Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@11:52:47 GMT

طنین پیام مهم سفر رئیسی به روسیه در جهان

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۲۷۶۵

طنین پیام مهم سفر رئیسی به روسیه در جهان

به اعتقاد استاد دانشکده مطالعات جهان، اینکه در بحبوحه مذاکرات وین، رئیس جمهور ایران به روسیه سفر می‌کند، بیانگر این واقعیت است که به جهان اعلام می‌کند کشور ایران گزینه‌های دیگری برای ارتباط با قدرت‌های جهان دارد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه؛ جدیدترین قسمت برنامه «نقش جهان»، یکشنبه 10 بهمن ماه، با موضوع «تحولات روسیه؛ از سفر رئیس‌جمهور ایران تا بحران اوکراین» و با اجرای شروین طاهری به روی آنتن شبکه افق رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برنامه شب گذشته «نقش جهان»، پیرامون موضوع ذکر شده، گفت و گویی با جهانگیر کرمی، استاد دانشکده مطالعات جهان و ارتباط تصویری با زهرا قیاسی، شهروند ایرانی ساکن روسیه صورت گرفت.

چرا بازار ایران برای روس‌ها جذاب است؟

در ابتدای برنامه زهرا قیاسی گفت: برخی کارشناسان روس عقیده دارند مجزا بودن بازار ایران از غرب، فرصت خوبی برای شرکت‌های روسی محسوب می‌شود که در این بازار سرمایه گذاری کنند؛ و، چون حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور ایران نپذیرفته بود که پروتکل‌های مد نظر کرملین را رعایت کند، شکل دیدار و میز نشست دو نفره او با پوتین در قالب میز بزرگ تدارک دیده شده بود.

جهان گیر کرمی در رابطه با بهره‌برداری بین‌المللی روسیه از بازار‌های مختلف گفت: آنچه امروز به عنوان بحران اوکراین و قدرت‌نمایی روسیه پشت مرز‌های این کشور دیده می‌شود، در واقع به این شکل تفسیر می‌شود که اوکراین در داخل بهانه‌ای را فراهم کرده و روسیه با استفاده از آن، طرحی بین‌المللی تدارک دیده است تا به اهداف خود برسد.

استاد دانشکده مطالعات جهان با بیان اینکه روسیه کشور‌های استقلال یافته بعد از فروپاشی شوروی را به رسمیت شناخته، اظهار کرد: روسیه همواره به این کشور‌ها گوشزد کرده که در قالب اتحادیه کشور‌های مشترک المنافع معنا دارند و در غیر اینصورت معنایی ندارند.

وی افزود: دولت روسیه، مرز‌های فعلی اوکراین را به رسمیت نمی‌شناسد و عقیده دارد این‌ها تقسیمات داخلی هستند.

کرمی تصریح کرد: چندی پیش پوتین مقاله‌ای نوشت و اعلام کرد که به هیچ عنوان «اوکراین» معنا ندارد و اگر این کشور را به رسمیت شناخته‌ایم به خاطر شرایط زمانه بوده است؛ این امر نشان می‌دهد قضیه امروز اوکراین یک پروژه روسی بوده است.

سیاست خارجی مطلوب برای ایران

استاد دانشکده مطالعات جهان ادامه داد: پیام سفر حجت الاسلام رئیسی به مسکو، تأکیدی بر سیاست خارجی و نگاه به شرق ایران است البته به نظر می‌رسد روس‌ها به این شکل، چنین رویکردی نداشتند. سیاست مناسب برای ایران، سیاست متوازن، متعادل و چند سویه است؛ شرق‌گرایی کامل هم گویای این است که انتخاب دیگری نداریم.

کرمی معتقد است اینکه در بحبوحه مذاکرات وین، آقای رئیسی به روسیه می‌رود، در واقع به جهان اعلام می‌کند که کشور ایران گزینه‌های دیگری هم برای ارتباط با قدرت‌های جهان دارد، البته در عین حال تأکید می‌کند که سیاست خارجی ایران، باید مبتنی بر ژئوپلتیک باشد و بدانیم که شرق‌گرایی کامل، مثل غرب‌گرایی کامل بی نتیجه است.

آیا روابط ایران و روسیه راهبردی است؟

استاد دانشکده مطالعات جهان در پایان خاطرنشان کرد: تبادل تجاری و نظامی، نمی‌تواند روابط راهبردی بین دو کشور محسوب شود بلکه همکاری‌های ایران و روسیه، در سطح دو جانبه مهم است، ولی شبیه آن بین روسیه و 200 کشور دیگر نیز وجود دارد و این نکته فراموش نشود که در همه زمینه‌ها، منافع مشترکی با کشور روسیه نداریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سفر رئیسی به روسیه تعاملات ایران و روسیه برنامه نقش جهان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بحران اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد

به نقل از راشا تودی، این حکم به نفع بانک وی‌تی‌بی روسیه که دومین بانک بزرگ وام‌دهنده این کشور است، صادر شد.

به نوشته راشا تودی، پس از اینکه واشنگتن به عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، در سال ۲۰۲۲ نسبت به مسدود کردن ۴۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از دارایی‌های بانک وی‌تی‌بی روسیه که در نزد غول بانکی آمریکایی (جی پی مورگان) نگهداری می‌شد، اقدام کرد، بانک وی‌تی‌بی روسیه نیز شکایتی بر علیه بانک جی‌پی مورگان و شرکت‌های تابعه آن تنظیم و آن را به دادگاه سن پترز بورگ ارائه کرد.

بر اساس پرونده‌های دادگاه سن پترزبورگ، بانک وی‌‎تی‌بی شکایت خود را در ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) از جی پی مورگان و شرکت‌های تابعه آن که در مناطق سن پترزبورگ و لنینگراد فعالیت دارند، به این دادگاه ارائه کرده است.

در حکم دادگاه سن پترزبورگ آمده است: ۴۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از محل وجوه موجود در حساب‌های جی پی مورگان در روسیه و نیز از محل «اموال منقول و غیرمنقول» این بانک از جمله سهام آن در یکی از شرکت‌های تابعه روسیه مسدود شده است.

جلسه بعدی رسیدگی به این پرونده برای روز ۱۷ جولای (۲۸ خرداد) تعیین شده است.

 از آغاز حمله به اوکراین، کشور‌های غربی بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه در خارج از این کشور را مصادره کرده‌اند. رهبران گروه هفت متشکل از هفت کشور بزرگ اقتصادی جهان در ماه جاری گفتند که دارایی‌های روسیه تا زمانی که مسکو خسارات جنگ اوکراین را بپردازد مسدود باقی می‌ماند، اما آنها این موضوع را هم تشخیص دادند که به ایجاد یک سازوکار بین‌المللی برای جبران خسارت‌ها، تلفات و جراحت‌های ناشی از حمله روسیه نیاز است.

اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا ماه گذشته در کنفرانس کمک به بازسازی اوکراین وعده داد که تا تعطیلات تابستان شیوه‌ای قانونی برای استفاده از دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین ارائه شود، اما این وعده نگرانی‌هایی را در بین دیپلمات‌ها و مقامات این اتحادیه برانگیخت. آنها ماه‌ها مشغول بحث درباره ایده‌هایی در این زمینه بودند و آن را به شکل فزاینده‌ای دشوار یافتند.

بر اساس قوانین بین‌المللی، دارایی یک کشور را می‌توان از طریق رای‌گیری در شورای امنیت، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری یا یک توافق بعد از جنگ مصادره کرد، اما هیچ یک از این شیوه‌ها محتمل به نظر نمی‌رسند.

روسیه به عنوان عضو شورای امنیت هر گونه رای‌گیری در این نهاد را وتو خواهد کرد. هیچ توافقی تا زمانی که جنگ ادامه دارد بدست نمی‌آید و پرونده‌ای به دادگاه بین المللی دادگستری ارائه نشده است و اگر هم می‌شد قوانین بین‌المللی علیه توقیف دارایی‌های بانک مرکزی روسیه بود، زیرا به گفته کارشناسان حقوقی، این مساله نقض حاکمیت این کشور خواهد بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند