Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس محیط زیست گفت: ترمیم لایه نفوذپذیر زاینده رود تنها با انتقال آب میسر نیست و کاهش مصرف آب و مسدود شدن چاه‌های غیرمجاز در اولویت قرار دارند. - اخبار اجتماعی -

محسن موسوی خوانساری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با جنگل‌کاری مصنوعی در استان اصفهان گفت: جنگل‌کاری در استان اصفهان عمدتاً در اطراف فولاد مبارکه و ذوب آهن است و با پساب‌ این کارخانه‌ها آبیاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این در استان اصفهان در حاشیه مناطق کویری, جنگل‌کاری با گز و طاق صورت گرفته که از گونه‌های کم آب‌بر هستند. در مجموع اگر جنگل‌کاری با گونه بسیار کم‌آب‌بر مانند گز و طاق باشد, اقدام مناسبی است و مانعی ندارد اما این‌که در بالادست و حاشیه زاینده رود, کشاورزی در سطوح شیبدار, انجام می‌شود, مورد تأیید نیست چرا که این کار از ورود روان‌آب به زاینده‌رود جلوگیری می‌کند.

وی در رابطه با تونل "گلاب 2" و تونل "کوهرنگ 3" توضیح داد: تونل گلاب 2 آبی را انحراف نمی‌دهد, بلکه فقط یک سیستم خط انتقال برای تأمین آب شرب شهر اصفهان و 60 شهر دیگر در این استان است. گلاب 2 انحراف آب میان‌حوضه‌ای است و آبی از بالادست نمی‌آورد. این تونل در ارتباط با مشکلات زیست محیطی باید حق‌آبه پایین‌دست را برای پایداری اکوسیستم رودخانه رعایت کند.

عضو انجمن آب و خاک پایدار ایران ادامه داد: حفاری کوهرنگ 3 نیز از حدود 20 سال پیش شروع شده است و در حال حاضر مراحل ساخت آن به اتمام رسیده است اما چون سد کوهرنگ 3 مشکل فنی دارد این تونل نتوانسته  آبی را به زاینده‌رود بیاورد. در حال حاضر وزارت نیرو می‌خواهد آب را از طریق پمپاژ از سد به داخل تونل بریزد که با اجرایی شدن این طرح آب در اندازه محدودی آن هم در سال‌های نرمال و ترسالی و حداکثر 40 میلیون متر مکعب در سال قادر به انتقال آب به زاینده‌رود خواهد بود.

موسوی در رابطه با اینکه آیا دائمی بودن آب در زاینده‌رود راهکار نجات این شهر از فرونشست است, تصریح کرد: دشت اصفهان دارای یک لایه نفوذپذیر بوده که این لایه فقط به وسیله نشت آب از زاینده رود خودش را احیا می‌کند و از فرونشست جلوگیری می‌کند, اما مقابله با فرونشست تنها با پروژه انتقال آب به این رود میسر نیست و برای مقابله با فرونشست در اصفهان, باید مصرف آب در این استان مدیریت شود, چاه‌های غیرمجاز مسدود شوند و چاه‌های مجاز نیز به مدت 5 سال کاملا بلااستفاده شوند و دولت در این مدت خسارت کشاورزان را بپردازد.

وی افزود: همچنین صنایع آب‌بر متعدد این استان نیز باید در یک پروسه 10 ساله به حاشیه دریای عمان منتقل شود تا شاهد برطرف شدن بحران و فرونشست و نفوذ آب به لایه نفوذپذیر زاینده‌رود باشیم.

این کارشناس بر تأمین حق‌آبه تالاب گاوخونی تأکید کرد و ادامه داد: زاینده‌رود پیش از احداث سد زاینده رود با سیلاب‌هایی که وارد آن می‌شدند, پر می‌شد و در ادامه مسیر آن, آب به تالاب گاوخونی می‌رسید, اما در حال حاضر مصرف آب در حوضه آبریز زاینده رود 3 برابر منابع آبی آن است و عملا هیچ آبی به تالاب نمی‌رسد. برای احیای مجدد تالاب نیز باید روش‌های مذکور اجرایی شود تا شاهد دمیدن جان تازه بر پیکره این تالاب باشیم.

موسوی در رابطه با طرح‌های انتقال آب توضیح داد: به طور کلی به خاطر اینکه طرح‌های انتقال آب  نیاز کاذب ایجاد می‌کنند, شیوه مناسبی برای مقابله با مشکل کم‌آبی محسوب نمی‌شوند و باید از اجرایی شدن پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای جدید جلوگیری شود. یکی از این پروژه‌ها سد "تنگ سرخ" در یاسوج است که  55 میلیون متر مکعب آب را از سرشاخه‌های کارون به سمت شیراز می‌برد. با اجرایی شدن این طرح مصرف آب در شیراز بالا می‌رود و  شیراز وابسته به آب کارون می‌شود. این پروژه کاملا مردود است  و وزارت نیرو باید این طرح را متوقف کند.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌های انتقال آبی که مربوط به گذشته هستند, مانند "کوهرنگ یک", "کوهرنگ 2" و "کوهرنگ 3" را نمی‌توان متوقف کرد و فقط باید میزان انتقال آب در این پروژه‌ها مدیریت شود.

انتقال آب بین حوضه‌ای تمایل به مصرف کاذب ایجاد می‌کندفرونشست زمین در اصفهان عزم ملی می‌طلبدسازماندهی تالاب گاوخونی هدف ستاد احیای زاینده‌رودسرچشمه 2 رود زاینده‌رود و کارون 17 درصد کمبود بارش دارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست خشکسالی سد زاینده رود فرونشست فروچاله بحران های محیط زیست خشکسالی سد زاینده رود فرونشست فروچاله انتقال آب زاینده رود جنگل کاری کوهرنگ 3 مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۸۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش حسن‌نژاد امروز دوشنبه در بازدید از شبکه آبیاری و زهکشی سد «حوضیان»، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین وظایف شرکت آب منطقه‌ای لرستان، مطالعه، طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف تأمین آب شامل سدها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و انتقال آب، ساخت ایستگاه‌های پمپاژ و کانال‌های آبرسانی مطابق سیاست‌ها و برنامه‌ها و دستورالعمل‌های مصوب وزارت نیرو است.

وی بیان داشت: پروژه شبکه انتقال آب «حوضیان» باهدف توسعه و تأمین آب دو هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دیم منطقه با دستگاه آبیاری بارانی در دست اجرا است، طول اصلی خط انتقال این پروژه ۱۱ کیلومتر است و برای مصارف کشاورزی میزان تخصیص ۱۳.۷ میلیون مترمکعب و جهت مصارف صنعت، دو میلیون مترمکعب آب در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، تصریح کرد: این پروژه هم اکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن ۲۰۰ میلیارد ریال موردنیاز است.

کد خبر 6090947

دیگر خبرها

  • اولین تاکسی برقی وارد اراک می‌شود
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی
  • فرونشست زمین در خیابان علامه مجلسی / لوله ۳۰۰ میلی‌متری آب شکست
  • فرونشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان
  • اصحاب رسانه به جای «اعتبار» برای اصفهان مطالبه «اختیار» کنند/همه چیز درباره پروژه انتقال آب، اتباع و فرونشست
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل