Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از امکان خود اتکایی در تولید سه نهاده دامی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور خبر داد. - اخبار اقتصادی -

فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به احتمال تغییر نرخ ارز پایه نهاده های دامی و دانه های روغنی درباره ظرفیت های  افزایش تولید این محصولات در کشور اظهار داشت: با توجه به منابع آب و خاک و به ویژه محدودیت آب، برنامه ایجاد تنوع در محصولات علوفه ای از جمله برنامه های معاونت زراعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در واکنش به اینکه به چه میزان  تنوع در تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور مورد توجه است افزود: علاوه بر تولید نهاده های معمول جو، یونجه و ذرت علوفه ای محصولات مختلف دیگر از جمله سورگوم، ارزن، چغندر علوفه ای، محصولات قصیل و انواع کشت مخلوط در الگوی کشت وارد شده است.

 مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به منظور استفاده از آب سبز و پایداری تولید دردیمزارها، از 9 سال قبل برنامه توسعه کشت علوفه در دیمزارها آغاز شده و سطح تولید افزایش قابل توجهی یافته و از 2111 هکتار به 91 هزار هکتار افزایش داشته است.

وی  با اشاره به اینکه بعد از حذف ارز 4200 تومانی قیمت نهاده های دامی داخلی نیز در کنار نهاده های وارداتی افزایش خواهد داشت، تصریح کرد: با حذف نرخ ارز ترجیحی،  قطعا" قیمت محصولات جو و ذرت دانه ای که بخشی از آن ها وارداتی هستند مشمول  افزایش قیمت خواهند بود؛ قیمت این محصولات با توجه به نرخ روز ارز متفاوت خواهد بود.

عزیزکریمی در پاسخ به اینکه چقدر از برنامه های 5 ساله توسعه کشور و برنامه های وزارت جهادکشاورزی درباره تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی  به مرحله اجرایی رسیده است گفت: برنامه توسعه کشت محصولات علوفه‌ای در حال انجام است که مطابق آن سالیانه 5.2 میلیون هکتار از سطح اراضی آبی و دیم به این محصولات اختصاص یافته است و سالانه حدود 22 میلیون تن از این محصولات در کشور تولید می شود.

امکان خود اتکایی در تولید سه نهاده دامی در کشور وجود دارد

وی در پاسخ به اینکه تا چه میزان(چند در صد) امکان خودکفایی یا خوداتکایی در تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور وجود دارد، گفت: امکان خود اتکایی برای تولید محصولات جو و علوفه ای خشبی و سیلویی در کشور وجود دارد کما اینکه هم اکنون در محصولات سیلویی خودکفا هستیم.

عزیزکریمی در پاسخ به ارتباط این معاونت با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای جایگزینی گونه های جدید مطابق با شرایط اقلیمی و کم آب بر نهاده های دامی و دانه های روغنی گفت: برای محصول آب بر تابستانه ذرت دانه ای باید به فکر محصولات جایگزین کم آب بری مانند سورگوم دانه ای، تریتیکاله، باقالی علوفه ای و ... باشیم؛ برای تولید ذرت دانه ای مورد نیاز کشور به آب فراوان نیازمندیم که شرایط کنونی خشکسالی چندان مطلوب نیست.

این مقام مسئول درباره تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در سال جاری و پیش بینی تولید این محصولات برای سال آینده جداولی به شرح زیر ارائه داد.

 

حذف یارانه واردات نهاده دامی به رونق تولید داخل کمک می‌کندرونمایی از نهاده دامی باقالای مصری توسط روسیه در نمایشگاه دام و طیور ایران

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی نهاده های دامی و دانه های روغنی نهاده دامی علوفه ای دانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۳۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی

 
حمید جانفدا  ان کرد: باتوجه‌به اهمیت سلامت فرآورده‌های خام دامی، یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده‌ها است و سازمان دامپزشکی برنامه‌های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده‌های سالم و بهداشتی به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

وی افزود: بدین منظور در تمام ایام سال اکیپ‌های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده‌ها نظارت می‌نمایند.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: در این راستا در سال ۱۴۰۲ کارشناسان دامپزشکی بر کشتار ۳ میلیون و ۱۷۸ هزار قطعه طیور، ۷۷ هزار و ۲۳۸ رأس گاو، ۱۳ هزار و ۳۱۸ نفر شتر و ۲۱ هزار و ۵۶۶ رأس گوسفند و بز در کشتارگاه‌های استان نظارت کردند تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود.

وی ادامه داد: همچنین در این مدت ۲۳ هزار و ۳۴۷ مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌ها صورت گرفت که یک هزار و ۹۲۲ مورد غیربهداشتی کشف شد و ۶۷۲ مورد نمونه‌برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم‌سازی ۶۸ تن فرآورده غیربهداشتی شد و دراین‌خصوص ۱۷۷ متخلف به مراجع قضایی معرفی و ۱۱۶ مرکز غیربهداشتی پلمب شد.

جانفدا اذعان کرد: ازآنجایی‌که یکی از معضلات مهم استان سیستان و بلوچستان عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام است که به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماری‌های واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان عزیز تقاضا می‌شود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و مراکز غیرمجاز عرضه می‌شود خودداری کنند تا سلامت خود و خانواده‌شان به خطر نیفتد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • پرورش هزار و ۷۰۰ نفر شتر در داورزن
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد