Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@15:01:19 GMT

کمی مطالعه؛ لطفا!

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۸۷۲۰

کمی مطالعه؛ لطفا!

قبل از شروع این گزارش می‌دانیم که قرار است با انتقاداتی مواجه شویم: «آنها ورزشکارند، بازیگرند، مجری‌اند و نویسنده و کارشناس ادبیات نیستند!» حق دارند. آنها نویسنده نیستند اما تا به کی قرار است شاهد حواشی ایجاد شده توسط آنها در فضای مجازی که مشخصا ناشی از مطالعه کم آنهاست، باشیم؟ پس به من هم اجازه بدهید به عنوان یک روزنامه نگار، نام این اشتباهات را "حاشیه" بگذارم! چیزی که افراد مشهور و به خصوص سلبریتی‌ها باید تا حد ممکن از آن دوری کند! آن هم از ابتدایی ترین حاشیه‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرایی که حالا تبدیل به یک بحران در شبکه‌های اجتماعی شده است. بحران کم سوادی و مطالعه کم که باعث اشتباهاتی خنده‌دار می‌شود. شما در این گزارش قرار است با نوشتاری روبه‌رو شوید که از روی بی دقتی نیست، بلکه مشخصا از روی کم سوادی است.

بحران ه کسره

چند ماه قبل گزارش دیگری در این باره نوشتم. گزارشی که بازتاب‌های بسیاری داشت و البته سوژه‌های بیشتری هم دریافت کردم. در ابتدا بسیاری از نویسندگان و کارشناسان درصدد بودند و هستند که این بحران را حل کنند. حل کردنی که در ابتدا به نظر نمی‌رسید کار سختی باشد اما وقتی نمونه‌هایی از آن در فضای مجازی دیده شد خیلی از آنها دست خود را به علامت تسلیم بالا بردند. احسان علیخانی، مجری محبوب و مشهور برنامه ماه عسل و عصر جدید چند وقت پیش استوری برای تسلیت گفتن به آریا عظیمی نژاد در صفحه مجازی خود منتشر کرد. او نوشت: «انقدر این غم سنگینِ از کلمات کاری برنمیاد عزیز دل. خدا به دلت آرامش و صبر هدیه کنه» او البته چند روز بعد از آن استوری دیگری برای مهرداد میناوند منتشر کرد: « ۱ سال شد ولی هنوز داغِ این وداع!»  او البته یکبار دیگر هم نوشته بود: «شوخی اسمش روشِ!» منظور احسان علیخانی، مشخصا سنگینه و داغه بوده است اما بارها و بارها شاهد چنین اشتباهاتی از سوی او بوده‌ایم.  

این اشتباه در میان ورزشکاران آنقدر زیاد است که ذکر فقط چند نمونه از آن هم برای متلاشی شدن اعصاب و روان‌مان هم زیاد است! سیامک نعمتی، بازیکن تیم پرسپولیس بعد از برد دربی با انتشار پستی در حساب توئیتری خود، باعث شد که کاربرانی او را دستمایه طنز قرار دهند. او نوشته بود: «چه برده خوبی بود مبارک همتون» در واقع او به جای آنکه بنویسد «برد» نوشته بود «برده». همین غلط فاحش املایی کافی بود تا کاربران شبکه‌های اجتماعی با او شوخی کنند.

یکی از کاربران نوشت: «دوران برده داری خیلی وقته تموم شده! محسن مسلمان، فوتبالیست دیگری است که به سادگی می‌نویسد: «دوست دارم عشقه داداش!» نازنین بیاتی، بازیگر دیگری که نوشت: «الان شرایط برای همه سختِ»، دوستان عزیز، سلربتی‌های عزیز در فارسی محاوره، وقتی «است» و «هست» را حذف می‌کنیم، باید به‌جایش چیزی که نشان‌دهنده فعل باشد، اضافه کنیم. آن چیز، «ه» است یعنی می‌نویسیم «شرایط برای همه سخته! پانته‌آ بهرام می‌نویسد: «عکس مال چند وقت پیشِ!» ساره بیات از «حاله من بی توست» می‌گوید و پوستر آهنگ گروه موسیقی هوروش نیز که اعضای این گروه نام آهنگ خود را «مثله من باش» گذاشته بودند.

ما سخت می‌گیریم؟

شاید خیلی‌ها بتوانند اشتباه نوشتن ه کسره را سخت گرفتن ما بدانند و یا مشکلی ساده بپندارند. با فرض محال درست بودن احتمال این دوستان، اما دیگر اشتباهات را نمی‌توان توجیه کرد. بهاره رهنما، حقوق قضایی را حقوق غذایی می‌نویسد، سام درخشانی می‌نویسد: «میخوان سر به سر من بزارن!»، یحیی گل محمدی سرمربی تیم پرسپولیس دغدغه را دقدقه می‌نویسد و هاون در آب می‌کوبد.   علی سامره، پیشکسوت فوتبال باخت جزعی و ایراد مخطلف را خاطر نشان می‌کند. رامین رضاییان از «عمو یهیا» تشکر می‌کند.  

دروازبان درخشان تیم ملی ایران در اینستاگرام می‌نویسد: «یک تمرین بانشاد» و هزاران لایک می‌گیرد! آقای گل چند فصل قبل، برای «مسدومیت» سینا عشوری آرزوی سلامتی می‌کند و دیگری می‌نویسد: «یا رب نذر تو برنگردد»! دروازبان تیم فوتبال پرسپولیس از «اصل و نصب» حرف می‌زند و با وقتی با موج انتقاد مردم مواجه می‌شود، درست کلمه را در اینترنت جستجو می‌کند و می‌نویسد! معاون ورزشی یکی از باشگاه‌های معروف، که از قضا دکترا دارند، از هواداران درخواست «صحه صدر» می‌کنند و عضو هیات مدیره همان باشگاه در پیامی که به بازیکن سابقشان می‌دهد، فوتبال را مجالی برای عشق بازی می‌خواند و «رغبا» را این گونه می‌نویسد! از سوی دیگر در پخش قسمت سی و دوم سریال گاندو دو، در زیرنویس فارسی بین دو نفر که انگلیسی حرف می‌زدند، دیدیم که فعل «بذاریم، به معنای قرار دادن» به شکل «بزاریم» نوشته شده است.


این ادبیات مظلوم

این گزارش یک زنگ خطر است. یک هشدار برای بحرانی که هرروز بزرگتر و فاجعه‌بارتر می‌شود. برای تمامی افراد و نه فقط سلبریتی‌ها. برای خود ما، اطرافیان، دوستان و نوجوانان و جوانانی که بی توجه به این بحران، از کنار آن می‌گذرند و غلط نویسی برایشان اهمیتی ندارد. نوجوانی که این‌ها را می‌بیند، لایک می‌کند و از کنارش می‌گذرد، جوانی که دست روزگار او را به یکی از بزرگترین تیم‌های پایتخت رسانده اما املای صربستان را بلد نیست و آن را «صروستان» می‌نویسد. لطفا کمی کتاب بخوانید، لطفا فقط برای گرفتن لایک و کامنت به اینستاگرام نیایید،   لطفا به ساحت ادبیات مظلوم و کسانی که روی آن حساسیت دارند، توهین نکنید.   لطفا کمی کتاب بخوانید!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مطالعه فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس

گروهی از دختران جوان در کانادا که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه «یورک» تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به ظاهر فیزیکی از آنها پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز شکل ظاهری بدن خود را با اینفولئنسر‌های شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به فرم بدن خود شرم دارند؟

به گفته «جنیفر میلز»، استاد روانشناسی که این پژوهش را سرپرستی می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد شکل بدن‌شان را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه شده، تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌های اجتماعی بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند، اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز از مراجعه به شبکه‌های اجتماعی به تنهایی عاملِ تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد بلکه پیامد‌های آن، منجر به تغییرات در سبک زندگی فرد می‌شود.

به گزارش دویچه وله، عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • واکنش گل محمدی به یک خبر: بحث تعهد در میان نیست/لطفا گمانه زنی نکنید
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟