Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، با توجه به شرایط خاص ناشی از بیماری‌های فراگیر (همچون شیوع بیماری کرونا) و برای جلوگیری از ایجاد وقفه در فرآیند تعلیم و تربیت دانش آموزان، بر اساس مصوب نهصد و هفتاد و هفتمین (۹۷۷) جلسه شورای عالی آموزش و پرورش، خدمات آموزشی- تربیتی مدارس، در چارچوب سیاست‌های مصوب ستاد ملی مقابله با بیماری‌های فراگیر و تصمیم مراجع ذی ربط در اعلام وضعیت و شرایط استان‌ها و مناطق کشور، در طول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، با رعایت موارد زیر ارائه می‌شود:

۱- به منظور ارتقای کیفیت یادگیری مؤثر دانش آموزان، آموزش ترکیبی (استفاده از امکانات آموزش الکترونیکی در فرآیند یادگیری) در تمام شرایط آموزشی کشور مورد تأکید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- در استان‌ها، مناطق یا نواحی که بر اساس نظر مراجع ذی ربط، امکان آموزش حضوری وجود دارد، فعالیت‌های آموزشی-تربیتی مدارس به شیوه حضوری خواهد بود. در استان‌ها، مناطق یا نواحی که امکان آموزش حضوری در تمام یا بعضی از روزهای هفته وجود ندارد، فعالیت‌های آموزشی-تربیتی مدارس به تناسب میزان عدم حضور دانش آموزان، به صورت غیرحضوری (آموزش در فضای مجازی) ارائه می‌شود.

تبصره ۱- توجه به ساحت‌های ششگانه تعلیم و تربیت و صیانت از تمامیت برنامه درسی به ویژه در آموزش‌های غیرحضوری، الزامی است و هیچ یک از دروس نباید از برنامه درسی مدرسه حذف شود یا در حاشیه قرار گیرد. تدریس تمام محتوای کتاب‌های درسی بر اساس تقویم آموزشی، تا پایان سال تحصیلی، الزامی است. تبصره ۲ - با توجه به متغیر بودن شرایط مناطق، برنامه ریزی ها باید از چابکی و انعطاف لازم برای انطباق با شرایط جدید، برخوردار بوده تا امکان ارائه آموزش‌ها حسب شرایط مناطق در هر زمان، بدون توقف وجود داشته باشد.

۳- مدارس دوره دوم متوسطه در روزهای پنجشنبه برای ارائه خدمات آموزشی-تربیتی، فعال خواهند بود. مدارس سایر دوره‌های تحصیلی نیز به تشخیص مدیر مدرسه و با توجه به شرایط کاری، می‌توانند در روزهای پنجشنبه باز و فعال باشند.

۴- برای جلوگیری از شکاف آموزشی، برای آن دسته از دانش آموزانی که از شرایط و امکانات لازم آموزش در فضای مجازی محروم هستند، ضمن استفاده از فیلم‌های آموزشی و تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی و کمک آموزشی، درسنامه های خودآموز، تمرینات و تکالیف یادگیری، کلاس‌های حضوری با جمعیت کم و جلسات رفع اشکال تشکیل می‌شود.

۵- معلمان و مربیان، مسئول ارائه خدمات آموزشی-تربیتی به دانش آموزان در فضای مجازی هستند. انجام وظیفه و ایفای نقش توسط معلمان و مربیان در آموزش‌های غیرحضوری جزو فعالیت‌های رسمی (اعم از موظف و غیرموظف) آنان محسوب می‌شود. مجموع ساعات تدریس حضوری و غیرحضوری معلمان و فعالیت مربیان نباید کمتر از ساعات مندرج در ابلاغ آنها باشد.

۶- وزارت آموزش و پرورش موظف است در چارچوب اهداف مصوب دوره‌های تحصیلی و برنامه درسی حوزه‌های تربیت و یادگیری، محتوای الکترونیکی دروس را با استفاده از ظرفیت‌های درون و برون سازمانی، متناسب با ویژگی‌ها، اقتضائات و شرایط مناطق، برای ارائه در شرایط گوناگون، تولید یا تأمین نماید.

تبصره- معلمان می‌توانند در چارچوب برنامه درسی مصوب و با رعایت سرفصل دروس، محتوای الکترونیکی تهیه و مورد استفاده قرار دهند. مدیران مدارس، شرایط لازم را برای تولید محتوای الکترونیکی و تشویق و ترغیب معلمان فراهم آورده و در ارزشیابی سالانه آنان، لحاظ نمایند.

۷- برای تقویت برنامه‌های پرورشی و حفظ سلامت جسمی و روانی دانش آموزان، برنامه ریزی و ارائه فعالیت‌های مهارت محور، گرامیداشت ایام ا…، مناسبت‌های مذهبی، مسابقات فرهنگی و هنری و فعالیت‌های تربیت بدنی و آمادگی جسمانی، بازی‌ها و مهارت‌های ورزشی برای استفاده دانش آموزان در آموزش‌های غیرحضوری، الزامی است.

۸- در تمام دوره‌های تحصیلی، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم باشد، ارزشیابی دانش آموزان مطابق آئین نامه‌های مربوط و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، انجام خواهد شد.

۹- در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی فراهم نباشد، ارزشیابی دانش آموزان مدارس روزانه در تمام پایه‌های تحصیلی به استثنای پایه‌های نهم و دوازدهم، به صورت غیرحضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می‌شود.

تبصره- ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی داوطلبان آزاد، دانش آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور و ایثارگران، متقاضیان تغییر رشته، تعیین رشته و جهش تحصیلی در تمام شرایط با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به صورت حضوری برگزار می‌شود.

تبصره- نحوه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان با نیازهای ویژه در دروس غیرنهایی از سوی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ابلاغ خواهد شد.

۱۰- آموزش و ارزشیابی دروس شایستگی‌های فنی شاخه فنی و حرفه‌ای و استانداردهای مهارت شاخه کاردانش و دروس کارآموزی و کارورزی به صورت تراکمی و حضوری و با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی انجام می‌شود.

۱۱- ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دانش آموزان و داوطلبان آزاد مدارس ایرانی خارج از کشور، متناسب با شرایط و اقتضائات کشور مربوط، برگزار می‌شود.

۱۲- اعتراض دانش آموزان به نتایج ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی غیرحضوری، در شورای مدرسه بررسی و تصمیم گیری می‌شود.

۱۳- دوره‌های آموزشی لازم برای توانمندسازی و ارتقای سواد رسانه‌ای مدیران، معاونان، معلمان، دانش آموزان و اولیا آنان برای استفاده از فناوری‌های نوین و آگاهی از فرصت‌ها و تهدیدهای آن، پیش بینی و اجرا می‌شود.

۱۴- نظارت برحسن اجرای این مصوبه و فرآیندهای آموزشی-تربیتی مدارس و معلمان، به عهده ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها، مناطق و نواحی خواهد بود.

۱۵- شیوه نامه اجرایی این مصوبه، توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ می‌شود.

کد خبر 5414920

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای عالی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش فضای مجازی شهرداری تهران شورای شهر تهران نمایشگاه گردشگری وزارت آموزش و پرورش یوسف نوری علیرضا زاکانی دهه فجر نمایشگاه گردشگری تهران آلودگی هوا پلیس راهور معتاد متجاهر گردشگری شرکت کروز بهشت زهرا س ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی آموزشی تربیتی آموزش و پرورش خدمات آموزشی تربیتی مدارس دانش آموزان برنامه درسی شیوه نامه استان ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی