Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@16:36:45 GMT

جشنواره دورزدن پروتکل‌ها

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۴۵۶۱

جشنواره دورزدن پروتکل‌ها

با وجود افزایش ۶۱درصدی آمار بستری‌های کرونا جشنواره‌های فرهنگی با حضور انبوه جمعیت به کار خود ادامه‌ می‌دهند.

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «امیکرون رکورد افزایش بستری در هفته دوم پنج پیک قبلی کرونا را شکست؛ به‌ طوری‌ که تنها با گذشت ۹ روز از شروع پیک ششم، آمار بستری‌ها در تهران ۶۱ درصد افزایش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۳۸ هزار و ۱۶۰ نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند و ۵۹ نفر هم جان خود را از دست دادند.

واکسیناسیون و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تنها توصیه وزارت بهداشت است و کمیته علمی مقابله با کرونا هم با توجه به سرایت قابل توجه سویه جدید این بیماری از چندی پیش بر افزایش محدودیت‌هایی که باید از سوی ستاد ملی کرونا تصویب و ابلاغ شود، تأکید کرد. اما به‌ نظر می‌رسد تعلل ستاد ملی کرونا در تصویب مصوبه‌های جدید مقابله با امیکرون حالا منجر به چرخش هر چه بیشتر بیماری در جامعه شده است تا با وجود سبقت امیکرون از مدیریت کرونا آمار مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها هر روز بیشتر از روز قبل شود.

کنسرت‌ها یکی پس از دیگری در حال برگزاری است و چهلمین جشنواره فیلم فجر هم به کانونی برای انتقال بیماری تبدیل شده است. با وجود قرمز و نارنجی‌شدن وضعیت شهرها، ادارات و سازمان‌ها با ظرفیت ۱۰۰درصدی حضور کارکنان فعالیت می‌کنند و مصوبه جدیدی از ستاد ملی کرونا برای دورکاری ادارات و سازمان‌ها صادر نشده است. مجموع ساده‌انگاری‌هایی که باعث شده مردم شب‌ها را در تجمعات غیرضروری سپری کنند و صبح‌ها جلوی مراکز درمانی صف بکشند تا خدمات درمانی سرپایی بگیرند و احتمالا در روزهای آینده باید در انتظار خالی‌شدن تخت در مراکز درمانی بایستند. مراکز درمانی دوباره شلوغ شده‌اند، گزارش‌های رسیده از مراکز درمانی حکایت از ابتلای دوباره کادر درمان به کرونا دارد.

بر اساس خبرهای رسیده به همشهری، در بسیاری از شبکه‌های بهداشت و درمان، مرخصی‌ کادر درمان تا اطلاع ثانوی لغو شده است. معاونت بهداشت وزارت بهداشت هم روز گذشته در ابلاغیه‌ای به تمام واحدهای بهداشتی کشور اعلام آماده‌باش کرده است. قرار است جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه برگزار ‌شود و پس از آن باید دید که خروجی این ستاد، اعمال محدودیت‌های جدید با توجه به وضعیت بحرانی امیکرون در کشور خواهد بود یا خیر.

حداقل پروتکل‌ها هم رعایت نمی‌شود

قرار بود بازگشایی‌های دوباره فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی، ورزشی با محدودیت‌های هوشمند کرونا و با تمرکز بر واکسیناسیون و مثبت‌نبودن تست افراد صورت بگیرد. اما حالا در سبقت برگزاری و بازگشایی‌های منجر به تجمعات مردمی، تنها اتفاقی که نمی‌افتد، رعایت پروتکل‌ها و نظارت‌های هوشمندانه در این حوزه است؛ تا جایی که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، هم گفته قرنطینه هوشمند دیگر ارزشی ندارد و باید محدودیت کامل ایجاد شود. این در حالی است که نخستین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر با اتفاق عجیبی مواجه و برگزاری مراسم بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نشست‌های خبری با اعتراض عکاسان و ترک سالن از سوی آنها همراه شد. در سینماهای منتخب جشنواره فجر و سالن‌های برگزاری کنسرت نه از چهار متر مربع فضا برای هر فرد و فاصله دو متری میان افراد خبری است و نه از فروش بلیت‌ها به‌ صورت محدود. در همین وضعیت، فروش بلیت کنسرت برخی خواننده‌های پاپ رکورد زده و تکمیل ظرفیت در کمتر از نیم‌ساعت منجر به تمدید بسیاری از آنها در چند سانس شده است. شکل برگزاری این رویدادها حتی موجب انتقاد احمد وحیدی، وزیر کشور، هم شده است: «در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اجرای کنسرت‌ها، مصوباتی بوده و بر اساس آن باید بر اساس مدت زمان ماندگاری، حداکثر ۳۰درصد ظرفیت را پر کنند.»

البته به‌ گفته وزیر کشور این موضوع به‌زودی ابلاغ می‌شود و پس از آن لازم‌الاجرا خواهد بود. اما به‌ نظر می‌رسد تا زمان ابلاغ، کنسرت‌هایی که تا هفته آینده ظرفیت فروش بلیت آنها تکمیل شده با همان کیفیت و جمعیت شب‌های قبل برگزار می‌شوند؛ وضعیتی که مورد تأیید متخصصان و مسئولان حوزه بهداشت و درمان نیست. آنها معتقدند با این که پروتکل‌های بهداشتی تعریف‌شده مربوط به دوران پیش از شیوع امیکرون بوده و با توجه به سرایت‌پذیری سویه جدید کرونا باید با محدودیت‌های بیشتری همراه شود اما اگر همین پروتکل‌ها هم رعایت می‌شد، حداقل جای امیدواری برای کندترکردن چرخه انتقال ویروس وجود داشت.

فروش بلیت خارج از پروتکل‌ها

محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، هم رعایت‌نشدن پروتکل‌های بهداشتی در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی را تایید می‌کند:‌ «در مباحثی که در کمیته امنیتی وزارت کشور داشتیم به ستاد ملی مقابله با پیشنهاد کاهش تماشاگران تا ۱۵درصد را ارائه کردیم. هیچ زمانی هم در رعایت پروتکل‌ها اجازه استفاده از  ۱۰۰ درصد ظرفیت سالن‌ها را  ندادیم.»

به گفته فرهادی در پروتکل اعلام‌شده قبل از سویه جدید چهار متر مربع فضا و فاصله دو متری مصوب شده بود اما این فاصله‌گذاری‌ها در سینماها و جشنواره رعایت نمی‌شود و علاوه بر این کنترلی هم روی واکسینه‌بودن افراد یا بیماربودنشان نیست: «این در حالی است که با توجه به بررسی همکاران، بلیط با ظرفیت ۱۰۰درصدی فروخته شده است.»

حالا وزارت بهداشت خواستار اعمال محدودیت کامل کرونایی است و وزیر بهداشت در این‌ باره می‌گوید: «با توجه به شرایط و شیوع بیماری به‌صورت مرتب به ستاد ملی کرونا پیشنهادهای لازم را می‌دهیم اما یک بخشی مصوب می‌شود و یک بخشی مصوب نمی‌شود. اگر وضعیت به پیک برسد قرنطینه هوشمند دیگر ارزشی ندارد و باید محدودیت کامل ایجاد شود. در زمینه قرنطینه هم ما پیشنهاد می‌دهیم و ستاد کرونا با توجه به شرایط کشور باید در این زمینه تصمیم بگیرد.»

خطر ناقلان بی‌علامت

به‌ گفته احمد مهری، اپیدمیولوژیست، مقصر اصلی وضعیت کنونی شیوع امیکرون در جامعه نبود متولی رعایت پروتکل‌ها در کشور با گذشت نزدیک به دو سال از شیوع بیماری است: «به مردم گفتیم اگر واکسن بزنند می‌توانند با کرونا خداحافظی کنند و این خوش‌خیالی را به‌ وجود آوردیم که کرونا تمام‌شدنی است. قرارداشتن در پیک نزولی کرونا هم منجر به تقویت این تصور شد. در شرایط فعلی آن چه می‌بینیم به اتفاقات یک تا یک و نیم ماه گذشته برمی‌گردد، این که جمعیت مستعد ابتلا به امیکرون در حال افزایش بودند، یعنی کودکان واکسینه‌نشده، افراد بالای ۶۰ سال که دوز سوم‌شان تکمیل نشده و آنهایی که پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشته‌اند. ما به مردم نگفتیم که در بیماری‌های عفونی، واکسیناسیون نمی‌تواند منجر به ترک رعایت پروتکل‌های بهداشتی شود و همین مسئله باعث شد آنها با خیالی آسوده در تجمعات حاضر شوند.»

به‌ گفته این اپیدمیولوژیست در شرایط فعلی هر تجمع به مثابه نفت بر آتش است؛ چرا که ویروس در گردش است: «بار ویروس در جامعه به‌شدت بالاست و ممکن است خیلی‌ها به این ویروس مبتلا باشند. بر اساس آخرین مطالعه متاآنالیز که به‌ صورت جهانی انجام شده، اکنون ۴۰.۵درصد افراد مبتلا به کرونا هیچ علامتی ندارند. این عدد برای زنان باردار حدود ۵۵تا ۵۷درصد و برای سنین پایین‌تر حدود ۵۰درصد است. یعنی جامعه به دو بخش علامت‌دار و بدون علامت تقسیم شده است. نکته مهم اینجاست که این افراد اگر تست کرونا بدهند، حتما مثبت می‌شود اما چون علامتی ندارند برای تست هم مراجعه نمی‌کنند. این اتفاق باعث می‌شود تا با خیال راحت در تجمعات حاضر شوند یا حتی به دیدار پدر و مادر خود بروند که منجر به بیماری آنها می‌شود؛ در حالی‌ که از واقعیت بیماربودن خود بی‌اطلاع‌اند.»

مهری تنها چاره وضعیت کنونی را توجه به سه مسئله می‌داند: «تهویه هوا، رعایت فاصله و دوری از تجمعات مهم‌ترین اصلی است که باید به آن توجه شود. البته درباره دوری از تجمعات، توصیه جهانی حذف تجمعات است و دیگر فاصله معنا ندارد؛ چرا که هر فرد می‌تواند هشت تا ۱۰ نفر را مبتلا کند. این خطرات را در برگزاری جشنواره فیلم فجر و رویدادهای فرهنگی که اخیرا در حال برگزاری است، به هیچ عنوان ندیده‌اند. این جشنواره از نظر محتوای فرهنگی برای ما اهمیت دارد اما با شرایط خطرناک است.»

به‌ گفته او بر اساس آمار جهانی اعلام‌شده از ناقلان بی‌علامت در امیکرون، اگر تنها چند نفر از آنها در این مراسم شرکت کرده باشند، بیماری به بخش زیادی از افراد حاضر در سالن منتقل می‌شود؛ چرا که این اماکن عمدتا تهویه مناسب هم ندارند و در شرایط نبود تهویه اثر ماسک هم کاهش پیدا می‌کند. او معتقد است آن چه امروز در حال رخ‌دادن است، نتیجه بی‌تفاوتی مسئولان به اتفاقات پیرامون است. از سوی دیگر هم هیچکس متولی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور نیست: «بازرسان بهداشتی برای نظارت بر رعایت پروتکل‌ها در نقاط مختلف حضور دارند اما در نهایت گزارش و نظر تخصصی آنها درباره رعایت‌نشدن بسیاری از پروتکل‌ها مورد توجه هیچکس قرار نمی‌گیرد.»

احتمال اجرای محدودیت‌های جدید کرونایی

در این وضعیت بلاتکلیفی از اجرای دوباره محدودیت‌های کرونایی، حالا از ستاد ملی مقابله با کرونا خبر می‌رسد که در صورت نیاز، محدودیت‌های بیشتری اعمال می‌شود. عباس شیراوژن، سخنگوی این ستاد، در توضیح بیشتر به همشهری درباره این که چرا با وجود شیوع گسترده امیکرون برخی مناسبت‌های غیرضروری فرهنگی و هنری در محیط‌های بسته برگزار می‌شود، می‌گوید: «درباره تجمعاتی از جنس فرهنگی - اجتماعی بر اساس تصمیمات جدید و اخبار مکتوب ابلاغ‌شده قرار است از این پس این رویدادها در اماکن مسقف تنها با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت فضا و ۹۰دقیقه برگزار شود.»‌

او درباره این که بر اساس هشدار متخصصان روزهای آینده وضعیت توفانی‌تری از نظر شیوع بیماری در کشور رقم خواهد خورد اما به‌ نظر می‌رسد باز هم تصمیم‌گیری درباره اعمال محدودیت‌های جدی و گسترده مانند پیک‌های قبلی در لحظه آخر انجام شود، توضیح می‌دهد: «با توجه به آماری که در حال افزایش است، قطعا تصمیم‌گیری جدی درباره محدودیت‌ها انجام می‌شود. البته هم‌اکنون هم محدودیت‌های نسبتا مناسبی لحاظ شده است. در بحث‌ مراکز آموزشی و مدارس تصمیم‌گیری درباره برگزاری آنلاین کلاس‌ها به ستادهای کرونای استانی واگذار شده که در محدوده مشخص یک بخش، منطقه یا شهر با توجه به وضعیت شیوع بیماری اعمال محدودیت کنند. سفرهای استانی هیأت دولت هم به‌مدت ۱۰روز لغو شده و پیگیری جدی برای تکمیل دوز سوم واکسن کارکنان بخش‌های دولتی و عمومی هم در دستور کار است. با مجموع اینها اگر لازم باشد محدودیت‌های بیشتری هم اعمال خواهد شد؛ به‌ویژه اگر واکسیناسیون به میزان مطلوبی پیش نرود باید تدابیر جدی‌تری در این‌باره اندیشیده شود.»

شیراوژن همچنین درباره انتقادات مطرح‌شده مبنی بر لغو مصوبه دورکاری در شهرهای قرمز و نارنجی هم می‌گوید: «اعمال این محدودیت‌ها در گذشته با توجه به این که واکسیناسیون در وضعیت مناسبی نبود، بر اساس تغییر رنگ‌ شهرها منجر به تعطیلی مشاغل و اصناف یا اعمال محدودیت فعالیت و دورکاری برای سازمان و ادارات می‌شد اما هم‌اکنون تعداد قابل توجهی از کارکنان و بخش زیادی از مردم جامعه واکسینه شده‌اند. به همین دلیل نگرانی‌ها مثل گذشته نیست و ستاد کرونا هم هنوز در این‌ باره تصمیمی نگرفته است. البته بررسی وضعیت شیوع بیماری در روزهای آینده می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های جدید در این‌ باره هم بشود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در ایران پیک ششم کرونا پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مقابله رعایت پروتکل ها مقابله با کرونا ستاد ملی کرونا اعمال محدودیت وزارت بهداشت مراکز درمانی شیوع بیماری تصمیم گیری محدودیت ها فروش بلیت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۴۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن تجلیل شدند
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی