Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست سینما و گفتمان انقلاب اسلامی با حضور سید محمد حسینی و مجید اسماعیلی برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست سینما و گفتمان انقلاب اسلامی در سالن 4 مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در این نشست سیدمهدی ناظمی مجری و میزبان نشست با طرح این پرسش که میان سینما و گفتمان انقلاب اسلامی چه نسبتی وجود دارد این نشست را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد حسینی مهمان جلسه در پاسخ به این سؤال و درباره ارتباط میان سیما و گفتمان انقلاب گفت: پرسش ماهیت مطالبه گرایانه دارد. برخی می‌گویند که سینما سینما است و شعار ندهیم این جمله نشان دهنده آن است که گوینده سینما را نمی‌فهمد، امکان دارد اشکال عدم مفاهمه میان سینماگران و جریان انقلاب باشد.

وی ادامه داد: هالیوود در مورد فیلم ایدئولوژیکش ارتباط خوبی میان سینماگر و ارکان قدرت دارد. از قضا جذابیت بسیار خوبی در این دست فیلم‌ها وجود دارد، در سینمای ما فیلم‌های ناظر بر موضوعاتی مانند معنویت در سینمای مجیدی و اکشن‌های اول انقلاب همگی جذاب‌ند. برای همین اینکه سینمای ایدئولوژیک و انقلابی جذاب نیست اساساً غلط است.

او با اشاره ه اینکه قهرمان در سینمای هالیوود به راحتی کشته نمی‌شوند، گفت که سینمای ایران نیز از زایاترین سینماهای قهرمانی است که قابلیت استمرار و جذابیت را داشته‌اند. از زینال بندری تا حاج کاظم در آژانس شیشه‌ای.

بعد از حسینی، مجید اسماعیلی بیان کرد که عموما بعد از انقلاب‌ها و سپری کردن دوره‌ای، مفاهیم آن رو به فراموشی می‌گذارند اما می‌توان پوسته ایدئولوژیک و مفاهیم آن انقلاب را تبیین کرد و ادامه داد. این کار متفکران و هنرمندان جامعه است. موقعیت‌های فراگیر نمایشی قدرت بسیار خوبی دارند و سینما این قابلیت را دارد.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب دشمن با شناسایی خوبی که داشت متفکران و چهره‌های مطرح را زد، مانند شهید بشهتی و شهید مطهری و... اما مشکل بعدی آن است که حال باید مفاهیم را مدیران درک کنند و به هنرمندان جامعه منتقل کنند. ما نمی‌توانیم بدنه سینما را خیلی نقد کنیم، ما حرف‌های زیادی داریم که توسط بدنه مدیریتی به هنرمندان تبیین نشده است.

اسماعیلی با بیان اینکه  تمدن زیادی در دنیا نمانده است، گفت که تمدن شیعی اسلامی و غربی تنها تمدن‌های در دنیا است که باقی مانده است. تمدن غربی دیگر تمدن‌ها را خورده است. تمدن ما حرف‌های نو و محکم و جدی دارد که می‌تواند دنیا را بگیرد. یکی از فیلم‌های ما در آلمان اکران شد که در کشور ما خیلی دیده نشد، اما در خارج استقبال بسیار خوبی از آن شد و معلوم است که مدیران ما خیلی آن را جدی نگرفته‌اند. انقلاب به شدت با بحران جدی نگرفتن روبرو است. آدم‌های باسواد زیادی هستند که می‌توانند در این حوزه کار کنند اما ورود نداشتند.

او بیان کرد که فیلم‌های ما در این دو روز جشنواره نشان می‌دهد که عمق کار کم شده است. سینما در جهان ارزش زیادی دارد اما ما برای آن چندان ارزش قائل نیستیم. مشکل دیگر به نهادهای غیر حاکمیتی باز می‌گردد مانند دانشگاه. به اساتید زیادی گفتم که سینما بسیار مهم است و باید از بسط مسائل قدیمی بپرهیزیم. حاصل این شده است که بعد از 40 سال به دل مانده است که فضای معنوی را در سینما ببینیم.

حسینی نیز با بیان اینکه سینمای دفاع مقدس ایرانیزه شده سینمای جنگ است، بیان کرد که تنها ژانر ایرانی سینمای ما است که در اقلیم سینمای ما دیده شده است.

او گفت که دچار نوعی بیگانگی در روایت شده‌ایم در حالی که عناصر و مفاهیم اولیه را باید با طعم ایرانی بیان کرد. از ترس و عشق گرفته تا غیر. اما خوانش ما عموماً غیر ایرانی است و اعتنای کمی به متون ایرانی و کهن دارد. همواره مدئا و ونوس و دیگر اساطیر یونانی مایه اولیه عشق را به نویسندگان داده است. خوانش ایرانی اصیل ما در متون و روایت سینمایی و نمایش ما گم شده است.

او توضیح داد که نویسندگان خارجی چه بسا مایه‌های اولیه ادبی خودشان را از متون ما گرفته‌ باشند اما خودمان مایه‌های ادبی را از خارج می‌گیریم. مشکل سینمای ایران این است که خبری از ماهیت درون انقلاب دارد اما ماهیت انقلاب منقطع از تاریخ ایران نیست. در سنت ما و حتی شاهنامه نیز همان مفاهیم انقلاب وجود دارد. 

ناظمی نیز گفت که اساتید هنر ما در ریخت هنری مانده‌اند و زبان ما دچار لکنت در روایت شده است. باید از هنر گلخانه‌ای خارج شویم.

اسماعیلی در پایان سخنانش گفت که زمان ما کوتاه است و باید بیشتر به آن بپردازیم. اما به‌طور طبیعی باید گفت که اگر بخواهیم زبان رسای تصویری داشته باشیم باید افراد مسلط را در اختیار داشته باشیم تا مفاهیم انقلاب را به تصویر بکشند. در هر حال دلایل مختلفی دارد، اما در مورد موضوعات عمیق نمی‌توان به این راحتی کار کرد. بلکه باید افرادی را داشت که این مفاهیم از درونشان جوشیده باشد و به آن رسیده باشند اما کم‌اند. 

"شبی با اندیشمندان"، سینما را از منظر علوم انسانی نگاه می‌کند/ میان متفکران و سینما حلقه مفقوده داریمروایت دوربین تسنیم از شروع پرحاشیه جشنواره فیلم فجر/ انتقاد از غیاب فیلم کودک! + فیلم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته

آریا گازُر نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «قضاوت» با اشاره به این‌که این اثر حاصل تجربه زیسته او است، به خبرنگار مهر گفت: در هنرستان صدا و سیما درس می‌خواندم و این ایده در واقع از زمان هنرستان دغدغه من بود، مدیر این هنرستان به فیلم ها با سطح بسیار پایین که حداقل استانداردهای‌ فیلمسازی را نداشتند بها می‌داد و این موضوع از همان زمان برای من مساله شد؛ مدیر هنرستان ما به تعداد تولیدات توجه ویژه ای نشان می‌داد و بدون توجه به کیفیت بر کمیت و افزایش تولید تاکید و تظاهر می‌کرد به بچه ها اهمیت می‌دهد اما اهمیتی نمی‌داد و صرفا می‌خواست از میزی به میز دیگر برود.

وی در رابطه با چالش های تولید این فیلم کوتاه، عنوان کرد: در یک سکانس از این فیلم، پلیسی با در دست داشتن لیوان چایی از جلوی دوربین عبور می‌کند، از ناجی هنر با من تماس گرفتند که پلیس در آن حالت و لیوان چایی به‌دست نباید از جلوی دوربین عبور کند. همچنین کار را با دوربین حرفه ای ضبط کردیم که می‌شد با دوربین ساده تری انجام داد اما این تصویربرداری منجر به افزایش کیفیت اثر شد.

این کارگردان با اشاره به‌ این که روند تولید این فیلم کوتاه حدود ۳ ماه زمان برده است، افزود: فیلم در همان هنرستان محل تحصیل من ضبط شده است و حدودا ۲ روز فیلمبرداری داشتیم اما ایده این کار دو یا سه سال در ذهنم بود و فیلمنامه را قبل تر نوشته بودم اما پایان بندی آن در حین این پروژه تغییر کرد و کارهای اداری آن ۲ ماه زمان برد.

وی با تاکید بر اینکه فیلم کوتاه خود یک سینمای مستقل است، بیان کرد: فیلم کوتاه به عنوان یک سینمای مستقل، زبان مختص خود را در جهان دارد و اینکه برخی تصور می‌کنند فیلم کوتاه می‌تواند پله ای به سمت سینمای بلند باشد نباید تنها راه ورود به این عرصه باشد. باید توجه شود ما در قبال فیلم کوتاه پاسخگو هستیم و نباید آن را تنها به شکل یک تمرین ببینیم. باید در فیلم کوتاه پیام را در کوتاه ترین شکل ممکن بگوییم و خیلی خوب است فضای فیلم کوتاه ژانرهای مختلف را تجربه می‌کند و امیدوارم به سمت کوتاه حرف زدن حرکت کند.

گازر در پایان ضمن اشاره به اینکه مدتی درگیر اجرای تئاتر بوده است، مطرح کرد: برای ساخت فیلم کوتاه سرمایه عامل تعیین کننده ای است و با توجه به اینکه فیلمنامه و طرح فیلم بعدی‌ام را در پرتال ثبت کرده ام، منتظر بررسی توسط انجمن سینمای جوانان هستم و امیدوارم به زودی فیلم بعدی را کار کنم.

«قضاوت» اولین تجربه کارگردانی آریا گازر محسوب می‌شود که در ژانر کمدی و به شیوه فیلم در فیلم ساخته شده است.

سایر عوامل این فیلم عبارتند از بازیگران: محمد مرغجویی، حمید رضازاده، آریا گازر، امین وکیلی، تدوین: هومن نشتایی، مدیر فیلمبرداری: علی احسانی، صدابردار: حسن شبانکاره، دستیار اول کارگردان: علی ویلان، مجری طرح: فواد رضایی، عکاس: اشکان دانشمند، طراح گرافیک: امیررضا تقوی، گریم: سمیه هامون، اصلاح نور و رنگ: مهران دوستی.

کد خبر 6092321 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟