Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@17:00:48 GMT

آشنایی با علائم حساسیت دارویی

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۰۱۴۳

‍‍‍‍‍‍

چگونه می توان متوجه واکنش های آلرژیک به دارو شد؟ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ یک دارو ممکن است چه نوع واکنش دیگری ایجاد کند؟ واکنش غیر قابل پیش بینی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ گاهی ممکن است فکر کنید هنگامی که در طی درمان با آنتی بیوتیک یا پس از آن ، زخم دهانی یا اسهال دارید، به دارو حساسیت داشته اید اما این ها در حقیقت عوارض جانبی هستند که در نتیجه تغییر فلور باکتریایی ایجاد می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخص نیست که چرا بعضی از افراد به برخی دارو ها حساسیت دارند و به برخی دیگر حساسیتی ندارند. در حقیقت واکنش های آلرژیکی به دارو ها مکررا رخ نمی دهد و به ندرت در اولین مصرف اتفاق می افتد.

علاوه بر این، اگر برای اطمینان از اینکه به دارویی آلرژی دارید یا خیر آزمایش می دهید، نیازی نیست هر از چندگاهی آن را تکرار کنید پس اگر دوست دارید درباره این موضوع بیشتر بدانید ادامه مطلب را از دست ندهید، در این قسمت از بهداشت و سلامت در مورد این حساسیت ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

آلرژی یا همان حساسیت دارویی چیست؟

وقتی سیستم ایمنی بدن شما اشتباها یک دارو را به عنوان یک ماده مضر مانند ویروس یا باکتری شناسایی کند، آلرژی به دارو رخ می دهد. هنگامی که سیستم ایمنی بدن یک دارو را به عنوان یک ماده مضر تشخیص دهد، آنتی بادی مخصوص آن دارو ایجاد می شود که این ممکن است در اولین بار مصرف دارو اتفاق بیفتد، اما گاهی اوقات تا در معرض مکرر قرار نگیرد، آلرژی ایجاد نمی شود.

دفعه بعد که دارو را مصرف می کنید، این آنتی بادی های خاص دارو را نشانه گذاری می کنند و حملات مستقیم سیستم ایمنی بدن به آن ماده خارجی را انجام می دهند. مواد شیمیایی آزاد شده توسط این فعالیت باعث ایجاد علائم و نشانه های مرتبط با واکنش آلرژیک می شوند. با این حال ممکن است از اولین قرار گرفتن در معرض دارو مطلع نباشید.

برخی شواهد نشان می دهد که مقادیر کمی از دارو در مواد غذایی، مانند آنتی بیوتیک، ممکن است برای سیستم ایمنی بدن کافی باشد تا بتواند آنتی بادی برای آن ایجاد کند. واکنش های آلرژیک ممکن است در نتیجه یک روند متفاوت باشد.

محققان بر این باورند که برخی از داروها می توانند مستقیماً به نوع خاصی از سلول های سفید خون سیستم ایمنی بدن موسوم به لنفوسیت نوع T متصل شوند. این رویداد باعث ترشح مواد شیمیایی می شود که ممکن است باعث واکنش آلرژیک در اولین بار مصرف دارو شود.

برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به دارو داشته باشند. در افراد بالای 40 سال احتمال واکنش آلرژیک به دارو بیشتر است و این مرتبط با افزایش سن و مصرف مواد مخدر در سنین جوانی یا قرار گیری در معرض آن است.

علائم واکنش آلرژیک و حساسیت دارویی

علائم و واکنش های آلرژی جدی به دارو اغلب ظرف یک ساعت پس از مصرف دارو رخ می دهد که برخی از این علائم عبارتند از:

    خارش شدید پوست

    کهیر

    بثورات پوستی

    تب

    تورم و التهاب

    تنگی نفس

    سرفه کردن

    آبریزش بینی

    آبریزش وخارش چشم

دارو هایی که باعث حساسیت میشوند

اگرچه هر دارویی می تواند باعث واکنش آلرژیک شود ، اما بعضی از دارو هایی که بیشتر با آلرژی همراه هستند شامل موارد زیر می شود:

    آنتی بیوتیک ها، مانند پنی سیلین

    مسکن ها، مانند آسپرین، ایبوپروفن (Advil، Motrin IB) و ناپروکسن سدیم (Aleve)

    داروهای شیمی درمانی برای درمان سرطان

    داروهایی برای بیماری های خود ایمنی ، مانند آرتریت روماتوئید

چگونه می توان متوجه واکنش های آلرژیک به دارو شد؟

وقتی دارویی مصرف می کنید و به آن آلرژی دارید، علائم متفاوت است. واکنش های آلرژیک به دو نوع تقسیم می شوند. بهتر است به محض ظاهر شدن آلرژی نسبت به دارو ، مصرف آن را متوقف کنید.

1- واکنش فوری

این نوع واکنش شامل مواردی است که به محض مصرف دارو رخ می دهد. این موارد معمولاً زمانی اتفاق می افتد که شما دوز اول یا دوم را مصرف می کنید و نیم ساعت تا یک ساعت از آن گذشته است. شایع ترین آن ها واکنش های پوستی مانند کهیر و تورم لب و چشم است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است واکنش های جدی مانند آنافیلاکسی نیز رخ دهد.

علائم و نشانه های آنافیلاکسی

در بخش های قبلی بهداشت و سلامت خواندید که برخی از علائم و نشانه های آنافیلاکسی عبارتند از:

    سفت شدن مجاری تنفسی و گلو که باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود

    حالت تهوع یا گرفتگی شکم

    استفراغ یا اسهال

    سرگیجه یا سبکی سر

    نبض ضعیف یا سریع

    تشنج

    افت فشارخون

    ازدست دادن هوشیاری

سایر شرایط ناشی از آلرژی به دارو

    بیماری سرمی ، که ممکن است باعث تب ، درد مفصل ، بثورات ، تورم و حالت تهوع شود

    کم خونی ناشی از دارو، کاهش گلبول های قرمز خون که می تواند باعث خستگی، ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس و علائم دیگر شود

    بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک (DRESS)، که منجر به بثورات، کاهش گلبول های سفید خون، تورم عمومی، تورم غدد لنفاوی و عود عفونت هپاتیت خفته است

    التهاب در کلیه ها (نفریت)، که می تواند باعث تب، خون در ادرار، تورم عمومی، گیجی و سایر علائم شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درصورت مشاهده علائم واکنش شدید یا مشکوک به آنافیلاکسی پس از مصرف دارو ، با اورژانس تماس بگیرید.

2- واکنش های تاخیری

واکنش های تأخیری معمولاً روی پوست تأثیر می گذارند. شایع ترین آن بثورات است که ممکن است تا دو هفته پس از مصرف دارو ظاهر شود. مشخصه آن یک رنگ مایل به قرمز و خارش است که به قسمت های مختلف بدن گسترش می یابد.

این موارد کمتر اتفاق افتاده و شدیدتر است و حتی ممکن است باعث سوختگی روی پوست شود. در این موارد، ممکن است بستری در بیمارستان لازم باشد زیرا خطر مرگ وجود دارد.

یک دارو ممکن است چه نوع واکنش دیگری ایجاد کند؟

از بعدی دیگر واکنش دارویی را به دو دسته پیش بینی شده و غیر پیش بینی نشده تقسیم میکنند که هر کدام دلایلی دارند که در ادامه میخوانید.

واکنش پیش بینی شده

واکنش های پیش بینی شده یا نوع A بیشترین اثر آلرژیکی را دارند. آن ها بر اثر دارویی که مصرف کرده اید ایجاد می شوند و ممکن است به دلایل زیر رخ دهند:

    مصرف بیش از حد یا سمیت دارو

    عوارض جانبی دارو

    تداخل با سایر دارو ها

به طور کلی با کاهش دوز، علائم از بین می روند و می توانید در صورت نیاز بدون هیچ خطری از دارو استفاده کنید.

واکنش غیر قابل پیش بینی

نوع دیگری از واکنش که ممکن است رخ دهد، واکنش های اصطلاحاً غیر قابل پیش بینی یا نوع B است. این واکنش ها مربوط به عدم تحمل دارو یا واکنش های شبه آلرژیک است. دارو هایی که بیشتر با این نوع آلرژی در ارتباط هستند، عبارتند از:

    آسپرین

    رنگ های مورد استفاده در آزمایش های تصویربرداری (محیط رادیو کنتراست)

    افیون برای معالجه درد

    بی حس کننده های موضعی

واکنش شبه آلرژیک واکنشی است که در آن، مصرف دارو باعث ایجاد آلرژی شده و علائم مشخصی دارد. با این حال، هیچ پایه ایمونولوژیکی برای اثبات آن وجود ندارد.

عوامل خطر حساسیت داوریی

در حالی که هر کسی ممکن است به یک نوع دارو واکنش آلرژیک نشان دهد ، چند عامل می توانند خطر را افزایش دهند که شامل موارد زیر می باشند :

    سابقه آلرژی های دیگر مانند آلرژی غذایی یا تب یونجه

    سابقه شخصی یا خانوادگی آلرژی به دارو

    افزایش مصرف یک دارو ، به دلیل دوزهای بالا، استفاده مکرر یا استفاده طولانی مدت

    برخی بیماری های معمولاً مرتبط با واکنش های دارویی آلرژیک ، مانند عفونت با HIV یا ویروس Epstein Barr

نحوه پیشگیری از آلرژی دارویی

اگر به آلرژی دارویی مبتلا هستید، بهترین راهکار این است که از مصرف داروی مشکل ساز دوری کنید. مراحلی که می توانید برای محافظت از خود به کار گیرید شامل موارد زیر می شود:

    به کارکنان مراقبت های بهداشتی اطلاع دهید.

    مطمئن شوید که حساسیت دارویی شما به طور واضح در پرونده های پزشکی مشخص شده است.

    سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی ، مانند دندانپزشک یا هر متخصص پزشکی را در جریان بگذارید.

    از یک دستبند هشدار پزشکی استفاده کنید که حساسیت دارویی شما را مشخص می کند. این اطلاعات می تواند درمان مناسب در موارد اضطراری را برای شما تضمین کند.

راه چاره؛ در صورت بروز واکنش های آلرژیک به دارو چه باید کرد؟

به محض تأیید این که یک واکنش آلرژیک دارید، باید اقدامات لازم برای درمان علائم انجام شود با این حال، بسته به اینکه یک واکنش فوری باشد یا یک واکنش تأخیری ، متفاوت است.

در واکنش های فوری، از داروهایی مانند آدرنالین، کورتیکواستروئیدها و آنتی هیستامین ها استفاده می شود و علاوه بر این، از داروهایی برای درمان علائم آسیب دیده ترین اندام هم استفاده خواهد شد که این داروها شامل گشاد کننده برونش و کاردیوتونیک هستند.

با این حال، در واکنش های غیر فوری یا تاخیری درمان اساساً بر اساس استفاده از کورتیکواستروئید ها است. در کل دارویی که تجویز می شود، به علائم آن بستگی دارد به طور مثال؛ در مورد درماتیت تماسی، آن ها به صورت موضعی استفاده می شوند.

منبع: نمناک این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد آلرژی دارو حساسیت خارش حساسیت دارویی خارش بدن بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط علائمِ شایعِ آلرژی دارویی آشنایی با انواع مختلف تنگی نفس آیا افراد با سابقه آنافیلاکسی می توانند واکسن کرونا بزنند؟ آشنایی با چند نوع از آلرژی‌ های مرگبار! علت خارش های بدن چیست؟ رنگ کردن مکرر مو چه مضراتی دارد؟ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال تحلیل بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها ۳ پیامد مالیات‏‏ ‌ستانی از صادرات پتروشیمی فرودگاه استانبول پرترددترین فرودگاه اروپا در سال ۲۰۲۱ شد اعلام محدودیت‌ های جدید کرونایی به تعویق افتاد همکاری ۱۳۰ متخصص ایرانی خارج از کشور در زیست‌بوم نوآوری طرح‌ های بزرگ ملی زیر پوشش تسهیلات بانک صادرات ایران اعتبارسنجی وام بدون ضامن چگونه انجام می‌ شود؟ تور کربلا و نجف چند؟ (جدول) تهران قرمز شد رییسی فرا رسیدن سال نو چینی را تبریک گفت برخی از سهامداران بانک ها، ابربدهکار هستند راهپیمایی ۲۲ بهمن در کدام شهرها برگزار نمی‌ شود؟ ۴ عضو جدید هیات مدیره بانک ملت انتخاب شدند آشنایی با علائم حساسیت دارویی سلطان کارت های بانکی دستگیر شد اعلام کمیته استیناف درخصوص بازیکن بازیکن گل گهر اعلام ترکیب تیم ملی برابر امارات نسخه الکترونیک نیاز به اصلاح دارد تشخیص سلامت داخلی بدن از روی پاها نیم کیلو چای ۲۰۰ هزار تومان! (جدول) افزایش ۶۰ درصدی قیمت شیرینی بهترین راه برای درمان تبخال! یک قدم به احیای توافق هسته ای با ایران قیمت بلیت هواپیما در نوروز تغییر می کند؟ اجاره آپارتمان های ۷۰ متری تهران چند؟ نگاهی به پرونده بانک آینده و ایران‌مال؛ غول ورشکسته آیلند نمونه ای از یک گردشگری مدرن و پایدار است شناسایی چند علائم جدید کرونایی خبر خوب برای اصفهان؛ آب در زاینده جاری می شود + ویدیو اگر پول داشتم هم در بورس سرمایه گذاری نمی کردم + فیلم بیش از ۳۵هزار ابتلا به کرونا ثبت شد هشدار WHO درباره حجم بالای زباله های بیمارستانی آمریکا وعده واکسیناسیون کودکان با فایزر را داد اولین جرم در کشور سرقت است ​زمان الکترونیکی شدن مجوزهای کسب‌وکار اعلام شد اسپری فوم پلی اورتان چیست؟ کجا و چگونه استفاده می شود؟ بهترین برند آن کدام است؟ سیمان و ماسه بیش از دو برابر گران شد از صدا و سیما و کارشناس جهان آرا شکایت کردیم میزان تلفات زخم پای دیابتی با سرطان‌ برابری می کند سواحل بابلسر از چنگ یکی از بانک ها خارج شد + فیلم خوراکی هایی که مناسب صبحانه نیست! بازدید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی از غرفه سه کلیک قیمت محصولات سایپا / ساینا ۲۲۰میلیون شد فروش با تخفیف لوازم خانگی جهیزیه شیبا اینو و دوج کوین نماینده آزادی بشر هستند صفر تا صد محاسبه مبلغ سود تقسیمی سهام عدالت در سال ۹۹ سه کهکشان در یک قاب؛ عکس خیره‌کننده هابل از خوشه کهکشانی تلویزیون ۴۳ اینچ را چند بخریم؟ (جدول) حمله هکری به سامانه پستی اسرایل محدودیت‌های کرونایی در دانمارک لغو شد تحرکات روزانه صندوق‌ های قابل معامله / افت ۲۲ درصدی ارزش معاملات صندوق ها DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلرژی دارو حساسیت خارش حساسیت دارویی خارش بدن واکنش های آلرژیک به دارو واکنش های آلرژی سیستم ایمنی بدن حساسیت دارویی واکنش آلرژیک مصرف دارو شامل موارد برای درمان آلرژی دارو یک واکنش پیش بینی واکنش ها یک دارو دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه بر خط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی