Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، رئیس و مسئولین کانون‌های استانی بسیج اساتید طی نشستی با عرفان خسرویان سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای دیدار و گفت‌وگو کردند.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر محمدرضا مردانی و مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دکتر محمدرضا

مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در این نشست گرامی‌داشت ایام‌الله دهه فجر، نخبگان بسیجی را به عنوان موتور پیشران کشور در مسیر تحقق دولت اسلامی، مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب معرفی کرد و با اشاره به ظرفیت قابل‌اتکا بسیج اساتید، بهره‌مندی از این ظرفیت را در بحث اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مؤثر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دانشگاه فنی و حرفه‌ای را در شرایط کرونا یاری گر جامعه دانست و گفت: با سرلوحه قرار دادن شعار «ما می‌توانیم» و استمرار نگاه انقلابی و جهادی نهضت بزرگ دینی محقق خواهد شد.

* استادان بسیجی رزمندگان خط مقدم نبرد اندیشه‌ای هستند

عرفان خسرویان  سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم ضمن قدردانی از حضور رئیس سازمان بسیج اساتید کشور و ابراز خرسندی از همراهی بسیجیان با دانشگاه و با ادای احترام به روح بلند امام‌ راحل(ره) و شهدای گرانقدر، همچنین ضمن گرامی‌داشت دهه فجر انقلاب، فعالیت‌های بسیجی‌وار را مصداق فداکاری و ایثار برشمرد و افق گشایش در مواجهه با موانع را محور اصلی فعالیت‌های بسیجیان ذکر کرد.

خسرویان در ادامه افزود: دانشگاه متشکل از دو رکن اساسی دانشجو و استاد است و استادان ما باید در گفتار، رفتار و عملکرد خود مروج ارزش‌های والای نظام و امیدآفرین باشند و در دانشجویان انگیزه و نشاط و شوق کارآفرینی ایجاد کنند.

وی تصریح کرد: ما نیاز به استادانی داریم که هر کدام در رشته و تخصص خود بکوشند و انعکاس‌دهنده اندیشه‌های موجود در منظومه انقلاب باشند. 

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که فرمودند: «بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذره‌ای کوتاه نخواهم آمد»، اذعان کرد: استادان بسیجی به عنوان ذخایر استراتژیک فکری در خط مقدم نبرد اندیشه‌ای هستند و رسالت‌شان تئوری‌پردازی و اندیشه‌سازی است.

وی نقش کانون‌های بسیج را در تولید فکر و ترویج مبانی انقلاب برجسته خواند و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با تشکیل اتاق‌های فکر برای حوزه‌های مختلف و جذب ایده‌های ناب به کانونی برای حل مسئله تبدیل شوند.

* عقب‌ماندگی در صنعت خودور به دلیل فقدان مدیریت دغدغه‌مند، مسئله محور و جهادی است

محمدرضا مردانی  رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در نشست با مسئولان کانون‌های فنی و حرفه‌ای کشور که در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یوم‌الله دهه فجر گفت: در زمانی که امام خمینی (ره)، در بهمن ماه سال ۵۷ دهکده‌ کوچک نوفل لوشاتو را به مقصد تهران ترک کردند کمتر اندیشمندی در دنیا تصورش را می‌کرد که این رجعت، اساس و بنیان تحولی باشد که معادلات شرق و غرب را به هم بریزد و چهل و سه سال بعد نظامِ حاصل از این تحول در اوج بالندگی، در اندیشه‌ی بسطِ بیش از پیش حوزه تاثیر ِ خویش و نیل به سوی آرمانِ غاییِ خود یعنی تشکیل تمدّن نوین اسلامی باشد.

مردانی افزود: رمز برکت و پیروزیِ این رجعتِ ظاهراً جغرافیائی، رجعت پیشاپیشِ امام به نفس مطمئنه‌ خویش بود. انعکاسِ تهجّدهای شبانه و تلاش‌های روزانه‌ی امام محبوبیتی بود که خداوند نصیب ایشان کرد، محبوبیتی که از استقبال مردم از ایشان در ۱۲ بهمن ۵۷ تا بدرقه‌ی تاریخی پیکر مطهّر ایشان در ۱۶ خرداد ۱۳۶۸ همیشه و در هر بهانه و مناسبتی بروز و ظهور داشت.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: اوصاف و سجایایِ امام خمینی (ره) به شکل عجیب و کم نظیری در مرید و شاگرد مکتب ایشان یعنی شهید سلیمانی عزیز متجلّی بود.

وی ادامه داد:  شهید سلیمانی از عنوان و شهرت فراری بود، شب و روزش را در میانه‌ میدان‌های نبرد و به دور از هیاهو‌های رسانه‌ای می‌گذارند، اما خداوند ایشان را عزیز دل امّتی کرد که از شرق تا غربِ عالم پراکنده‌اند، محبوبیتی که دقیقا به مانند وداع میلیونی با پیکر امام امّت در تشییع پیکر و مراسم‌های چند ده ملیونی‌ای که به مناسبت شهادت سردار سلیمانی در شهر‌ها و کشور‌هایی مختلف برگزار شد نیز به زیبایی متجلی بود. به تعبیر زیبای مقام عظمای ولایت "رواج نام و یاد سردار سلیمانی در جهان، اولین پاداش و جزای الهی به اخلاص او در دنیا بود. "

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، بر تأسی به مکتبِ نورانیِ سردار سلیمانی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است یعنی الگوبرداری از سجایای اخلاقی و زیّ مجاهدانه‌ی وی تاکید کرده و گفت: توقعی که مقام معظم رهبری از جامعه‌ی علمی کشور دارند حرکت مجاهدانه‌ی اساتید و نخبگان به سوی قلّل مرتفع علمی در جهان است. تسریع این حرکت در کشور مختصات و بایسته‌هایی دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: علم نافع تولید نظم، فرهنگ، قدرت و ثروت می‌کند. به نظرم ما باید یک سیستم یکپارچه در بحث مدیریت فضای علمی کشور داشته باشیم.

مردانی اضافه کرد: بعنوان مثال این می‌تواند یک کارگروه تخصصی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد، که سالانه رشته‌ها و پژوهش‌های اولویت‌دار را بر اساس نیاز روز کشور مشخص کند و سپس این اولویت بندی در تخصیص منابع و اعتبارات و سایر سیاست‌گذاری‌های کلان لحاظ شود، نه اینکه هر دانشگاه و پژوهشکده‌ای بر اساس سلیقه و مقدورات خود اقدام به افزایش ظرفیت در فلان رشتهی غیر کاربردی، اشباع و غیر نافع کند.

مردانی بر لزوم تولید علم ناظر به مقتضای صنعتی و اقتصادی جامعه و کشور تاکید کرده، و گفت: کشور ما از نظر سرعت رشد علمی یکی از کشور‌های پیش رو در جهان است، اما این سرعت باعث تحوّلی متناظر در صنعت کشور نشده است و این دور ازتوقع مردم و مقام عظمای ولایت است.

وی ضمن اشاره به فرارسیدن ایام دهه فجر به رشد خیره کننده جایگاه علمی کشورمان در طول این چهار دهه‌ی گذشته و بحث ملزومات توسعه‌ علمی کشور تاکید کرده و افزود: نگاهی به منابع مرجع دنیا در بحث رده‌بندی علمی و تخصصی کشور‌ها مثل سایت سایماگو (scimagojr) نشان از پیشرفت چشمگیر علمی ایران در طول سال‌های گذشته دارد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بیان کرد: قدیمی‌ترین رنکینگ علمی که در این سایت و به صورت مستند ثبت شده است مربوط به سال ۱۹۹۶ است، اگر حتی فرض کنیم که همه‌ی تولیدات قبل از این سال مربوط به زمان شاه است، ما در این سال در جایگاه پنجاه و دوم جهان در تولید علم بوده‌ایم! اما اکنون به استناد همین سایت که مرجعترین منبع در این حوزه است، ما در جایگاه پانزدهم تولید علم در جهان قرار داریم.

وی گفت: در مقایسه‌ منطقه‌ای؛ ما در آن سال در منطقه، پنجم بوده‌ایم از نظر تولید علم و رژیم صهیونیستی جایگاه اول را داشته است، اما اکنون ما جایگاه اول منطقه را در دست داریم و رژیم صهیونیستی چهارم است.

این استاد دانشگاه در خصوص اختراعات ثبت شده و پیشرفت علم و تکنولوژی عنوان کرد: در بحث ثبت اختراعات ایران در سال ۱۹۹۶ در رتبه سی و پنجم جهان بوده است، اما اکنون دارای رتبه هفتم قرار داریم.

وی گفت: در علم هسته‌ای ما در جهان سی و پنجمین کشور بوده‌ایم و اکنون رتبه دوازدهم دنیا را داریم. در سال ۱۹۹۶ مصر و ترکیه و رژیم صهیونیستی در صدر تولید کنندگان علم هسته‌ای در منطقه‌ی ما بوده‌اند و ما رتبه سیزدهم منطقه بوده ایم. اما اکنون ما در منطقه در علم هسته‌ای اول هستیم و رژیم صهیونیستی رتبه هفتم را دارد.

وی گفت: در علم هوافضا ما در جهان در رتبه چهل و پنجم بوده ایم، اکنون در رتبه یازدهم هستیم. در سال ۱۹۹۶ در منطقه، رژیم صهیونیستی اول و ایران ششم بوده، اکنون ایران اول و رژیم صهیونیستی رتبه ۴ را دارد. در بیوتکنولوژی در رتبه پنجاه و پنجم بوده ایم اکنون دهم هستیم. در شیمی چهل و هشتم بوده‌ایم اکنون دوازدهم هستیم.

مردانی ادامه داد: در سال ۱۹۹۶ ما تنها هفت صدم درصد در تولید علم در جهان سهم داشته ایم که این میزان اکنون به ۱.۹۸ صدم درصد رسیده است، یعنی سهم ما از تولید علم در جهان بیش از ۲۸ برابر شده است!

وی با اشاره به سرعت رشد ۱۱ برابری میانگین جهانی رشد علمی کشور گفت: بعد از چین با نرخ رشد ۱۳ درصد، ایران با نرخ رشد بیش از ۱۰ درصد دومین کشورِ پر شتاب در حوزه علم است. پس حرکت ما در بحث تولید علم مطلوب و بسیار پر شتاب بوده است، که این مایه‌ی مباهات و افتخار بسیار است. اما آیا صرف تولید علم کافی است؟

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، در ادامه به ملزومات تولید علم در کشور اشاره کرده و اظهار کرد: تولید علم باید ناظر به مقتضای صنعتی و اقتصادی جامعه و کشور باشد. اینکه چند روز پیش مقام عظمای ولایت از عقب ماندگی صنعتی کشور گله کردند و مصداقاً از کیفیت پائین خودرو‌های داخلی گله کردند، دقیقاً ناظر به همین نقیصه‌ی قدیمی، یعنی حلقه‌ی مفقوده میان علم و صنعت و اقتصاد در کشور است.

وی افزود: تولید علم در کشور باید ناظر به نیاز‌های محلی و جغرافیائی من جمله طرح‌های آمایش سرزمینی باشد. ما باید شرایط جغرافیایی خود را در سیاست گذاری‌های علمی لحاظ کنیم. با وجود بحران‌های آبی در کشور که طبق پیش‌بینی‌ها تشدید هم خواهد شد ما هنوز رشته‌ای تخصصی برای مدیریت بحران‌های آبی نداریم.

لزوم تولید علم در کشور با در نظرگرفتن مختصات و ویژگی‌های ایرانی و اسلام از دیگر نکاتی بود که رئیس سازمان بسیج اساتید کشور بر آن تاکید کرده و گفت: فارغ التحصیل رشته‌ معماری دانشگاه‌های ما به عنوان مثال، باید مترصد احیای معماری ایرانی و اسلامی در شهرسازی و ساختمان سازی باشد. نباید کشوری که خودش مبنا و مهد تمدّن بوده است و از تخت جمشید شیراز گرفته تا نقش جهان اصفهان گوشه گوشه‌اش تجلیِ معماری اصیل و بومی است حالا وارد کننده‌ی نمای رومی و بیزانسی باشد.

وی گفت: تولید علم در کشور باید با نگاه تمدّنی باشد. یعنی فارغ از دغدغه‌های فعلی کشور، ما باید نیاز‌های آتی و تمدنی خود را نیز در تدوین اسناد علمی بالا دستی و آئین نامه‌های ابلاغی ببینیم.

مردانی ضمن تاکید بر پیشرفت‌های خوب علمی به رغم تحریم‌ها بیان کرد: اینکه ما در حوزه‌های بسیار تخصصیِ هسته‌ای، دفاعی و موشکی که تحت شدیدترین نوع تحریم‌ها هستند، روز به روز پیشرفت می‌کنیم، اما در صنایع دیگری که اتفاقا بسیار آزادتر و در دسترس‌تر هستند مثل همین صنعت خودور عقب ماندگی چشمگیر داریم بخاطر یک دلیل است و آن فقدان مدیریت دغدغه‌مند، مسئله محور و جهادی در این حوزه‌ها است.

وی ادامه داد: دلیل تأکید ما بر به کارگیریِ اساتید بسیجی و انقلابی در مسند‌های مهم تصمیم گیری، ناظر به این خلاء‌های مدیریتی است و نه دغدغه‌ی نام و نشان برای نیرو‌های انقلابی. اینکه ما در سازمان مرکزی بسیج اساتید پیگیر عضویت حقوقی سازمان در شورا‌های اصلیِ تصمیم ساز در سیاست‌های کلان علمی کشور من‌جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم دقیقاً در همین راستاست.

مردانی در ادامه عنوان کرد: امیدواریم اکنون که بحمدالله دولتی مستقر است که داعیه‌دار گفتمان انقلابی است، اساتید بسیجی در تعیین خط و مشی علمی کشور دخیل شوند تا ان‌شا‌الله مقوّم و شتابدهنده حرکت نظام جمهوری اسلامی به سوی تشکیل تمدّن نوین اسلامی باشند.

وی گفت: ان‌شا‌الله دانشگاه فنی و حرفه‌ای که عمل گرائی حتی در نام آن منعکس است به مدد اساتید انقلابی و بسیجیِ خود بتواند سهم مهمّی در عملی کردن اسناد علمی بالا دستی و اجرائی و صنعتی کردن ایده‌های علمی و پژوهشی ایفا کند.

* تقدیر از خانواده شهید تهرانی‌مقدم و شهید اورنگی

در ادامه نشست، تعدادی از مسئولین کانون‌های بسیج حاضر در جلسه و تعدادی به صورت ویدئوکنفرانسی ضمن توضیح اقدامات صورت‌ گرفته به برخی از برنامه‌های در دست اقدام از جمله تشکیل کارگروه‌های تخصصی، تشکیل مهارتکده‌ها و دبیرخانه‌های مهارتی و اندیشکده‌های گوناگون اشاره کردند.

تقدیر از خانواده معظم شهید تهرانی‌مقدم و شهید اورنگی و ارائه گزارش استان‌ها و پرسش و پاسخ از دیگر بخش‌های این نشست بود. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز رئیس سازمان بسیج اساتید کشور دانشگاه فنی و حرفه ای تولید علم در کشور رژیم صهیونیستی سال ۱۹۹۶ تاکید کرده عقب ماندگی علمی کشور اما اکنون بوده ایم هسته ای دهه فجر ی علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۰۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در نشست خبری برگزاری هشتمین همایش ملی فرش ایران که به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اساسی در جهش تولید ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی کاشان ازلحاظ ورودی در سال جاری با ۳۰ درصد رشد پذیریش دانشجو، مواجه بوده که نسبت به سال‌های اخیر بی‌سابقه است.

وی افزود: اکنون شرایط خوبی در دانشگاه وجود دارد زمانی ۲هزار ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه داشتیم اکنون به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده یعنی در چهار سال تعداد دانشجو به دو برابر شده است. تعداد دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دانشگاه در سال‌های قبل، ۸۰۰ بوده که اکنون این آمار به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و دانش‌آموزان این مدارس می‌توانند از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که برای دانشجویان است، برای ارتقای سطح آموزش خود بهره‌گیری کنند. نزدیک به ۸۰۰ معلم، استاد هیئت علمی، حق و تدریس و کارمند در دانشگاه، فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در پاسخ به این سؤال که علت این رشد ۳۰ درصدی دانشجوی دانشگاه، چیست؟ گفت: در این سال‌ها سعی کردیم استادان متخصص و قوی را شناسایی و به دانشگاه دعوت کنیم. برای انتخاب استادان نگاه صرفاً علمی و تخصصی است نگاه تیمی، گروهی، اصلاً جایگاه ندارد.

عرب‌زاده درباره با بیان مشکلات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: اکنون این واحد دانشگاهی با بازنشستگی گروهی استادان مواجه بوده؛ البته استادان جوان و نخبه در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؛ اما زمان می‌برد تا به مانند استادان گذشته باتجربه باشند.

وی جذب برخی استادان متخصص به عرصه صنعت را چالش علمی دانست و بیان کرد: به علت شرایط سخت اقتصادی این استادان زودتر جذب صنعت می‌شوند تا به تربیت نیرو‌های متخصص جوان بپردازند و شرایط اقتصادی جامعه در این امر دخیل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با اشاره به برخی از دانشگاه‌ها که هنوز زیرساخت کافی ندارند، تأکید کرد: دانشجو باید در محیط دانشگاه متخصص و عالم شود؛ اما در برخی دانشگاه‌ها حتی زیرساخت‌های دانشگاهی هم مهیا نیست؛ اما با تبلیغات دانشجو، جذب می‌کنند. رشد قارچ گونه دانشگاه، نیاز امروز جامعهٔ علمی نیست؛ بلکه تخصص گرایی، تربیت افراد و نیروی جوان علمی نیاز کشور است. اینکه صرفاً بخواهیم فقط مدرک بگیریم کافی نیست و باعث می‌شود فاصله و یا شکاف عمیق بین دانشگاه و جامعه کار ایجاد شود؛ زیر متخصص تربیت نکرده‌ایم.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به‌عنوان شانزدهمین دانشگاه آزاد اسلامی کشور و نخستین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانست و گفت: این دانشگاه دارای سرای فرش ماشینی و سه مرکز تحقیقات و فناوری، شتاب‌دهنده و آزمایشگاه طراحی فرش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر است