Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@07:25:05 GMT

آیا عربستان «بهاء» را جایگزین «سعد» می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۰۱۸۴

آیا عربستان «بهاء» را جایگزین «سعد» می‌کند؟

ٰبه گزارش الف، «بهاء حریری» پسر بزرگ «رفیق حریری» نخست‌وزیر فقید لبنان که همواره در زیر سایه حضور برادرش سعد، نخست‌وزیر پیشین لبنان و رئیس جریان المستقبل فرصتی برای خودنمایی در عرصه سیاسی لبنان به دست نمی‌آورد، به فاصله کوتاهی از اعلام تصمیم سعد حریری مبنی بر تعلیق فعالیت‌های سیاسی خود، خبر داد که وارد انتخابات پارلمانی لبنان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اخبار منتشر شده در رسانه‌های لبنانی بهاء حریری قصد دارد کمپین انتخاباتی‌اش را توسط یک انجمن غیردولتی وابسته به خود مدیریت کند. طی سال‌های گذشته فعالیت این انجمن محدود به شبکه‌های اجتماعی در برخی مناطق طرفدار بهاء حریری در صیدا و بیروت بود. اما چند ماه قبل و بعد از اینکه سیگنال‌هایی مبنی بر عدم تمایل سعد حریری برای مشارکت در انتخابات دریافت شد، یک کمپین رسانه‌ای عظیم با عنوان «با هم برای حاکمیت لبنان» در برجسته‌ترین فضاهای تبلیغاتی بیروت شروع به کار کرد که بعدا مشخص شد گرایش سیاسی نزدیک به بهاء حریری دارد و توسط او مدیریت و سازماندهی می‌شود.

همانطور که قابل پیش‌بینی بود، فعالیت‌های این کمپین با شعارهایی که بیانگر خصومت با مقاومت و در راستای منافع ایالات متحده و عربستان سعودی و متحدان آنهاست، دنبال می‌شود.

بعد از سال 2017 یعنی به قدرت رسیدن «محمد بن سلمان» در عربستان و تیره شدن روابط میان ریاض و سعد حریری که بارزترین نمونه آن ربوده شدن سعد در عربستان بود، سناریوهای مختلفی درباره فرد جایگزین سعد حریری در لبنان برای عربستان مطرح شد که یکی از بارزترین گزینه‌ها در این زمینه بهاء بود.

بسیاری از ناظران معتقد بودند که سعد حریری توان کافی برای اجرای پروژه‌های عربستان علیه حزب‌الله در لبنان را ندارد و بر همین اساس ریاض بهاء حریری را جایگزین خوبی برای برادرش می‌داند. بهاء حریری نیز در راستای تلاش برای گرفتن جایگاه برادرش همواره سعی در جلب رضایت سعودی‌ها داشته است.

حدود دو سال قبل بود که بهاء حریری بعد از یک غیبت طولانی مدت از عرصه سیاسی لبنان با صدور بیانیه تندی علیه سعد، اعلام کرد که برادرش توان مبارزه با مقاومت در لبنان را ندارد و او (بهاء) به عنوان یکی از رهبران «انقلاب» اکتبر 2019 در لبنان قصد بازگشت به عرصه سیاسی کشورش را دارد.

اما این تحرکات بهاء به جایی نرسید و توسط طرفداران سعد سرکوب شد. اکنون نیز که سعد حریری رسما خروج خود از دنیای سیاست را اعلام کرده عربستان سعودی کمپین تازه‌ای را توسط مهره‌های خود در لبنان به راه انداخته است.

طبق گزارش منابع آگاه لبنانی، ریاض به هم‌پیمانان خود در لبنان اعلام کرده که سعد حریری را فراموش کنند و برای انتخابات پارلمانی لبنان تحت عنوان شعارهایی ضد حزب‌الله آماده شوند. بر همین اساس تحلیلگران معتقدند اکنون که عرصه اهل سنت لبنان خالی شده و سنی‌های این کشور بعد از سعد حریری رهبری برای خود نمی‌بینند، بهاء در صدد خودنمایی برای مولفه اهل سنت لبنان و نیز مقامات عربستان است. نگاهی به ماهیت کمپین بهاء حریری و برنامه سیاسی وی در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان این واقعیت را اثبات می‌کند.

در شعارهای کمپین انتخاباتی بهاء حریری بر حمایت از حاکمیت لبنان و توانمندسازی ارتش برای محافظت از کشور تاکید می‌شود؟ اما کدام حاکمیت و کدام حمایت؟ روشن است که رژیم صهیونیستی مهمترین عامل نقض حاکمیت لبنان به شما می‌رود؛ درحالی که برنامه سیاسی بهاء حریری در راستای منافع همین رژیم و آمریکاست.

حمایت لبنان از اصل «بی طرفی» در منطقه یکی دیگر از شعارهای کمپین بهاء حریری است؛ یعنی همان چیزی که آمریکا و عربستان مدت‌هاست با هدف منزوی کردن مقاومت لبنان به دنبال آن هستند. 

از سوی دیگر بهاء حریری به عنوان یکی از اعضای خاندانی که با سیاست‌های غلط خود و حمایت از فساد، لبنان را به فروپاشی مالی و اقتصادی رسانده‌ است، اکنون با سوءاستفاده از همین بحران معیشتی مردم و دادن وعده‌های فریبنده به آنها برای تحقق جاه‌طبی‌های خود تکاپو می‌کند.

اما یک واقعیت اثبات شده در مولفه اهل سنت لبنان نشان می‌دهد که سنی‌های این کشور هنوز هم سعد حریری را جانشین رفیق حریری و رهبر خودشان می‌دانند و بهاء حریری نمی‌تواند محبوبیتی در میان آنها پیدا کند.

از طرف دیگر هرچند که سعودی‌ها قبلا معتقد بودند بهاء حریری برخلاف سعد می‌تواند در برابر حزب‌الله در لبنان بایستد؛ اما اکنون شواهد حاکی از آن است که بهاء وزنه سنگینی در عرصه سیاسی لبنان نیست و طرفداران زیادی ندارد. از آن گذشته عربستان نیز همانند دهه 1990 دیگر نفوذ قابل توجهی در داخل لبنان ندارد تا بتواند مهره‌های مورد نظر خود را به قدرت برساند.

همچنین با وجود هزینه سنگینی که عربستان برای تغییر معادلات پارلمانی لبنان انجام داده اما شاخص‌ها بیانگر آن است که اگر قرار باشد تغییری هم در این معادلات ایجاد شود این تغییر بسیار جزئی خواهد بود؛ به ویژه اینکه اولا طبق نظرسنجی‌های اخیر بیشتر طرفداران جریان 14 مارس که اغلب اعضای آن مهره‌های سعودی در لبنان هستند، به دلیل نارضایتی از عملکرد رهبران خود قصد مشارکت در انتخابات را ندارند. علاوه بر آن بیشتر حامیان جریان 14 مارس از نزدیکان سعد حریری بودند و طبیعتا موقعیت این جریان در انتخابات، بعد از تعلیق فعالیت‌های سیاسی وی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

منبع: الف

کلیدواژه: پارلمانی لبنان عرصه سیاسی بهاء حریری سعد حریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!

 استفاده از آسانسور صرفا برای راحتی در جابه‌جایی عمودی نیست. همه دانشجویان رشته‌های علوم پایه و مهندسی در درس فیزیک، اصل هم‌ارزی نسبیت عام را خوانده‌اند که حرکت شتابدار در آسانسور معادل حضور در میدان گرانشی است و زمان در حضور میدان گرانشی، کندتر می‌گذرد. این یافته اینشتین در آثار علمی‌تخیلی برجسته‌ای مانند «میان‌ستاره‌ای» اثر کریستوفر نولان نیز به‌زیبایی نشان داده شده است.

با این حال به نقل از ایسنا، استفاده از آسانسور هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند و درمقابل، انتخاب راه‌پله می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید. به طور مشخص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می‌دهد حتی اگر سابقه مشکلات قلبی داشته باشید.

دکتر سوفی پادوک(Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: «اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه‌مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد».

بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شد، نشان می‌دهد که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده، بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند که این میزان، معادل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع روزانه در ۵ روز از هفته است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن، همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

جزئیات پژوهش

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها، ورزشی آسان و قابل‌دسترس است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند، از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخته است.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده‌ جمع‌آوری کرد. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

دکتر پادوک می‌گوید: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید».

دیگر خبرها

  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • «نقض حکم اعدام» بابک زنجانی اعلام رسمی شد / مجازات جایگزین او چیست؟
  • نقض حکم اعدام بابک زنجانی اعلام رسمی شد / مجازات جایگزین او چیست؟
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند