Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در نشستی با حضور رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس به بررسی مشکلات مالیاتی و بانکی، موضوعات مربوط به بودجه ۱۴۰۱ و آثار ناشی از حذف ارز ترجیحی پرداختند.

در این بین حذف ارز ترجیحی و در عین حال ایجاد بسترهای لازم برای جلوگیری از بروز اختلال در بازار و فشار به اقشار مختلف جامعه مورد تاکید قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد فعالان بخش کشاورزی اگر قرار است رانت ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومان پایان یاید راهی جز حذف آن نداریم؛ اما برای جلوگیری بروز مشکلات تورمی ناشی از این حذف نیز باید بسترهای لازم را ایجاد کرد این این مهم باید به همت مسئولان دولتی و مجلس صورت گیرد.

در این بین محسن امینی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ارائه مدل علمی برای حذف ارز ترجیحی را ضروری خواند و تاکید کرد: در این رابطه به همت مشاور کمیسیون، مطالعه علی صورت گرفته و پیشنهادهایی تهیه شده است که امیدواریم مورد توجه نمایندگان مجلس و دولتمردان قرار گیرد.

این فعال اقتصادی معتقد است اجرای این طرح مهم که باید پیش از این انجام می‌شد باید به صورت اصولی و بر پایه مطالعات علمی صورت گیرد. برای مثال اگر قرار است ارز ترجیحی درباره گندم حذف نشود به این نکته توجه داشته باشیم که گندم از یک طرف نان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از سوی دیگر بر بخشی از صنایع اثر دارد. بنابراین باید به صورت تفکیک شده این بخش را در نظر بگیریم.

او در بخش دیگری از سخنان خود به نرخ ارز ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گرفته اشاره و تصریح کرد: برای بهبود شرایط اقتصادی نباید یک نرخ ثابت منظور شود و پیشنهاد بخش خصوصی استفاده از نرخ شناور مدیریت شده است تا از این طریق دغدغه‌های نظارتی در این حوزه هم از بین برود.

سروسامان دادن به وضعیت بانک‌ها در ارتباط با بخش کشاورزی و امکان استفاده از منابع آنها با سود کمتر از ۱۸ درصد که برای فعالان این حوزه توجیه اقتصادی داشته باشد، اعمال معافیت مالیاتی بخش کشاورزی به صورت منطقی‌تر درباره همه بخش‌ها و زنجیره تولید، اختصاص تسهیلات به بخش کشاورزی آسیب‌دیده ناشی از سیل اخیر در استان‌های جنوبی و خودداری از بروز نوسان در نرخ گاز صنایع تا وضعیت تولید قابل پیش‌بینی‌تر باشد، مطالباتی بودند که در این نشست مطرح شدند.

در بخش دیگری از این نشست احمدعلی کیخا، مشاور کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بر اساس مطالعه‌ای که با همکاری مرکز پژوهش‌های کاربردی سیاست‌گذاری و تجارت کشاورزی و غذا درباره حذف ارز ترجیحی انجام شده، تصریح کرد: در ابتدای این مطالعه، مدل مفهومی طراحی کردیم و سپس بر اساس داده‌های موجود مدل ریاضی تعریف شد، در این بین دو سناریو را مورد توجه قرار دادیم، اول بر اساس ضریب تبدیل قیمت خوراک و سناریوی دیگر، تغییر نرخ ارز در چارچوب کاهش اثرات تحریمی و دیگری تداوم وضعیت موجود.

او ادامه داد: از آنجا که خط قرمز مجلس و دولت دوری از تنش اجتماعی است. تلاش کردیم به این سئوال پاسخ دهیم که چگونه می‌توانیم بدون بروز هرگونه تنش و فشار برای اقشار مختلف جامعه، ارز ترجیحی را حذف کنیم. در این رابطه به یک راهکار رسیدیم و آن هم حمایت ویژه از تولید است.

کیخا خاطرنشان کرد: با حمایت منطقی و اصولی از تولید می‌توان زمینه تولید پایدار را فراهم کرد و از این طریق به ثبات و حتی کاهش قیمت‌ها دست یافت.

به کمک روش‌های  علمی بهره‌وری کشاورزی را ارتقا دهیم

در ادامه محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس با بیان این مطلب که برای رسیدن به نتیجه دقیق‌تر درباره حمایت از تولید باید معیارهای اثرگذار روی این روند را به صورت جامع‌تر در نظر گرفت، گفت: معتقدم یک فعال اقتصادی باید بتواند با دستاوردهای علمی در داخل و خارج رقابت حرفه‌ای داشته باشد. بنابراین استفاده از ظرفیت‌های علمی بسیار اهمیت دارد.

به باور این نماینده مجلس محوری‌ترین کاری که کمیسیون کشاورزی اتاق ایران می‌تواند روی آن متمرکز شود، پیدا کردن روش‌هایی است که به افزایش ضریب تبدیل و ارتقای بهره‌وری منتهی می‌شود.

او با تاکید بر ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: با امکانات موجود می‌توانیم در حوزه تولید محصولات کشاورزی به نتایج بیشتری برسیم. به همین منظور اعضای کمیسیون می‌توانند راه‌هایی را شناسایی کنند که به ارتقای سطح بهره‌وری کمک می‌کند.

پورابراهیمی دور شدن از نگاه‌های علمی را ضعف جدی بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: در کنار توجه به راه‌های تولید بیشتر و باکیفیت‌تر باید یک مدل علمی برای صادرات محصولات کشاورزی نیز تعریف کنید. در این رابطه باید از تجربه دنیا استفاده کرد. اگر مدل‌ها علمی باشد دچار مشکل نمی‌شویم.

رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس با بیان این نکته که پیگیر تسهیل شرایط صادرات محصولات کشاورزی هستیم و گام‌های خوبی با همکاری بانک مرکزی برداشتیم، ادامه داد: بر اساس روال کنونی پیش‌بینی می‌کنم که شرایط صادرات رو به بهبود است و شاهد گشایش‌هایی هستیم که امیدوارکننده است. بنابراین باید به سمت عادی کردن شرایط صادرات در داخل برویم.

او برای حل مسئله تامین مالی این حوزه نیز پیشنهاد داد تا اعضای کمیسیون با مسئولان سازمان بورس جلسه‌ای داشته باشند و مدل تامین مالی از طریق بورس را با همکاری هم طراحی کنند. به اعتقاد پورابراهیمی لازم است بخش کشاورزی مدل تامین مالی خود را تغییر دهد و شیوه‌ای جدید بهره ببرد.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کمیسیون کشاورزی اتاق ایران حذف ارز ترجیحی رئیس کمیسیون بخش کشاورزی بهره وری بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۲۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس

رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی ر دستروکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دقایقی پیش جلسه علنی امروز (یکشنبه نهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)
گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار
گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (1)
گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • ضرورت تسریع در ساماندهی میدان «شهید حسن‌پور» قزوین
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس