Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر حوزه بانکداری بین الملل گفت: توسعه همکاری‌های بانکی ایران و روسیه یکی از دستور کارهای سفر آقای رئیسی به مسکو بود که می‌تواند به خنثی‌سازی تحریم‌های بانکی بیانجامد. «عبدالعظیم ملایی»  افزود: روسیه به لحاظ سیاست خارجی همراهی خوبی با ایران دارد، بنابراین مشکلاتی که در رابطه با توسعه سیستم بانکی با سایر کشورها داریم، با روسیه نداریم یا حداقل کمتر است، از این جهت باید سیستم بانکی ما به‌ویژه بانک مرکزی با توسعه ابزارهای بانکی موفق‌تر عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه‌داد: در حوزه بانکداری بین‌الملل ابزارهایی وجود دارد که ریسک بازرگانان را پائین می‌آورد و درآمدزایی بانک‌ها را افزایش می‌دهد. با این حال، به خاطر فشارهای خارجی توفیق چندانی در استفاده از این ابزارها نداشتیم و سیستم بانکی برخی کشورها با ما همکاری لازم را نداشتند. در رابطه با روسیه وضعیت متفاوت است؛ یکی اینکه روسیه خود به نوعی تحریم است و از این جهت، با ایران اشتراکاتی دارد، نکته دیگر در لایه همکاری‌های سیاسی و ارتباطات خوبی است که بین ایران و روسیه وجود دارد.

این کارشناس حوزه پولی و بانکی، محور این ابزارها را تبادل دوجانبه پولی دو کشور ایران و روسیه دانست و گفت: هنوز دلار ارز مسلط بین‌المللی است و این ارز امتیازاتی برای تسلط آمریکا بر کشورهای دیگر ایجاد کرده است، اما همان‌طور که رئیس‌جمهوری نیز به آن اشاره کرد، استفاده از ابزارهایی در حوزه بانکداری بین‌المللی برای کاهش سلطه دلار موثر خواهد بود.

وی بیان‌داشت: ارتباطات بانکی با روسیه در مقایسه با سایر کشورها در شرایط تحریم بهتر بوده و در این ارتباط اقداماتی از سوی بانک مرکزی و سایر بانک‌های تجاری در حال پیگیری است که یکی از آنها اتصال کارت‌های شتاب ایران در روسیه است که پروتکل‌های آن در دست بررسی است. به این معنی که کارت‌های بانکی مورد استفاده در شبکه شتاب ایران به شبکه بانکی روسیه متصل شود تا به تسهیل مبادلات مالی کمک کند.

ملایی یادآور شد: موضوع زیرساخت‌های خُرد یا همان اتصال کارت‌های ایران به کارت‌های روسیه بارها مطرح شده که در صورت عملیاتی شدن، بازرگانان ایران در سفر به روسیه می‌توانند خریدهای خرد، پرداخت های هتل و امثال آن را از طریق همین کارتی که در ایران خرید ریالی انجام می‌دهند، در روسیه هم برایشان کاربرد داشته باشد و کارت‌های بازرگانان روس نیز در ایران فعال باشد.

وی افزود: موضوع بعدی در رابطه با همکاری بانکی، استفاده از پیام‌رسان‌هاست که نوعی توان‌بخشی به پیام‌رسان‌های ماست. روس‌ها خود پیام‌رسان مالی دارند و سامانه بین‌المللی سوئیفت هم برای استفاده هر دو کشور وجود دارد که این پیام‌رسان‌ها می‌توانند در یک درگاه واحد با هم رقابت کنند یعنی باید یک درگاه واحد و کاملاً مشابه سوئیفت طراحی کرد منتهی در ارسال پیام متکثر شود تا ریسک طرفین کاهش پیدا کند.

این پژوهشگر بانکداری بین‌الملل افزود: موضوع بعدی دررابطه با همکاری بانکداری دو کشور، تأسیس بانک مشترک در ایران و روسیه است که کاملاً امکان‌پذیر است. البته این مشارکت در حوزه‌های دیگر بانکداری بین‌الملل نظیر توسعه رمزارزها و امثال آن نیز مؤثر خواهد بود و ابزارهایی است که هم روسیه روی آن کار کرده و هم در ایران می‌تواند مورد استفاده سیستم بانکی قرار بگیرد.

وی اضافه‌کرد: از منظر کارشناسان اقتصادی، در سفر آقای رئیسی به روسیه توفیق‌های خوبی حاصل شده و یکی از پیشنهادهای جدی ایران به روسیه نیز تکمیل مراودات بانکی و ارزی بوده تا نقل و انتقالات بانکی آسان‌تر، کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر انجام شود اما به نظر می‌رسد نقش بانک مرکزی ما برای عملیاتی کردن این مراودات بانکی بسیار تأثیرگذار است و عملیاتی شدن اینها به جدیت و فعال‌تر بودن بانک مرکزی بستگی دارد و باید دید در ماه‌های آینده برای استفاده از این ابزارها چه اتفاقی رخ خواهد داد.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز درباره دستاوردهای اقتصادی سفر رئیس‌جمهور به روسیه به‌ویژه در حوزه تبادلات بانکی، گفت: بیزینس‌بانک که یکی از بانک‌های مهم روسیه است، خیلی به مراودات تجار ایرانی کمک می‌کند که برای افزایش ظرفیتش پیشنهادی مشخصی را ارائه کردیم؛ اما با توجه به اینکه حوزه مراودات بانکی نیازمند توافق بانک مرکزی طرفین هست، گرچه رویکرد کاملاً مثبت بود اما مقرر شد در سفر و جلسه‌ای که فی‌مابین روسای بانک مرکزی ایران و روسیه شکل خواهد گرفت، جزئیات این توافق نهایی شود با اینکه مجموعه تسهیل در همه این مراودات بانکی مورد تأیید رئیس‌جمهوری روسیه هم بود.

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اجرای ایران می انجامد تجارت بانکداری بین الملل مراودات بانکی ایران و روسیه سیستم بانکی بانک مرکزی پیام رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۶۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۰ سال کمیسیون های مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد گفت: دو سند در این کمیسیون های مشترک به امضا رسید که یکی از سندها مربوط به  برگزاری  و رسمیت بخشیدن به کمیسیون بود و از گذشته تا به امروز در مجموع ۲۲ سند آماده امضا است که بین سران دو کشور به امضا برسد.

وی افزود:  افزایش گردشگری، تسهیل تردد تجاری و نقش هر کشور در توسعه کریدور شمال _ جنوب و فعالیت های بندری چراکه هم امارات و هم دبی دارای بنادر زیادی است که باید از ظرفیت های این بنادر هر دو کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تعداد پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار است و در حال حاضر هفته ای ۳۲۰ پرواز بین دو کشور برقرار و توسط شرکت های ایرانی و اماراتی در حال انجام است و موانع در این بخش برطرف شد.

بذرپاش  با بیان اینکه  همچنین توسعه همکاری و سرمایه گذاری شرکت‌های  اماراتی در بنادر ایران و تسهیل فرآیندهای بانکی در این  دیدارها  مطرح شد گفت: نیازهای تجار و خواسته تجار ما  تسهیل فرآیندهای بانکی بوده است و تسهیل تعاملات بانکی بود که در این بخش مطرح شد و  قول های همکاری  در این بخش مطرح شد که امیدواریم پیشرفت های خوبی در این بخش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  در سال گذشته تجارت بین الملل بین ایران و امارت از ۲۷ میلیارد دلار عبور کرده است گفت: بعد از چین بزرگترین شریک تجاری ما امارات است و  در فرآیند تامین  زمینه های واردات کالا  و همچنين  مقصد صادرات کالاهای ما نقش بسیاری دارد.

او گفت:  زیر ساخت های گردشگری بین دو کشور  از دیگر موضوعات مطرح شده  در این کمیسیون بود و با توجه به آنکه ایران و امارات دارای زیر ساخت های گردشگری بسیاری هستند در این دیدار مطرح شد.

بذرپاش گفت: بین اتاق های بازرگانی و تاسیس صندوق ضمانت و مشارکت دو طرف در این بخش موضوعاتی بود که مطرح شد و ضمانت‌های لازم ارائه شد  و در مجموع و با وجود همه فشارهای که از سوی کشور آمریکا به کشور همسایه ایران به ویژه امارات وارد شد اما خوشبختانه  مانعی در این بخش وجود ندارد و و ایران موضع رسمی خود را اعلام کرد و امیدواریم بعد از ۱۰ سال که این کمیسیون برگزار شد  سال آینده در این زمینه بتوانیم توسعه همکاری ها را داشته باشیم.

 رئیس  کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو