Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در خصوص صحبت‌های اخیر رهبری در ارتباط با کیفیت خودرو، به خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز گفت: نکته‌ای که باید توجه داشت این است که از صحبت رهبری تعبیر غلطی صورت گرفته است. برخی اینطور تصور کردند که مشکل اصلی از خود خودروسازان است. در حالی که مسئول وضعیت فعلی خودروسازان نیستند بلکه سیاستگذاران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا وقتی سیاستگذاران پشت حرف‌های پوپولیستی قایم شوند یا هر وقت افرادی مثل رهبری صحبتی می‌کنند، شروع به صحبت تبلیغاتی کنند، هیچ مشکلی حل نخواهد شد. یعنی اول از همه مسئولین باید مسئولیت بپذیرند.  

وی عنوان کرد: عنوان امسال پشتیبانی از تولید است. باید از نمایندگان مجلس پرسید که از ابتدای سال تا الان چه گام عملی را برای مانع زدایی از صنعت خودرو برداشته‌اند؟ در واقع عملا کاری انجام نشده است. در ۴ تا ۵ سال اخیر شعارهای سالانه مربوط به تولید بوده اما عملا سیاستگذاران کاری برای رونق تولید نکرده‌اند. گاهی طوری صحبت می‌شود که انگار فردی غریبه صنعت خودرو را نابود کرده است. در حالی که خود سیستم نادرست، باعث چنین وضعیتی شده است.

کاکایی گفت: صنعت خودرو یک صنعت پیشرفته و برای کشورهای پیشرفته با فرهنگ پیشرفته است. این صنعت نتیجه خروجی ۵۰ صنعت است. به عنوان مثال ورق فولاد ورودی از صنعت فولاد به خودروست. وقتی تحریم نباشیم از کشورهای دیگر فولاد را می‌خریم. اما وقتی تحریم هستیم، مجبور هستیم از فولادساز خودمان بخریم که با قیمت‌های جهانی می‌فروشد. وقتی ورق فولاد مشکل دارد، خودروساز چه می‌تواند کند؟ اگر تولید را متوقف کند متهم به احتکار می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: حتی اگر مواد اولیه خوب هم به دست‌مان رسیده باشد، تازه به خط تولید می‌رسیم. باید پرسید در تمام این سال‌ها چه سرمایه‌گذاری‌هایی در صنعت خودرو صورت گرفته است. رهبری در نشست اخیر با تولیدکنندگان صحبت خوبی داشتند و گفتند که حمایت از داخلی سازی اگر سیاست گذاری درستی برای آن صورت نگیرد، به تناقض می‌رسد که رهبری آن را فرمودند.

وی عنوان کرد: همانطور که رهبری به درستی اشاره کردند، با وجود حمایت از لوازم خانگی‌ها دو برابر شده است. باید دید حمایت از داخلی سازی به هر قیمتی درست است یا خیر. دوم اینکه چه باید کرد که اجحاف به مردم و سرمایه‌گذاران نشود. وقتی بیشتر تولیدکنندگان قیمت را بالا برده‌اند، شاید به این معناست که هزینه‌ها برایشان بالا تمام شده و قوانین این هزینه‌ها را بالا برده است. نمایندگان مجلس باید در این رابطه پاسخگو باشند و قوانین را اصلاح کنند. باید پرسید کدام مانع از سر راه صنعت برداشته شده و چه تسهیل گری صورت گرفته است.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: طرح‌های تحقیق و تفحص بسیاری از خودروسازان صورت می‌گیرد اما چه نتیجه‌ای از آن حاصل شده است؟ حتی گزارش فنی در این رابطه ارائه نمی‌شود. ذات مشکل ما در قوانین است. قوانین ما مناسب با دلالی است. به همین خاطر بسیاری از تولیدکنندگان به مرور به سمت دلالی می‌روند.

سپیده اشرفی کد خبر: 1127980 برچسب‌ها خودرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودرو صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتما برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کار‌های مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کار‌های سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشور‌های آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشور‌های آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودرو‌های روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید