Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، محققان یافته علمی و نادر خود را که شناسایی سویه ای جدید و خطرناک از اچ آی وی است را عامل نگرانی نمی دانند؛ چون هم به درمان معمول جواب می‌دهد و هم از سال ۲۰۱۰ میلادی موارد ابتلای آن کاهش یافته است.

«کریس وایمنت» محقق اپیدمولوژی دانشگاه آکسفورد و نویسنده اصلی این مقاله علمی که دیروز (پنجشنبه) در نشریه ساینس (علوم) منتشر شد، گفت: دلیلی برای نگرانی در مورد این ویروس وجود ندارد اما این یافته از آن جهت حائز اهمیت است که به دانشمندان در درک بهتر ویروس اچ آی وی که عامل بیماری ایدز است و سلول ها را هدف قرار می‌دهد، کمک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که یک ویروس واقعاً می‌تواند تکامل یابد و خطرناک‌تر شود. این فرضیه علمی که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است تاکنون تنها چند نمونه محدود داشته است. سویه دلتا در ویروس کرونا یکی دیگر از نمونه های موید این فرضیه بود.

وایمنت معتقد است که شناسایی گونه‌های جدید یک ویروس طبیعی است و آنچه این مورد را متفاوت می کند، ویژگی‌های غیرمعمول آن است که آن را خطرناک‌تر هم کرده است.

وی یکی دیگر از مهم‌ترین دستاوردهای این تحقیق را با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، چنین عنوان کرد: نباید مطمئن باشیم که جهش و تغییر یک ویروس همیشه آن را ضعیف تر و کم خطرتر می‌کند.

این پژوهشگر افزود: دانشمندان ۱۰۹ مورد از ابتلا به ویروس جدید اچ آی وی را شناسایی کردند که تنها ۴ مورد آن در بیرون از هلند (بلژیک و سوئیس) بود.

این پژوهش حاکی است: این سویه در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ میلادی ظاهر شده و تا سال ۲۰۰۰ به شدت دچار تغییر شده و در پی تلاش های صورت گرفته در مقابله با ایدز از سال ۲۰۱۰ افراد کمتری را مبتلا کرده است.

به گفته وایمنت، این سویه VB نام دارد و زیرمجموعه گونه موسوم به B ویروس ایدز است که بیشتر اروپا را درگیر کرد.

ویروس اچ آی وی به طور مداوم در حال تغییر و تحول است به‌گونه ای که گفته می شود هر فرد مبتلا دچار نوعی متفاوت از ویروس می‌شود. سویه تازه شناسایی شده خود به تنهایی ۵۰۰ جهش را تجربه کرده است.

برچسب‌ها هلند ویروس کرونا بیماری های ویروسی ایدز بلژیک سوئیس دانشگاه آکسفورد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هلند ویروس کرونا بیماری های ویروسی هلند ویروس کرونا بیماری های ویروسی ایدز بلژیک سوئیس دانشگاه آکسفورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام مبشر دانشمند کیهان شناس ایرانی عضو ناسا با بیان اینکه گرایش جدید بین رشته‌ای بنام "پزشکی فضایی" در دنیا به وجود آمده که در آن به بررسی ابعاد مختلف تأثیر فضا بر بدن انسان‌های فضانورد می‌پردازد، گفت: بدین ترتیب بررسی اثر جاذبه روی انسان‌ها و موجودات دقیق‌تر مطالعه می‌کند.

وی افزود: بی وزنی و نبود جاذبه زمین در فضا، ممکن است بر میزان تأثیر داروهای شیمیایی روی بدن فضانوردان نقش داشته باشد ولی تحقیق در این زمینه در مراحل ابتدایی است و سال‌ها طول خواهد کشید که دانشمندان به نتایجی در این خصوص دست پیدا کنند.

استاد دانشگاه کالیفرنیا گفت: به کمک تلسکوپ‌های قوی به داده‌هایی رسیدیم که مشخص شده عمر جهان ۱۳/۸ میلیارد سال است.

وی افزود: من برای سازمان فضایی فعالیت می‌کنم و کار من در مورد جهان و کهکشان‌ها کاملاً علمی است.

مبشر ادامه داد: من در حال حاضر پروفسور مدعو دانشگاه کالیفرنیا هستم و در رشته کیهان شناسی تحقیق، تدریس می‌کنم؛ من با انواع تلسکوپ روی زمین و در فضا پیرامون پیدایش و تحول کهکشان‌ها، ساختار جهان و کهکشان‌ها کار می‌کنم.

وی افزود: حدود چهل سال است که در این زمینه کار می‌کنم. علاقمند همکاری با جامعه جراحان بودم و صحبت در میان پزشکان جراح کشورم برایم خیلی لذت بخش بوده است.

مبشر گفت: همیشه به فکر این بودم که در چنین جلساتی در خصوص چیزهایی که کمتر در مورد آن شنیدند صحبت شود برای همین میهمان مدعو کنگره جامعه جراحان هستم.

وی افزود: بی شک هر کسی کنجکاو است که بداند جهان چگونه به وجود آمده و این سوال نیز از کودکی با ما همراه بوده است.

مبشر ادامه داد: این یکی از معدود رشته‌های تخصصی است که همه انسان‌ها علاقه دارند با بررسی در آن به ماهیت کشف و به وجود آمدن دنیا برسند. اینکه جهان چگونه متحول شده و حیات چگونه به وجود آمده است. ما همیشه به دنبال جواب برای این پرسش‌ها هستیم.

وی افزود: علم چیزی است که به عنوان یک ارث از پدران و اجداد ما به ارث رسیده و باید آن را حفظ کنیم و به فرزندانمان نیز انتقال دهیم. باید به دنبال آشنایی با همه علوم بود حتی اگر به رشته تحصیلی ما ارتباطی نداشته باشد؛ با این ایده فکر انسان بازتر می‌شود و حتی در رشته اصلی تحصیلی خود فرد نیز می‌تواند موجب موفق تر شدن انسان شود.

مبشر گفت: آرزوی من این است که یک روزی به ایران برگردم و معلم باشم ولی اکنون مشغله و کار اجازه نمی‌دهد که فرصت کنم به ایران برگردم. برنامه کاری من خیلی سنگین است و در حال حاضر امکان رسیدن به این آرزو را ندارم.

مبشر متولد ۱۳۳۷ در تهران است و حدود بیست سال در کشور انگلستان تحصیل و زندگی کرده و هم اکنون نیز حدود بیست سال است که در آمریکا مشغول تدریس و تحقیق است.

کد خبر 6099576 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اسب تروجان
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟