Web Analytics Made Easy - Statcounter

جان کمپ | رویترز

در چند هفته اخیر قیمت نفت با سرعت بیشتر رشد کرده و روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نفت برنت در محدوده ۹۰ دلار در هر بشکه قرار گرفت. قیمت نفت بیش از حد بالا رفته و معامله‌‌‌گران پیش‌بینی کرده‌اند در سال‌جاری بازار با کمبود عرضه مواجه خواهد بود. ذخایر نفت از پیش در سطوح پایین قرار گرفته و میزان مازاد ظرفیت تولید در کوتاه‌مدت اندک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معیارهایی که وضعیت بازار را در آینده نشان می‌دهند حاکی از آن هستند که به تدریج کمبود عرضه بیشتر خواهد شد. در واقع بازار تحت فشار قرار گیرد. قیمت فروش آتی نفت برنت در دو ماه اخیر ۲۰‌درصد بالا رفته زیرا نگرانی‌ها درباره کاهش مصرف تحت‌تاثیر شیوع اُمیکرون جای خود را به نگرانی درباره رشد کند عرضه داده است.

تحلیلگران معتقدند فشارهای قیمتی در حال افزایش است و این روند علل گوناگونی دارد. برای مثال، اوپک‌پلاس که شامل اعضای اوپک و چند تولیدکننده دیگر نفت از جمله روسیه است از سال ۲۰۲۰ برای کمک به رشد قیمت‌ها و متعادل کردن بازار، عرضه نفت خود را محدود کرده است. از اواخر سال گذشته این ائتلاف به شکل بسیار تدریجی بر عرضه نفت خود افزوده در حالی که تقاضا با سرعت در حال رشد بوده است. این عامل سبب شده تمامی مازاد ذخیره نفت که در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ طی موج نخست همه‌گیری کرونا و تعطیلی اقتصادها به وجود آمد از میان برود. اوپک‌پلاس در ماه‌های اخیر هر ماه ۴۰۰‌هزار بشکه بر تولید روزانه خود افزوده و به نظر می‌رسد افزایش عرضه نفت این کارتل طی ماه‌‌‌های آینده با همین سرعت ادامه پیدا خواهد کرد و این در حالی است که سال پیش آمریکا از اوپک خواسته بود با سرعت بیشتری عرضه نفت خود را بالا ببرد تا قیمت‌ها کنترل شود.

نکته دیگر این است که تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا میزان قابل ملاحظه‌ای بر تولید نفت خود نیفزوده‌اند و به دلیل رشد قیمت‌ها در حال کسب سود هستند. آنها سود نقدی که به سهامداران پرداخت می‌کنند را بالا برده‌اند. مجموعه این عوامل یعنی رشد تقاضا و افزایش ناکافی عرضه سبب شده ذخیره نفت در آمریکا و دیگر اقتصادهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به زیر متوسط ۵ سال قبل از همه‌گیری یعنی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ کاهش یابد. تحلیلگران معتقدند اواسط سال‌جاری میلادی مازاد ظرفیت تولید نفت به کمتر از ۲‌میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت و این در حالی است که مصرف جهانی نفت در حال افزایش است؛ زیرا اقتصادها با قدرت از رکود دوره همه‌گیری خارج شده‌‌‌اند و در بخش‌‌‌های تولید کارخانه‌ای و حمل‌ونقل که مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی هستند فعالیت‌ها با سرعت در حال افزایش است. در این میان، تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک بین روسیه و ناتو ممکن است اختلال‌های جدی در صادرات نفت ایجاد کند و کاهش محدودیت‌های کرونایی بر مصرف انرژی در بخش‌های مختلف خواهد افزود.

برخی تحلیلگران می‌گویند رشد قیمت نفت تولیدکنندگان را به افزایش ظرفیت تولید تشویق می‌کند و رشد مصرف را کند خواهد کرد. در نتیجه می‌توان امیدوار بود مازاد ظرفیت تولید بیشتر شود و به سطوح مناسب برسد. اما افزایش ظرفیت تولید یک فرآیند زمان‌براست. اگر در بخش تولید واکنش سریع به رشد قیمت‌ها نشان داده نشود قیمت‌ها همچنان بالا می‌رود تا جایی که زیان آن برای مصرف‌کنندگان و شرکت‌ها شدت پیدا خواهد کرد. ریسک بعدی رشد قیمت نفت این است که نرخ‌های تورم را در اقتصادها بالا می‌‌‌برد و بانک‌های مرکزی مجبور خواهند شد برای مهار تورم اقدامات مختلفی انجام دهند. بدون شک این اقدامات از نرخ رشد اقتصادها خواهد کاست. بانک مرکزی آمریکا از پیش وارد این مسیر شده و قصد دارد سال‌جاری سه بار نرخ بهره را بالا ببرد. دیگر بانک‌های مرکزی نیز در آینده اقداماتی برای مهار تورم انجام خواهند داد.

افزایش هزینه زندگی و رشد نرخ تورم مدتی است به نگرانی اصلی خانواده‌ها، شرکت‌ها و سیاستگذاران در آمریکای شمالی و اروپا تبدیل شده است. بسیاری از شرکت‌ها و تمامی خانوارها تحت‌تاثیر رشد هزینه‌‌‌های انرژی قرار می‌‌‌گیرند و فشار هزینه سبب تغییر رفتار آنها می‌شود. ماه جاری بررسی فراگیر دانشگاه میشیگان نشان داد دیدگاه مصرف‌کنندگان آمریکایی درباره وضعیت مالی خود و وضعیت اقتصاد در آینده بدبینانه‌ترین حد از سال ۲۰۱۱ است. از سوی دیگر شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان کاهش یافته است. بدون شک افت مصرف در اقتصادهایی که برای رشد به مصرف وابسته هستند بسیار زیانبار خواهد بود. اگر قیمت نفت همچنان رشد کند دو حالت رخ خواهد داد: یا به دلیل کاهش مصرف، از نرخ رشد اقتصادی کاسته می‌شود یا مصرف همچنان بالا می‌رود که سبب رشد نرخ تورم و وادار شدن بانک‌های مرکزی به مداخله برای مهار قیمت‌ها خواهد شد. این سناریو نیز در نهایت به کاهش نرخ‌های رشد منجر می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد

برچسب هاتورم خبرگزاری بین‌المللی رویترز (Reuters) شوک نفتی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: تورم شوک نفتی آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مصرف کنندگان ظرفیت تولید قیمت نفت رشد قیمت عرضه نفت قیمت ها نفت خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند

به گزارش جام جم آنلاین، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران امروز - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - در سی‌وپنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحد‌های نمونه حضو یافت.

رئیس‌جمهور با همراهی عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدای لوح و تندیس ویژه از جمعی از کارگران نخبه و گروه‌های کارگری تقدیر کرد.

رئیس جمهور در جمع کارگران نخبه اظهار داشت: خدا را شاکریم که نشست ما بعد از جلسه بسیار با شکوهی که در محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود، تشکیل می‌شود که ما از رهنمود‌های ایشان بهره ببریم، مدیران و محافل کارگری تلاش کنند، سازو کار‌های لازم برای اجرایی شدن فرمایشات ایشان را بیاندیشند، قانون و سیاست‌های نظام در جهت رشد اقتصادی و تولید مصوب شده است که باید اجرایی شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه این جلسه در کارخانه بزرگی که کارگران عزیز آن کار‌های بسیار مهم و قابل عرضه‌ای را تولید می‌کنند برگزار شده است، گفت: محصولاتی که در اینجا می‌بینید به دست توانای کارگران ساخته شده است که نشان دهنده توانایی کشور ماست، نشان دهنده ذوق و سلیقه و تلاش کارگران و مهندسان عزیز ماست. این‌ها نمونه‌ای است که ثابت می‌کند در این کشور کار‌های بزرگی انجام می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه دشمن همانطور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند، اظهار داشت: محور تولید کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران نقش بی‌بدیلی است و لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت گیرد که روز به روز تولید ما در کیفیت و کمیت رشد پیدا کند. تولیدات ما باید استاندارد‌ها و شاخص‌ها را داشته باشد و باید تولید برتری داشته باشیم که در دنیا بهترین باشد و این از ملت ما برمی‌آید که حتی بالاتر از استاندارد‌های ضروری می‌توانند کالا‌ها را تولید و عرضه کنند.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: این امیدآفرین است که عزیزان ما علی‌رغم همه تهدیدها، تحریم‌ها و برخی کاستی‌ها، تولیدات امیدآفرین برای کشور دارند و این همان است که رهبری تاکید کردند که باید تلاش‌ها و اقدامات امیدآفرین توسعه یابد.

ما پای کار ایرانیم؛ کارگران و کارفرمایان ایران با روحیه جهادی پای کار ایران هستند

رئیس جمهور با بیان اینکه «ما پای کار ایرانیم» اظهار داشت: این پای کار ایران بودن است و نشان می‌دهد با همین روحیه جهادی و ارزشمند کارگران و مهندسان، کارفرمایان و متخصصان پای کار ایران هستند و دشمن همانطور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.

رئیس جمهور محور همه تلاش‌ها را در فعالیت و تولید دانست و گفت: محور در تولید کارآفرین کارگر است که نقش بی بدیلی دارند و بنابراین باید همه حمایت‌ها اعم از حقوقی، مالی، اجتماعی از کار و کارگر شکل بگیرد.

آیت الله رئیسی بر کیفی و کمی بودن تولیدات تاکید کرد و افزود: باید تولیدات با کیفیتی داشته باشیم. ملت ما نشان داده که می‌تواند حتی بالاتر از استاندارد‌های ضروری کالایی را تولید و عرضه و حتی کالای برتر را در دنیا ارائه کنند.

پیگیری مجدانه دولت برای به سرانجام رسیدن لایحه امنیت شغلی کارگران

رئیس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحد‌های نمونه ادامه داد: آقای وزیر توضیح دادند که لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده است و ان‌شالله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریعتر به نتیجه برسد. ثبات شغلی برای کارگران مساله بسیار مهمی است. تزلزل شغلی نه تنها فرد بلکه خانواده را متزلزل می‌کند. 

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال تفضل کرد و به دست شما کارگران و کارآفرینان عزیز امروز شاهد افزایش میزان اشتغال و کاهش بیکاری در کشور هستیم، اظهار داشت: آمار اشتغال نشان می‌دهد که زمینه ایجاد اشتغال برای تحصیل‌کرده‌ها بسیار بهتر از قبل فراهم شده است.

آیت‌الله رئیسی بیان کرد: رهبری بسیار حکیمانه فرمودند که ما در بین جامعه کارگری نخبگانی داریم که بعضا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. این نخبگان مبتکر، خلاق، صاحبنظر و صاحب ایده هستند لذا هم خودشان و هم ایده‌هایشان باید مورد توجه قرار بگیرد. 

وی خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی در وزارت تعاون و آقای علی‌آبادی در وزارت صمت کاری که در وزارت رفاه انجام شده که به نخبگان توجه شود و نخبگی نخبگان را تقویت کند و ایده‌ها و ایده‌پردازی‌ها را از کسانی که در میدان و عمل صاحب ایده شدند را دنبال خواهند کرد.

رئیس جمهور یادآور شد: یک زمانی یک شخصی در دانشگاه و پای تخته صاحب ایده می‌شود آن هم مهم و صاحب‌نظر است، اما کسی که در عمل صاحب ایده و نظریه شده است، یک نظریه و یک خلاقیت و ابتکار قابل عرضه است و این نخبگی حتما باید مورد توجه خاص قرار بگیرد. 

آیت‌الله رئیسی عنوان کرد: تعداد نخبگان در جامعه کارگری کم نیستند. ما در دولت حتما توجه به مساله نخبگان، ایده‌های نخبگان و دیدگاه‌های آن‌ها با اولویت توجه می‌کنیم.

با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند

رییس جمهور گفت: اکنون در فضای اقتصادی، جنگ اقتصادی بر کشور تحمیل شده است مانند همان فضای جنگ تحمیلی. اما جوانان، کار آفرینان و کارگران تاکنون نشان دادند همانگونه که در جنگ نظامی رزمندگان سیلی محکمی به دشمنان زدند، تولید کنندگان و کارگران ما هم در جنگ اقتصادی سیلی محکمی به دشمنان خواهند زد. 

آیت الله رئیسی ادامه داد: در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدید‌ها و تحریم‌ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالیکه کشور از رشد اقتصادی، رشدتولید و نوآوری و خلاقیت‌ها و رشد در حوزه‌های فناورانه برخوردار است.

رییس جمهور به رشد کمی و کیفی در محصولات شرکت‌های دانش بنیان اشاره و رشد صادرات این شرکت‌ها را بیش از ۲ میلیارد دلار عنوان کرد و خطاب به کارگران گفت: اینکه شما شعار ما پای کاریم را سر می‌دهید، واقعا پای کار هستید.

بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است

رئیس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحد‌های نمونه اظهار داشت: مساله بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. آن‌ها بسیار زحمتکش هستند و در شرایط سخت در تولید ساختمان و مسکن که پیشران اقتصادی است، نقش دارند. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است، موانعی وجود داشت و در تلاشیم با کمک نمایندگان مجلس هر چه سریعتر موانع را رفع کنیم. ساز و کار سه جانبه کارگری، کارفرمایی که در قانون تعریف شده است، سازوکار خوبی است و باید دنبال شود.

وی اظهار داشت: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و با ازدواج همراهی کنند. بر پرداخت وام برای هر سه موضوع همواره تاکید کرده‌ام و از این سخن‌گاه نیز تاکید می‌کنم. این وام‌ها می‌تواند به رفع دغدغه جوانان عزیزان کمک به سزایی کند. مسئول بانک رفاه کارگران اعلام آمادگی کرد که برای پرداخت تسهیلات به مسکن کارگران همراهی و کمک کند. ان‌شالله که بانک رفاه کارگران بتواند دغدغه‌های مسکن و دغدغه تسهیلات آنان را حل کند.

علاوه بر این سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی در آغاز این مراسم به گزارش عملکرد فعالیت وزارتخانه تحت نظارت خود پرداخت و گفت: براساس گزارش مراکز رسمی بالغ بر ۷۵۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده است، یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و مشمولان بیمه بیکاری و این بدان معناست که ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی که خالص آن ۷۵۰ هزار نفر می‌شود.

وزیر کار تاکید کرد: اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، تدوین برنامه‌های راهبردی برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از کودکان دارای سوتغذیه و بازمانده از تحصیل، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، پوشش هزینه‌های درمان ناباروری و بیماری‌های خاص، ایجاد ثبات و امنیت شغلی و حمایت از مشاغل ایجادی، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحد‌هایی که در شرف تعطیل بودند، به ظرفیت اسمی رساندن سایر کارخانه‌ها که از ۱۰ هزار واحد عبور کرد، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله مهمترین اقدامات وزارت کار است.

دیگر خبرها

  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود