Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@21:36:27 GMT

موز از دلار گران تر شد!

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۸۰۴۸

قیمت دلار در چهار سال و نیم گذشته ۶۳۰ درصد گران شده است درحالی که تورم موز و گوجه فرنگی طی این مدت از اسکناس آمریکایی بیشتر بوده است.

قیمت دلار از شهریور ۹۶ سر ناسازگاری گذاشت و طی این مدت از سه هزار و ۸۰۰ تومان به حدود ۲۸ هزار تومان رسید. اسکناس آمریکایی طی حد فاصل چهار سال و نیم گذشته یا به‌عبارتی دقیق‌تر در هفته پایانی مهر پارسال قله ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان را لمس کرد، اما در آخرین روز دی‌ماه امسال روی مرز ۲۸ هزار تومان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌این ترتیب نرخ دلار ظرف این مدت حدود ۶۳۰ درصد بالا آمد و همه چیز از جمله خوراکی‌ها را با خود گران کرده است. مرکز آمار می‌گوید تورم عمومی طی یک سال گذشته تقریبا ۳۶ درصد به‌ثبت رسیده است درحالی که تنها خوراکی‌ها طی این مدت ۴۳ درصد گران شدند. یعنی تورم خوراکی‌ها نسبت به تورم عمومی هفت درصد بیشتر بوده. رشد ۴۳ درصدی ارزش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها طی یک سال گذشته در‌حالی رخ داده که تورم مسکن و اجاره‌خانه تقریبا ۲۹ درصد بوده، لوازم خانگی ۳۳ درصد گران شده و هزینه‌های حمل‌ونقل، تفریح و آموزش بین ۳۵ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است.

تورم برنج در چهار سال و نیم گذشته
تورم برنج خارجی و داخلی در چهار سال و نیم گذشته به‌ترتیب ۵۷۵ و ۳۲۵ درصد بوده است. طبق داده‌های مرکز آمار ایران قیمت برنج خارجی طی دی ماه امسال به‌طور متوسط کیلویی ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته شده که این رقم در شهریور ۹۶ پنج هزار و ۶۰۰ تومان بوده است. یعنی افزایش ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومانی ظرف این مدت که معادل ۵۷۵ درصد است. این عدد یعنی تورم نرخ برنج ایرانی ظرف چهار سال و نیم گذشته برابر با ۳۲۵ درصد به‌ثبت رسیده است. چون متوسط قیمت برنج ایرانی در حال حاضر کیلویی ۵۶ هزار و ۹۰۰ تومان است و خریداران این کالا در شهریور ۹۶ کیلویی ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان پرداخت می‌کردند.

گوشت گاو و گوساله نسبت به گوشت گوسفندی و مرغ ماشینی تورم بیشتری را در چهار سال و نیم گذشته به‌ثبت رسانده است. مرکز آمار می‌گوید به‌طور میانگین قیمت گوشت گوساله و گاو در دی‌ماه امسال کیلویی ۱۴۸ هزار تومان بوده و این رقم نسبت به شهریور سال ۹۶ حدود ۱۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان بالا آمده است. یعنی ۲۹۵ درصد. گوشت گوسفندی و مرغ ماشینی طی همین مدت به ترتیب ۲۵۳ درصد و ۷۵ درصد افزایش قیمت داشتند. قیمت گوشت گوسفندی درحالی به کیلویی ۱۴۲ هزار تومان رسیده که چهار سال و نیم قبل ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان ارزش داشت. قیمت مرغ ماشینی هم در ماه گذشته به کیلویی ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان رسید و نسبت به شهریور ۹۶ تقریبا ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان گران شد.

تورم لبنیات در چهار سال و نیم گذشته
قیمت ماست ۴۱۸ و پنیر ایرانی حدود ۳۹۰ درصد در چهار سال و نیم قبل بیشتر شده است. اگر به اطلاعات مرکز آمار ایران نگاه کنیم ارزش ماست پاستوریزه یک کیلویی به‌طور میانگین در دی‌ماه امسال ۱۹ هزار و ۲۰۰ تومان بوده که با توجه به نرخ سه هزار و ۷۰۰ تومانی آن در شهریور ۹۶ باید تورم این کالا را طی چهار سال و نیم قبل معادل ۴۱۸ درصد درنظر بگیریم. پنیر پاستوریزه ۵۰۰ گرمی ایرانی ظرف همین مدت ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان رشد قیمت داشته است. یعنی ایرانی‌ها درحالی این کالا را دی‌ماه امسال ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان خریدند که برای آن در شهریور ۹۶ پنج هزار و ۷۰۰ تومان می‌پرداختند.

تورم میوه در چهار سال و نیم گذشته
قیمت موز در چهار سال و نیم گذشته بیشترین افزایش را بین میوه‌ها داشته و دلار را شکست داده است. رشد قیمت موز در این مدت درحالی ۶۳۳ درصد به‌ثبت رسیده که نرخ اسکناس آمریکایی در بازار آزاد از شهریور ۹۶ تا پایان دی‌ماه امسال ۶۳۰ درصد بالا آمده است. طبق اطلاعات مرکز آمار قیمت یک کیلو موز در دی ماه امسال به ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. در شهریور ۹۶ این عدد چهار هزار و ۲۰۰ تومان بود و تورم موز را به این شکل باید ۶۳۳ درصد بدانیم. گوجه فرنگی ۶۳۱ درصد، سیب‌زمینی ۵۶۰ درصد و پیاز ۲۶۰ درصد طی این مدت افزایش قیمت داشتند. ارزش یک کیلو گوجه فرنگی از هزار و ۶۰۰ تومان به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان، قیمت یک کیلو سیب‌زمینی از هزار و ۶۰۰ تومان به ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان و نرخ یک کیلو پیاز از دو هزار و ۱۰۰ تومان به هفت هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.

تورم سایر خوراکی‌ها در چهار سال و نیم گذشته
چای خارجی، قند و روغن مایع ظرف چهار سال و نیم قبل بین ۴۶۰ تا ۷۰ درصد گران شده‌اند. قیمت نیم‌کیلو چای خارجی در ماه گذشته ۱۱۶ هزار تومان بود و این رقم افزایش ۹۵ هزار و ۵۰۰ تومانی این کالا را در بازه مورد نظرمان نشان می‌دهد. یعنی ۴۶۰ درصد. یک کیلو قند در دی‌ماه امسال به طور میانگین ۲۰ هزار تومان فروخته شد، اما شهریور ۹۶ چهار هزار تومان ارزش داشت. همچنین روغن مایع ۹۰۰ گرمی درحالی دی‌ماه امسال به‌طور متوسط ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان فروخته شد که چهار سال و نیم قبل پنج هزار و ۳۰۰ تومان ارزش داشت.

/گسترش نیوز

برچسب ها: قیمت موز ، قیمت دلار ، قیمت بازار لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qba

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قیمت موز قیمت دلار قیمت بازار چهار سال و نیم گذشته هزار و ۸۰۰ تومان هزار و ۲۰۰ تومان هزار و ۶۰۰ تومان دی ماه امسال دی ماه امسال شهریور ۹۶ هزار تومان طی این مدت درصد گران مرکز آمار خوراکی ها یک کیلو گران شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۸۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مرکز آمار در گزارشی اطلاع داد: در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­‌های صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به منفی ۴.۱ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (منفی ۲.۰ درصد)، ۲.۱ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان قلم­‌های مرغداری­‌های صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به قلم" مرغ حذفی " (۱.۶ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۱.۱- درصد) می‌باشد.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری­های صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۵۸.۴ درصد) ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری­های صنعتی به ازای تولید قلم­های خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۵۱.۸ درصد افزایش دارد. در بین قلم­های مرغداری­‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم " کود" (۲۴.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۲۹.۲ درصد) می­‌باشد.

کاهش تورم سالانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری­های صنعتی در داخل کشور در دوازده ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۵۷.۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش نشان می­دهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلم­های مرغداری­های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم " تخم مرغ خوراکی" (۲۵.۴ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم " جوجه‌ی یک روزه " (۱۰۰.۷ درصد) می­‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد