Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، آیین رونمایی از کتاب سنتورنوازی تُندر اثر مهدی مرتضایی در خانه موزه بتهوون برگزار شد.

کتاب تندر مجموعه قطعاتی برای دوره‌های متوسطه و عالی نوازندگی سنتور است که جلد اول این کتاب روز جمعه با حضور هنرمندان موسیقی و سینما در خانه موزه بتهوون برگزار شد.
 
برخی قطعات نوستالوژی پاپ و کلاسیک ایرانی به همراه قطعاتی از مهدی مرتضایی گردآورنده و تنظیم کننده اثر، در محتوای دروس و اتودهای آموزشی کتاب مذکور قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی مرتضایی آهنگساز و نوازنده سنتور در پاسخ به سوال خبرنگار موسیقی فارس و در توضیح این کتاب گفت: سال‌هاست که جای خالی قطعات خاطره انگیز پاپیولار ایرانی را در رپرتوار موسیقی ایرانی احساس می‌کنم و بر این باور هستم که می‌شود با اجرای این قطعات از جنبه دیگری توانمندی‌های ساز زیبای سنتور را آشکار کرد و بر جذابیت این ساز اضافه کرد.

وی افزود: در کتاب مذکور سعی بر آن شده که هنرجویان با تکنیک‌های معاصر نوازندگی سنتور بیشتر آشنا شوند و بتوانند سبک نوازندگی مدرن‌تری را در قالب اجرای قطعات تجربه کنند.
طراحی کتاب به صورتی تنظیم شده که هنرجویان دوره‌های متوسطه تا عالی می‌توانند از کتاب بهرمند شوند.

این نوازنده سنتور و مولف کتاب «تندر» توضیح داد: من بعد از سال‌ها تجربه تدریس به این نتیجه رسیدم که اجرای برخی قطعات پاپ و ایرانی چقدر می‌تواند با ساز سنتور جذاب شود و توانایی‌های این ساز را بیشتر و بیشتر نمایان کند و نسل‌های بعد از ما از این طریق علاوه بر علاقه‌مند شدن بیشتر به این ساز بیشتر هم می‌توانند با رپرتوار موسیقی کلاسیک ما آشنا شوند. در تنظیم قطعات این کتاب سعی شده از تکنیک‌های دو صدایی مضراب‌های چپ و راست که بصورت مستقل اجرا می‌شوند استفاده بیشتری شود که در واقع ادامه‌ای به روند سنتورنوازی معاصر اردوان کامکار است. 

وی در ادامه و پایان توضیحاتش گفت: پاساژهای ممتد و ریتمیک که کمک خواهد کرد به چابک نواختن نوازنده البته با حفظ اصول زیبایی شناسی در قطعه که همگی در خدمت ملودی اصلی خواهند بود تکنیک‌هایی برای تقویت دست چپ گنجانده شده که کمک می‌کند به توانمند شدن مضرابهای چپ نوازنده. در مورد نگارش و ترتیب آهنگ‌های نت نویسی شده در این کتاب هم بگویم که روند تنظیم بر مبنای حفظ زیبایی ملودی و نغمه با اجرای تکنیک‌های معاصر امروز است که به درخشندگی اجرای قطعات با این ساز اضافه خواهد کرد.

مهدی مرتضایی دوره‌های نوازندگی سنتور را نزد رضا نیازی و دوره‌های عالی و پیشرفته سنتورنوازی معاصر را نزد اردوان کامکار طی کرده و سال‌هاست که به عنوان نوازنده، آهنگساز، تنظیم کننده و مدرس سنتور فعالیت می‌کند.

از جمله فعالیت‌های این هنرمند همکاری به عنوان نوازنده سنتور و بازیگر  با استاد داریوش مهرجویی در فیلم «لامینور»، همکاری با اساتید شاخص «مجید درخشانی»، «کریستف رضاعی»، «ایرج رحمانپور» و دیگر هنرمندان موسیقی ایرانی و نواحی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سنتورنوازی ت ندر رونمایی مهدی مرتضایی بتهوون خانه موزه بتهوون پاپ کلاسیک ایرانی کتاب مهدی مرتضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت سال جاری، از آهنگ خلیج‌فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

محمود افتخاری‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی با تبریک فرارسیدن دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس اظهار کرد: طی سال‌های اخیر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به همراه اربابان غریب‌شان که از انقلاب اسلامی و اقتدار ایران زخم خورده‌اند همواره سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود درآورند.

وی افزود: البته اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر تنها نبودند و گاه گاه از سوی بعضی مؤسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی نیز همراهی می‌شدند.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک تصریح کرد: این همراهی‌ها در نهایت به عذرخواهی این گونه مؤسسات و جایگزینی نام اصیل خلیج فارس به جای نام‌های جعلی دیگر شد.

افتخاری فرد خاطرنشان کرد: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت ماه سال جاری، از آهنگ خلیج فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: در راستای ارج نهادن این روز بزرگ و با عنایت به برنامه‌ریزی انجام شده سفارش ساخت یک قطعه موسیقایی به نام خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته شد.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: این اثر امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در صحن علنی شورا با حضور اعضای شورای شهر و شهردار اراک رونمایی می‌شود.

کد خبر 749104

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد