبنان در کشورهای خود ۴۸ ساعت فرصت دادند تا خاک این کشورها را ترک کنند.
لبنان علاوه بر چالشهایی که در سیاست خارجی با آن مواجه است، در بخش داخلی نیز با بحران اقتصاد مواجه شده که برای غلبه بر آنها به شدت به تنش زدایی و کمکهای خارجی نیاز دارد.
برچسبها جنگ یمن لبنان بیروت کویت دولت لبنان میشل عون
تبلیغات در خبربان
منبع: ایرنا
کلیدواژه: جنگ یمن لبنان بیروت جنگ یمن لبنان بیروت کویت دولت لبنان میشل عون جمهوری لبنان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
اجاره کلبه چوبی
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
کدام فروشگاههای بینالمللی امکان پرداخت با بیت کوین ارائه میدهند؟
خبر هوشمند فهام
فروش کفش
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
تهیه غذا
دومان سهند
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
کلینیک بتن ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آی پی ثابت برای ترید
خبر بعدی:
گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیجفارس در دولت سیزدهم/گامهای بلندتری برای توسعه مناسبات ایران و خلیجفارس آماده است
علیرضا عنایتی، مدیرکل خلیجفارس وزارت امورخارجه در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، در مورد سفر رئیسجمهور به عمان گفت: سالی که گذشت شاهد موفقیتهای زیادی در حوزه پیرامونی منطقه خلیج فارس بودیم، به طور مثال، گفتوگوهای ایران و عربستان به طور منظم پیش رفت و در مجموع پنج دوره مذاکرات منظم با عربستان سعودی داشتیم که مثبت و سازنده بود و امیدواریم سیر این گفتوگوها بتواند به نتایج مشخصتری هم منتهی شود. در سفر رییسجمهور به قطر نیز، 15 سند همکاری امضا شد که همه آنها در حال پیگیری هستند و در حال حاضر نیز شاهد سفر رییسجمهور به عمان هستیم.
امیدوارم مناسبات با کشورهای خلیجفارس استمرار یابد
وی ادامه داد: از نتایج این گفتوگوها اعزام کارشناسان در وزارت امورخارجه به سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان مامور ثابت و دائم بود که چند ماهی است که در آنجا مستقر شدهاند و همکاری بسیار خوبی با سازمان دارند و میزبان هم شرایط را تسهیل کرده است.
مدیرکل خلیجفارس وزارت امورخارجه در مورد سفر حج گفت: حج امسال از سهولت و روانی برخوردار خواهد شد و حجاج ایرانی امسال به حج مشرف میشوند. البته دو سال گذشته به دلیل کرونا این وقفه ایجاد شد و امسال شاید فضای مناسباتی و گفتوگوهای ایران و عربستان به سهولت کار در بخش حج کمک خواهد کرد.در سازمانها و مجامع بینالمللی هم همکاریهای ایران و عربستان به نسبت گذشته بهتر بوده است.
وی تاکید کرد: امیدواریم مناسبات ایران با کشورهای حوزه خلیجفارس، در سطوح عالیه یعنی روسای کشورها به شکلی که تامین کننده منافع مردم منطقه و جهان اسلام باشد، استمرار پیدا کند.
گسترش روابط با کشورهای حوزه خلیجفارس در دولت سیزدهم
عنایتی افزود: از سوی دیگر از زمان دولت سیزدهم در مورد گسترش روابط اقتصادی، کنسولی، مرزی، گفتوگوهایی را با کشورهای حوزه خلیج فارس داشته و در حال اجرایی شدن این گفتوگوها هستیم. همچنین در بخش کمیسیون مشترک اقتصادی میان کشورهایی که نقش سازنده و موثری را دارند، گفتوگوهای خوبی میان رئیس جمهور کشورمان با روسای کشورهای عمان، کویت، قطر و عراق انجام شد.
سیاست همسایگی اولویت دولت سیزدهم
وی به گفتوگوهای مستمر میان رییسجمهور با سران کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: سران برخی از کشورهای عربی به طور مستمر با رییسجمهور کشورمان، گفتوگوهایی درباره مسائل منطقه و مسائل مهمی دارند که این موضوع میتواند برای ثبات منطقه مهم و موثر باشد و تصور میکنیم که ادامه گفتوگوها و رفت و آمدها میتواند نشانگر شعار دولت جدید مبنی بر اولویت همسایگی باشد.
گامهای بلندتری برای توسعه مناسبات ایران و خلیجفارس آماده است
عنایتی افزود: ما گامهای زیادی برداشتیم اما فکر میکنم همچنان گامهای بلندتری برای توسعه مناسبات ایران و خلیجفارس آماده است و ما بر این همکاری تاکید کرده و معتقدیم بحثهای مهم منطقهای با گفتوگوهای سیاسی و راهحلهای سیاسی باید همراه باشد و هرگونه نظامیگری و نظامیسازی و نگاه به امنیت از دریچه نظامی مخل امنیت منطقه است و نمیتواند امنیت را برای منطقه ما به همراه داشته باشد و عنصر تهدیدگری مانند رژیم صهیونیستی نمیتواند در منطقه ما جایگاه امنیتساز را احراز کند.
مدیرکل خلیج فارس وزارت امورخارجه تاکید کرد: این همکاریهای ایرانی –خلیجفارسی با همه کشورها ما را به سمت همکاری اقتصادی و تجاری رهنمون میسازد و امیدواریم که باز هم بتوانیم در این چارچوب حرکت کنیم.
سفرهای روسای ایران و کشورهای منطقه میتواند نشانه اراده جدی طرفین باشد
وی در مورد سفر رییسجمهور کشورمان به عمان گفت: دیدار روسای کشورهای منطقه با یکدیگر از جمله سفر متقابل روسای ایران و قطر و همچنین دیگر سفرهای پیشرو میتواند هم نشانه جدی از اراده طرفین باشد و هم بسیاری از ظرفیتهای روابط را فعلیت ببخشد.
مدیرکل خلیجفارس وزارت امورخارجه همچنین به سفر امیرعبداللهیان به امارات اشاره کرد و گفت: سفر وزیر امورخارجه کشورمان به امارات برای تسلیت و تبریک به رییس جدید امارات، نشانه اولویت و سیاست همسایگی دولت سیزدهم است و میتواند آغاز روابط با سایر کشورهای همسایه باشد.
برچسبها قطر عربستان سعودی کویت عراق عمان سازمان كنفرانس اسلامی خلیج فارس