Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حمیدرضا فولادگر» امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با ایرنا افزود: اینکه روش تعیین دستوری قیمت تبدیل به روش ساختاری مانند عرضه کالا در بورس و تعیین قیمت از طریق این بازار شود کاملا درست است، اما این اقدام نیازمند برخی از مکمل‌ها یعنی پیش بینی‌ها است که دولت باید زیرساخت‌های آن را برای راحتی کار سرمایه گذاران فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: قرار بود که در بودجه سال ۱۴۰۱ برخی از احکام ارائه شود که در لایحه شاهد آنها نبودیم، اما در ١٠ بند مصوبه ستاد اقتصادی دولت به آنها اشاره شده است که در نهایت منجر به بخشنامه معاون اول رییس جمهوری و سخنان وزیر اقتصاد شد و به دنبال آن شاهد اثر مثبت این اتفاق بر روند معاملات بورس بودیم.

فولادگر با اعتقاد به اینکه در میان‌مدت و بلندمدت باید زمینه اصلاح ساختاری در اقتصاد کشور فراهم شود، گفت: در کوتاه مدت باید تصمیماتی اتخاذ شود که نتواند منجر به تاثیر منفی بر معاملات بورس شود، بلکه بهتر است اقدامی انجام شود تا شاهد اثر مثبت آنها بر معاملات بازار باشیم.

مشاور وزیر اقتصادی و دارایی در خصوص پیش‌بینی آینده معاملات بورس، افزود: آینده این بازار مشروط به این است که در کوتاه مدت قادر به اتخاذ تصمیمات درست باشیم و به هیچ عنوان تصمیماتی که منجر به ایجاد روند منفی معاملات بازار می‌شود، اتخاذ نشود یا به مرحله اجرا نرسند.

وی اظهار داشت: همچنین در این زمینه و به‌منظور بهبود روند معاملات بورس باید شروع به اصلاح برخی از ساختارها کرد تا سرمایه‌گذاران چنین احساسی را در بازار داشته باشند که دولت برای آینده دارای برنامه است.

فولادگر به افت و خیزهای اخیر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: بورس متکی بر برخی از شرکت‌های بزرگ است که به عنوان مهمترین شرکت‌های فعال در بازار سرمایه تلقی می شوند؛ این امر باعث شده است که وضعیت این شرکت‌ها تعیین‌کننده روند پیش‌روی معاملات بازار باشند و زمینه‌ساز بخش مهمی از نوسانات بازار سرمایه شوند.

مشاور وزیر اقتصادی و دارایی، معاملات بورس را نوعی شاخص و نماگر وضعیت اقتصادی کشور دانست و گفت: اگر شرایط اقتصادی حاکم در کشور عادی بود و نظام عرضه و تقاضا بر اساس رقابت پیش می‌رفت، بورس روندی طبیعی‌تر و متکی بر متغیرهای اقتصاد کلان را در پیش می گرفت که در این صورت شاهد کاهش نوسانات ایجاد شده در معاملات بورس بودیم.

فولادگر با تاکید بر اینکه به هر حال اکنون در شرایطی قرار داریم که اقتصاد کشور تحت تاثیر برخی از فعل و انفعالات مانند تحریم‌ها و مسایل درونی قرار دارد، اظهار داشت: همچنین در سال‌های گذشته شاهد وجود برخی از مشکلات در ساختارهای اقتصادی و کاهش نرخ سرمایه‌گذاری بودیم که این امر به مراتب اقتصاد کشور را تحت تاثیر خود قرار داد و اکنون بورس را هم متاثر از این مساله کرده است.

مشاور وزیر اقتصاد و دارایی تاکید کرد: اینکه تصور کنیم شرایط اقتصادی کشور با برخی از مشکلات همراه باشد اما معاملات بورس هیچ واکنشی را نسبت به مسایل حاکم در کشور نشان ندهد، مساله‌ای کاملا اشتباه است.

وی با تاکید بر اینکه بورس نشان‌دهنده شاخص اقتصادی کشور است، اعلام کرد: زمانی که اقتصاد کشور با برخی از معضلات دست و پنجه نرم می‌کند، توقع کاملا اشتباهی است که برخی به دنبال رشد و روند صعودی معاملات بازار سرمایه هستند و چنین توقعی را دارند که شرکت‌ها به طور دائم سودآور باشند.

فولادگر خاطرنشان‌کرد: شرکت‌های بزرگ پتروشیمی و فولادی تعیین‌کننده روند بازار هستند اما وقتی تصمیماتی در کشور از سوی مسوولان اتخاذ می‌شود که می‌تواند تاثیرگذار بر ارزش سهام این شرکت‌ها در بورس باشد، باید به‌طور حتم از قبل به آنها توجه کرد و از هر تصمیمی که منجر به تغییر مسیر معاملات این شرکت‌ها می‌شود، جلوگیری کرد.

وی بیان‌داشت: زمانی که قرار است برای قیمت خوراک، سوخت مصرفی و صادرات آنها تصمیم گیری شود، درست است که قیمت آنها باید به سمت واقعی شدن پیش برود، اما باید برای تعیین قیمت‌ها همه بخش‌های اقتصادی کشور در نظر گرفته شود و قیمت‌ها براساس بخش واقعی اقتصاد کشور تعیین شوند.

منبع: الف

کلیدواژه: مشاور وزیر اقتصاد معاملات بازار معاملات بورس اقتصادی کشور اقتصاد کشور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۸۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود