Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@17:06:01 GMT

کمیته روابط خارجی سنا مذاکرات وین را بررسی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۵۵۹۳

کمیته روابط خارجی سنا مذاکرات وین را بررسی می‌کند

کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا یک جلسه استماع درباره مذاکرات وین با حضور نماینده ویژه دولت در امور ایران برگزار می کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت رسمی کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا قصد دارد در تاریخ نهم فوریه (٢٠ بهمن ماه) یک جلسه استماع برای بررسی آخرین تحولات در مذاکرات وین برگزار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه راب مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد این کشور در رایزنی های وین که با حضور غیرمستقیم آمریکا برگزار می شود حضور خواهد داشت و به سوالات نمایندگان درباره مذاکرات پاسخ خواهد داد.

خبر برگزاری این جلسه یک روز پس از آن اعلام شد که باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا از جو بایدن رئیس جمهور کشورش خواست تا مذاکرات با ایران را متوقف و با اجرای دقیق تحریم های ایران رویکرد سختگیرانه تری را درقبال این کشور اتخاذ کند.

جلسه استماع روز چهارشنبه کمیته روابط خارجی سنا قرار است پشت درهای بسته و بدون حضور اصحاب رسانه برگزار شود.

به گزارش ایسنا، درخواست اعمال فشار بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران در حالی از سوی باب منندز سناتور دموکرات آمریکایی مطرح شده است که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا که همواره از مخالفان برجام بود سرانجام در سال ٢٠١٨ با نقض تعهدات واشنگتن ذیل این توافق به طور یکجانبه از آن کناره گیری کرد و تحریم ها علیه ایران را بازگرداند.

اما بسیاری از مقامات کنونی و پیشین آمریکا، برخی مقامات سایر کشورهای جهان و حتی رژیم صهیونیستی و اذعان دارند که خروج واشنگتن از توافق هسته ای یک اشتباه بزرگ و راهبردی بوده است که نتیجه ای جز توسعه برنامه هسته ای ایران در بر نداشته است.

اکنون دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی است که قصد بازگشت به برجام و پیگیری مسیر دیپلماسی با ایران را دارد. به همین منظور در حال حاضر مذاکراتی میان ایران و گروه ١+٤ با حضور غیرمستقیم آمریکا در وین، پایتخت اتریش با هدف پیوستن مجدد واشنگتن به برجام و رفع تحریم های ایران در جریان است اما دور هشتم مذاکرات وین از روز شنبه به مدت یک هفته متوقف شده است و مذاکره کنندگان به پایتخت های خود بازگشته اند تا مشورت های لازم برای اتخاذ تصمیمات مهم و اساسی را بگیرند.

این وقفه چند روزه در پی آن است که روند گفت‌وگوها نسبت به یک ماه گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است و طرف ها توانسته اند بخش قابل توجهی از متن توافق بازگشت به برجام را پیش ببرند و از اختلافات مهم و کلیدی بکاهند.

یکی از عوامل پیشرفت قابل توجه در مذاکرات در دور هشتم نسبت به دور هفتم این بوده است که طرف های اروپایی برجام از کشاندن بحث‌های مذاکراتی به فضای رسانه ها خودداری کردند و مذاکرات توانست تا حد زیادی دور از حاشیه سازی ها پیش برود.

به گفته مقامات نزدیک به مذاکرات در وین، این رایزنی ها تا مرحله‌ای پیش رفته است که با اتخاذ تصمیمات سیاسی لازم، امکان دستیابی به توافق وجود خواهد داشت.

منبع: الف

کلیدواژه: کمیته روابط خارجی مذاکرات وین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۵۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهورایران به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌نماید، از اهمیت بسزای برخوردار است.

آشتیانی تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وزیر دفاع ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار کرد: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.
آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.
معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاست های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

آقای کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم های کشورهای غربی هستند گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه های مختلف اعلام کردند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901020

دیگر خبرها

  • چرایی بدل شدن اردن به بخشی از سپردفاعی در خدمت صهیونیست‌ها
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • بررسی مشکلات اتباع شهرستان برخوار 
  • تسریع در روند رسیدگی به شکایات اتباع و مهاجرین خارجی از طریق کمیته حل اختلاف
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق