Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@07:00:13 GMT

لزوم آمادگی شهرهای جهان برای مهاجرپذیری

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۶۴۹۴

لزوم آمادگی شهرهای جهان برای مهاجرپذیری

هر روز بر تعداد افرادی افزوده می‌شود که به سایر شهرهای کشور خود یا دیگر نقاط دنیا مهاجرت می‌کنند؛ شواهد حاکی است گاهی نرخ مهاجران در یک سال به بیش از دو برابر نرخ رشد جمعیت نیز می‌رسد که بدون شک این رویداد لزوم آمادگی شهرهای میزبان را برای به حداقل رساندن چالش‌های پیش رو می‌طلبد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بر اساس تحقیقات، کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا و آلمان همه ساله بیش از سایر نقاط دنیا مهاجران را به سمت خود جذب می‌کند و این در حالی است که جمعیت غالب ساکنان امارات متحده عربی را افراد غیر بومی تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، بروکسل پایتخت و بزرگ‌ترین شهر بلژیک نیز از دیگر نقاط دنیا با نرخ بالای مهاجرپذیری به حساب می‌آید که بیش از نیمی از جمعیت آن را افراد خارجی تبار در بر گرفته است. استرالیا و کانادا از دیگر کشورهای جهان با بیشترین نرخ سکونت افرادی با تبعیت بیگانه به شمار می‌رود که این دو کشور را برای ادامه زندگی خود برگزیده‌اند.

شواهد حاکی است که مهاجرت به سمت شهرهایی نظیر سائوپائولو در برزیل، مسکو پایتخت روسیه و کیپ‌تاون در آفریقای جنوبی هم طی سال‌های منتهی به ۲۰۲۰ به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این در حالی است که در همین بازه زمانی، بسیاری از مردم نیجریه برای همیشه چین را به عنوان محل زندگی خود انتخاب کرده و سیل عظیمی از خود مردم چین نیز راهی خاور میانه و آفریقا شده‌اند. بدون شک، مهاجرت مردم نه تنها شهرهای مبدا، بلکه مقصد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و به ویژه باعث تحولاتی بزرگ در نقاط مهاجرپذیر می‌شود. بنابراین، شهرها باید در زمینه‌های مختلف از آمادگی کامل برخوردار باشد تا در مواجهه با مهاجرت مردم به سمت خود بتواند تأثیرات منفی ناشی از تغییر جمعیت را به حداقل برساند.

مراقبت سلامت

یکی از نیازمندی‌های مهاجران در هنگام ورود به یک کشور جدید، دسترسی به مراقبت سلامت و خدمات درمانی است. بنابراین، شهرها یا کشورهای میزبان باید از آمادگی کافی برای ارائه هر گونه خدمات در این زمینه برخوردار باشد چرا که تأمین نکردن سلامت جوامع مهاجر می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر رفاه آن‌ها و همچنین سایر مردم بومی به جای بگذارد ضمن اینکه اقتصاد را نیز تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد. نتیجه تحقیقات نشان داده است که همیشه شهرهایی با کمترین امکانات درمانی، بیشترین آسیب‌پذیری را به هنگام ورود مهاجران به خود تجربه کرده چرا که گسترش یک بیماری عفونی در آن بسیار سرعت یافته و سایر جنبه‌های زندگی اجتماعی و اقتصادی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

آموزش و اشتغال

یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های مردم از مهاجرت به یک شهر یا کشور جدید، ادامه تحصیل یا یافتن شغل جدید (و در موارد بسیاری، هر دو مؤلفه در کنار هم) است. در واقع، بسیاری از مهاجران تنها به صرف ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر دنیا راهی یک کشور می‌شوند و این در حالی است که مشغول به کار شدن پس از پایان دوره تحصیلات نیز برای آن‌ها حائز اهمیت است. برای چنین افرادی رسیدن به هدف مورد نظر اغلب محقق می‌شود چرا که با دانش کافی، شهر میزبان خود را انتخاب می‌کنند و می‌دانند که مقصد آن‌ها از امکانات آموزشی کافی برخوردار است و علاوه بر این، امکان یافتن کار پس از پایان دوره‌های آموزشی وجود دارد.

با این حال، بسیاری از مهاجران نیز بدون توجه به آموزش و اشتغال، مؤلفه‌های دیگری را به عنوان انگیزه مهم خود از رفتن به شهر مقصد مورد توجه قرار می‌دهند. اگرچه این افراد با اهدافی فراتر از تحصیل و شغل راهی شهرهای میزبان می‌شوند با این حال، ادامه تحصیل و اشتغال برای آن‌ها نیز ضرورت دارد. به همین دلیل، مدیران در شهرهایی با بیشترین نرخ مهاجرپذیری باید این نکته را به دقت مورد توجه قرار دهند و زمینه و امکانات لازم را برای اشتغال مهاجران و ادامه تحصیل فرزندان آن‌ها فراهم آورند تا به این وسیله از ظرفیت و توانایی مهمانان خود بیشترین بهره را به ویژه در رونق اقتصاد محلی ببرند.

اثرات مثبت مهاجرت بر شهرهای میزبان

مهاجرت می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر اقتصاد یک کشور به جای بگذارد که البته آمادگی شهرها برای پذیرفتن جوامع جدید نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. در واقع، شهرهای مهاجرپذیر دست کم باید از جنبه‌های مراقبت سلامت و تحصیل و اشتغال امکانات لازم را در اختیار مهمانان خود قرار دهد تا با فراهم آوردن رفاه این جوامع، آن‌ها را برای ارائه خدمات به شهر میزبان آماده کند.

در مورد چگونگی بهره‌مندی از مهاجران توجه به این نکته حائز اهمیت است که افراد از استعدادها و قابلیت‌های متفاوتی برخوردار هستند که زمینه‌سازی برای شکوفایی این استعدادها می‌تواند بیشترین بهره را برای شهر میزبان در پی داشته باشد. جوامع مهاجر می‌توانند از طریق اشتراک ایده‌ها و نوآوری‌های خود بیشترین تحولات را در شهرهای میزبان به وجود آورند که البته برای تحقق این هدف، حمایت مقامات شهر مقصد بسیار حائز اهمیت است.

از سوی دیگر، مقامات شهری می‌توانند امکانات لازم نظیر برگزاری کارگاه‌های آموزشی را در اختیار افراد مهاجر قرار دهند و آن‌ها را برای ورود به بازار کار آماده کنند که این اقدام به سهم خود می‌تواند در رونق قابل توجه اقتصاد شهر نقش مهمی به عهده داشته باشد.

کد خبر 552370

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان مهاجرت مهاجرت به شهرها ایالات متحده آمریکا روسیه برزیل سائوپائولو کانادا مسکو روسیه مهاجرت کاری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای میزبان ادامه تحصیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند

دولت ایرلند از هجوم پناهندگان بیشتر به این کشور برای فرار از اخراج به رواندا در سایه طرح ضد مهاجرتی ریشی سوناک خبر داده و انتقاد شدیدی به این قانون وارد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی نوشت: با توجه به طرح اخراج پناهندگان به رواندا در انگلیس پناهجویان به طور فزاینده‌ای به دنبال پناهندگی در ایرلند هستند. اما این تنها در دوبلین، پایتخت ایرلند نیست که این اقدامات دولت بریتانیا مورد انتقاد شدید قرار می گیرد.

دولت ایرلند گزارش داد که پناهندگان بیشتر و بیشتری به این کشور می روند. "مایکل مارتین"، وزیر امور خارجه ایرلند در این باره به روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف گفت: سیاست جنجالی پناهندگی ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، در حال حاضر بر این کشور اتحادیه اروپا تأثیر گذاشته است. پناهجویان برای اجتناب از اخراج به رواندا به اینجا و در داخل اتحادیه اروپا پناه می آورند.

مارتین گفت: حدود 80 درصد از مهاجران از طریق استان بریتانیایی ایرلند شمالی به ایرلند می آیند. پس از برگزیت، بریتانیا و اتحادیه اروپا توافق کردند که این مرز را باز بگذارند تا از درگیری های جدید در منطقه جنگ داخلی سابق جلوگیری کنند.

تنش های اجتماعی در ایرلند اخیراً به دلیل افزایش مهاجرت ها افزایش یافته است. بین می 2022 و آوریل 2023، بیش از 140000 نفر وارد ایرلند شدند که بیشترین تعداد در 16 سال گذشته است. نیروهای راستگرا ادعا می کنند که مهاجرت بحران حاد مسکن را در این کشور تشدید می کند. از طرفی اعتراضات مکرر از سوی ساکنان وجود دارد.

پارلمان بریتانیا شب سه شنبه با وجود انتقادها ومخالفت ها قانونی را تصویب کرد که در آن رواندا به عنوان کشور سوم امن معرفی شد. این قانون به دولت محافظه کار لندن اجازه می دهد تا پناهجویانی را که به طور نامنظم وارد این کشور آفریقای شرقی شده اند، اخراج کند. آنها باید در آنجا درخواست پناهندگی بدهند.

فعالان حقوق بشر این قانون را نقض تعهدات بین المللی می دانند. دولت ایرلند نیز به شدت از این پروژه انتقاد کرد.

نمایندگان پارلمان آلمان نیز اقدامات ضد مهاجرتی دولت بریتانیا را محکوم کرده بودند. در نامه ای به سوناک، نخست وزیر بریتانیا، 13 سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، سبزها و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به ویژه از بیانیه دولت بریتانیا مبنی بر اینکه "دیگر نمی خواهد به دستورات موقت دادگاه حقوق بشر اروپا احترام بگذارد عصبانی و نگران بودند.

با این قانون جدید دولت "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور می شوند این فرصت را بدهد که برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند. در عوض، آنها باید بتوانند به رواندا اخراج شوند و در آنجا درخواست پناهندگی دهند و صرف نظر از منشاء واقعی هیچ برنامه ای برای بازگشت آن ها به انگلیس وجود ندارد.

هدف از این مقررات جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است. این سازمان گفت که دولت به این ترتیب خطر گرفتار شدن ده ها هزار نفر در این سیستم را ایجاد می کند.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

بی توجهی اروپا به پناهندگان در حل بحران پناهندگیافزایش چشمگیر حملات به پناهندگان در آلمان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • امیردریادار ایرانی: ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب آمادگی دارد/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم