Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از دیشموک،نشست شورای فرهنگ عمومی دیشموک با حضور نماینده ولی فقیه در استان، رئیس کل دادگستری، فرماندهی نیروی انتظامی استان، ائمه جمعه شهرستان، فرماندار کهگیلویه و مسئولان استان و شهرستان و بخش و معتمدین در مصلای نماز جمعه برگزار شد.

آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان در این جلسه اظهار کرد: اگر‌ جلوی رسم و رسومات غلط را نگیریم به دنیای انحراف و شرک و کفر بر می‌گردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه باید در این راستا احساس مسئولیت کنند، افزود: شورای فرهنگ عمومی از جنبه عمومی مشکلات را ببینتد و حل کنند.

حسینی تصریح کرد: باید به فرهنگ عمومی توجه شود و نگذاریم این فرهنگ ها به دست عده ای جاهل بیفتد که ریشه کن کردن آنها سخت باشد تیراندازی رسم غلط و زشت و ناامن کننده است.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: در گذشته تیراندازی کم بود ولی به دلیل اینکه پیشگیری نشد، به مرور زمان الان جا افتاد و بیشتر شده است.

حسینی با اشاره به اینکه فرزندان خود را درست تربیت کنیم و جلوگیری کنیم تا چنین اتفاقاتی نیفتد، خطاب به جوان گفت: جوانان باید در این خصوص احساس مسئولیت کنند.

وی با بیان اینکه، تنها راه علاج این درد، خود ما هستیم که احساس مسوولیت کنیم، اذعان کرد: قرار نیست بالای سر هر یکی از ما یک مامور نیروی انتظامی و قاضی باشد.

حسینی متذکر شد: عقل و دین و درک و شعور ما می تواند در این راستا ما را به سمت سوی جامعه آرام و بدون خشونت سوق دهد.

وی تصریح کرد: بزرگان دو ایل طیبی و بهمئی باید از تیراندازی و استفاده از سلاح در مراسمات اعلام برائت کنند و کتبا طومار بنویسند و مخالفت خود را آشکار سازند.

حسینی بیان کرد: اجازه ندهیم رسم و سنت غلط در جامعه رشد پیدا کند که باید همه در این راستا احساس مسوولیت کنیم.

حسینی بابیان اینکه، نباید مروج صحنه های خشونت آمیز باشیم، تاکید کرد: کارهای زشت را در جامعه گسترش و پخش نکنید که باعث خشونت و درگیری می شود.

حجت الاسلام راوند امام جمعه دیشموک ضمن خیر مقدم، اظهار کرد: برخی از مراسمات ما دینی نیست و خواهان اصلاح رسومات غلط هستیم

حجت الاسلام وحدانی امام جمعه دهدشت گفت: فرهنگ غلط استفاده از سلاح باعث رعب و وحشت بوده و اصلا بر هیچ اساسی در فرهنگ ما قابل پذیرش نیست.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ و هویت منطقه گفت: آیا خوانندگان محلی گفته‌هایشان توهین آمیز و باعث اختلاف نیست؟!

حجت الاسلام صلواتی امام جمعه قلعه رئیسی به رسم و رسومات غلط منطقه اشاره و بیان کرد:هزینه های انجام شده در مراسمات غیر ضروری است.

وی افزود: بعضا کارهایی در مراسمات می شود که نه برای زنده ها بلکه برای همان اموات هم عذاب آور است.


سردار مصطفایی فرمانده انتظامی استان در این جلسه بیان کرد: امنیت یکی از موضوعات مهم جوامع بشری است و بدون آن هیچ کدام از فعالیت های بشر تحقق نمی یابد.

وی گفت: امنیت مرهون زحمات دستگاهای متولی برقراری امنیت است.

مصطفایی بیان کرد: وضعیت استان ما از لحاظ امنیتی مطلوب است ولی درخصوص دو موضوع نزاع دسته جمعی و بحث فراوانی سلاح و استفاده غیر اصولی از سلاح و مهمات، نیاز توجه است.

وی گفت: استان ما در کشور در خصوص نزاع رتبه ۳۲ را دارد و نرخ جرم رتبه ۲۶ را داریم و در رابطه با شرارت رتبه ۲۵ هستیم.

مصطفایی اذعان کرد: نشر کلیپ های نزاع دسته جمعی در استان بویژه در مرکز استان باعث خدشه دار شدن چهره استان شده است.

وی با بیان اینکه، مخلان نظم امنیت در اسرع وقت شناسایی و با آنها برخورد قاطع شده است، گفت: طرح ارتقای امنیت اجتماعی،البته در مدت اخیر با شدت بیشتری اجرا که رضایت مندی مردم را به دنبال داشته است.

وی گفت: دو قتل در استان را تاکنون نتوانستیم به دلیل پیچیدگی شناسایی کنیم ولی بقیه موارد همه شناسایی در انتظار اعمال مجازات هستند.

سید عبدالعزیز موسوی فرماندار کهگیلویه هم گفت: شورای فرهنگ عمومی دو وظیفه دارد، حذف سنت های غلط و حفظ ارزش های دینی و اسلامی و بررسی مشکلات و معضلات جامعه است.

وی گفت: تیراندازی و استفاده از اسلحه فرهنگ غلطی است که استفاده از آن در حوادث گسترده شده و معضلاتی برای جامعه بوجود آورده است.

موسوی بیان کرد: نیروی انتظامی و دستگاه قضا با استفاده کنندگان از اسلحه با شدت بیشتری برخورد کند و معتمدین وساطتت کنند تا این فرهنگ غلط برداشته شود.

فرماندار کهگیلویه ضمن تقدیر از دستگاهایی که در دیشموک خدماتی خوبی به مردم ارایه می دهند، بیان کرد: به زودی اورژانس اجتماعی در دیشموک با بکارگیری نیروهای متخصص جهت مقابله با آسیب های اجتماعی افتتاح می شود.

سید ایرج کاظمی جو رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه اظهار کرد: آسیب های اجتماعی در اقصی نقاط جوامع بویژه کشور هست و مختص دیشموک نیست و متعدد هستند  و در جلسات شورای فرهنگ عمومی با همکاری ائمه جمعه و با حضور افراد تاثیر گذار این جلسات تشکیل تا در مقابله با این مسایل چاره جویی شود.

وی گفت: نقش ریش سفیدان در حل معارضات غیرقابل انکار و بسیار حائز اهمیت است و با کمک این عزیزان بسیار از مسائلی که شاید امکان حل شدن آنها وجود ندارد، حل می شود.

کاظمی جو تصریح کرد: مسئوولان  مربوطه به حوزه فرهنگی به تنهایی قادر به حل مسائل فرهنگی نیستند و مردم و مسئولان در کنار همدیگر می توانند باشند تا مشکلات را حل کنند .

خداکرم فتحی فرهنگی و معتمد و از ریش سفیدان چاروسا به اتفاقات دیشموک اشاره کرد و گفت: وقتی اینجا هم قوم و آشنای هم هستند سعی کنید از ریش سفیدان و معتمدین بخش همجوار قلعه رئیسی جهت حل مشکلات رخ داده استفاده شود.

وی به آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: مشکلات زیرساختها پنهان و آسیب ها را بزرگ می شود که لازم است به مشکلات زیرساختهای دیشموک توجه ویژه شود.

جهانخواه به اتفاقات اخیر اشاره کرد و گفت: نه آسایش روز داریم و نه شب!

وی بیان کرد: تکلیف شهرستانی شدن دیشموک و قلعه رییسی مشخص شود و مصوبات این جلسه  بصورت ویژه توجه شود.

وی گفت: حضور مسئولان، معتمدین، متنفذین و ریش سفیدان در این جلسه بر اجرای صحیح فرهنگج در این دو بخش کمک شایانی است. حسن نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با بیان اینکه امروز توفیقی بود در خدمت مردم شریف و ولایت مدار دو بخش دیشموک و قلعه رئیسی باشیم اظهار کرد: جلسه‌ای خوب بود که به همت و ابتکار نماینده ولی فقیه در استان شکل گرفت.

نگین‌تاجی گفت: نهادهای اجرایی قضائی، فرهنگی وظایفی دارند که بر اساس قانون اساسی یا قوانین عادی به عنوان مثال دستگاه قضائی هم در قانون اساسی هم در سند تحول وظیفه برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی عنوان مجرمان را دارد بر عهده دارد و این وظیفه ذاتی است که در سند تحول هم به آن اشاره شد.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: جلسه امروز نقش خود مردم، ریش سفیدان، متنفذین محلی خصوصا در مباحث مربوط به استفاده از سلاح‌ها در مراسم عروسی و مراسم عزا و بعضی تعصبات قومی یا مباحث مربوط به خودکشیها مباحث بسیار خوبی مطرح شد و آسیب های مطرح شده و بعضی از پیشنهادها و راهکارهای ارائه شده بسیار مثمر ثمر خواهد بود و با تایید مصوباتی از خروجی این جلسه با همکار ی خوب مردم و مسوولان همراه خواهد بود.

وی گفت: امیدوارم با خروجی این جلسه بتوانیم وضعیت امنیتی را ارتقا بدهیم و دستگاه قضایی استان هم با شدت و قاطعیت خصوص در ماه اخیر با اجرای بحث طرح امنیت اجتماعی که در دستور کار خود قرار داده و فضا را برای کسانی که قانون گریز هستند و به قانون احترام نمی گذارند ناامن کرده و یک برخورد شدید و قاطعانه را در پیش گرفته است.

 نگین تاجی ضمن توصیه به مردم و اشخاصی که قانون را رعایت نمی کنند حتی از استفاده سلاح ها ی مجاز در مراسمات ضمن ضبط سلاح روانه زندان هم خواهد شد و دستگاه قضائی در این زمینه هیچگونه اغماضی و تعارفی با کسی ندارد.

وی عنوان کرد: در استان ما از لحاظ شاخصه‌های امنیتی مثل سرقت مسلحانه و سرقت طلافروشی و جرائمی که به این عنوان ناامنی اطلاق شود تقریبا وجود ندارد.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان ما بیشتر نزاع‌های چه فردی و اجتماعی که رخ می‌دهد ناشی از اختلاف‌های ملکی و یا خانوادگی است که بیشتر می‌طلبد که نهاد خانواده اهمیت آنها مثل نقش مدارس در تعلیم وتربیت مورد توجه قرار گیرد.

نگین تاجی گفت: توصیه به مردم دارم که از زشت کردن چهره استان با نشر و باز نشر کردن خیلی موارد پرهیز کنیم و این را بدانیم که زشت کردن چهره استان باعث از بین بردن سرمایه گذاری در این استان خواهد شد.


 




گزارش و عکس: آرش آهنگ

انتهای پیام/82027

منبع: فارس

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی نشست در مصلی نماینده ولی فقیه در استان شورای فرهنگ عمومی رئیس کل دادگستری ریش سفیدان نگین تاجی استان ما آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ حیدر آسیابی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.

آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قرارداد‌های خاص و تحمیلی به کارگران، از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است، افزود: اگر کارگران به این نوع قرارداد‌ها معترض باشند می‌توانند شکایت کنند.

وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی یا وکیل در پرونده‌های خود دارند، در رایزنی با کانوی وکلای قوه قضاییه، سهمیه ویژه برای وکلای معاضدتی، در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می‌یابد تا افراد بجای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحد‌های تولیدی است، افزود: این رویکرد، هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است که در نتیجه آن، فقط پارسال ۱۱۰ واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی نجات یافتند.

وی گفت: حفظ حدود ۳ هزار فرصت شغلی، نتیجه احیای این واحد‌ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل کاهش ۱۵ درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم به علت رونق این واحد‌ها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.

رئیس کل دادگستری گلستان خاطرنشان کرد: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهاد‌های مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران تلاش شود.

آسیابی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست، افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط‌های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.

وی گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت‌های خود آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را جدی‌تر بگرند.

آسیابی اضافه کرد: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم‌ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.

دادستان مرکز استان گلستان نیز از ورود پُررنگ‌تر دادستانی در حوزه کارگری و کارفرمایی خبر داد.

محمود اسپانلو با تسلیت درگذشت پاکبان گرگانی، گفت: از این پس ماموریت جدید معاونت حقوق عامه دادسرای مرکز استان، پیگیری موضوعات مربوط به حقوق کارگری و کارفرمایی است و همه جامعه کارگری استان می‌توانند از امروز برای بیان مشکلات و درخواست ها‌ی حقوق و قضایی خود به این معاونت مراجعه کنند.

اسپانلو با تاکید بر این که قطعا مشکلات مربوط به حوزه کارگری را رصد می‌کنیم گفت: مشکلات بخش کارگری و کارفرمایی مربوط به حقوق عمومی و از وظایف ماست و تلاش می‌کنیم خدمات ارزنه‌ای به قشر ارزشمند کارگر در استا ارائه کنیم.

وی با اشاره به این که بر اساس قانون بازرسان قانون کار در ماده ۱۰۱ جزو ضابطین دادگستری هستند افزود: دو. ره‌های آموزشی ویژه برای این ضابطین برگزار و کارت ضابط برای آنان صادر می‌کنیم تا در این حوزه نظارت‌ها گسترده‌تر شود.

دادستان مرکز گلستان درباره تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در مراجع قانونی گفت: این آرا ضمانت اجرای کیفری دارد و کارفرمایانی که از اجرای به موقع آرای هیئت‌های حل اختلاف و آرای قطعی و لازم الاجرای مراجع حل اختلاف جلوگیری کنند، علاوه بر اجرای آرا به جریمه نقدی از ۲۰ تا ۲۰۰ برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم می‌شوند.

محمود اسپانلو درباره به کارگیری اتباع خارجی غیرقانونی در کارگاه‌ها هم گفت: بر اساس قانون، برای کارفرمایانی که از اتباع غیرقانونی به کار بگیرند از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس در نظر گرفته شده است.

وی افزود: حمایت از کارگران، رابطه مستقیم با فعالیت اشتغال و تولید دارد و در این قسمت هم در ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای کمک به واحد‌های تولیدی از کارفرمایان حمایت می‌کنیم تا منجر به حفظ و پایداری اشتغال کارگران شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: ۱۸۸ هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در ۴۳ هزار کارگاه کار می‌کنند.

حسینعلی خواجه مظفری ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده اکنون به ۱۶ روز رسیده است که رتبه سوم کشور را داریم.

وی با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی تعداد افرادی که در استان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه‌های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی است.

بیمه کارگران ساختمانی، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت‌های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز، قرارداد‌های چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری مطرح شد.

دیگر خبرها

  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران
  • سازوکار تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید معرفی شود
  • جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ