Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:13:51 GMT

استاد «حاج علی عسکری» مشاور امین هنرجویان تئاتر بود

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۱۰۲۷

استاد «حاج علی عسکری» مشاور امین هنرجویان تئاتر بود

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ثقتی ظهر یکشنبه در مراسم بدرقه استاد «علی حاج علی عسکری» پیشکسوت تئاتر استان گیلان تا خانه ابدی با تسلیت به خانواده بزرگ نمایش و سینمای استان، اظهار کرد: امروز مرد بزرگی را بدرقه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه استاد «علی عسکری» یکی از هنرمندان بسیار فروتن، شیک پوش، موقر و با شخصیت عرصه تئاتر استان گیلان بود، گفت: استاد «علی عسکری» مشاور امین هنرجویان، نوآموزان و جوانان عرصه تئاتر استان گیلان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد «علی عسکری» یار و مددکار اهالی فرهنگ و هنر بود

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اینکه استاد «علی عسکری» همیشه یار، همراه و مددکار اهالی فرهنگ و هنر استان بود، افزود: فقدان این هنرمند برجسته و پژوهشگر حوزه تئاتر استان گیلان بسیار سخت، دردناک و جبران ناپذیر است.

وی به صحبت‌های فرزند استاد «علی عسکری» از ابراز خوشحالی ایشان در زمینه تغییرات ایجاد شده در فضای فرهنگ و هنر استان گیلان اشاره و اضافه کرد: قرار بود از وجود نازنین استاد «علی عسکری» به عنوان یکی گوهر ارزشمند در اعتلا و رشد فرهنگ و هنر استان گیلان استفاده شود و چه حیف که این فرصت از دست رفت.

ثقتی با اشاره به برگزاری نشست با اهالی تئاتر استان گیلان در هفته گذشته و جای خالی استاد «علی عسکری» در این جمع، ادامه داد: آخرین دیدار ما در روز معارفه بنده به عنوان مدیرکل اتفاق افتاد و اظهار خوشحالی از اتفاقات خوب برای فرهنگ و هنر گیلان کردند.

وی با بیان اینکه دیدن پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر استان در هر مراسمی برای هر مدیری دلگرمی است، افزود: با از دست دادن استاد «علی عسکری» پشت اهالی فرهنگ و هنر گیلان به ویژه فعالان عرصه تئاتر و نمایش خالی شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اینکه استاد «علی عسکری» ۳۰ سال به عنوان کارمند این اداره کل فعالیت کرد و قطعاً با توجه به ویژگی‌های اخلاقی ایشان کسی از استاد رنج خاطر نبود، ادامه داد: آنچه که از استاد «علی عسکری» در خاطره‌ها به جا مانده حس نوع دوستی، تعصبی که به هنر تئاتر، فیلم و ساختار اداره فرهنگ و ارشاد داشت هرگز از یادها فراموش نمی‌شود.

فقدان استاد «علی عسکری» دردناک است

وی با بیان اینکه نمی دانم تالار مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا رشت چگونه فقدان این هنرمند ارزشمند، کارگردان برجسته و بازیگر فرهیخته عرصه تئاتر تحمل کند، افزود: آثار استاد علی عسکری منحصر به فرد و بی بدیل بود.

ثقتی با اشاره به اینکه از دست دادن این استاد بی بدیل عرصه نمایش و تئاتر قطعاً جبران ناپذیر است، ادامه داد: استاد «علی عسکری» در جشنواره‌های مختلف حضور داشتند و اتفاقات خوبی رقم زدند که هرگز از یادها نمی‌رود.

وی ضمن عرض تسلیت به بازماندگان و خانواده محترم «حاج علی عسکری»، گفت: استاد «علی عسکری» بسیار انسان صبوری بود در سخت‌ترین شرایط صبورانه رفتار می‌کرد و قطعاً جایگاه این استاد فرهیخته در بهشت خواهد بود و رحمت الهی نصیب روح بلند استاد می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به تربیت شاگردان بسیار در عرصه نمایش و تئاتر استان توسط استاد علی عسکری، تأکید کرد: قطعاً شاگردان استاد راه این هنرمند فرهیخته را به خوبی ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه هنرمندانی همانند استاد «علی عسکری» الگوهای خوبی برای جوانانی هستند که تازه وارد این مسیر شده اند، گفت: یاد و خاطره استاد فقید «حاج علی عسکری» همیشه در اذهان گیلانیان به ویژه اهالی فرهنگ و هنر و به خصوص تئاتر خواهند ماند.

کد خبر 5412499

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا ثقتی فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هنرمندان تئاتر علی عسکری مطالبات مردم گیلان از دولت ویروس کرونا بوشهر دهه فجر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه شیوع کرونا خراسان رضوی برف و کولاک واکسن کرونا مشهد همدان تئاتر استان گیلان فرهنگ و هنر استان اهالی فرهنگ و هنر فرهنگ و ارشاد حاج علی عسکری عرصه تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد
  • شهید مطهری از اساتید حوزه تربیت بود
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خط مسافری دریایی خرمشهر - بصره به زودی راه‌اندازی می‌شود
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان