Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی برومندی سه شنبه در همایش نقش انجمن ملی گلخانه سازان ایران در توسعه گلخانه های کشور در شیراز افزود: بر اساس اسناد بالا دستی نظام و برنامه های وزارتخانه در حوزه توسعه گلخانه‌های کشور، استاندارد سازی، هوشمند سازی و ارزان سازی سه هدف و برنامه اصلی است که در این بخش دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای توسعه گلخانه ها در کشور یک برنامه ریزی دقیق و منسجم دنبال می شود،افزود: در معاونت باغبانی اهتمام جدی نسبت به اجرای این سیاست بسیار مهم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه گلخانه ها در کشور صرفه جویی یک و نیم میلیارد متر مکعبی آب کشاورزی را به دنبال داشته است، اظهار کرد: علاوه بر این صنعت گلخانه ها کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در گلخانه ها را به کمتر از یک درصد موجب شده، همچین زمینه اشتغال ۱۵۰ هزار نفر را فراهم کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تجاری سازی تولید و تولید تجاری یکی از مشکلات اساسی کشور ما از گذشته بوده است، ابراز کرد: کشوری که واردات کننده این صنعت بوده امروز علاوه بر تامین نیاز داخلی به نقطه ای رسیده است که در هر سال بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی از حوزه صادرات این صنعت برای کشور دارد.

برومندی به مقوله انرژی و آینده گلخانه ها نیز پرداخت و افزود: ما باید بر اساس آمایش سرزمین و با در نظر گرفتن این نکته بسیار مهم و توجه به شرایط اقلیمی کشورمان به توسعه گلخانه‌ها اقدام کنیم؛ این مسئله ی بسیار مهمی است و استان فارس یکی از استان های بسیار مستعد برای توسعه گلخانه ها به شمار می آید.

او با اشاره به این نکته که کشاورزی در ایران یک مقوله معیشتی و خرد و سطح اراضی بسیار  پایین است، بیان کرد: ما تکلیف داریم تولید سبزی و صیفی را به محیط گلخانه ببریم و با در نظر گرفتن این موضوع گلخانه های کوچک مقیاس نیز مد نظر است.

به گفته وی؛ جهاد کشاورزی برای این مهم برنامه دارد و آن ایجاد شهرک های گلخانه ای است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی دو موضوع تجارت سنتی و کشاورزی قراردادی در کشور حل شود تا امکان صادرات محصولات فراهم شود، افزود: در وزارت جهاد کشاورزی ما به هیچ وجه مانع صادرات نبوده ایم بلکه تقویت‌کننده صادرات هستیم؛ امیدواریم که شرایط فراهم شده و ما شاهد افزایش تولید و افزایش صادرات مازاد بر مصرف باشیم.

او بیان کرد: به دستور وزیر جهاد کشاورزی قرارگاه دیپلماسی غذایی و کشاورزی در وزارتخانه تشکیل شده و شخص وزیر با روسای گمرک، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور و همه دستگاه‌های مرتبط جلسات پیگیری مشترک این مساله را برگزار می کنند.

برومندی به موضوع صادرات فلفل دلمه ای نیز  اشاره و بیان کرد: موضوع باقی مانده سموم در محصول فلفل دلمه ای نبوده و تنها چهار سم مورد استفاده ما در تولید محصول گلخانه ای ریجستر نشده بود که اسناد و مدارک لازم را به طور کامل در اختیار روس ها قرار داده ایم.

وی با اشاره به اینکه تولید محصولات بر اساس استاندارد ملی و بین المللی یکی از اهداف بسیار مهم وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: تلاش مان در تولید محصول منطبق با استاندارد با این نگاه است که بتوانیم یک محصول خوب و سالم را در اختیار شهروندان و در سبد صادرات کشور قرار دهیم.

برچسب‌ها محمدمهدی برومندی وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی کشت گلخانه ای شیراز فارس وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها بسیار مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد در نشست شورای معاونین و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی سراسر کشور، ضمن تقدیر از تلاش معاونین و مدیران وزارت متبوع برای عملکرد مثبت و موفقیت‌آمیز آن‌ها در ایجاد و کنترل آرامش در بازار، گفت: در حال حاضر نهاده‌های مورد نیاز کشور تا پایان شهریور ماه تامین است.

وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری روزهای آغازین تصدی‌اش بر وزارت جهاد کشاورزی، افزود: در حالی که برای آرامش بازار و تامین نیاز مردم بیش از ۱۰۰ هزار تن از ذخایر گوشت و مرغ کشور در عید سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شده بود، از تیر ماه همان سال در ذخایر استراتژیک کنجاله، گوشت و مرغ به صفر رسیده بودیم اما با مدد الهی و همت شما مدیران توانستیم مشکلات را پشت سر گذاشته و امروز با یک تجربه موفقیت‌آمیز می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را با شرایط بسیار خوبی پیش ببریم.

اوبر ضرورت تبیین و به تصویر کشیدن عملکرد موفقیت‌آمیز وزارتخانه از سوی مسوولان تاکید کردوگفت: امسال اجرای طرح‌های آبخیزداری و طرح‌های کوچک تامین آب، اولویت نخست و اجرای طرح‌های آب و خاک اولویت دوم برنامه‌های وزارتخانه است.

نیکبخت خطاب به روسای سازمان‌ جهاد کشاورزی استان‌های سراسر کشور که به صورت وبیناری در این جلسه حضور داشتند، گفت: مشارکت مردم را جدی بگیرید تا فعالیت‌های آبخیزداری و طرح‌های آب و خاک تقویت شود، آبخیزداری یعنی تولید آب و حفاظت از خاک، و با توجه به این که دانش و اجرای طرح‌های آبخیزداری در حال حاضر در کشور بومی شده با ایجاد بستر مناسب برای مشارکت مردم، قطع یه یقین می‌توانیم به موفقیت‌های خوبی دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح‌های شیلاتی شامل صید و صیادی، آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو و ماهیان سردآبی و گرمابی، به عنوان حوزه مناسب دیگری برای جذب سرمایه‌گذاری نام برد و افزود: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع غذایی از راهکارهای اصلی جلوگیری از ضایعات مواد غذایی است که با فرآوری و تبدیل محصولات درجه ۳ و ۴، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، می‌توان چرخه بازرگانی را به حرکت درآورد .

او به نقش و اهمیت توسعه گلخانه‌ها با توجه به محدودیت منابع آبی کشور و نیز عملکرد تولید و بهره‌وری غیرقابل مقایسه گلخانه‌ها با تولید در فضای باز اشاره و بر تسریع در صدور مجوزها و برداشتن موانع احداث گلخانه‌ها از پیش پای سرمایه‌گذاران و مردم تاکید کرد.

نیکبخت، از صنعت دام و طیور به عنوان چهارمین فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری و تولید محصولات صادراتی نام برد و گفت: در سال جهش تولید هستیم و وظیفه داریم در همه محصولات کشاورزی بخصوص محصولات اساسی تولید حداکثری داشته باشیم.

او با بیان اینکه نقش موسسه‌های علمی و دانش‌بنیان نخبگان و دانشجویان در طراحی و اجرای الگوهای مناسب کشت با توجه به اقلیم ۴ فصل کشور مهم است، افزود: در این راستا همکاران ما در سازمان تات وظیفه خطیری برعهده دارند و تلاش می‌کنند با کمک تولیدکنندگان و کشاورزان، جهش تولید براساس علم و دانش پیش رود.

وزیر جهاد کشاورزی حداکثرسازی تولید را راهبرد وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: ما هیچ محدودیت و توقفی در تولید نداریم، هم باید بتوانیم ذخایر استراتژیک را از محل تولید داخل تامین کنیم و هم باید مراقبت کنیم که حلقه‌های فرآیند تولید تا صادرات با حداقل نوسان، حفظ شود.

به گفته او، در این مسیر جذب سرمایه و ثروت مردم به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی می‌تواند راهگشا باشد، بنابراین نباید این اندیشه وجود داشته باشد که صرفا با تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و تسهیلات بانکی می‌توان کشاورزی را توسعه داد که اگر این نگاه را داشته باشیم دچار انفعال و ایستایی خواهیم شد.

مقام‌عالی وزارت ادامه داد: باید بستر جذب سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی را فراهم کنیم و با رفع محدودیت‌ها و موانع، صدور مجوزها را سرعت بخشیم.

نیکبخت شکل‌گیری واحدهای کوچک روستایی با محوریت تولید را مهم خواند و گفت: مراقبت کنید طرح هادی در زمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود.

او از خرید بیش از ۶۰ هزار تن دانه‌های‌ روغنی تاکنون در کشور خبر داد و گفت: کالایی که در سال ۱۴۰۲ توسط وزارتخانه خرید می‌شد، امروز توسط کارخانه‌های روغن‌کشی و واردکنندگان روغن خام خریداری می‌شود و این یعنی صنعت در خدمت تولیدکننده قرار گرفته است.

گفتنی است؛ حل مشکل مسکن کارکنان وزارت جهادکشاورزی، تکریم ارباب رجوع و مقابله با هرگونه رانت و فساد، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان