Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@04:24:21 GMT

جزئیات عملکرد بودجه در دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۹۳۳۹

جزئیات عملکرد بودجه در دولت سیزدهم

از زمان استقرار دولت جدید عملکرد بودجه سال جاری بهبود یافته به طوری که کل منابع عمومی ۱۷۷ درصد و درآمدهای نفتی ناشی از فعال شدن دیپلماسی اقتصادی ۴۹۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش مشرق، با روی کار آمدن دولت سیزدهم اقدامات اصلاحی در رابطه با بودجه سال ۱۴۰۰ کلید خورد. بودجه دولت یکی از متهمان اصلی تولید تورم در جامعه محسوب می‌شود که بنا به کسری منابع و قطعی بودن مصارف، دست اندازی به منابع غیر بودجه‌ای باب شده است و قطعا ریشه آن در دولت و مجلس باید خشکانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* رویه غلط افزایش سقف بودجه در مجلس

یکی از رویه‌های غلط و انحرافی افزایش سقف بودجه‌های سنواتی در مجلس است. نمایندگان بنا به دغدغه‌ها و مسائلی که دنبال می‌کنند منابع و مصارف بودجه را افزایش می‌دهند. آن بخش از منابعی که پایدار و واقعی باشد به ارتقای شفافیت و عملکرد بودجه کمک می‌کند اما در سال‌های اخیر صرفا برای تراز شدن دخل و خرج به اشتباه ارقام کاغذی و توهمی در بودجه گنجانده شد که نتیجه آن عدم تحقق و تشدید کسری بودجه و بالابردن سطح توقعات بوده است و دولت بنا به وظیفه و اجرای قانون، دست به استقراض از طریق افزایش پایه پولی می‌زند که در نهایت تورم را به جامعه تحمیل می‌کند.  

* عملکرد ۵ ماهه بودجه‌ای دولت رئیسی 

عملکرد اقلام اصلی بودجه در ۵ ماهه استقرار دولت رئیسی، نشان دهنده توفیق نسبی دولت در این اقدامات است. در پایان آذرماه سال جاری نسبت به تیرماه منابع بودجه ۱۷۷ درصد رشد کرد.

تا پایان آذرماه ۱۳۵ هزار میلیارد تومان اوراق اسلامی فروخته شد که رشد ۱۰۸ درصدی نسبت به عملکرد دولت قبل دارد در مقابل نیز تملک دارایی‌های مالی ۵۵۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

* پرداخت های عمرانی تسریع شد

همچنین حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های عمرانی یا همان تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یافت که افزایش ۲۴ درصدی نسبت به عملکرد دولت قبل تا پایان تیرماه دارد.

* رشد ۱۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی 

درآمدهای مالیاتی با رشد ۱۶۰ درصدی و درآمدهای نفتی و با وجود رشد ۱۵۰ درصدی واگذاری دارایی های مالی، سهم کسری بودجه (واگذاری دارایی‌های مالی از منابع، با کاهش ۳ واحد درصدی به ۳۲٫۲ درصد رسیده است.

* کنترل هزینه‌ها با وجود بالا بودن مطالبات

با وجود فشارهای هزینه‌ای ناشی از همسان‌سازی دستمزدها و کمک های معیشتی و کرونایی و رشد ۱۴۰ درصدی اعتبارات هزینه‌ای در دوره ۵ ماهه استقرار دولت، سهم این اعتبارات از مصارف به ۸۰ درصد رسیده است که ۴ واحد درصد بیش از دوره ۴ ماهه سال جاری بود.

* افزایش ۴۹۴ درصدی درآمدهای نفتی با وجود تحریم‌ها

فعال شدن دیپلماسی اقتصادی و دور زدن تحریم‌ها باعث شد واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان منابع نفت و فرآورده‌های نفتی که برای سال جاری ۳۴۹ هزار میلیارد تومان مصوب شده از زمان استقرار دولت ۴۹۴ درصد رشد کند. یعنی آنکه به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید. عملکرد این بخش تا پایان تیرماه در دولت روحانی ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان بود.

* استقراض از بانک مرکزی ۳۰ درصد کاهش یافت

ضمنا پوشش هزینه‌های جاری توسط درآمدهای عمومی بهبود یافته و به ۶۴ درصد رسیده که بیش از ۵٫۲ واحد درصد بیشتر شده است. همچنین در این مدت، تراز عملیاتی دارای کسری بیشتری شده است. البته استفاده از تنخواه گردان خزانه برای تأمین کسری منابع، حدود ۲۹ درصد نسبت به ۴ ماهه ابتدای سال کاهش یافته که بیانگر عدم استقراض از بانک مرکزی برای جبران کمبود منابع بودجه عمومی است.

در همین رابطه نیز وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بودند برای نخستین بار در شهریور ماه استقراضی صورت نگرفت. به نظر می رسد این روند در چند ماه اخیر ادامه داشته است.

* رویکرد جدید برای اجرای بودجه سال ۱۴۰۱

در تداوم سیاست ها و اقدامات اصلاحی، مهم ترین اقدام بودجه ای دولت، تدوین لایحه بودجه سال آینده بر مبنای چهار محور رشد اقتصادی با تمرکز بر ارتقای بهره وری، ثبات اقتصادی، عدالت محوری و تغییر ساختار بودجه و تأمین مالی اقتصاد دانست. در بودجه سال ۱۴۰۱ تأکید اصلی بر تحقق رشد اقتصادی با نرخ ۸ درصد است.

برای تحقق هدف مذکور و اصلاحات بودجه دولت برنامه‌ها و فعالیت‌هایی نظیر تشکیل صندوق‌های توسعه استانی، توسعه صادرات غیرنفتی کاهش ۵ درصدی مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی، بخش تولیدی و تداوم اجرای سیاستهای هوشمندسازی نظام مالیاتی، به ویژه قانون «پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» برای گسترش پوشش چتر مالیاتی و همچنین تعریف پایه‌های جدید مالیاتی و تلاش برای بهبود فضای کسب و کار، افزایش بهره‌وری و مهم تر از همه کاهش هزینه‌های تولید از طریق ثبات در بازار ارز و افزایش صادرات را هدف گذاری کرده است.

در این مقوله، کنترل تورم و رشد نقدینگی همراه با اصلاح نظام بانکی انضباط مالی و نظارت همه جانبه بانک مرکزی بر بانک ها ضروری است.

* اصلاح نظام یارانه‌ای

به علاوه، در تدوین بودجه عدالت محور، یارانه های پنهان و چگونگی توزیع آنها مورد توجه قرار گرفته است. اصلاح نظام یارانه‌ها بخصوص یارانه کالاهای اساسی، نهاده‌های کشاورزی، انرژی، بهداشت و درمان با جهت گیری شفافیت و حذف رانت، حمایت از تولید و عدالت و مولدسازی دارائیهای دولت از مهم ترین اقدامات اصلاح ساختار بودجه است.

در خصوص تمرکززدایی به قابلیت‌های سرمایه گذاری استان‌ها توجه خاص شده است و تعیین نوع سرمایه گذاری مبتنی بر آمایش سرزمین و توانایی‌های استان‌ها، و تبدیل صندوق امید به صندوق‌های توسعه استانی برای تحرک تولید مدنظر است. بدین ترتیب، منابع و مصارف بودجه عمومی دولت پیش بینی شده است.

* مقایسه ارقام لایحه با قانون سال جاری

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰، افزایش ۴۶ درصدی درآمدهای عمومی (و رشد ۶۲ درصدی درآمدهای مالیاتی) همراه با رشد ۵ درصدی اعتبارات هزینه ای، منظور شده است که موجب افزایش ۱۹٫۳ واحد درصدی پوشش اعتبارات هزینه ای از طریق درآمدهای عمومی، و کاهش ۳۵ درصدی کسری تراز عملیاتی شده است.

* مدیریت فروش اوراق مالی

همچنین کاهش ۳۶ درصدی اتکا به فروش اوراق مالی اسلامی، رشد حدود ۱۰ درصدی درآمدهای نفتی، رشد ۴۳ درصدی اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه ای از نقاط قوت لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰ است.

در صورتی لایحه بودجه سال آینده در مجلس دچار تغییرات اساسی نشود، می‌توان امیدوار بود که بیش از ۹۵ از منابع و مصارف مندرج در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ تحقق خواهد یافت.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت بودجه دولت درآمدهای مالیاتی مجلس سازمان برنامه و بودجه سازمان برنامه وبودجه بانک مرکزی قانون بودجه دولت رئیسی دولت روحانی اقتصاد قانون بودجه سال خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت هزار میلیارد تومان لایحه بودجه سال درصدی درآمدهای بودجه سال ۱۴۰۱ درآمدهای نفتی استقرار دولت واحد درصد سال جاری هزینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳

امتداد- اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک ملی ایران در نخستین روز از همایش ارزیابی عملکرد سال 1402 و تبیین اهداف سال 1403 بانک ملی ایران ضمن بررسی و تبادل نظر در خصوص شاخص های عملکردی شعب بر اهمیت استفاده از ابزارهای مالی تعهدی برای ارائه خدمات بهینه به مشتریان تاکید کردند و بسیج امکانات و فعال شدن همه ظرفیت های بانک را در راستای جذب منابع پایدار و ارزشمند و افزایش کسب سهم از بازار همسو با سیاست های راهبردی و اعتباری بانک در سال جاری را مهم دانستند.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، این همایش که با حضور اعضای هیأت مدیره، قائم مقام،اعضای هیأت عامل، معاونان، رؤسای ادارات کل، رؤسای ادارات امور شعب استان‌ها و شعب مستقل بانک برگزار شد، حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با بیان این که در سایه رهنمودهای مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل و مدیران ارشد بانک توانستیم سال گذشته شاهد تحولات و دستاوردهای بزرگ و خوبی باشیم،افزود: کسب رتبه نخست در شبکه بانکی، رفع تراز نقدینگی، موفقیت در مدیریت دارایی و بدهی و افزایش سهم بازار از مهمترین دستاوردهایی بود که در سال گذشته با حمایت های واحد های صف و ستاد بدست آمد.

گام های بلند در مسیر کسب سهم از بازار

وی با توصیف این مطلب که با تکیه بر کارِ گروهی و توان همکاران در تمامی ارکان بانک توانستیم مجدد با کسب سهم از بازار در رتبه نخست کشور بایستیم، گفت: امسال بنا داریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و هماهنگی‌های به عمل آمده، سهم بیشتری از بازار را به دست آوریم تا بانک را به عنوان بانکی ارزش‌آفرین و تحول‌آفرین همانند گذشته در نظام بانکداری کشور و معرفی کنیم.

مونسان با بیان این که بهار بانک را از ابتدای فصل بهار امسال رقم خواهیم زد، گفت: در سال جاری مصمم هستیم با کمک و تلاش همکاران در راستای تحقق شعار سال و اهداف بانک قدم های مناسب و خوبی را برداریم.

وی با اشاره به این که برای موفقیت باید همه دست به دست هم در مسیر توسعه و موفقیت حرکت کنیم، اظهارداشت: با طراحی و تدوین سیاست ها و اهداف بانک برای سال ۱۴۰۳ ما انتظار داریم که تمامی همکاران در واحد های صف و ستاد در سراسر کشور براساس نقشه راه موجود حماسه ای دیگر را خلق کنند.

عضو هیات عامل بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش با برشمردن این نکته که نیروی انسانی  موتور محرکه بانک است، گفت: ما در سال جاری با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود به دنبال جذب مستمر منابع ارزشمند و پایدار و همچنین افزایش سهم بازار در تمامی شاخصه ها هستیم .

معاون امور شعب بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش در این همایش از ایجاد و راه اندازی طرح اقتدار ملی خبر داد و تصریح کرد: این طرح از ابتدای امسال در راستای جذب منابع و کسب سهم از بازار بانک بزودی راه اندازی خواهد شد.

وی در بخش دیگری از این همایش طی سخنانی مدیریت بهینه منابع و مصارف را یکی از اولویت ها و برنامه های اصلی پیشِ روی بانک دانست و افزود: همکاران باید نسبت به مدیریت منابع و مصارف و تراز نقدینگی در شعب حساسیت کافی داشته باشند.

وی بزرگترین ویژگی این بانک را وجود نیروهای توانمند آن دانست و ادامه داد: در سال جاری محور اصلی حرکت بانک رفع ناترازی و استفاده از ابزارهای مالی تعهدی است.

لزوم توجه به ابزارهای تعهدی مالی

عباس پیروزی عضو هیات عامل و معاون اعتباری بانک ملی ایران در ادامه این همایش ارائه خدمات مالی و اعتباری بهینه را به مشتریان در بانک ملی ایران لازم و ضروری دانست و یادآورشد: با توجه به شرایط رقابتی و حرکت شبکه بانکی در مسیر ارائه خدمات بهینه به مشتریان، بانک ملی ایران با ارائه خدمات متنوع اعتباری در صدد برداشتن گام های موثری است.

وی در ادامه به همفکری، همکاری، همگرایی و کمک ها و حمایت های همه همکاران در رشد و گسترش بانک اشاره کرد و افزود: با سازوکاری مناسب و تامین زیرساخت های اساسی زمینه موفقیت در بانک را فراهم خواهیم کرد.

معاون اعتباری بانک ملی ایران استفاده از ابزارهای تعهدی مالی را از اولویت های بانک دانست و افزود: در راستای تحقق شعار سال و دست یابی به اهداف بانک با استفاده از ابزارهای تعهدی منابع خوبی را برای اجرای پروژه های تولیدی و صنعتی در کشور جذب خواهیم کرد.

در بخشی از این همایش ضمن ارزیابی عملکرد واحدها و پاسخگویی به سوالات حاضران، بر نقش مشتری محوری در تحول بانکداری، لزوم داشتن محصولات برتر، توجه به نیاز مشتری، جذب منابع، فرآیندهای جدید بانکداری و… تاکید شد.

گفتنی است، در این همایش اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد بانک ضمن بررسی عملکرد سال گذشته و تشریح اهداف و سیاست های اعتباری سال جاری به بیان طرح دیدگاه ها و ارائه نظرات خود پرداختند و مهمترین سیاست ها و برنامه های کاری پیش روی بانک و همچنین موضوعات و ‏سوالات مطرح شده در قالب چندین کارگروه تخصصی ‏نظیر طرح اقتدار ملی، فناوری، اعتباری، بازار ‏سرمایه ، بازارانرژی، مرکز مطالعات اقتصادی و بانکداری اسلامی و گروه های مدیریتی مناطق تهران، یک و دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با ارائه پیشنهاداتی، راهکارهایی برای عملیاتی کردن هر چه بهتر برنامه های بانک مطرح شد.

در بخش دیگری از این همایش نیز شاخص های عملکردی بانک در بخش های مختلف توسط حامدرضا فقیهیان علیرضائی، رئیس و میثم سراج معاون اداره کل تحقیقات و مدیریت استراتژیک بانک مورد بررسی قرار گرفت.

در این همایش از طرح اقتدار ملی با هدف ایجاد انگیزه برای همکاران در راستای جذب منابع جدید و تلاش برای افزایش کسب سهم از بازار رونمایی شد.

در کارگروهی دیگر هم که با حضور معاونان و مدیران امور سه گانه برگزار شد، هر یک از مدیران حاضر به بیان نقطه نظرات خود درباره امور بانک پرداختند و پیشنهادها و پرسش های خود را مطرح کردند.

لازم به ذکر است، این همایش فردا در روز دوم نیز با حضور مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل، معاونان، مدیران امور، روسای ادارات کل، ادارات امور شعب و شعب مستقل بانک پیرامون ارزیابی عملکرد واحد های بانک و بررسی نقشه راه سال جاری پیگیری خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی