Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@08:25:41 GMT

چاقی ریسک اختلالات باروری را در زنان افزایش می دهد

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۸۵۴۷

چاقی ریسک اختلالات باروری را در زنان افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعات محققان دانشگاه آکسفورد انگلستان نشان می‌دهد که بین چاقی و طیف وسیعی از بیماری‌های تولیدمثلی زنان، ارتباط علت‌شناختی وجود دارد، اما میزان این ارتباط براساس شرایط متفاوت است.

برای بررسی ارتباط علت و معلولی بین چاقی، هورمون‌های متابولیک و اختلالات تولیدمثل زنان، محققان یک مطالعه تصادفی سازی مندلی روی ۲۵۷,۱۹۳ زن ۴۰ تا ۶۹ ساله اروپایی انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها براساس اطلاعات پزشکی، محیطی و ژنتیکی شرکت کنندگان، یک مدل آماری برای تخمین ارتباط شاخص توده بدنی و نسبت دور کمر به باسن با خطر ابتلاء به بسیاری از بیماری‌های باروری زنان از جمله اندومتریوز، خونریزی شدید قاعدگی، پره اکلامپسی و ناباروری ایجاد کردند.

محققان ارتباط مشاهده‌ای بین چاقی و طیف وسیعی از اختلالات تولید مثل زنان، از جمله فیبروم رحم، سندرم تخمدان پلی کیستیک، خونریزی شدید قاعدگی و پره اکلامپسی پیدا کردند.

آنها همچنین دریافتند که برخی از تغییرات ژنتیکی ارثی مرتبط با چاقی نیز با اختلالات تولیدمثل زنان مرتبط است، اما قدرت این ارتباط بر اساس نوع چاقی و شرایط باروری متفاوت است.

کد خبر 5416192

منبع: مهر

کلیدواژه: چاقی باروری زنان کاهش وزن سویه اومیکرون کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا کووید 19 واکسیناسیون شیوع کرونا سرطان ستاد ملی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داروسازی بهرام عین اللهی جامعه پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟

ایتنا - بسیاری از افرادی که در ماه‌های اخیر که با تزریق آمپول‌های جدید برای درمان چاقی مانند ویگووی وزن‌ کم کرده‌اند، با پرسشی اساسی مواجه‌اند: اگر مصرف این داروها را متوقف کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟
بسیاری از آن‌ها نگران‌اند دوباره اضافه وزن پیدا کنند و به عادت‌های قدیمی برگردند. مطالعات حاکی از آن است برخی افرادی که مصرف دارو را متوقف کرده‌اند، بیشتر وزنی را که از دست داده بودند، دوباره به دست آوردند.

بر اساس داده‌های شرکت فناوری سلامت آی‌کیووی‌آی‌ای (IQVIA) در سال ۲۰۲۳، هر ماه در ایالات متحده بیش از سه میلیون نسخه برای این داروهای جدید تجویز می‌شود. برخی از داروها عبارت‌اند از: اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy)، مانجارو (Mounjaro) و داروی زپبوند ( Zepbound) اما بسیاری از مردم به این نسخه‌‌ها پایبند نیستند و طبق پژوهشی که در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد، ۴۰ درصد مراجعانی که در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ نسخه حاوی ویگووی دریافت کردند، کماکان تا یک سال بعد هم از آن استفاده کرده‌اند.

پزشکان متخصص در حوزه چاقی تاکید می‌کنند که چاقی یک بیماری مزمن است که باید مادام‌العمر کنترل شود، مانند بیماری‌ قلبی یا فشار خون. داروهای تزریقی جدید هم که با الگوبرداری از هورمون‌های روده و مغز برای کنترل اشتها و احساس سیری عمل می‌کنند، به گفته کارشناسان، برای مصرف مداوم طراحی و آزمایش شده‌اند.

دکتر آندرس آکوستا محقق چاقی در کلیلنیک مایو می‌گوید: «فکر می‌کنم که این داروها را نباید به صورت متناوب مصرف کرد. تاییدیه این داروها به این شکل نیست و با این روش کارساز نخواهند بود.»

دکتر ایمی روتبرگ از دانشگاه میشیگان می‌گوید: «افرادی که با این داروها به اهداف سلامتی و کاهش وزن دست یافته‌اند، به دنبال یک راه گریزند. بسیاری از آن‌ها می‌خواهند دوز مصرف را کاهش دهند یا محدود کنند و قصدشان این است که در نهایت دارو را کنار بگذارند.»

اگر مصرف دارو را متوقف کنید چه اتفاقی می‌افتد؟
این داروها با تغییر نحوه پردازش و ذخیره انرژی بدن عمل می‌کنند. وقتی افراد مصرف این داروها را کنار می‌‌گذارند، ممکن است همان میزان وزنی که از دست داده‌اند یا حتی بیشتر از آن را اضافه کنند. بسیاری از افراد هم از بازگشت بعضی علائم چاقی مانند افکار مزاحم درباره غذا یا آن به قول معروف «صدایی که فرمان غذا خوردن می‌دهد»، گرسنگی شدید و همچنین دیرتر سیر شدن خبر می‌دهند.

برخی افراد هم که داروها را قطع کرده‌ و دوباره مصرف آن‌ها را از سر گرفته‌اند، با عوارض جانبی در معده مواجه شده‌اند. تجربه بعضی دیگر هم این است که داروها دیگر مثل قبل کارساز نیستند.  

دیگر خبرها

  • دلیل خشم آلگری: در این وضعیت ریسک نکنید
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!